User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Citroen C2 VTS için Balata ve Disk Önerisi.

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Citroen C2 VTS için Balata ve Disk Önerisi.

Merhaba arkadaşlar;

sabah rahat 9'dan bu yana forumda balatalar ile ilgili bütün konuları okumaya çalıştım. EBC ürünlerinden kullanmayı düşünüyorum fakat memnun kalmayan arkadaşlarda olmuş. Brembo'nun aracım için olan disk ve balata takımlarıda mevcut. Aracımı ufak ufak modifikasyonlarına devam ediyorum. En son Eibach Sportline ve Koni Dynamic Drive (Sarı Ayarlı olanları) aldım gerçekten konforundan ve yol tutuşundan çok memnun kaldım ciddi anlamda arabamın direksiyon tepkileri değişti. Yol tutuş ve konforumuza yapmış olduğumuz bu ufak dokunuştan sonra sıradaki değişikliğin motora girişmeden önce fren sisteminde olmasına karar verdim.

Araç sürüş koşullarım şu şekilde.
    Aracımı haftada 1-2 gün ancak kullanıyorum ve kullandığımda 20-30 km arası ancak yapıyorum. Genel olarak sakin kullanırım ama yeri geldiğinde süratli gittiğim olmaktadır. İlerleyen günlerde pist günleri etkinliklerinede katılmayı düşünüyorum. Açıkcası ben hem günlük kullanımımda memnun bırakacak hemde piste çıktığımda bana sorun çıkarıp 1-2 turda şişmeyecek bir ürün almak istiyorum. O yüzden bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

Üsttede belirttiğim gibi ben EBD Yellow Staff ve EBD disk yada Brembo Disk&Balata kombinasyonu düşünüyorum. bu ürünleri kullanmış arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Denemiş olduğunuz farklı ürünler varsa onlarında önerilerine açığım.

İyi günler.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda hala fikir ve deneyimlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    SimRacersTR.Net

mertxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,

Yaklaşık 2 hafta önce Peugeot 306 aracım için Brembo Max disk ve EBC Green Stuff balata taktırdım.İlk birkaç gün balatalar ses yaptı ama sonra kesildi.Genel olarak herhangi bir sıkıntım şikayetim yok.Brembo Max diskler aftermarket ürünlerdir aslında oem disk ile hemen hemen aynı belki bir tık daha iyidir tartışılır bilemiyorum.Ben şu an için memnunum fakat pistte nasıl bir performans verdiğini ancak tecrübesi olan arkadaşlar söyleyecektir.

Bu arada bende Eibach Prokit aldım amortisör olarakta Bilstein B8 aldım.Siz çok memnunsunuz anladığım kadarı ile biraz daha detay verirmisiniz.Hiç zorladınız mı aracınızı ,tepkileri nasıl acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    virajlarda genel olarak zorluyorum. araç üzerindeki mevcut lastikler kumho olduğu için hala çok memnun değilim yol tutuşundan. lastiklerindeki dişleri duruyor olsada değiştireceğim sanırım lastikleri. bu arada bostancıyı biliyormusunuz bilmiyorum ama e-5 den bostancı sahile girişteki kavşağın 2 virajına 90'la giriyor çıkışa doğru hafif kayma eğilimi gösteriyor.

fakat arabanın konforu çok arttı şuan orta sertlikte ayarlı. Standart amortsörleri cidden rahatsızlık veriyordu.
    SimRacersTR.Net

mertxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cevap için teşekkürler ,

İyi bir lastik ile bence çok daha iyi yol tutuşunuz olacaktır.Yay ve amortisör olarak iyi seçim yapmışsınız fakat aynı şekilde kaliteli lastik kullanmalısınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevap için teşekkürler ,

İyi bir lastik ile bence çok daha iyi yol tutuşunuz olacaktır.Yay ve amortisör olarak iyi seçim yapmışsınız fakat aynı şekilde kaliteli lastik kullanmalısınız.
    aynen lastikleri en yakın zamanda halledicem. bide Kule gergisi almıştım oda geldi zaten bu hafta içi onuda taktırıcam inşallah.
    SimRacersTR.Net

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)