User Tag List

Sayfa 57/59 İlkİlk ... 7475556575859 SonSon
1106 sonuçtan 1.065 ile 1.083 arası

Konu: Yaz Lastiği Tavsiye (Falken,Nokian, Kumho, vb.)

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı krscan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son 1 yıldır filo araçlarıma Riken takıyorum çok memnunum. Hiçbir kullanıcımdan şikayet gelmedi. Michelin yan ürünü Sırbıstan üretimi bir lastik. Fiyat performance ürünü bence
    sessizlik ve yumuşaklık nasıl
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sessizlik ve yumuşaklık nasıl
    şikayet gelmedi hiç. Kendi aracımda da kullanıyorum genel anlamda memnunum.
    ☻/
    /▌
    / \

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsignia aracım üzerinde 235/45/18 ebatında strial marka lastik var. Virajlarda pek güven vermiyor. f/p yol tutuşu iyi olan hangi lastiği tavsiye edersiniz?
    Konu Murat38 tarafından (15-09-2025 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir.
    Seat Toledo 1.6AKL
    Insignia Sports Tourer 1.6T

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A3 8P'ye sıfır hankook ventus prime 4 aldım 205/55/16 ebadında, emsallerine göre ses seviyesi bi tık düşüktü (69dB), kuru ve ıslak tutuşu da konforu da epey memnun etti. tavsiye ederim. fiyatı da makul geldi emsalleri içinde.

araç üzerinden çıkan lastikler 2020 model bridgestone T005'ti. onlardan sonra en büyük fark konfor oldu tabii

OnurG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese selam polo aw aracım için 195/55/16 ebatında yaz lastiği önerisi alabilir miyim? Bu ebat genelde bir tık daha pahalı ve lastik seçenekleri kısıtlı. Bunun yerine 205/55/16 taksam nasıl olur? %3 sınırın içerisinde bu değişiklik.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler ben bişey sorucam ;

bu etiketler hakkında ; misal pilot sport 5'in etiklette ıslak performası A
    fakat kışlık lastiklerde ıslak performansı C olan lastikler var.

şimdi bu durumda ıslakta pilot sport normal bir kışlıktan daha iyi ise kışlık lastiğin ne manası var ?
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

şimdi bu durumda ıslakta pilot sport normal bir kışlıktan daha iyi ise kışlık lastiğin ne manası var ?
    Normal yol lastiklerinde de dediğin gibi bunun gibi endeks farkı olan lastikler var.
    Fakat ıslak ile buzlu, karlı ve sulu karlı yol şartlarını bir tutmamak daha akılcı olur bence. Kış lastiği bu yollar için yapılmış.
    Okumadan imzalamam.....

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O test kriterleri bi garip zaten.
    Aynen denilen gibi, performans lastiğinin ıslak performansı A, kış lastiğinin C diyor.
    Büyük ve aptalca bir yanıltma...

Atıyorum o lastiğin sadece ıslak performansı C ama deseni sayesinde karda buzda gidiyor, ıslak performansı A denilen performans lastiği o zeminde hiç bir şey yapamıyor.
    Islak performansı dediği aquaplanning falan herhalde sadece.

Ancak işte böyle bir soru işareti yarattırıyor kafada.
    Süper saçma... Güya etiket bir fikir vermesi açısından faydalı görünüyordu ama sallamasyon olduğunu düşünmeye başladım.

Ha tabi bir de mesela etiketi bu şekilde alıp, 1 sene geçmeden özelliğini kaybeden lastik var. Her şeyden A-A alsa ne olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Muhtemelen oda sıcaklığı kıvamında test ediliyor ve kış lastiği ekstra yumuşak kaldığı için fren mesafesini uzatmış olabilir.

Yağmur skoru verilirken 1.5mm derinliğinde suda 80 kmh'den yapılan fren testindeki duruş mesafesine göre sınıflandırılıyormuş.

1.5mm suda hele ki hava 7 derece üzeriyse (bununla ilgili detay bulamadım) PS5'in daha iyi olması normal gibi

Bulduğum en detaylı kaynak şu oldu:

Everything You Need To Know About The EU Tyre Label - Tyre Reviews And Ratings

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    225/45/17 ebatlarında fiyat performans olarak sessiz ve yumuşak özellikleri öncelik kış lastiği tavsiyesi alabilir miyim ?
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Michelin,Conti vs gibi bilinen markaların 235/45/19 için 2025 yılı üretimi lastik fiyatları 13-15000TL seviyesinde. 4 lastik için 60.000 vermek pek içime sinmedi. Bunun yerine daha hesaplı bir marka alıp daha kısa sürede değiştirmek daha mantıklı geliyor. Araçla sadece yazın uzun yola gidiyorum,karla yağmurla pek işim yok, uzun yolda max 160-170 gibi hızlara çıkarım, 200 ve üstü hızlarla da işim yok.

Alttaki linkte birçok marka ve puanları var, önerisi olan olursa makbule geçer
    235 45 19 Tyres Reviews - Tyre Reviews And Ratings

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Michelin,Conti vs gibi bilinen markaların 235/45/19 için 2025 yılı üretimi lastik fiyatları 13-15000TL seviyesinde. 4 lastik için 60.000 vermek pek içime sinmedi. Bunun yerine daha hesaplı bir marka alıp daha kısa sürede değiştirmek daha mantıklı geliyor. Araçla sadece yazın uzun yola gidiyorum,karla yağmurla pek işim yok, uzun yolda max 160-170 gibi hızlara çıkarım, 200 ve üstü hızlarla da işim yok.

