Merhaba Arkadaşlar,
"07 Polo aracımda sağ lastik/aks bölgesinden şangırtılı ses gelmekte. Arabayı eşim kullandığı için yeni fark ettim (bir hafta on günlük mazisi de olabilir), kendisi üçüncü vitesten ötesine geçmediği için yüksek hızda girilen bir çukurdan ötürü olduğunu düşünmüyorum. Yuvasından çıkan ve bilezik gibi hareketli demirin çıkardığı şangırtılı bir ses var. Arabanın sağ taraf camları kapalıyken, muhabbet ederken, 60+km hızlarda duyulmayan bir ses.
Sesin duyulduğu durumlar:40-50 km hıza kadar hafif düzeyde duyulan bir ses. Zımpara asfaltta aracın ilk ivmelenmesinde duyulan bu ses özellikle parkeli ve bozuk yollarda süreklilik arz etmekte. Işıklarda dururken veya park amaçlı düşük hızlardaki frenejlarda sahne alıyor.
Rot-balans ustam alt düzeneğe komple baktı, sağ lastiği çıkarıp disk-balata bölümünde oynama olup olmadığı kontrol edildi ama sonuç alamadık.
Gürültü - parazit azalma programıyla (elimden geldiğince) rüzgar sesini soyutlayarak Youtube'a yükledim. Kulaklıkla dinlendiğinde daha sağlıklı sonuç alınıyor. Aynı problemi yaşayan, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.