Çiftkurtlar getiriyordu falkeni, onlarla irtibata geçtiniz mi?
Printable View
Çiftkurtlar getiriyordu falkeni, onlarla irtibata geçtiniz mi?
Şu an arabamın üstünde Kumho KU31 serisi lastikler vardı ta ki lastiğin bir tanesinde balonu görene kadar.Şimdi boyada ama boyadan çıktıktan sonra lastiklerin 4ü birden değiştireceğim ben de.Üstündeki Kumho'lar 2012'nin son haftası üretilmiş.Hazır değiştirmişken Falken alsam mı diye düşünüyordum ama burada Nexen'den de bahsediliyor.Onu da aklımın bi kenarına not ettim.Sakarya'da Nexen'nin bayisi var ama bir de Falken'i satan bir yer bulup konuşmak lazım.
Bilgi için teşekkür ederim.Bir de orayı araştırayım.
Biz de KU31'den geçiş yapacağız.Onlar da zamanında fiyat/performans ürünü olarak değerlendirildiği için almıştım,lakin memnun kalmadım.Yine fiyat/performans ürünü aramaktayım.Çünkü ölçü,markalar tarafından sportif olarak değerlendirilmesine karşın bizim kullanımımız öyle değil.Durum böyle olunca da bizim ölçüdeki lastiklerin fiyatı pahalı geliyor.
Kumho bana biraz sesli geliyordu açıkcası.Gerçi doğru düzgünde yol pek yok TR'de.Benim arabanın lastik ölçüsü 215 45 18.Pek fazla markada da yok.Olmadı ebat değiştirecem 225 40 18e geçerim belki.
nokian zline ile yaklaşık 2bin km oldu gerçekten iyiler esp ve abs daha geç devreye giriyor. daha güçlü bir araçta nasıl olur bilmiyorum fakat 1.3cdti astra için fazlasıyla iyiler
Macera bitti.2016 üretim,4 adet buldum ve aldım.:) Bu ölçüde,bu fiyata,en uygun lastikti teorik olarak.Pratikte de bunu destekleriz umarım.
ze914 ürünlerini aldım 2016 3 hafta made in türkiye yazıyor :). Bakalım takıp göreceğiz nasıllar.
Şu an Doğuş Oto Ankara VW'de, üst kattaki showroom'da sıfır Passat'ın üzerinde bu lastik var. Falken.
O zaman güzel lastik diyebiliriz :) passatın altına kadar geldiyse.
2 aydır kullanıyorum 14 sonu tailand yapımı öncekiler kumho idi şu ana kadar falkenler daha iyi ilerde değişir mi bakacaz isindiktan sonra iyi yol tutuyor ...ebat 215 45 17
Ben islakta cok seviyorum. 185 60 14 kullaniyorum
Frenaj olarak islakta ben kurudan daha iyi bir performans sergiledigini dusunuyorum.
viraj kontrolu olarak eskiden yanima gelmeye can atan arka tarafla bir suredir gorusemiyoruz. Eskisinden kat kat sert girmeme ragmen henuz boyle bir durumumuz yok.
9 10 ayi devirdik. Hala yeni gibi dikenleri duruyor yanaklarda gunluk kullaniyorum arabayi.
Yaz lastigi olmasina ragmen, kardada gayet rahat kullanmistim gectigimiz kis. Kizaklatmayana kadar sorun yok, kizaklayinca onunu alamiyorsun. Bunu ben pedal el freni kombinasyonuyla gayet guzel sagliyordum.
Nitekim eskiyince birdaha tercih edecegim bir lastik.
Hepsiburada.com dan tanesini 137 tl den aldım Ebat 195/50R 15 Made in malesia yazıyor 2016 9 uncu haftanın lastikleri.Takınca izlenimlerimi yazarım.
Bende geçen hafta aldım ve taktırdım. 195/50/15 made in Türkiye :). Önceki lastiklerim 2007 yılı üretimiydi:). Haliyle tutunma çok azdı. Bazı kavşaklarda rahat yanlıyordum :D. Ama frenlemem fena değildi.
Falkeni takınca
1. Öncelikle 10 yıllık lastikten sonra bu lastikler yumuşak geldi. Arabadaki ince tıkırtılar kayboldu.
2. Patinaja düşmemek için elinden geleni yapıyor ve çoğu zaman düşmüyor.
3. Frenlemeyi tam olarak test etmedim ama eskisine oranla çok yüksek fark var.
4. Önceden el frensiz yanladığım kavşakta artık arabam el freniyle bile yanlamıyor :D . Bu arada araba ön çekiş tabi.
5. Birde yüksek hızlarda viraj denemesi yapamadım. Bolu dağının virajlarını eski lastiklerim ile çok denedim ve hafif bırakma hissi veriyordu ama hiç bırakmadı çok şükür. Bakalım bu lastikte o bırakma hissini yaşamayacağımı düşünüyorum. İnşallah yaşamam çünkü daha sert girmek istiyorum o virajlara :).
Sonuç olarak türkiye üretimi, 10 yıllık lastiklerim sonrası gayet performanslı ve konforlu geldi :). 2006 corollamız da goodyear eagle sport var. Tutunması neredeyse eagle kadar var. Tabi benim araba hafif bununda etkisi var.
Viraj deneyimi ve fren performansını tekrardan yazacağım.
205-45-17 lastikler gayet güzel dediğiniz gibi yumuşak. önceki lastiklerim brigestone potenzalara göre çok memnunum onlar 215-45-17 idi
195 45 16 bulabilceğim biyer varmı, biraz bakındım göremedim, baya övülmüş merak ettim :) normalde nokian dan şaşmam ama malesef 45 16 nokian yok..
Tedarik edebilceğim biryer önerisi olan varmı 195 45 16 ebat alıcam, veya aynı şekilde uygun fiyatlara ne önerirsiniz
n11 de aktaş firmasından aldım. Adamlar çok ilgili alakalı ve hızlılar.
http://www.n11.com/lastik-ve-jant/oto-lastik?q=aktas