Yaklasik 2 haftalik bir kullanimdan sonra KW DDC coilover hakkinda bir degerlendirme yazisi yazmaya karar verdim.
Comfort Mode:
Daha once de yazdigim gibi standart ACC sisteminin sport mode'una yakin bir davranis sergiliyor. Genel olarak salinimlar daha kisa sureli, onden kayma daha dengeli ve rahatlikla kontrol edilebilir. Cukurlarda mevcut sistemden daha tok ve saglam hissettiriyor. Gayet yumusak ve konforlu. Bazi durumlarda duyulan kirilma sesi gibi olan seste kaybolmus durumda.
Genel olarak, eski sistemin ayni moduna gore konfor seviyesinde hissedilir bir degisim yok ve daha guven verici. Direksiyonun yumusakligi da eklenince eski sisteme gore daha guven veren ve gercekten gunluk kullanima uygun bir mode haline gelmis oluyor. Eskiden hic kullanmazken simdi cogunlukla bunu kullaniyorum.
Normal Mode:
Mevcut sistemde sertlik farkini cok anlayamiyordum, su anda gercekten iki mode'un tam ortasinda . Gunluk kullanimda yeterince sert ve guvenli hissettirecek bir ayar. Onden kayma ciddi bicimde az, frenlemede one dalma azaldigindan his daha hassas, dozajlama daha kolay. Hizlanmada da benzer hisler mevcut. Cukur ve kasislerde cok rahatsiz etmiyor ancak ettiginiz kufur miktarini ciddi bicimde artiriyor. Yine de tok ve saglam.
Genel olarak cukur ve bozuklugun az oldugu yollarda bu mode'u kullaniyorum, oldukca keyifli ve sportif kullanima uygun.
Sport Mode:
Bununla ilgili ilk kelimem 'inanilmaz'. Iste sadece bu mode'u kullanmak icin bile bu coilover'lari taktirmaya deger. Otomobilin kullanimi tamamen degisti, oldukca sert ve yol hissini direk avuclarinizin icine tasiyor. Onden kayma neredeyse kayboldu, frenlemede aracin yere paralelligi hemen hemen hic bozulmadigindan dururken cok daha dengeli, olcemedim ama eminim ki mesafede de kisalma var. Sifirdan akselerasyonda da ayni paralellik korundugundan cok daha dengeli. Tam bir otomobil keyfi patlamasi.
Eksileri yok degil tabi ki, bu mode'da cukurlar ve bozuk yollar tam bir kabus. Kucuk bir cakil tasini bile direk hissediyorsunuz. Hani bobrek tasi vs. varsa ameliyata gerek yok yani, dustugunu bile gormezsiniz, sallanirken camdan ucar gider.
Bu mode'da otomobil yere yapismis gibi bir his var. Gercekten cok ama cok memnunum.
Yazinin sonucu olarak, KW DDC Coilover benden 10 ustunden 9 puan almaya hak kazaniyor. Bir puani da ekstra ayar yapma imkani tanimadiklarindan dolayi kiriyorum (sadece yuksekligi ayarlanabiliyor, 3 belirlenmis mode'u disinda herhangi baska bir ayar yapilamiyor). Keyif acisindan bu mod'un REVO stage 2 mod'umla bile yarisabilecegini dusunuyorum. Cok rahatlikla otomobilin dinamiklerinin tamamen degistigini ve artik gercekten super-spor bir otomobile yakin hislere kavustugunu soyleyebilirim.
![]()