Merhaba. Aracım 2001 model Honda Civic Vtec2 diye bilinen makyajsız es7.
Benim sorunum aracımın sağ jantı aşırı derecede ısınıyor, araç gitmekte zorlanıyor, yakıtım arttı, ve en önemlisi 100 km hız sonrası özellikle 140-160 civarı sert sayılabilecek derecede frene basınca araçta aşırı bir titreme ve helikopter çalışmasına benzer ses geliyor. direksiyon da titriyor bu sırada. hızım 100 km altına inince yavaş yavaş yok oluyor. bu sorun bazen frene basmasam da yüksek hızlarda meydana geliyor dikkat ediyorum aracım titriyor.
(2) iki kere sanayiye gittim ustanın birisi fren boruları değişecek, olmazsa fren merkezi değişecek vs. deneme yanılma yöntemiyle yaparız gibisinden konuştu. araç kaldırmak için lift bile yoktu. güvenemeyip başka bir yere gittim. aracı lifte kaldırıp ön tekerler söküldü. fren hortumları sökülüp fren sürekli pompalanıp hidrolik basıncı kontrol edildi. ayrıca frenin havasını aldığını belirtti usta.. kaliper pistonu geri içeri doğru basıldı. bir kaç hafta rahatladı araç ama şimdi yine aynı sorun başıma geldi.
izmir de ikamet etmekteyim gittiğim usta gaziemir 6. sanayi'de dirift oto olması lazım. sağolsun usta iyi ilgilendi fakat kaliperleri temizlemedi en azından balata spreyi sıkılsa veya piston lastikleri değişse sorun geçer miydi?
benim gittiğim servis asıl ustam çiğli oto sanayi'de honda performans fakat uzak olduğu için gidemedim vakit bulup.
son çare olarak 2 adet yeni balata, 2 adet disk alıp değişime gitsem mi?
şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.