User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Bilstein amortisör seçimi yardım.

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende kendi aracım için bilstein'lara baktım fakat aklımı kurcalayan bir konu var yeri gelmişken yazıyım.

baktığım modelleri linklerde verdim

şimdi gelelim soruna
    -günlük kullanıcak ve yer müsait olduğunda viraj denenicek bir araçta hangisini kullanmak daha mantıklı?

-illa konfor olsun diye derdim yok ama 2 hafta coille gezdikten sonra aracın içinden rahatsız edici seslerin gelmesini istemiyorum ki en önemli nokta bu

-fiyatlar yüzünden tek atış hakkım var doğrusunu almak zorundayım (çoğu kimse gibi) eğer sertlik ayarlı modeli alırsam yumuşak ve ya yumuşağa yakın ayar yaptığımda gerçekten süspansiyon tepkisi değişir mi?

-son linkteki ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

bahsettiğim ürünler :

- BILSTEIN B14

- Cusco - Compact S - Nengun Performance / CUSCO Compact-S Coilover Kit Mitsubishi Colt

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendi aracımda Bilstein B14 kullanıyorum. Sertlik ayarına çok takılma derim. Bilstein'in her ürününü tavsiye ederim. Kısaca okumak istersen sertlik ayarı ile ilgili şurada açıkladım.

http://www.techturkey.com/forum/yol-...-street-4.html

Almanya'da akraba yada bağlantın varsa oradan çok daha ucuza alırsın Bilstein'i.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu mesajı aslında o kouy yazmıştım zaten nasıl olduysa yeni konuya dönüşmüş

Tavsiye için çok teşekkür ederim

peki dip basmadan sadece jant çaurluk arasını kapatacak şekilde 7-8 cm yanakla nasıl davranır aracın içinden ses gelecek kadar sert olur mu? konfor açısından nasıl olur?

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler selam,

2006 9-3 dizel için Bilstein B4 almaya karar verdik, Rotaş ile de görüştük 1 ay içerisinde takım olarak elinizde olur dediler. Fiyat olarak da fena değiller. Araştırdığım kadarı ile de kaliteli bir marka. Ancak B4 modeli ile B6 modeli arasında sadece sertlik farkı mı var onu merak ediyorum, tecrübersi olan var mı?
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rotaş ile son dönemde alışveriş yapan var mı? Geçen aradım eskiye oranla çok fazla fiyat çektiler +kdv, belli bir oranda indirim yaparım dedi ama ebaydan resmi ithalat daha ucuza geliyor.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bildiğim tanıdığım en son Orçun (OrcunInce) almıştı B8 olarak Cupra'ya, hatta yakın zamanda Megane RS için de düşünüyordu. O bilgilendirebilir diye düşünüyorum.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rotaş ile son dönemde alışveriş yapan var mı? Geçen aradım eskiye oranla çok fazla fiyat çektiler +kdv, belli bir oranda indirim yaparım dedi ama ebaydan resmi ithalat daha ucuza geliyor.
    Rotaş ile alışveriş güven, özveri ve tecrübe ister. Ben b8 almıştım cupra'ya, 5 ayda geldi. Oldukça da tuzluydu. Ben olsam hiç rotaş topuna girmem direk kendim resmi olarak alır vergimi öder sokarım. Megane RS için b8 olmadığı için zaten elim kolum bağlı alamıyorum maalesef.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Megane 225 F1 Team... mods over the years

r26r süspansiyonunu bulalım o zaman, baya sert görünüyor üstteki linkte 1-2 trackday fotosu var da

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rotaş ile alışveriş güven, özveri ve tecrübe ister. Ben b8 almıştım cupra'ya, 5 ayda geldi. Oldukça da tuzluydu. Ben olsam hiç rotaş topuna girmem direk kendim resmi olarak alır vergimi öder sokarım. Megane RS için b8 olmadığı için zaten elim kolum bağlı alamıyorum maalesef.
    Cok eskiden bayaa esnaf modunda alışveriş yapıyorduk fiyatlarda yurt dışı seviyesineydi, şimdi sanırım iş bitiren biri bakıyor spor kısmına, dediğin gibi o enerjiyi hissettim, kendi arabama abd'den söyler vergisini öder alırım ama ben birdaha b8 almam b6 huzur yada pss9 uzay para olduğu için kw vr3 yada tein.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Megane 225 F1 Team... mods over the years

r26r süspansiyonunu bulalım o zaman, baya sert görünüyor üstteki linkte 1-2 trackday fotosu var da
    kafamda deli sorular levo

Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok eskiden bayaa esnaf modunda alışveriş yapıyorduk fiyatlarda yurt dışı seviyesineydi, şimdi sanırım iş bitiren biri bakıyor spor kısmına, dediğin gibi o enerjiyi hissettim, kendi arabama abd'den söyler vergisini öder alırım ama ben birdaha b8 almam b6 huzur yada pss9 uzay para olduğu için kw vr3 yada tein.
    b8 çok çok iyi bir amortisör ama gerçekten pahalı. kw v3'te az para değil günümüz kuruyla. bilstein'ı pek sallamıyorlar artık rotaş'ta, 1000 tane distribitörlükleri var çünkü. işkenceye dönüyor bizler için sipariş geçmek..
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

x20xev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilstein e ulaşmak zor biraz bende araştırmıştım epey son olarak aynı ayarda kw aldım v2 coil aşırı memnun kaldım bütçenize göre v1de olabilir sertlik yumuşaklık ayarını bikez ayarladım oyle kaldı pistlerle felan uğraşıyorsanız anca lazım olur bence.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)