Konuya göz gezdirdim,
''Seviyesi ideal çizgideydi abi ama şuan neredeyse ağzına kadar dolu gibi ''
mesajınız dikkatimi çekti, hidroliği kontrol ettiğimde ağzına kadar dolu gözüküyor benimkide ancak rengi şeffaf sizinki gibi koyu değil..
Printable View
Muhtemelen vakum kaçağı var veya vakum hattında düzgün çalışmayan, manifolda geri kaçıran bir valf... Aracın garanti kapsamında sanırım. Yetkili serviste gerekli kontrolleri yapacaklardır. Gecikmeden, bu şekilde de dikkatli kullanarak bir an evvel servise gitmekte fayda var.
Fren merkezine bir bakın derim. Vakum kaçağı vs. gibi durumlar frende şişme yaratır. Sizinki ilkinde pedal da boşalma tekrar çekip basınca ise düzeliyor.
Evet servis dışında baktırmayı planlıyordum, serviste araç 1-2gün kalıcak sonuçta..
Aracımda ince tiz ses vardı,ısındıktan sonra sürekli gelen bir sesti, servis mekatronik dedi daha sonra mekatronik değilmiş araştırıyoruz dediler, daha sonrasında devirdaimden olduğu çıktı.. Bu sırada kim bilir neler söküldü takıldı bilmiyorum.. Belki fren sisteminden bir parça sökülüp takılmıştır diye düşünmüyor değilim
bulunduğun şehirde başka yetkili servise var ise ona git ,madem güvenmiyorsun.
Şu soldaki metal parçanın ne olduğunu biliyormusunuz?
araç rolantideyken 10-15 kere pompalayınca tiz bir şekilde ötmeye başlıyor..
http://i.hizliresim.com/LYnzG1.jpg
parça bu link: fren vakum pompası
Yeni birşey daha farkettim, araba dururken freni arka arkaya pompalayınca bu fren vakum pompasından ses gelmeye başladığında bir anda pompa titremeye başlıyor, frenden ayağımızı çekene kadar seste,titremede devam ediyor..
Vakum kaçağı varsa, ya da, brake booster bir şekilde arızalı ise fren pedalı sertleşmez mi?
İlk mesaj sahibi, "ilk frende pedal boşa gidiyor" diyor. Bu da sistemin bir şekilde basınç üretemediği anlamına gelir.
Ya sistemde hava vardır, ya bir tarihte fren hidroliği kaynamıştır (bu da hava parantezinde), ya pistonlardan biri kaçırıyordur, ya da proportioning valve sapıtmıştır.
Bazı durumlarda (bu aracın sistemini tam olarak bilmiyorum) arka balatalar aşındığında kaliper kendini telafi etmez, ha babam pompalarsın ki, basınç olsun.
(Benim velette arada bir el freni ayarı yapmazsan benzer şeyler olur mesela, ama o kadar dramatik olmaz)
Vakum sorunu olsaydı kazık gibi pedal olmaz mıydı?