Lastik ile alakalı seçim kriteriniz çok yanlış. Maks hız yada kullanım azlığı önemsiz. İyi olmayan bir ürünü 1 ay kullanıp değişseniz de faydasız.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastik ile alakalı seçim kriteriniz çok yanlış. Maks hız yada kullanım azlığı önemsiz. İyi olmayan bir ürünü 1 ay kullanıp değişseniz de faydasız.
    Dediğinde haklısın Şumicim ama adam fiyat/performans arıyor yahu, gidip Rainforest falan alayım demiyor (markayı salladım)
    @IbizaFR150 siz zaten bir liste çıkarmışsınız, fiyatlarına göre sıralayıp fiyatı aşağıda, notları yukarıda olanı seçebilirsiniz. Liste içerisinde "ucuz olabileceğini düşündüğüm modellerden" direkt kullandığım bir tanesini görmedim. Petlas Velox Sport sizin ebatta varmış ve fiyatı 6 bin civarı, yerinizde olsam değerlendiririm. ben E320'de 5 takım falan eskittim o kadar memnunum ama ebat 225-55-16, direkt mukayese doğru olmayabilir. Zira kullandığım aracın süspansiyonu daha esnek olduğu için lastiğe düşen yük azalıyor. Aynı lastik farklı süspansiyonlu araçlarda farklı tepki veriyor benim tecrübeme göre. Petlas'ı sert bir araçta denemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğinde haklısın Şumicim ama adam fiyat/performans arıyor yahu, gidip Rainforest falan alayım demiyor (markayı salladım)
    @IbizaFR150 siz zaten bir liste çıkarmışsınız, fiyatlarına göre sıralayıp fiyatı aşağıda, notları yukarıda olanı seçebilirsiniz. Liste içerisinde "ucuz olabileceğini düşündüğüm modellerden" direkt kullandığım bir tanesini görmedim. Petlas Velox Sport sizin ebatta varmış ve fiyatı 6 bin civarı, yerinizde olsam değerlendiririm. ben E320'de 5 takım falan eskittim o kadar memnunum ama ebat 225-55-16, direkt mukayese doğru olmayabilir. Zira kullandığım aracın süspansiyonu daha esnek olduğu için lastiğe düşen yük azalıyor. Aynı lastik farklı süspansiyonlu araçlarda farklı tepki veriyor benim tecrübeme göre. Petlas'ı sert bir araçta denemedim.
    Tamamda marka belirtmeden bilinen markaların fiyatları yüksek demiş. Sonra linkte bir sürü ürün var demiş. Bilinenler pahalı ise bilinmeyen bir marka arıyor demek. Cümleden anlaşılan bu. Tam olarak Rainforest gibi bişiler düşünüyor. Zaten yorumumu da beğenmemiş Dislike atmış =) . Umarım gönlüne göre bir lastik bulur.

Michelin,Conti vs gibi bilinen markaların 235/45/19 için 2025 yılı üretimi lastik fiyatları 13-15000TL seviyesinde. 4 lastik için 60.000 vermek pek içime sinmedi. Bunun yerine daha hesaplı bir marka alıp daha kısa sürede değiştirmek daha mantıklı geliyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hankook bakılabilir, diğer 1. sınıf markalara göre fiyatı daha uygundur ve OEM'dir. Bu da fiyat skalanızın üstündeyse Laufen diye bir marka var, şahsen kullanmadım ama güzel yorumlar duyuyorum.

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi Conti 235 45 r19 ultracontact ı 11 e aldım world e 6 taksit yaptılar (Jeep Compass 1.3)
    #eksikpazar

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hankook s1 evo3 kullanıyorum, fena bir lastik değil, yazdığınız senaryoda iş yapar bence
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d, 2025 T10F

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımcı olmaya çalışıp,tecrübe paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Taksit ile continental alacağım gibi görünüyor,bir derece alternatif olanlarla arasında devasa fark yok zaten 9-10-12 civarı fiyatlar.

Bazıları da yazmış olmak için yazacağına hiç yazmasa daha iyi. Herhangibir seçim yapmadığım senaryoda bile lafa seçiminiz çokkk yanlışşş diye giren birinin fikri de kendine kalsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımcı olmaya çalışıp,tecrübe paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Taksit ile continental alacağım gibi görünüyor,bir derece alternatif olanlarla arasında devasa fark yok zaten 9-10-12 civarı fiyatlar.

Bazıları da yazmış olmak için yazacağına hiç yazmasa daha iyi. Herhangibir seçim yapmadığım senaryoda bile lafa seçiminiz çokkk yanlışşş diye giren birinin fikri de kendine kalsın.
    Forumda her türden fikir gelebileceğini ön görüp ortak konuda fikir istediğiniz. Saygı çerçevesi içinde yorum yazdığım. Ve sonra kendi fikrinizden de vazgeçip ortak akla uyduğunuz. Ben zaten şuan ailenizi bindirdiğiniz araca iyi bir lastik alacağınız için mutluyum. Varsın mesajlarım dislike alsın yada kendinizce laf atın sorun değil. Yeni Continental lastikleriniz ile keyifli yolculuklar.
    Schumi.Projects

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler