Sık sık ayarlanması gerekiyor galiba.
Hırt diye tutan BMW bana da denk gelmedi.
Printable View
Sık sık ayarlanması gerekiyor galiba.
Hırt diye tutan BMW bana da denk gelmedi.
geçen sene babamda f30 vardı kısa süre kullandı oda söylemişti el freninde sorun var diye.
böyle yaptığın zamanda tamamen şanzımana bindiriyorsun yükü.Yokuşta falan durduğunda böyle yaparsan,ilk vitese geçişte falan ses gelebilir.yine de sen bilirsin ama:
ilk boşa alıp,ayak frende iken sonuna kadar el frenini çekmek(el freninin tuttuğu yere kadar),sonrasında ayak frenini bırakıp,arabanın kendi hareketini beklemek,sonrasında da tekrar ayak frenine basıp p'ye almak en doğrusu gibi...
2 e46ımda da aynısı vardı, BMW çizgisini hiç bozmamış :)
Bende bu sorun bir tek e46'larda var sanıyordum, iki e46 aracım oldu ikisinde de aynı sorun vardı ve araçlar bu problemleri 2-3 aşlarındayken yapmaya başlamışlardı.
Bostancı sanayi de ikisini de ayarlatmıştım ben.
zaten şanzımana yük binmesin diye boşa alır el freni çekerdim sonra P ama o aradaki mesafede bırakıyo araba zaten kendini daha öncede bmw kullanmıştım ama hep elektronik frenliydi demekki o yüzden sıkıntı çekmemişim yada çok yokuş denk gelmedi demek ki bu stresiyle yaşayamam zaten ilanı açarım ben yarın :)
Benim F30'da da aynı, bıktım araçtan inerken kayık gibi sallanmasından artık.
El frenini sıktırmak gerekiyorda tembellik işte.
zaten arabada mekanik kusur olmasa ben gene bulurum birşey harcarım plakalık değiştir bi cam filmi yok paspası yok gizli özellikler yok seramiği derken ister istemez para harcıyorum da bu el freni işine ne yaparım bilemedim bi sıktırıcam ama en yakın zamanda abi
Aynı şey E90 ve E60'da da vardı. BMW'nin bu konuda maşallahı var :D
benimki gayet güzel tutuyo valla bence borusana ayarlatın..