Bende ne olacak diyip ingiliz mali bi urun aldim disk-balata borg and becker mi oyle bi adi vardi.
Ilk 5-6k km cok iyiydi ama sonrasinda yuksek hizda fren yapinca titreme sorunu basladi.
Orjinalden sasmamak lazim, alirkende soylemislerdi ama dinlememistim…
Benim Maserati'nin ön arka balataları değiştirdim, arkaları OEM bulduk ancak önleri bulamadığım için Ferodo ve Pagid var dediler, öneri üzerine Ferodo aldım, takan arkadaş araya bir macun vs. gibi birşey de sürdü ötme yapmasını engeller falan diyerekten, taktıktan 2 gün sonra ötmeye başladı.
Tiguan için Bosch aldım balataları, sıfır ötme. Bu zamana kadar tüm araçlarımda Bosch tercih ettim- eğer serviste değiştirmediysem- daha hiç sorun yaşamadım.
Yeni konu açmamak adına buradan yazmak istedim
2012 f30 320i aracım için ön disk ve balata alacağım. N20 motorlu aracımın disk ölçüsü internette araştırdığım kadarıyla 300mm. 328i n20 ler 312mm ön disk ölçüsüne sahip.
USA spec n20 lerde 320i de olsa 328i de olsa ön 312mm disk ile üretilmiş. Ancak Euro spec lerde 300 ve 312 olarak 2 farklı ürün çıkıyor.
Araçta Active Cruise control ve start stop varsa 312mm yoksa 300m ön disk diye notlarda gördüm. Benin araçta Active cruise control yok ama start stop var
Acaba yeni diski 312mm olarak alıp al-tak kullanabilir miyim ? Kaliperlerin değişmesi şart mıdır ?
yani mevcut kaliperlerle 12mm lik büyük disk çalışabilir mi ?
Ön disklerin çapıyla beraber kalınlıkları arasında da 2mm lik fark var.
300*22 ve 312*24
Mantıken düşünecek olursak 2mm kalınlık farkı diskin 1mm ön taraftan 1mm arka taraftan farkı sorun olmaz, çap olarak 12mm ise size kaliperin olduğu tarafta 6mm lik bir büyümeye tekamül eder. Farz edelim sizin kalipere uysa dahi size ekstra frenlemede katkı sağlamaz. Tam tersi fuzuli ağırlık yapar, faydası olması için kaliperinde değişip diskin dışına doğru olan alanda baskı uygulaması lazım. Onun yerine M paketlerdeki disc kaliperine geçmeniz daha iyi olacaktır benim görüşüm.
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Evet n20b20 motor.
Avrupa'da 320i ler 300mm, 328i ler 312mm olarak çıkmış.
Amerikada tüm n20 motorlu 320i ve 328i ler 312mm ön diske sahip.
BMW nin enteresan işleri. bana kalırsa tüm 3 serileri 312 den başlamalı. 316 ve 318 harici de hepsi 330mm olmalı. Frenler yetersiz çünkü f serileri için.
buraya ekleme yapmış olayım, Hella Pagid lerde tırt çıktı
Eski diskler kadar olmasa da bunda da sert ve yüksek frenlemelerde titreme mevcut.
Sanırım çin üretimi olan tüm disklerde benzer sorunlar var.
Bmw'lerde oem-logolu disk harici disk kullanmayın, ilk başta sorunsuz dahi olsa 1000 km içerisinde ya yamulur ya tutmaz illa sorun yaşarsınız. Balatayı tolere eder ama diskte sadece oem
Real Cars, Real Roads.
Bunu çok duyuyorum BMW için ve anlam vermiyorum gerçekten. Birden fazla arabaya fren kiti tasarlamış üretmiş birisi olarak Bosch, Valeo, Bendix vs.vs. markaya yada M Sport'larda Brembo'ya ürettirdiği kaliper ile gene başkasına ürettirdiği disk arasında nasıl bir kimya var ki onlarca markada yan sanayi disk ile ötme çarpılma olmuyor da bunlara oluyor anlam veremiyorum. Türkiye'ye gelen yan sanayiler mi 2inci 3üncü kalite nedir.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Çok eneteresan gerçekten. Ben aldığım yere geri götüreceğim Pagid leri. Bu şekilde kullanamam, otobanda yüksek hızda fren yapınca inanılmaz sallanıyor araba. Kullandıkça daha da kötü olacak çünkü. Bu bence üretim hatası ama daha 200km olmadı diskleri takalı.
Oem disk alacağım yapacak bir şey yok.
BMW macerasına girersem yarış tipi disk alırım sanırım ben. 2 parça göbeği sökülenlerden. BMW bütün yan sanayi üreticilerine disk kalitesini OEM den düşük yapın yoksa lisans vermem mi diyor ne diyor acaba da böyle oluyor. Millet yurt dışında Porsche'ye bile aftermarket disk takıyor cayır cayır kullanıyor şikayet olmadan.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)