User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: baskı balata volana zarar vermesi yadaki tam tersi durumu

firatgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb baskı balata volana zarar vermesi yadaki tam tersi durumu

beyler merhaba iyi günler herkese

araca sıfır baskı balata takmıştım volan iyi durumda degilken simdi o baskı balata kotu hale geldi bu kısa surede bukadar etkilemismidir ve ek olarak baskı balatanın makul duzeylerde bitik olması (ozellikle baskı ) yeni takılmış olan iyi bir aftermarket volana cok zarar verirmi bir sure kullansam.

kısacası volan ve baskı balata aşındırma ilişkisi hakkında yorumlarınızı bekliyorum
    saygılar.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volan için de, baskı için de hep şanzıman inecek. Daha önce ne marka kit takıldı bilmiyorum ama indirmişken komple sıfırlamakta fayda var.

Bozuk volan zarar vermiş midir, onun için volan çift kütle mi, tek kütle mi, bozuk olan yüzeyi mi, başkaca bir sorun mu var, baskı balata düzgün monte edildi mi, ne marka baskı balata kullanıldı bunları bilmek gerek.

Aftermarket demişsiniz, aftermarket var, aftermarket var... LUK, Sachs, Valeo da aftermarket, Mapa da...

Luk'un Repset'leri var komple volan baskı balata set ve monteli ayarlı şekilde geliyor. Onları tercih edebilirsin.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam olarak soyle oldu baskı balata sıfır takıldı asc marka baskı plakası exedy balata seklinde, volanım eskimişti (genel olarak yüzey diyebilirim) tornalatıp bir miktar daha oyle kullandım simdi (yeni volan tek kütle, eskisi orijinal cift kütleydi )gelince takmak icin bir çıkardımki baskı balata baya bitik halde ve 4 bin km falan geçti (cok agresif kullanmam). doğru takılmış olduğunu düşünüyorum cunku marka bir yerde takıldı

alt merkezim sıkıntılıydı pedal kısaydı zaten simdi o değişecek ve bu dediğim durumlarla beraber kalkışta inanılmaz titreme var oda ayrı.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hareketli volanda olası sorun baskı balatatı genelde olumsuz etkiliyor. Volan orta şeker diye sadece baskı balata değiştirdim.25k km sonra debriyaj taş gibi oldu bilya sesi başladı vs. Agresifte kullanmıyorum.
    Sonra baskı balata volan set olarak oem değiştirdim.10k oldu debriyaj hala pamuk gibi ve en ufak sorunum yok.

Volanı sabite değiştirmeyi bende düşündüm ama nerede araştırdıysam, özellikle kalkışlarda titremeden kurtulamazsın cevabını aldım. Titremeyi kafaya takacaksanız kendi oem volanı dışına çıkmayın derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek kütleye dönüştürmeler eğer komple OE tek kütleli yoksa ve tek kütle aftermarket volana takılan balata yeterli sönümlemeyi yapabilecek kadar yaya, güce sahip değilse hep sıkıntılıdır zaten. Titreme de bu kombinasyonla normal.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    için tesekurler, omru kısalmış (ozellikle baskım) ve balatam yeni taktığım tek kütle volana zarar verirmi acaba belli bir sure kullansam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı firatgs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    için tesekurler, omru kısalmış (ozellikle baskım) ve balatam yeni taktığım tek kütle volana zarar verirmi acaba belli bir sure kullansam.
    Tek kütle volana zarar veremezsin. En fazla yüzeyi bozulur, tornada sildirirsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler