Evet beyler yeni tartışma konusu açıyorum. Bildiğiniz üzere megane rs kullanıcısıyım aracımda 2.5 h&r yay var. Turuncu megane rs'inde orjinal yaylar vardı. Şimdi sorun şu turuncu aracı kullanırken limitlerde araç kopmaya başladığında daha rahat kontrol edebiliyordum aracı, kendi aracımda limitte araç aşırı tedirgin etmeye başlıyor, belki aracın limiti 1 tık daha yukarda ama hatayı pek kabul etmemeye başlıyor. Yüksek hızlarda araç belki biraz aşağıda olduğu için yaylı araç daha stabil ama asfaltta bozulma varsa sekme yapmaya başlıyor, bu da yüksek hızlarda riskli bir durum denebilir.
Acaba yay takarak kendimizi mi kandırıyoruz, amortisör seti olmadan yay mantıksız gelmeye başladı. 2liyi satın almaktansa sağlam bir coilover almak çok daha mantıklı. Ek bilgi olarak megane r26 modelinde sadece yay değişimi yapılmamış, amortisör de değişikliğe uğramış. Rebound ve bounce ile ilgili konularda aftermarket yaylarımıza ne denli güvenebiliriz? Lütfen amcamın oğlu taktı, viraja girdik şeklinde yorum yapılmasın, mantıklı seçeneklerde benim doğru veya yanlış düşündüğüm şeyleri anlatın yeterli. Buyrun sıra sizde...
Ekleme: Geçen bununla ilgili tartışma oldu ve konu kilitlendi. Herkesten rica ediyorum, amaç bilgi paylaşımı tartışma değil.