User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: bmw x5 e arkadan çekiş yapılırmı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bmw x5 e arkadan çekiş yapılırmı

bmw x5 n62 v8 4.4 330 hp 2005 model araca 745 n62 şanzıman takmak istiyoruz olurmu arkadaşlar.sanzıman kodları aynı 6hp 26 bu konuda yardım edebilirmisiniz her usta başka şey diyor.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mekanik olarak takarsınız tabiki. Ancak 4 çeker şanzıman ile arkadan itiş şanzımanın oranları farklı ise eğer X5'in arka diff çarpanı işin içine girince her viteste hız değişir. Eğer benim tecrübe ettiğim araçlar gibi ise ilk başta hız sabitleyiciniz çalışmaz. Ama bu araçta hız sabitleyiciye de bağlı. Ayrıca motor beyni ve şanzıman beyni CAN BUS üzerinden nasıl haberleşiyor. Yada haberleşiyor mu. Buda önemli. Antipatinaj ve ESP'nin çalışma ihtimalide oldukça düşük. Ancak aracı çalıştırıp hareket ettirmenizde bir problem olacağını sanmıyorum.

Hiçbir BMW servisinin olur diyeceğini sanmıyorum. Direk olmaz diye kesip atacaklardır ama kafası çalışan bir servis uzmanı özellikle X5 aracının üstünde tecrübesi olan bir uzman aracın çalışma yapısını biliyorsa elektrik olarak uyumun ne derece olacağını söyleyecektir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevabın için çok teş.
    hız sabitleyici abs dsc v.s çalışmaması önemli değil yürüsün yeter bu x5 in şanzımanı 6hp26 745i 6hp 26 nın şanzımanı aynı birde defransiyel oranıda aynı 90 lı bişey bugun bir arkadaşım var ist. onunla konuştuk kendiside anlıyor bmw den e34 e v8 sc yapıyorlarmış şu an, bana olur dedi,arıza lambaları yanar bazı şeylerde çalışmaz dedi,acaba şanzıman içindeki beyin sıkıntı çıkarırmı sisteme tanıtmak falan gerekirmi.değerli cevaplarınızı bekliyorum

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amaç nedir?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amaç aslında çok uzun ama kısaca anlatayım ben bir araba yapmaya çalışıyorum bu sebeb ile geçenlerde bir x5 2005 model kazalı araç aldım şanzımanı yok geri hemen hemen herşey var adam bazı şeyleri satmış şanzıman olsada aslında işime yaramıyor çünki motoru arkaya koyacağım birde 4 çeker olmayacak,işte arkadaşlar buyuzden 745 şanzımanı kullanmak zorundayım kazalı bir 745 bulsaydım alacaktım ama bulamadım.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    X5 in 4 çeker sistemi oldukça karmaşık, sistemi 2 çeker yürütmek çok zor bence 4x4 yürüyenden kurtulup arkaya tek bir diff alıp geri kalan herşeyi sökün
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru arkaya alırsanız 745 şanzımanını nasıl takacaksınız.
    Ya önden çeker sistemi gibi şanzıman koyup motoru yan takmalısınız
    Yada passat 1.8 lerdeki dik şanzıman koymanız lazım bu seferde arka koltuk iptal olur.
    Sizin amaç ucuz yolla arabayı yürütmekmi yoksa olmayanı yapalım uğraş olsunmu orda iş değişir o zaman
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten herşeyi söktük arkadan çekiş olan 745 şanzıman takılacak sorum motor çalışınca otomatik şanzıman normal çalışırmı diff dediğiniz defransiyel sanırım o x5 in üstünden çıkan.oranı 90 lı bişeymiş.
    sıralama şöyle sürücü koltugunun arkasında .motor,şanzıman ,defransiyel. f1 gibi araç zaten tek kişilik üstü açık olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    '' hız sabitleyici abs dsc v.s çalışmaması önemli değil yürüsün yeter ''

En sevmediğim düşünce tarzlarından biri. Bi donanım varsa sonuna kadar çalışmalı

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstü açık, motoru arkada, arkadan itişli bir x5. Hayalini bile tam kuramadım. Arabada güvenlik donanımlarının neredeyse hiçbiri çalışmayacak, ağırlık dengesi diye bir şey kalmamış halde 330hp bir araç sahibi olmak için uğraşıyorsunuz anladığım kadarıyla. Kolay gelsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstü açık, arkadan motorlu tek kişilik x5 hayal bile edemedim
    Romeo <3 Giulietta

