Merhaba Arkadaşlar,
Forumda aramalarda çıkan bir kaç konu var bununla ilgili ama genelinde uygulama neticelerinde geri dönüşler olmamış.
Biraz araştırmalarıma göre 2005 model c4 vtr için, bilstein, TA Technix(coilover) ve Koni seçenekleri var..
Bilstein'in ulaşılabilirliği tartışılır, ayrıca fiyat konusunda zorlayıcı ( Kalitesi hakkında asla yorum yapmam, mutlaka iyidir diye düşünüyorum )
TA technix'in coil over seçeneğinde ise, sadece yayı ayarlayabildiğimiz bir sistem mevcut sanırım, amortisör sertliğinden bahsetmemiş bile satan kişi ( bu ilanı sahibinden'de gördüm, detayını pek araştırmadım)
Koni'nin STR tipi Turuncu amortisörleri mevcut ve resmi sitesinde 30-35mm alçalma olabileceği konusunda ekstra bir ayrıntı var. Konideki handikap şu; Koni'yi aldıktan sonra oem yaylarla kullanmak ne derece dogru olur..
Yay kısmına gelince, eski açılmış konulardan Eibach'ın cok yumuşak olduğu hususunda yorumlar var, Kimi 5 lik takmayın, karter çok aşağıda kalıyor sürter vurursunuz gibi konulara değinmiş..
Benim kafamda h&r 35mm alternatifi var, H&R'nin yay konusunda kalitesi aşikâr fakat daha iyi bir alternatif olabilirmi diye ister istemez fikir alışverişinde bulunmak istedim.
Uygulamaları olan, sonucunu paylaşabilecek direk Citroen c4 vtr sahipleri yada çok yakın arkadaşı, kankası, pampası olan kişiler yorumlarını belirtirse gerçekten çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler.