o tarz bir şey diye düşünmüştüm ama aşağıdaki cevabı görene kadar
Evet, ben de japon olarak biliyordum ama burada kendileri ürettiriyor sanıyordum. Çok şaşırdım şuan bu habere valla.
Ben eski aracımda kullanmıştım, gayet yumuşak ve sessizdi. çok zorlama şansım olmamıştı tabi lastiği.
Teşekkürler bilgi için Falken'i artık listemden çıkartıyorum![]()
Zaten petlas bayilerine git lastik sor mesela 4 tane marka söyler haricen başka lastik almıyorsa. Petlas Milestone Falken Dunlop
Abi o zamanda söyledim inat ediyorsun ama alakası yokLastiğin hamuru kötü birkere şuan önlere 2017 tarihli çıkma conti lastik taktım arabayı basmak için sıfır falkenden daha iyi fren yapıyor
![]()
Contiler gerçekten eskise de freni vs. hala yeniymiş gibi güzel oluyor. 4 yıllık olarak kullanmıştım, hala tatmin ediyordu beni ama sadece biraz sesli lastikler ya..
Ses vs. olarak mesela en iyisi sanki goodyear gibi. Yeni Pilot Sport 5 takmıştım volvo'ya o da biraz sesli mesela.
O kısmı beni ilgilendirmiyor ama google a kısa bir aramayla şöyle bir bilgiye ulaştım.
2013 Yılında AKO Grup ve Japon Sumitomo Rubber Industries, ortaklığı ile kurulan, Falken ve Dunlop marka lastikleri Çankırı'da üreten Sumitomo Rubber AKO Türkiye CEO'su Masatsugu Nishino, yatırımların 2020 yılı sonunda tamamlandığında Türkiye'de yılda 10 milyon lastik kapasitesine ulaşacakların açıkladı. Ako yani Abdulkadir Özcan Petlas ın sahibi
Çankırıda iyi standartlarda lastik uretiliyormus
Çankırıda üretilen Falken ZE 310, Alman otomotiv dergilerinden AUTO BILD tarafından yapılan lastik testinde ikinci sırayı aldı. Verimlilik ve diğer çeşitli performans özellikleri değerlendirmesinde ZE 310 test edilen tüm lastikler arasında en yüksek ikinci genel değerlendirmeyi aldı.
https://www.instagram.com/fdc.308/
34BAG097 #308 18' && 34JT7258 #308 12’
34FDC785#308 16’ - RIP -
34EPK03 #FD6 09’
En son astra h aracımda falken ziex ze310 kullanmıştım, sessiz bi lastikti evet ama fren mesafesinden memnun değildim çok çabuk abs devreye giriyordu tek sıkıntısı buydu benim için. F/P olarak şuan onu görüyordum bende bu bilgilere kadar![]()
'11 VW Polo 1.4
Aynı fiyat bandında çok daha iyi lastikler var. Nexen n fera Kumho hs51 ps71 marshal mu12 ki ps71 le aynı lastiktir çok az bi desen farkı vardır. 12 yıldır hobi olarak 2 yıldırda meslek olarak işin içindeyim Falken adını duyunca tüylerim diken diken olur![]()
Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)