User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araç Düşürme Hakkında - KRİZ GEÇİRİYORUM -

javelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Araç Düşürme Hakkında - KRİZ GEÇİRİYORUM -

Herkese Merhaba, umarım bana yardımcı olursunuz çünkü çok fena durumdayım

Öncelikle aracım 2003 Palio 1.2 16V Tek kapı

(önlerde şuan kışlık takılı 175/70/14 - Yazlıklarım 175/60/14)

Aracımı ilk aldığımda düşük kullanmayı sevdiğim için direk önlerden mili ve yayı kestirdim. fazlaca bilgim yoktu ilk arabam ve herkesin böyle yaptığını zannediyordum. taaa ki kullanmaya başlayana kadar fakat aracım istediğim kadar düşmedi yere yine düşse razı olacaktım. yanlış hatırlamıyorsam 2 bakla kesildi.

Şimdi daha fazla düşürmek istiyorum ve spor yay almaya karar verdim fakat 3.5 cm ve 5 cm var. 3.5 olan yetmeyecek büyük ihtimalle 5 alsam istediğim kaddar düşermi ? farzedin 5cm olan bir yay aldım ön amortisötler milden kesik olduğu için yeni amortisör gerekir mi? ( Spor yayları internetten getiricem linkle bana şunu almalısın diye öneride bulunursanız memnun olurum)

eğer spor yay istediğin kadar düşürmez derseniz istanbulda başaran 10 cmye kadar düşüren bir coil yapıyormuş önlere. onumu tercih edeyim ? ozaman yeteri kadar düşermi ?

(Aracın orjinali çok yüksek biliyorsunuz)

aracımın şuanki resmini sizinle paylaşıyorum. düşmesini istediğim oran ise şuankinden 2 parmak daha aşağısı belki 3 parmak. ayrıca kayseride ikamet ediyorum burada allah rızasi için işini iyi yapan bir usta varsa bana tavsiye edermisiniz çünkü nereye gittiysem paramı alıp aracı haşat edip bıraktı. sadece bu iş için değil diğer meseleler içinde.

Konu javelin tarafından (04-04-2017 Saat 10:36 ) değiştirilmiştir.

Caner B. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah baska dert vermesin
    Audi S3 2.31.83 @İstanbul Park
    Peugeot 308 ehdi 2.45.00 @İstanbulPark
    Ds3 Racing 2.37.267 @İstanbulPark
    Megane RS 250 Cup 2.27.00 @İstanbulPark

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amin tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sende hoşgeldin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyvallah hoşbulduk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce bi kendinizi tanıtsaydınız üyelerimiz bölümünde.. Hani bi ortama girince insanlar önce bi kendini tanıdır merhaba ben şuyum buyum falan der ya hani..
    Sanayideki ustanın dükkanına gittiğinizde önce kendini tanıtırken burada niye yapmıyorsunuz aynı şeyi? Usta nın dükkanı kadar kıymeti yok mu buranın..

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 kesilmiş zaten bence 3 hatta 4 yap şansını dene yay toplamda kaç bakla bilmiyorum

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spor yay takarsan amortisor degismene gerek yok. Zaten spor yay da kesilmis helezonlarin gibi olacagindan dolayi mili kisaltmis olman daha iyi ble denebilir.ancak 5cm spor yay da ancak suanki hali kadar dusurur. Sizin ilaciniz onlere coil yaptirip istediginiz seviyede ayarlamak.
    Bunlarin hepsi cok saglikli uygulamalar olmmakla birlikte baska cozum yok gibi.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Spor yay takarsan amortisor degismene gerek yok. Zaten spor yay da kesilmis helezonlarin gibi olacagindan dolayi mili kisaltmis olman daha iyi ble denebilir.ancak 5cm spor yay da ancak suanki hali kadar dusurur. Sizin ilaciniz onlere coil yaptirip istediginiz seviyede ayarlamak.
    Bunlarin hepsi cok saglikli uygulamalar olmmakla birlikte baska cozum yok gibi.
    aynen katılıyorum.

zamanında palioda 3.5eibach kullanmış biri olarak.(195-50r15)

8-10cm düşürmek.palioda nekadar sağlıklı bilmiyorum ama sizin çözümünüz custom coil gibi.