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok x5 i oyle yapmayacağız şaşiyide kendimiz yapacagız yanlış anlamışşsınız arkadaşlar güvenlik sisteminin çalışmaması ise otomobilin tarzı ile alakalı.
    sorum ile alakalı cevaplar verebilecek arkadaşlarımızı bekliyorum tam ne oldugunu anlamadan zeka fışkıran eleştiriler değil.
    745 şanzımanı takınca yürürmü arabayı bitirince böyle bir sorun ile karşılaşmayalım 4 çekerlerde ön teker diff arızalanınca araç yürüyor

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hamza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok x5 i oyle yapmayacağız şaşiyide kendimiz yapacagız yanlış anlamışşsınız arkadaşlar güvenlik sisteminin çalışmaması ise otomobilin tarzı ile alakalı.
    sorum ile alakalı cevaplar verebilecek arkadaşlarımızı bekliyorum tam ne oldugunu anlamadan zeka fışkıran eleştiriler değil.
    745 şanzımanı takınca yürürmü arabayı bitirince böyle bir sorun ile karşılaşmayalım 4 çekerlerde ön teker diff arızalanınca araç yürüyor
    hep söylerim. bir bilgi almak istersen önce elindekileri anlat sonra soruyu sor.
    kısaca arkadan itişli bir aracın şanzımanı arkadan motorlu bir araca takılamaz.
    bu yüzden arkadaşlar olmaz demiş. bu iş için zekadan çok tecrübe gerekiyor. söyleyen arkadaşlar eminim ki zekidirler ama tecrübeli oldukları açıkça görülüyor.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşıdaki insanın ne anladığı, anlatan kişinin anlatabildiğini/anlattığı kadardır.
    Sizin söylediğiniz şu..
    sıralama şöyle sürücü koltugunun arkasında .motor,şanzıman ,defransiyel. f1 gibi araç zaten tek kişilik üstü açık olacak
    hız sabitleyici abs dsc v.s çalışmaması önemli değil yürüsün yeter
    Haklı olarak da insanlar olmaz öyle şey diyor.

Motoru arkaya koyacağım diyorsun
    Kullanmak istediğin şanzıman 745.
    745 in motoru arkada değil ki.
    Üzerine burada "olmaz o iş" diyenlere ileri geri laf ediyorsun.

Kemer tokası da kullanıyorsundur sen kesin.

Güvenlik önemli değil, yürüsün yeter diyorsun ya. Bak yenisin forumdaki insanlar hakkında tüyo vereyim sana.
    Ön arka sis farları açık gezenlere, merceksiz xenon takanlara, emniyet şeridi kullananlara, kemer tokası takanlara kısacası keko lara apaçilere ağır hakaret eden bir topluluk burası.
    Gelir gelmez insanların yazdıklarına "zeka fışkıran eleştiri " vs diye bodoslama yazamazsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadan itişli olurmu bunları hallettik 4x4 e arkadan çekiş şanzıman olurmu sorusuydu konu nerelere vardı olmaz falan gibi bunları değil 4x4 olayı idi.
    şunu biliyorum burda çok uzman insanlar var uzun zamandır takip ediyorum tartışma konusu haline gelmesin diye çaba sarf ediyorum.
    745 motoru akada değil motor şanzıman diff bunu oldugu gibi arkaya geçmiş düşün oantum.
    oantum ben o dediklerini yapmıyorum,ayrıca ben sadece 4x4 arkadan çeker olurmu dedim sen benim sordugum şeyleri dememişsin konuyu çarptırmsyın benim zeka fışkırma yazımı görüyorsunda karikatür ü neden görmüyorsun adalet değil bu.
    tamam bu konuyu kapatalım yardımcı olan arkadaşlara teş. ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel abicim motoru öne ortaya 745 şanzıman arkayada difi koyarsan olur e normalide bu zaten yukarda sen arkadan motor diyip 745 şanzımanı diyince olayın rengi değişti.
    Motoru arkaya alırsan bu üçlü kombine olmaz anca dediğim gibi dik şanzıman arkadan itiş kullanabilirsin
    Yapacağın şey enteresan olduğu için illaki tepki alacaksın üstü açık x5 diyince
    Projeye başlarsında yapım fotoğraflarını atarak bilgi alışverişinde bulunursan daha sağlıklı iletişim kurulmuş olur
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz hepsini hallettik hersey oluyor sadece 4 çeker arkadan 2 çeker olurmu benim öğrenmek istediğim bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşeyi hallettiyseniz olmuş demektir ön tarafı iptal edip şanzıman ve defransiyeli değiştirdinmi olay bitiyo zaten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler