Yalnız aldığınız Conti inşallah EcoContact değildir zira listede diplerde yer bulabilmiş ancak![]()
Yalnız aldığınız Conti inşallah EcoContact değildir zira listede diplerde yer bulabilmiş ancak![]()
Yakın zamanda şu 4 model arasında bir tercih yapıp karar vermiş olan var mıdır? Hepsinin birbirine artı yanları var testlerde gözüken fakat hiçbirini tecrübe etmedim. Herhangi birini kullanmış olan varsa yorumlarını almak isterim.
Conti SportContact 7
Bridgestone Potenza Sport
Pirelli PZ5
Hankook S1 evo3 K127
225/40 18 ölçü alacağım 8Y kasa A3 için. Özellikle kuru-ıslak tutuş ve konfor karardaki önceliğim, ayrıca yanak profili de önemli hem görsel olarak 8j tabanda tam dik inen ve jant çeperini koruyabilecek bir formda olmalı hem de balon problemi yaşamamak için. Üzerinde Pirelli cinturato vardı sanırım ve aynı ölçü olmasına rağmen yanaklar V formunda iniyor jant daha dışarıda duruyor hoşuma gitmiyor.
Ses ve lastik ömrü konusuna çok takılmıyorum yeter ki dengeli bir aşınma profili olsun. Daha önce 8p S3 te aynı ölçüde Michelin PSS kullanmıştım, başta çok memnundum fakat 15-20 k dan sonra sanki bir anda bambaşka bir lastik haline geldi.
Conti birçok testte önde fakat testlere göre ömrü %20 daha kısa gözüküyor.
Potenza sport her açıdan çok daha dengeli bir lastik gibi yorumlara göre fakat genel olarak bridgestone fazla sert profilli bir lastik olarak kalmış aklımda, güncel tecrübesi olan varsa sevinirim. Sanırım Cupralarda oem lastik olarak bu ölçü geliyor.
PZ5 özellikle ıslakta çok başarılı gözüküyor fakat benzer bir yanak profili problemi ile karşılaşmak istemem.
Hankook fiyat/perf olarak çok başarılıydı en son aldığımda fakat üzerinden çok zaman geçti, yeni modeller ve güncel fiyatlar ile hala aynı avantajı var mı bilemiyorum.
YouTubeDR.ECU
Fiyat olarak şuan nasıllar bilmiyorum ama aynı ebatta iki set, F30'da farklı ebat yine R56'da farklı ebat Goodyear Asym F1 serisi kullandım ve hala kullanıyorum. Yağmur, kuru, pist olarak memnun eden bir lastik. Asym 5, 6'dan bi tık önde gibi, önceliğim o olurdu.
Umut Kukul - E36 3.20i Sedan / R56 Cooper S
Golfte orjinal olarak gelen bridgestone lar mevcut 19" olarak model uzantısını bilmiyorum bakarım isterseniz diş derinliği falan gayet iyi ama selefine göre ( michelin,good year,continental vb ) ben daha kötüsünü hiç görmedim henüz muazzam tutunma problemi yaşatıyor ıslak sevmiyor falan filan..
Şu an kullandıklarım arasında Michelin PS4 ve asymmetric 6 var asym6 ya pirelli p zero dan geçiş yapmıştım çok uçuk bi fark varmış geçince anladım
PS4 ile asym6 arasında seçim yapmakta zorlanırım çok benzer lastikler genelde asym6 da ciddi fiyat avantajı oluyor
Sport Contact 7 benimde Golf için almayı düşündüğüm lastik genelde çok beğeniliyor
Ama asym6 da düşünebilir.
2014'te aldığım ibiza cupram üzerinde bridgestone potenza re050a'larla gelmişti. Çok sert lastikti, böbrek taşı düşürürcesine hissediliyordu, o konunda çok memnun değildim. Isınana kadar tutunmada problemler yaşanabiliyordu ama ısındıktan sonra çizgisini bozmak mümkün değildi. Ondan sonra falkene geçiş yaptım fiyatına göre çok memnun kaldığım bir lastik oldu.
Geçtiğimiz martta şu an kullandığım Megane sedan 1.3 tce aracımı oem 16''ten 18''e geçirdim ve continental sportcontact 7 lastik tercih ettim 225-40-18 ölçüsünde. Geçtiğimiz hafta değiştirip kışlıklara geçtim. Lastikten çok memnun kaldım, ıslakta-kuruda tutuşu çok güzel fakat 8 ayda yaklaşık 20k km yol yaptım ön lastiklerim ile arka lastiklerim arasında aşınma konusunda gözle görülebilir derecede fark vardı, önler daha fazla aşınmıştı. Çok hırçın şekilde araç kullanan biri değilim fakat uzun yollarda, otobanlarda yüksek süratlerde seyretmeyi severim. Bu yüksek süratlerden dolayı mı fazla aşındı diye düşünecek oldum o durumda arka lastik ile bariz fark olmaması gerekir diye yorumladım kendimce.
