Merhaba arkadaslar. Su kaliper kapaklari hakkinda bilgiye sahip olann varmi ? Taktiracagimdan degil merakimdan soruyorum.
-Diske zarar veriyormu?
-Frenlemede bi etkisi oluomu (pozitif negatif)
-Yol actigi tehlikeler?
vs.vs.
Simdiden tesekkurler...![]()
Merhaba arkadaslar. Su kaliper kapaklari hakkinda bilgiye sahip olann varmi ? Taktiracagimdan degil merakimdan soruyorum.
-Diske zarar veriyormu?
-Frenlemede bi etkisi oluomu (pozitif negatif)
-Yol actigi tehlikeler?
vs.vs.
Simdiden tesekkurler...![]()
Mapped by DR.ECU
walla bende goruntusunu cok begenıyorum taktırmak da ıstıyorum ama benımde kafamda soru ısaretlerı vardı ıyı olmus bu konu...
delık acma durumları oluyormus sanırım o bıraz kıllandırmıstı benı hıc bı sorun yasatmıyorsa alıp takmak lazım cok guzel duruyor cunku...
bizim kuzenler çok Satti Sıkıntı Olmadı bu ürünlerden genelde hep bmw audi tarzı araçlardı sadece takılması için disk ile jantın arasında 1 parmak boşluk olması gerek yani 15 altı jantlara uymaz sanırım
Benim arkadasta a5 var kapaklar kirlio demisti ama kafam basmadi neden ve nasil kirlidigina. Peki bu kapaklar isinmaya,balata tozunu tutarak bi zarara yol acmiyormu.
Yada montajinda disklere delme bicme yapiliyormu.
Mapped by DR.ECU
Yeni arac alirsam belki takarim ama basima is alicaksam boyatirim...
Montaji nasil yapiliyor ?
Mapped by DR.ECU
sorunsuzluğu montajı yapan kişiye bağlı montaj önemli yoksa kısa sürede deforme oluyor hele birde jant ile kaliper birbirine yakınsa![]()
Boyamadan çok daha temiz duruyor görüntüsüde güzel kullanan arkadaşlarımdan herhangi bir sıkıntı yaşayan olmadı en kısa zamanda bende yaptıracağım bu uygulamayı..
Öncelikle kaliper kapakları genelde fiberden yapıldığı için erime yapmaz..
Sizin aracınızda da orj jant varsa eğer takamazsınız, zira kaliper ile jant arasında 3cm lik(Hatırladığım kadarıyla) bir boşluk olması gerekiyor.
Honda ların hiç bir modelinde orj jantlarla kaliper arasında gerekli bu boşluk yok.
Bu kapağı illa takmak istiyorum diyorsanız jantlarınızı değiştirmeniz lazım. Yoksa kaliper boyası şeklinde de bir uygulama yapabilirsiniz.
anladım bende 18lık jant war suan orjinaller depomda o konuda sıkıntı olmaz sanırsam=) ben sadece kesıp bıcme delmeye karsıyım aracımda,ınternetten bakıyorum sılıkonla yapıstırma yontemıylede takılıyormus bu yontem guzel ama sılıkon o sıcaklıklarda erıyebılır sankı ve yolda gıderken bı anda kalıperlerın kırılarak fln jantlarıma zarar vermesıne de ıstemem acıkcası!bu yuzden kafamda soru ısaretlerı war...
Sadece silikon değil. Kaliperi delip kapakla kaliperi tek bir vida ile de sabitliyorlar.
Ayrıca silikon erimesi gibi bir durumla zaten karşılaşmıyorsunuz.
Endişelerinizin boşuna olduğunu söyleyebilirim
Gayet sağlam bir şekilde montajını yapıyorlar. Oldukça da kalın bir malzeme zaten. Ucuz plastik değil. Öyle olsa endişelerinizde haklısınız zaten..
Ben takar mıyım? 150 TL verip taktırmam.
150 TL ye en kaliteli yağı alırım,
ya da gider hava filitresi alırım,
ya da arabamın bakımını yaptırırım,
ya da üzerine biraz daha koyup navigasyon alırım,
Ama kaliper kapağı almam..![]()
Çok gereksiz bir aksesuar bana göre
Otomobilin frenleri brembo değil, üzerinde brembo yazıyor
Magirus sarı dolmuşlara ferrari logosu takmaktan farkı yok![]()
150tl ye almam bende zaten e-bay de 30dolar a var ki tr de satılanlardan daha kalıtelı gozukuyor alırsam oyle almayı dusunuyorum...
montaj konusu sıkıntıydı onuda sız acıklamıssınız zaten tesekkur edıyorum kendım takmayı dusunuyordum sadece sılıkonlayıp ama kalipere vida lazım anladıgım kadarıyla bi delme isi olucak anlasılan o zaman pek kafama yatmadı
walla aslında bızım bu hondalara brembo lazım frenlerımden o kadar sıkayetcıyım kı bılmıyorum sızde de war mı sıkıntı? stoptech disk balata bıde çakma brembo kaliper kapağı cok guzel olur![]()
Okadar delmeden bisey olucagini sanmiorm. Ebayden alicaginiz malzeme kargosuyla birlikte nekadara geliyo?
Mapped by DR.ECU
daha irtibata gecmedım satıcılarla ama ilanlara göre e-bay deki 30-40 dolara en fazla kargo dahil gelir buraya...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)