arkadaşlar selam.bugün iyice kaçırmaya başlıyan 75 in baskı balata değişimini yaptırdım ama kafamda önceden izlediğim hatta çalıştığım montajlarla arada fark gördüğüm için deli sorular oluştu.soru şu,baskı balatay setini volant üstüne koyup civataları sıkarken şemsiyenin biraz kapanması lazım diye biliyorum,baskı düz baskı,bizim usta montajı yaptı ,şemsiye baktım dümdüz pozisyonda.Bunda bi yanlışlık var,volanttan almamız lazım önceki montajlara göre,ya onlar yada bu hatalı dedim,hayır olması gereken bu,ayırıyorsa sıkıntı yoktur dedi.velhasıl montaj yapıldı,pedala geçtim,ortalarda kavrıyor ve hiç alışmadığım şekilde pamuk gibi.Bu montaj hatalımıdır,baskı balatanın erken bitmesine sebep olurmu yoksa olması gereken bumudur.Bu arada uzun bir aradan sonra bronz balatadan normal balataya geçtim,pedal yumuşaklığı,titreme olmaması kalkışlarda artı bir durum oldu lakin sevemedim,bariz hissedilir bir tork kaybı oldu ivmelenmede ,zararları ve zorlukları var ama bronz harbiden canmış.baskı seti alttakinin aynısı şekil olarak![]()