isminizi bilmiyorum kusura bakmayın, yarbay bey diyerek olaya gireyim ben de madem
Ben de 195/60r15 88v ölçülerde Nokian V kullanıyorum, Line serisinin bir önceki nesli olur kendileri.. 2012 yazında 81-82 bin km civarındayken taktık, şuan 118 bindeler yani 37 bin civarı oldu. 5-5.5mm civarı diş kaldı, ki bu önemli değil aslında pek, özelliğini kaybetmemesi güzel.
Fakat puanlama yapacak olursam ,
ıslakta 9
kuruda 7.5
sessizlik 8
konfor 7
alır benden. Sebeplere gelince,
Çok sıcak havalarda (yazın antalya 40+ derece) erimeye yüz tutmuş asfaltı da bulursanız 1.4 dizel araba ile viyak viyak geziyorsunuz resmen, patinaj çekiyor abs devreye çok giriyor..
Yine yaz aylarında özellikle gözlemlediğim bi olay, sıcak lastik yoldaki su birikintisine girip çıktıktan sonra nemli yüzey ısı ile kaybolana kadar yol tutuş o süreçte aşırı zayıflıyor, arkadaki H beam süspansiyon yapısı etkisi ile yüzme olarak adlandırılan duruma maruz kalıyorsunuz, onurrolla canselmo nickli arkadaşlar bilirler, benim arabanın arkası kolay kolay gelmez, yay ve kalın viraj demiri etkisi de var bunda ancak, o yüzme yönelimi ile geçen yaz Denizli'ye yaklaşırken arabanın resmen arkası koptu.. O da lastiklerin sıcak havalardaki özelliğini yitirdiğini göstermesine yetti.
Bu 25 bin km den sonra yanal tutunması ciddi zayıfladı, yani ilk zamanlar ESP varmış gibi hırş hırş hışırdayan, tabiri caiz ise vakum yapan lastikler ısındıktan sonra veya basınçsal değişim olduğu anda güven vermemeye başladı, kafadan koptum 3-4 defa bu yüzden.
konfor değilde sportif kullanım odaklı 245/40r17 ölçülü sportcontact5 benim lastiklerden daha sessiz diyebilirim, 205/55r16 ölçüde pc5 te kullanma şansım oldu başka araç üzerinde, o da gayet konforluydu.
Siz 60 bin km kullanmışsınız, ben Nokian'ların o kadar dayanabileceğini sanmıyorum özellik koruma bakımından kısacası. Bundan önce de Michelin'ler vardı, fiyat performans olarak Michelin den iyi Nokian fakat Conti'den değil bence.
Bu arada 2012 yazında PC5 ler çıktı, PC2 üzerinde gelmiş olma ihtimali yok değil mi

Aracınız ve model yılı nedir acaba?