Gereksiz para demişsin de o bakımdan dedim. Bence gereken bir harcama. :D Arabaya GT35 yapıcağına GT30 yap yürüyenin felan tam olsun. :P
Printable View
Gereksiz para demişsin de o bakımdan dedim. Bence gereken bir harcama. :D Arabaya GT35 yapıcağına GT30 yap yürüyenin felan tam olsun. :P
bu kısma katılmıyorum aslında ben coıloverı kullanımına gerek oldugunuda dusunmuyorum cadde otomobıllerınde...cunku ayarlarını neye gore hangı asvalta gore yapacaksın? fabrıka cok genıs bır tolerans aralıgında maksımum yol tutus saglıyor...yay alıp devam dıyenlerdenım...kaldıkı stı ın yol tutmak ıcın coılovera hıc ıhtıyacı oldugunu dusunmuyorum..zaen turkıye sartlarında mukemmel yol tutuyor...
Coilover olunca her zaman sertlik ve darbe emiş ayarı olmuyor. Bazılarında sadece yükseklik ayarı oluyor. Çoğu aftermarket amortisör markasında (koni, bilstein) 3.5 cm den daha alçaltan yay ile kullanmayın diyor. Çünkü koni üstüne misal 6 lık yay takınca amortisör gereken esnemesini tam yapamıyor dibe vurma yapıyo kulağın duymacağı şekilde. Bu da yol tutuşu bozuyo. 5 yada 6 cm alçaltma ve iyi yol tutuş istiyorsan yapman gereken en mantıklı şey coilover almak. Ayarını yapması zor evet haklısın ama zırt pırt ayar yapılmaz. Bi kere yaptırcan sonra ellemiyeceksin.
gereksiz parayi ben cok oldugu icin dedim . ama dediginde dogru 35rli bi arabada coil almakta gerekir . aslina bakarsan suspansiyona girdiginde saka gibi maliyetler cikariyor alcak okadar cok sey varki . coil aldiktan sonra onlarida aldiginda direk pist arabasi gibi bisi oluyo araba .