Aracıma yeni teker alıcam. 205/ 45/ 17 Toyo Proxes T1R veya Maxxis Ma-z1 almayı düşünüyorum.Kullanan arakadaşların yorumları doğrultusunda alıcam.Başka bir marka-model önerisi olan varsa da yazsın lütfen.
Aracıma yeni teker alıcam. 205/ 45/ 17 Toyo Proxes T1R veya Maxxis Ma-z1 almayı düşünüyorum.Kullanan arakadaşların yorumları doğrultusunda alıcam.Başka bir marka-model önerisi olan varsa da yazsın lütfen.
toyoyu ben de kulandım, gayet güzel bi lastik.
toyo kullandım , kumho kullandım , falken kullandım...
bu alternatifler hem uygun fiyatlı (sayılır) hem de gayet kaliteli...
maksisten uzak dur...
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
ayrıca ömrü daha kısa olan lastikler nispeten yumuşak hamurlu olanlardır...
konfor+performans tatmin edicidir...
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
kardeşim TOYO veya FALKEN kullanmanı tavsiye ederim
Dr.Ecu AntaLya
maxsis ıslak ve kuruda tutmaz, ama 3 yılda kullansan asla bitmez.
toyo hem 106 gti kullandım, hemde civicte çok memnundum, şimdi kumho kullanıyorum toyoyu arıyorum
toyonun üzerinde japan diye yazanını bulursan al memnun kalırsın.
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
Maxxis hakkında çok olumlu yorumlar almadım ama MA-Z1 modelinin iyi olduğundan bahsediyorlar.Senin kullandığın model de bu muydu?
Kumho KU15 sertlik sıralamasında nerde yer alır.Bildiğim kadarı ile sert lastiklerin yol tutuşu,yumuşak lastiklere oranla daha az ve araç içine daha çok ses veriyorlar.
Yumuşak bir teker olduğu için çabuk biteceği söyleniyor ama bunun bir ölçüsü yoktur kullanıma bağlıdır diye düşünüyorum.
Ses ve yol tutuş açsında mı iyi bir lastik olduğunu söylüyorsunuz?Balon mu yapmıyor yada çatlama mı biraz açar mısınız?
Dediğim gibi Maxxis hakkında çok olumlu yorum almadım ama MA-Z1'in farklı olduğunu okuyorum hep.Kullanan bir arkadaşımız çıkmadı henüz.
Falken'i duymadım hiç araştırıcam.Tşk
Yani sert bir yapısı var demekki maxxis lerin.Yol tutuş ve konfor da beklememek lazım.Ama bahsettiğim model de böyle mi onu hala öğrenemedim.
lastiklerle ilgili testleri incelemenizi tavsiye ederim. birtane örnek koyayım, ölçüler size uygun değil ama başka arkadaşlara yarayabilir.
![]()
kumho Ecsta mx ku15 yaz lastiginden den bahsediyorum ben, aynı isimde başka varsa onu kullanmadım.
takarken ismi lazım degilsatıcısı dediki abi kullandıkca yumşuyacak, yola daha iyi tutunacak, virajlara daha iyi gireceksin 4000 km yaptım hala yumşuyacak, civiclerin freni zaten kötü bu lastiklerle dahada kötü abs devreden hiç çıkmıyor, taktıktan birkaç gün sonra tekrar gittim bu ne biçim lastik diye
abi bunun üzerinde mum var 500 km sonra o mum bitecek lastik yumşuyacak dedi yine yol verdi bize, belki benimkisi rafta fazla durmuştur, veya çin üretimidir. ürünü kötülemek istemem ama bendeki durum bu, bu arada 2 defa jantım yamuldu balon diye birşey asla yok o yönden kefilim
bu yaz sıcagında asfalt yanıyor ama, şöyle tok bir lastik sesi duymadım aracımda.
toyo parasına göre çok lastik, çabuk bitermiş, frene basınca dursunda bitsin be abi![]()
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
Lastik testlerine güvenmiyorum. Toyo kullandım 2 takım. Çok seviyordum lastiğimi. Yağmurlu günler araba sürmek çok zevkliydi. Şimdi yeni takım lastiğim gene toyo olucak.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Toyo'da karar verdim. Yanlız hiçbiryerde 205/45/17 yok. 215/45/17 taksam sürtme yapar mı veya performansta çok düşüş olur mu?
Kesinlikle toyo diyorum kurudan daha çok ıslak performansı mükemmel inanılmaz iyi bir fren performansı var 8.000 km kadar oldu kullanıyorum çok memnunum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)