User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
55 sonuçtan 39 ile 55 arası

Konu: Spor fren diski

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emynation Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

Bmw 3,20i ed 2013 model aracım var. Fren sistemin iyileştirme yapmak istiyorum zira üstündekiler aşırı kötü geliyor. Muhtemelen daha önceki sahibi de balataları felan yan sanayi taktığını düşünüyorum. Hiç güven vermiyor. Stage 1 yazılım da mevcut aracım da.

Lastiklerim 19” michelin ps4s

Ebc marka satan bir arkadaşsan fiyat aldım.

Kaliper 4 piston - balata - ön disk 355mm fiyatı 48500 TL.

Arka ebc gd serisi disk yellow stuff Balata takım fiyatı 8650 TL.

Bu kadar iyileştirmeye gerek var mı? Başka ne önerirsiniz ?
    Bu dertten bende müzdaribim. Çok araştırdım ate seramiği övdüler kimisi ses yapıyo dedi. Bütün kapılar orjinal disk balataya çıktı. Dışarda orjinal diye satılanlardan almayın. Direk servisten alın takın. En iyisi bile orjinal gibi olmadığını söylüyorlar.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ne olacak diyip ingiliz mali bi urun aldim disk-balata borg and becker mi oyle bi adi vardi.
    Ilk 5-6k km cok iyiydi ama sonrasinda yuksek hizda fren yapinca titreme sorunu basladi.
    Orjinalden sasmamak lazim, alirkende soylemislerdi ama dinlememistim…

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim Maserati'nin ön arka balataları değiştirdim, arkaları OEM bulduk ancak önleri bulamadığım için Ferodo ve Pagid var dediler, öneri üzerine Ferodo aldım, takan arkadaş araya bir macun vs. gibi birşey de sürdü ötme yapmasını engeller falan diyerekten, taktıktan 2 gün sonra ötmeye başladı.

Tiguan için Bosch aldım balataları, sıfır ötme. Bu zamana kadar tüm araçlarımda Bosch tercih ettim- eğer serviste değiştirmediysem- daha hiç sorun yaşamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu açmamak adına buradan yazmak istedim

2012 f30 320i aracım için ön disk ve balata alacağım. N20 motorlu aracımın disk ölçüsü internette araştırdığım kadarıyla 300mm. 328i n20 ler 312mm ön disk ölçüsüne sahip.

USA spec n20 lerde 320i de olsa 328i de olsa ön 312mm disk ile üretilmiş. Ancak Euro spec lerde 300 ve 312 olarak 2 farklı ürün çıkıyor.
    Araçta Active Cruise control ve start stop varsa 312mm yoksa 300m ön disk diye notlarda gördüm. Benin araçta Active cruise control yok ama start stop var

Acaba yeni diski 312mm olarak alıp al-tak kullanabilir miyim ? Kaliperlerin değişmesi şart mıdır ?

yani mevcut kaliperlerle 12mm lik büyük disk çalışabilir mi ?

Ön disklerin çapıyla beraber kalınlıkları arasında da 2mm lik fark var.

300*22 ve 312*24

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

2012 f30 320i aracım için ön disk ve balata alacağım. N20 motorlu aracımın disk ölçüsü internette araştırdığım kadarıyla 300mm. 328i n20 ler 312mm ön disk ölçüsüne sahip.

USA spec n20 lerde 320i de olsa 328i de olsa ön 312mm disk ile üretilmiş. Ancak Euro spec lerde 300 ve 312 olarak 2 farklı ürün çıkıyor.
    Araçta Active Cruise control ve start stop varsa 312mm yoksa 300m ön disk diye notlarda gördüm. Benin araçta Active cruise control yok ama start stop var

Acaba yeni diski 312mm olarak alıp al-tak kullanabilir miyim ? Kaliperlerin değişmesi şart mıdır ?

300*22 ve 312*24
    Mantıken düşünecek olursak 2mm kalınlık farkı diskin 1mm ön taraftan 1mm arka taraftan farkı sorun olmaz, çap olarak 12mm ise size kaliperin olduğu tarafta 6mm lik bir büyümeye tekamül eder. Farz edelim sizin kalipere uysa dahi size ekstra frenlemede katkı sağlamaz. Tam tersi fuzuli ağırlık yapar, faydası olması için kaliperinde değişip diskin dışına doğru olan alanda baskı uygulaması lazım. Onun yerine M paketlerdeki disc kaliperine geçmeniz daha iyi olacaktır benim görüşüm.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mantıken düşünecek olursak 2mm kalınlık farkı diskin 1mm ön taraftan 1mm arka taraftan farkı sorun olmaz, çap olarak 12mm ise size kaliperin olduğu tarafta 6mm lik bir büyümeye tekamül eder. Farz edelim sizin kalipere uysa dahi size ekstra frenlemede katkı sağlamaz. Tam tersi fuzuli ağırlık yapar, faydası olması için kaliperinde değişip diskin dışına doğru olan alanda baskı uygulaması lazım. Onun yerine M paketlerdeki disc kaliperine geçmeniz daha iyi olacaktır benim görüşüm.
    Teşekkürler cevap için, valla uğraşamadım çok, yedek parçacıdan 300mm lik Hella-Pagid disk balata aldım geçtim. Bu hafta taktırıcam müsait bi zamanda.

Önceki aracımda Hella- Pagid den çok memnun kalmıştım bmw içinde onu tercih ettim umarım ötme, yalpalama fln olmaz.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler cevap için, valla uğraşamadım çok, yedek parçacıdan 300mm lik Hella-Pagid disk balata aldım geçtim. Bu hafta taktırıcam müsait bi zamanda.

