User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Polo'dan gelen şangırtılı ses

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Polo'dan gelen şangırtılı ses

Merhaba Arkadaşlar,

"07 Polo aracımda sağ lastik/aks bölgesinden şangırtılı ses gelmekte. Arabayı eşim kullandığı için yeni fark ettim (bir hafta on günlük mazisi de olabilir), kendisi üçüncü vitesten ötesine geçmediği için yüksek hızda girilen bir çukurdan ötürü olduğunu düşünmüyorum. Yuvasından çıkan ve bilezik gibi hareketli demirin çıkardığı şangırtılı bir ses var. Arabanın sağ taraf camları kapalıyken, muhabbet ederken, 60+km hızlarda duyulmayan bir ses.

Sesin duyulduğu durumlar:40-50 km hıza kadar hafif düzeyde duyulan bir ses. Zımpara asfaltta aracın ilk ivmelenmesinde duyulan bu ses özellikle parkeli ve bozuk yollarda süreklilik arz etmekte. Işıklarda dururken veya park amaçlı düşük hızlardaki frenejlarda sahne alıyor.

Rot-balans ustam alt düzeneğe komple baktı, sağ lastiği çıkarıp disk-balata bölümünde oynama olup olmadığı kontrol edildi ama sonuç alamadık.

Gürültü - parazit azalma programıyla (elimden geldiğince) rüzgar sesini soyutlayarak Youtube'a yükledim. Kulaklıkla dinlendiğinde daha sağlıklı sonuç alınıyor. Aynı problemi yaşayan, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o model poloların alt takım sorunlu ne kadar dikkat edersen et bozuluyor bir şekilde. bir tanıdıkta 2006 model var, daha 50 bin km yapmadı 3. kez alt takım yaptırdı. aynı model yılı polo annemde var kaçıncı kez alt takım yaptırdık hatırlamıyorum bile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklısınız, 172 000 oldu sayacı. Günde toplam 6 km yol yapıyor eşim, o kullandığı için sorunu bir an önce gidermek istiyorum. Bu zamana kadar araç Aydın'da yetkili servise gitti. Burada da deneme yanılma yöntemiyle boşuna zaman kaybetmek istemiyorum ustanın yanında.

KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arabamda tekerdeki sibobun iç tarafındaki vidasi düşmüştü.lastikle jant arasında kalmıştı. benzer bir ses geliyordu yavasken.bir ihtimal yanı bi baktirin isterseniz

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Porya bilyasından benzer bir problem yaşadım pejo 308 aracımda. bakılmış gerçi ama yine de fikir olsun dedim.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim arabamda tekerdeki sibobun iç tarafındaki vidasi düşmüştü.lastikle jant arasında kalmıştı. benzer bir ses geliyordu yavasken.bir ihtimal yanı bi baktirin isterseniz
    Lastiği çıkarmıştık ve disk-balata bölgesine el yordamıyla kuvvet uygulandı ama ses alamadık. Motor kulağına kadar baktık, park halinde arabayı salladık ama seyir esnasındaki o ses gelmedi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Porya bilyasından benzer bir problem yaşadım pejo 308 aracımda. bakılmış gerçi ama yine de fikir olsun dedim.
    Daha evvel porya bilyası ve akstan sorun yaşadığımız için gelen o uğultulu sesi biliyorum. Porya ve akstakinin aksine devir artınca veya vitesi boşa alınca kabin içinde daha da belirginleşen uğultulu bir ses değil. Sesi kabine vermiyor, bende ufak bir parça kırılmış veya yuvasından çıkmış da ses yapıyormuş izlenimi uyandı.

Polen, yağ filtresi gibi temel bakım malzemelerini netten sipariş geçtim; tavsiye üzerine bir ustaya gideceğiz yağ, filtreler değişimi için 30 tl işçilik parası alacak. Sorunun sebebini bulup da adamın yanına gidersem zaman kaybetmeden bunu da aradan çıkarırım. Birkaç gün daha forumdan çözüm önerisi alıp öyle gideceğim. Teşekkürler.

Uur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastiği çıkarmıştık ve disk-balata bölgesine el yordamıyla kuvvet uygulandı ama ses alamadık. Motor kulağına kadar baktık, park halinde arabayı salladık ama seyir esnasındaki o ses gelmedi.
    Alt takım çok enteresan birşey. Araç sıcakken benimde alt takımdan ses geliyor yanlız soğukken yada park halinde gelmiyor. Bunu en iyi ustayla çıkıp bakmak gerek. Porya bilyesindeki sesi el yordamıyla farkedemeyebilirsiniz. Bende mesela 70 i geçince başlıyordu.

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araci rot balanscida arac uzerinde balans yapilan makinaya çıkarın suphelendiginiz suphelendiginiz taraftan. Hic degilse sesin net hangi bolgeden geldigini anlarsınız
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Uur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alt takım çok enteresan birşey. Araç sıcakken benimde alt takımdan ses geliyor yanlız soğukken yada park halinde gelmiyor. Bunu en iyi ustayla çıkıp bakmak gerek. Porya bilyesindeki sesi el yordamıyla farkedemeyebilirsiniz. Bende mesela 70 i geçince başlıyordu.
    20 000km önce değiştirmiştik, ben de porya bilyasından şüphelenmeye başladım.

Alıntı tolga_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araci rot balanscida arac uzerinde balans yapilan makinaya çıkarın suphelendiginiz suphelendiginiz taraftan. Hic degilse sesin net hangi bolgeden geldigini anlarsınız
    Aktif balanstı yanılmıyorsam dediğiniz işlem. Ben de önermiştim ama kriko ile o tarafı yükselterek disk bölgesine bakıldı ama aks-bilya kadar sökmedik.

Yağ ve filtreleri değiştirirken ustanın el becerisine bakayım, iyi bir izlenim edinirsem bu mevzuyu da açarım. Beceriksiz ve bilgisiz ellerde zaman harcamak istemiyorum. "Porya bilyasını değiştirelim öyle kullan, olmazsa aks milini değiştiririz, olmazsa rot kolunu değiştiririz..." yöntemi olsun istemiyorum ki yakın çevremin benzer deneme (epey) yanılma yöntemine maruz kaldığına şahit oldum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)