Otomatik vites arabayı 1 e veya 2 ye atsak kesiciye girsek şanzumanda herhangi bir sıkıntı yaşatır mı ? motora zararlı olduğunu biliyorum ama şanzuman açısından merak ettim. Teşekkürler...
Otomatik vites arabayı 1 e veya 2 ye atsak kesiciye girsek şanzumanda herhangi bir sıkıntı yaşatır mı ? motora zararlı olduğunu biliyorum ama şanzuman açısından merak ettim. Teşekkürler...
Birazda araca bagli. Arkadasimda ies var automatic yillardir kesicide gezer 1.2 vites sikinti yokatmosferik=sifir sorun
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
honda var sanırım sendede ben fd6 otomatik ile arada bi giriyodum kesiciye ama tadında bırak (ta ta) at vitesi![]()
kesicide gezmenin mantığı nedir? sanki araba type r gibi takır takır sarıyo da 2ye atarken onu mu engellemeye çalışıyosunuz? gerek yok günlük kullanım arabalarıyla bunları yapmaya, zararlı olduğu herkes tarafından bilinir.
Mesela normal 3bin devirde giderken çok seri şekilde bi gaza basıp bi bırakmazsınız değil mi ? Yada arabanızda birisi bunu yapsa kızarsınız ?
Kendinizin yapmayıp bir başka insana da yaptırtmayacağınız şeyi neden elektronik yada mekanik bir sistemin yapmasını isteyesiniz ki.
Kesici ister ateşlemeyi kessin ister yakıtı, motora vereceği etki verdiğim örnekteki gibi olacaktır.
motor değil, şanzımana zararlı mıdır diye soruyor ama.. Motor tamam.. Şanzıman motordan ne devir alırsa onu aktarmıyor mu aks millerine.. Kesicide 10 dk kullanırsan motor zarar görebilir ama şanzıman aynı ölçüde zarar görecek midir? Ya da 10dk lık devir kesici aksiyonundan sonra şanzıman ne kadar zarar görebilir?
tabiki motorun gordugu kadar zarar görmeyeceği aşikar ama yüksek devirde vites geçişlerinde sorun yasamayacagının garantisini hangimiz verebiliriz... x dk yaparsan zarar görmez x dk yaparsan görür gibi??? bugun manuel vıteslı araçlarda bile yüksek devırde cırtlama oluyor ıkı uc sefer sonra bır bakıorsun senkromençler elımızde![]()
Zararlı !!! hangi arabada olursa olsun zararlı özellikle kesiciye giren otomatiklerde 1. viteste kesiciye sokuyorsanız büyük zararı var hem kalkış drive dişlisini yersiniz.. 1. vites kaldırma vitesidir kesici vitesi değil..... tork konvektörü gereksiz baskıya mağruz kalıyor pallerini kırmaya meraklıysanız kesiciye sokmaya devam edin... + balatalar gereksiz sıyırıyorsunuz... sonra yağı karardığında balataları viteslerde zıplamalar kaçırmalar olunca elinize alıp yaaaaauuff bu otomatiklerde hiç sağlam değilmiş diye gezersiniz...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
tüm vitesler için geçerli... ama özellikle 1 ve 2 için geçerli.... bazı modellerde 1 olmaz kolda mesela direkt 2(yüksek vites) 3(normal vites) D4 olur... çünkü 1 gereksizdir olanlarda mantıksız bir iş yoktur ancak fantazidir... bide karda 1 alıp traksiyon bekleyen akıllılar var.. 2. vitesi onun için koymuş fabrika karda yüksek vites düşük devir olsun diye... ama anlayana işte...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)