Herkese Merhaba, umarım bana yardımcı olursunuz çünkü çok fena durumdayım
Öncelikle aracım 2003 Palio 1.2 16V Tek kapı
(önlerde şuan kışlık takılı 175/70/14 - Yazlıklarım 175/60/14)
Aracımı ilk aldığımda düşük kullanmayı sevdiğim için direk önlerden mili ve yayı kestirdim. fazlaca bilgim yoktu ilk arabam ve herkesin böyle yaptığını zannediyordum. taaa ki kullanmaya başlayana kadarfakat aracım istediğim kadar düşmedi yere yine düşse razı olacaktım. yanlış hatırlamıyorsam 2 bakla kesildi.
Şimdi daha fazla düşürmek istiyorum ve spor yay almaya karar verdim fakat 3.5 cm ve 5 cm var. 3.5 olan yetmeyecek büyük ihtimalle 5 alsam istediğim kaddar düşermi ? farzedin 5cm olan bir yay aldım ön amortisötler milden kesik olduğu için yeni amortisör gerekir mi? ( Spor yayları internetten getiricem linkle bana şunu almalısın diye öneride bulunursanız memnun olurum)
eğer spor yay istediğin kadar düşürmez derseniz istanbulda başaran 10 cmye kadar düşüren bir coil yapıyormuş önlere. onumu tercih edeyim ? ozaman yeteri kadar düşermi ?
(Aracın orjinali çok yüksek biliyorsunuz)
aracımın şuanki resmini sizinle paylaşıyorum. düşmesini istediğim oran ise şuankinden 2 parmak daha aşağısı belki 3 parmak. ayrıca kayseride ikamet ediyorum burada allah rızasi için işini iyi yapan bir usta varsa bana tavsiye edermisiniz çünkü nereye gittiysem paramı alıp aracı haşat edip bıraktı. sadece bu iş için değil diğer meseleler içinde.
![]()