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı javelin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düşmesini istediğim oran ise şuankinden 2 parmak daha aşağısı belki 3 parmak. ayrıca kayseride ikamet ediyorum
    1 parmak (inç) = 25.4 mm dir. Bu ölçü standarttır.
    group b ___

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yabıştırmaları ön tarafada yapın. Güzel bir basıklık verecektir. Yoltutuşada katkısı var hem.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan daha fazla basarsanız araba nasıl gidecek onu anlamadım, hele Kayseri gibi yolları bozuk bir yerde zulum olur.
    Lastik yanakları da epey kalın gibi, sert esnemelerde veya sekmelerde sürtebilir.

EmirKelpeten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk önce ince yanak lastik almak lazım 185-55-14 piyasada bulunabilen bir ebat ve çok fazla olmasada isteğinizi karşılar diye düşünüyorum , he ama derseniz ben aşırı basmak istiyorum 195-45-14 lastik almanız lasım piyasada biraz zor bulunuyor ancak var araştırmanız lazım, bundan sonra geriye kalan sakın yay kestirmeyin çok kötü bişii , coil öneririm genelde öne 2 coil arka prese 550-650 tl arasında fiyat çekiyorlar bknz , şakiriştain coil yaptırmak isterseniz bi arkadaşım bu alibeyköy civarların bi yerde yaptırmış 450 tlye gayet memnundu isterseniz neresi olduğunu öğrenip özelden yazarım, coil bütçeyi aşar dersenizce bence en kötü press yaptırın sakın yay kestirmeyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmirKelpeten Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk önce ince yanak lastik almak lazım 185-55-14 piyasada bulunabilen bir ebat ve çok fazla olmasada isteğinizi karşılar diye düşünüyorum , he ama derseniz ben aşırı basmak istiyorum 195-45-14 lastik almanız lasım piyasada biraz zor bulunuyor ancak var araştırmanız lazım, bundan sonra geriye kalan sakın yay kestirmeyin çok kötü bişii , coil öneririm genelde öne 2 coil arka prese 550-650 tl arasında fiyat çekiyorlar bknz , şakiriştain coil yaptırmak isterseniz bi arkadaşım bu alibeyköy civarların bi yerde yaptırmış 450 tlye gayet memnundu isterseniz neresi olduğunu öğrenip özelden yazarım, coil bütçeyi aşar dersenizce bence en kötü press yaptırın sakın yay kestirmeyin
    Hocam lastik yanağını incelticem ozaman düşecek ama bu defa çamurlukla lastik arası açılacak oda ayrı bi dert sanırim şansımı coilden yana deniycem umarım istediğim gibi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmirKelpeten Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok memnun olurum hocam başaranı aradım 600 TL dedi ve 10 cmte kadar düşürüp kaldırıyormuş. 10 cm yetermi bilmiyorum ama o arkadaşınızın yaptırdıgı yere de danışmak mantıklı

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öne coil yaptır arkayada press kullan . lastik yanakları çirkin görünüyor onlarıda imkan olduğunda biraz daha dar yanak kullan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öne coil yaptır arkayada press kullan . lastik yanakları çirkin görünüyor onlarıda imkan olduğunda biraz daha dar yanak kullan.
    Önlere 185 /55/14 takıcam hocam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paliolar sıkıntı düşürme konusunda yay da alsan aynı piyasda kaliteli yay yok palio lar için

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı javelin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önlere 185 /55/14 takıcam hocam
    Çok doğru bir ebat. bende şimdi o ebat falken ze914 alıcam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler