Vw T3 aracım var. Geçen hafta kendi jantlarını üstünde 4 mevsimler var diye söküp kenarda yatan yazlık lastik jant takımını taktım. Normalde basit olması gereken bu işlem krikonun kısa gelmesi sayesinde tımarhanelik hal aldı
Yerde iken bütün bijonları gevşettim, sonra arka sağdan başladım kaldırmaya kriko sona dayandığında baktım lastik gelmiyor. Dedim yeni takacağım daha ufak havasını indireyim Öyle böyle üstündekini çıkardım ama yenisi de girmedi. Sonra gittim zar zor başka kriko buldum araya parça koydum öyle lastiği taktım. Vakit de ilerledi yarın devam ederim diye yola çıktım baktım tak tak vuruyor. 100 metre gitmedim bile. Değiştirdiğim lastiği sıkıp duruyorum yine ötüyor. Artık geri döndüm arabayı bıraktım ertesi gün sabahtan hallettim. O esnada öten bijonların gevşeytiklerim olduğunu hatırladım Neyse burayı da geçelim, yola çıktım bir baktım frene basınca pedal ayağımın altında gidip geliyor ufaktan. Bijonları tekrar sıktım bir şey değişmedi, daha önce bu titreme yoktu eminim. Poryayı mı yamulttum acaba kısa mesafe de olsa?