Araç muhtemelen R belkide 19 opsiyon bir janttır ama Bridgestone geldiyse potenza s005 dir diye düşünüyorum. Memnun kalmamanızın sebebide misal veriyorum o desen Bridgestone un Amerika pazarına ürettiği lastiktir ve bizim yolumuza asfaltımıza uygun değildir çünkü Türkiye'de s005 yok. Bridgestone potenza sport olsaydı ısındıktan sonra yoldan çıkarmak çok zordur ıslaktada performansı çok iyidir. Tek handikapı sert oluşu.
Ağırlık, fren, kalkış bütün yük ön lastiklerde olduğu için aşınma normal. 10,000 de bir ön arka yapılırsa dengelenir ama lastiğin ömrü uzamaz sadece lastiği daha verimli kullanmış oluruz
Konu Oznsrl tarafından (19-12-2025 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.
Cevaplar için teşekkür ederim herkese.
Bridgestone yorumları iyi olsa da markanın genel karakterinde sertlik ve geç ısınma problemi var sanırım daha önce re050 adrenalin modelinde ben de tecrübe etmiştim, o sebeple eledim.
Hankook da önceden kullandığım çok sevdiğim bir markaydı fakat eski fiyat/performans avantajı kalmamış diye düşünüyorum.
Son olarak Pirelli PZ5 te karar kıldım ama piyasada bulunmuyor şuan. Yılbaşından sonra stok gelir diyor herkes bekliyorum.
Eğer ki çok uzarsa Michelin PS4S ve Conti SC7 arasında bir seçim yapacağım sanırım. Contiden herkes çok memnun fakat erken bitme problemini de herkes yazmış ben de PC6 modeliydi sanırım onunla tecrübe etmiştim, iyiyken çok güzel bir lastikti ama günlük araç için kayda değer kısa oldu ömrü. PS4S ikinici en makul seçenek gibi sanırım.
YouTubeDR.ECU
Benim sıralamam Michelin PS, arkasından Continental arkasından Pirelli olur.
Pzero uzun zamandır kullanıyorum ısındığı zaman güzel tutan bir lastik ancak bi tık geç ısınıyor ve sert rakiplerine göre.
Michelin ve Conti daha konforlu ama onlarda yumuşak hamurlu olduğu için kullanıma göre erken bitebiliyor.
Konfor ve performans öncelikli ise 1. Michelin PS 2. Conti Sport Contact 3. Pirelli Pzero diyorum
GY Asym 6 tak kanka, yanak profili de dik iniyor ömrünün sonuna kadar da tutunması başarılı. Çok uzun dönem Alfa kullanınca bu süreçte ventus 3-4, asym 5-6, riken, cpc7, ps3-4 denemiş birisi olarak tereddütsüz benzer ağırlığa ve karakteristiğe sahip A3 te Asym den yana oyumu kullanıyorum.
Lastiklerin performansları ölçüye göre de farklılık gösterebiliyor… Ben Continental ultracontact aldım, ilk izlenimim Bridgestone turanzaya göre daha yumuşak ve konforlu bir lastik. Henüz viraj ve ıslak zemin performansını test edemedim. Konforda artış var ama tabii yepyeni lastik olması da bunda etken olabilir.
4-5 ay bakmadım araç yatıyor, fiyatlar uçmuş. 5-6 bandında ki lastikler 8 e çıkmış. 20 küsür bin ayırdım, mini için öneri alabilirim? 205 45 17... (mümkünse jant korumalı) Bir de gidip nakit verip bayiden alsam bu lastikçim.com dan falan ucuza gelir mi?
Bakındım biraz şu an ilgimi çekenler
Pirelli Pzero 2024 - 4 adeti 23.824 TL
Potenza Sport 2025 - 4 adeti 22.656
Kumho Ecsta Sport PS72 - 4 adeti 19.992 TL
Konu Yiğit G. tarafından (07-01-2026 Saat 21:24 ) değiştirilmiştir.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Merhaba, 5-6 bin km kullanilmis daha sonra depoda beklemis 2017 model conti ts860 kis lastiklerim var, lastiklerde catlama veya deformasyon gorunmuyor, bu lastikleri kullanilirmi yoksa cope mi atmaliyim arada kaldim. Sizin dusunceleriniz nedir ?
Kışlık lastik görevini halen yapar, ben 7-8 yaşında marshall marka kışlık takmıştım CLK'ya, E320'yi de 18 senedir bindiğimiz için bir ara starmaxx kışlık takımı 10 yıla kadar kullandım, hiçbir sorun yaşamadım. Taze lastikten illa ki farkı oluyordur ama birinden inip diğerine binsem ancak fark hissederim diye tahmin ediyorum. bu iki tecrübeden sonra bir daha hiç sıfır kışlık lastik almadım, almam diye düşünüyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)