Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı
Simdi bu yazacagim tuhafiniza gidecek ama aracin kullanim amaci sokak ise ben acikcasi gorsellik icin plastik takilan brembo kapaklarini fren sisteminde yapilacak ve turlu baska soruna sebep olabilecek bu tarz ciddi degisikliklere tercih ederim.
Bahsettiginiz capta degisikliklerden sonra fren dagiliminizi kontrol edecek bir sisteminiz yoksa on arka oranini tutturmaniz gercekten cok ama cok zor. Ha sokakta bunu performans icin kullanmayacaksiniz dolayisi ile olusan problemleri gormeniz gunluk kullanimda belkide hic mumkun olmayacak, ama boyle degisikliklerden sonra panik aninda yapilan bir frenajda aracinizin tuhaf davranmasi cok muhtemel ki bu da sizin kaza tehlikesi aninda hayatta kalip kalmamanizi etkileyecek en onemli faktordur.
Bu otomobiller muhendislik isidir, siz bakmayin insanlarin kafasina gore yaptiklari degisikliklere, bizim sonradan yapacagimiz degisikliklerin nasil sonuclar meydana getirecegini net olarak ongorme sansimiz maalesef bulunmuyor, muhtemelen kas yapayim derken goz cikacagi icin yaziyorum bunlari.
Konu ile ilgili teknik detay yazmiyorum, ancak fren diskinizi buyutup, kaliperlerinizle ve fren balatanizla oynadiginiz zaman araciniz daha iyi duracak anlamina kesinlikle gelmiyor hatta daha uzun bir fren mesafesine sahip bile olabilir. Genelde bu tarz degisikliklerden sonra fren pedalindaki hissiyat yaniltici olur, aldanmayin. Aracinizi durduran lastiktir, fren sistemi sizin lastiginizi durdurmaya calisir ikisi her ne kadar ayni sanilsa da farkli seylerdir.