yorumlar için sağolun müsait bir zamanda öncelikle rulmanlara baktırıp sorunu çözeceğiz.
Printable View
yorumlar için sağolun müsait bir zamanda öncelikle rulmanlara baktırıp sorunu çözeceğiz.
Porya söylenmiş. Eğer bakıldıysa o değilse, aks veya şanzımandan da olabilir.
Bülent abi de yazmış, uğultu var uğultu var diye :) Uğultu diye tariflenen ne? Bence sırayla teker bilyalarına, turbo hortum veya egzoz manifolda, lastiğe (başka lastik takılıp denenebilir) aks ve şanzımana bakılmalı.
Konuyu güncellememişim. Daha sonra benzer sorun yaşayanlar için güncelleyeyim.
Aracın sağ arka poryası değişti sorun düzeldi.
Orjinal ürün SKF kullanıldı.
Cumartesi otobanda iken sağ taraftan ses gelmeye başladı, direksiyonu sağa çevirince ses gidiyor diğer türlü her halukarda ses devam ediyor, alt takımı yenileneli 2000km bile olmuyor ama piste de girdim. Rulman olma ihtimali var mıdır???
Vites aralığı var mı yoksa her vites de oluyor mu?
Şirket de kullandığım dacia var, onda da 5. vites de motor dan uğultu sesi geliyor, yaptırmıştım tekrar gelmeye başladı. Kelebek içinde tortu birikmişti, onlar vs değişti..
Tam düzgün anlatamamışım kusura bakmayın. Rulman yük yokken ses yapıyor. Eğer sizin sağ tarafta bir rulman bozulduysa sola doğru viraja girince ağırlık sağ tarafa gidecek ve rulmanın sesi kesilecek. Yani bunlara bakarak ne taraftan geldiğini az çok kestirebilirsiniz. Zaten usta teker söküp çevirdiğinde direkt anlar hangisinde sıkıntı olduğunu.