Önceki aracımda Hella- Pagid den çok memnun kalmıştım bmw içinde onu tercih ettim umarım ötme, yalpalama fln olmaz.
    Mantıklısını yapmışsınız. Uğraşmaya değmez anlamında yazmıştım açıklamayı hayırlı sürüşler.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

300*22 ve 312*24
    N20b20 mi?

2.0 f30 nasıl 300 mm oluyor anlamadım eğer öyleyse. E90 da 1.6 lar 300, 2.0 lar 312, 6 silindirler 330 mm
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    N20b20 mi?

2.0 f30 nasıl 300 mm oluyor anlamadım eğer öyleyse. E90 da 1.6 lar 300, 2.0 lar 312, 6 silindirler 330 mm
    Evet n20b20 motor.

Avrupa'da 320i ler 300mm, 328i ler 312mm olarak çıkmış.

Amerikada tüm n20 motorlu 320i ve 328i ler 312mm ön diske sahip.

BMW nin enteresan işleri. bana kalırsa tüm 3 serileri 312 den başlamalı. 316 ve 318 harici de hepsi 330mm olmalı. Frenler yetersiz çünkü f serileri için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buraya ekleme yapmış olayım, Hella Pagid lerde tırt çıktı

Eski diskler kadar olmasa da bunda da sert ve yüksek frenlemelerde titreme mevcut.

Sanırım çin üretimi olan tüm disklerde benzer sorunlar var.

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw'lerde oem-logolu disk harici disk kullanmayın, ilk başta sorunsuz dahi olsa 1000 km içerisinde ya yamulur ya tutmaz illa sorun yaşarsınız. Balatayı tolere eder ama diskte sadece oem
    Real Cars, Real Roads.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Karakuş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw'lerde oem-logolu disk harici disk kullanmayın, ilk başta sorunsuz dahi olsa 1000 km içerisinde ya yamulur ya tutmaz illa sorun yaşarsınız. Balatayı tolere eder ama diskte sadece oem
    Bunu çok duyuyorum BMW için ve anlam vermiyorum gerçekten. Birden fazla arabaya fren kiti tasarlamış üretmiş birisi olarak Bosch, Valeo, Bendix vs.vs. markaya yada M Sport'larda Brembo'ya ürettirdiği kaliper ile gene başkasına ürettirdiği disk arasında nasıl bir kimya var ki onlarca markada yan sanayi disk ile ötme çarpılma olmuyor da bunlara oluyor anlam veremiyorum. Türkiye'ye gelen yan sanayiler mi 2inci 3üncü kalite nedir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu çok duyuyorum BMW için ve anlam vermiyorum gerçekten. Birden fazla arabaya fren kiti tasarlamış üretmiş birisi olarak Bosch, Valeo, Bendix vs.vs. markaya yada M Sport'larda Brembo'ya ürettirdiği kaliper ile gene başkasına ürettirdiği disk arasında nasıl bir kimya var ki onlarca markada yan sanayi disk ile ötme çarpılma olmuyor da bunlara oluyor anlam veremiyorum. Türkiye'ye gelen yan sanayiler mi 2inci 3üncü kalite nedir.
    Onu ben de çözemiyorum abi, ate-brembo vs. gibi kaliteli denilebilecek markaların dahi diskinden verim alamadım hiç bir zaman
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onu ben de çözemiyorum abi, ate-brembo vs. gibi kaliteli denilebilecek markaların dahi diskinden verim alamadım hiç bir zaman
    BMW OEM diskleri Zimmerman üretiyor sanırım. Aftermarket Zimmerman alınan disklerde mi sorun ?

Bende çözemedim bu durumu, Hella Pagid de üst sınıf bir marka fren tarafında. VW kullanırken disk balata almıştım, OEM den daha bile iyi olmuştu.
    BMW de tam tersi işler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW OEM diskleri Zimmerman üretiyor sanırım. Aftermarket Zimmerman alınan disklerde mi sorun ?

Bende çözemedim bu durumu, Hella Pagid de üst sınıf bir marka fren tarafında. VW kullanırken disk balata almıştım, OEM den daha bile iyi olmuştu.
    BMW de tam tersi işler
    Maalesef sorun oluyor. Zimmermann'ı, M Perf diye geçen 375 mm disk olarak kullandım, 1500 km sonra ilk yağmurda yamuldu (sakin kullanıyordum oysa), 2 defa tornaya soktum ama yine yamuldu
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef sorun oluyor. Zimmermann'ı, M Perf diye geçen 375 mm disk olarak kullandım, 1500 km sonra ilk yağmurda yamuldu (sakin kullanıyordum oysa), 2 defa tornaya soktum ama yine yamuldu
    Çok eneteresan gerçekten. Ben aldığım yere geri götüreceğim Pagid leri. Bu şekilde kullanamam, otobanda yüksek hızda fren yapınca inanılmaz sallanıyor araba. Kullandıkça daha da kötü olacak çünkü. Bu bence üretim hatası ama daha 200km olmadı diskleri takalı.

Oem disk alacağım yapacak bir şey yok.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW macerasına girersem yarış tipi disk alırım sanırım ben. 2 parça göbeği sökülenlerden. BMW bütün yan sanayi üreticilerine disk kalitesini OEM den düşük yapın yoksa lisans vermem mi diyor ne diyor acaba da böyle oluyor. Millet yurt dışında Porsche'ye bile aftermarket disk takıyor cayır cayır kullanıyor şikayet olmadan.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler