-
benzer bir problem zamanında benimde başıma gelmişti aracımı fazla kullanmıyorum ayda 1 kere en fazla olucak şekilde biniyorum otoparktan çıkartım 10 15 km gittikten sonra direksiyon ağırlaştı ve uğultu gelmeye başladı kenara çektiğimde sağ ön jant alev gibiydi hemen çekiciye koyup ustama götürdüm sonuç olarak kaliper balataya yapışmış yatmaktan tamir takımı aldım ve balatalarımı değiştirdim su anda sadece frene basınca titreme yapıyor
-
frene basınca titreme yapması salıncak lastiklerinden olabilir. ayrıca z rotlarını da kontrol ettirebilirsiniz. benim aracım da garajda yatıyor bazen günlerce kullanmıyorum. ayrıca iş yerim denize sıfır bir yerde orada yatıyor bazen parçalar oksitlenme yapıyormuş zamanla deniz yüzünden. şuan 180 civarı frenleme yaptığım zaman bile titreme yok. ilk zamanlar abs mi acaba diye düşünmüştüm fakat değilmiş. :) cidden tehlikeli boyutta ön takımda sıkıntılar varmış. kaliper yapışması benim de başıma gelmişti bunun sebebi de ön takımda oluşan sorunlarmış.
-
Jant ısınması problemi el fren sıkılığındanda olabiliyor.
-
hocam benim ön tekerlerdeydi sorun.
-
sorunum bu gün yeniden başıma geldi. tekrar araç kaldırılıp sağ teker söküldü kaliper kontrol edildi yağ sıkıldı pistona biraz. sanırım piston itiyor fakat geri bırakmıyor. komple kaliper ne lanet bir parçaysa, bir türlü sıfırını bulamadım. bulsam alıp sıfır taktıracağım.
sanırım serviste vardır yarın arayıp sorayım.
bu gün sağ lastik ve jant ateş gibiydi araba gitmekte zorlanıyor. yakıtı bile bitirdi. çok sinir bozucu bir türlü çözüm bulunamıyor.
-
Kaliper pistonu görev yapmıyor. Benimde sağ ön teker, açtık piston içi kahverengi pas, temizledik, yağladık vs bi sekiz on ay oldu, bugün gene nüksetti, sağ jant ateş.. Yarın bakıcaz bakalım
-
Kaliper pistonun yenisini bulamadık, kendisini temizledik, zımparaladık lastik contaları yeniledik sıkıntı bitti, jant ısınma sorunu yaşayanların baktırması gereken yerlerden biridir 'kaliper pistonu'