User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 106 GTi amortisör tavsiye & amor. kestirme

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

106 GTi amortisör tavsiye & amor. kestirme

Arkadaşlar merhaba,

1998 model 106 GTi aracım var,

aracıma 1 sene önce APEX 3.5 cm yay takmıştım, ve federal marka amortisörler vardı üstünde.. amortisörleri degiştirmeye gücüm yetmemişti..

fakat bu sebepten alt takımı mahvettim, salincaklarla rot çubuklarını başlarını degiştirdim, pürüzlü yollardan geçerken meydana gelen tıkırtılar sadece biraz azaldı..

ve simdi en ufak cukura at arabasi gibi düşüyorum, en ufak bi yumuşatma veya esneme yok, asfalttaki pürüzleri bile şasede hissediyorum.. şu an benim icin konfor ön planda.. artik yoldaki her kusuru şasede direksiyonda hissetmek istemiyorum.

kafamı karıştıran bir mesele daha var, amortisör yaya uzun mu geliyor ? amortisörü 3cm kısaltırsak o zaman amortisörün darbeleri emişi kolaylaşır mı ? yumuşar mı ? yoksa saçmalıyor muyum ayrıca amortisör kestirmenin zararları nelerdir ?

koniye asla gücüm yetmez.. ama spor amortisör almak istiyorum cünkü amortisörlerim hicbir darbeyi absorbe etmiyor.. 106 gti icin iyi performans veren ve fiyati uygun amortisörler hangileri acaba ? vede apex cok sert eibach yumusak deniyor.. eibach taksam biraz daha rahatlar mıyım ?

simdiden tesekkürler.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alt takımdaki sorunları hallettiysen direk eibach 3.5 cmlik yay al tak mis gibi rahat rahat gez hiç amortisörle orasıyla burasyla oynama

volkan106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bnm 106 gtı da konı wardı mukkemmel dı tek kelımeyle

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim 3,5 luk yay varsa amortisörleri sertleştirmene gerek yok sizin orada amortisör tamircisi varsa tamir ettir yada iki tane sıfır al tak..arabanda 3,5dan fazla yay olsa amortisörleri patlatmaman adına sertleştir derdim ama 3,5 var zaten al orjınelleri tak rahatına bak..bende 5 lik yay oldugu için amortisörlerimi %50 sertleştirdim amortisör milindende 2,5 cm kesildi kafayı dahada basmak istediğim için yaydanda 1 bakla aldık..benım sana tavsiyem kesinlikle orjınal al tak..federal güzel marka gecen hafta bi arkadaşa aldım taktık cokta memnun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim 3,5 luk yay varsa amortisörleri sertleştirmene gerek yok sizin orada amortisör tamircisi varsa tamir ettir yada iki tane sıfır al tak..arabanda 3,5dan fazla yay olsa amortisörleri patlatmaman adına sertleştir derdim ama 3,5 var zaten al orjınelleri tak rahatına bak..bende 5 lik yay oldugu için amortisörlerimi %50 sertleştirdim amortisör milindende 2,5 cm kesildi kafayı dahada basmak istediğim için yaydanda 1 bakla aldık..benım sana tavsiyem kesinlikle orjınal al tak..federal güzel marka gecen hafta bi arkadaşa aldım taktık cokta memnun..
    koni alamam sert istemiyorum diyor

prograssive yay kesilmez amortisör sertleştirmek de yapılmaması gereken biişlem bildiğin çalışmıyor amortisör

ben 6lık omp yaylarla 50 000 km kullandım yolda gördüğün bütün çukurlarada girdim biy olmadı

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla kardeş ben kestim bi sıkıntımda yok cok şükür..olsaydı zaten yeni yay alırdım..

...... Sefa_vts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilstein b serisi var elimde istersen.. Koniden daha iyi ve dayanıklı.. mili bile görüp görebileceğin en kalınlardan.. üzerine baskı uygulandıkça sertleşen bişi..

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    billstein ın mili kalın sadece...o milin içi boş teneke gibi..koni amortisorun en iyisidir fakat paran yoksa onu alacak gidip amortisor yaptırcaksın kısa milli...ama senin o seslerin ondan deil yuzde 70 dıreksıyon kutusundan gelıyodur bu dedıgımı unutma
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 06roz54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    billstein ın mili kalın sadece...o milin içi boş teneke gibi..koni amortisorun en iyisidir fakat paran yoksa onu alacak gidip amortisor yaptırcaksın kısa milli...ama senin o seslerin ondan deil yuzde 70 dıreksıyon kutusundan gelıyodur bu dedıgımı unutma
    Testlerini görmediniz sanırım?

5-6 viraj sonrası koni şişme yaparken ard arda girilen sert virajlarda bilstein çook daha fazlasını yapabilio..

Ayrıca zaten koni amortisörün en iyisidir dedikten sonra yazmamam lazımdı ama neyse

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sefa_vts Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilstein b serisi var elimde istersen.. Koniden daha iyi ve dayanıklı.. mili bile görüp görebileceğin en kalınlardan.. üzerine baskı uygulandıkça sertleşen bişi..
    bilsteinın hangi serisi sefa merak ettim b8 se tadına bakmak lazım

ben koniden pek memnun kalmadım şişmeyi bizzat yaşadım ama 10kg/lik yayla bile rebounce yapmadıya helal

mil kısa gelme diye bşy söz konusu olamaz çünkü snn orjinal yayın 28 cmse 6lık omp yayh bile tkasan o yay 28 cm dir boştaki uzunluğu yani amortisöre preslemeden geçiremezsin boşluk bırakmaz ama 5 cm düşürür farklı yüksekliklerde farklı karakteristikler sergüler bu tür yaylara prograssive yay denir sen kesip sonra mil uzun geldi diye kısaltıp bide ben bişy hiissetmedim diyorsan sana lafım yok

drn106yada cevabım sen hiç uğraşma kasap işlerle o yaylarını sat eibach pro-kit al tak alt takımını tamir ettir rahat rahat kullan bu arada bence sen sert arabaya binmemişin ondan apeexlere sert diyorsun inan fazla sert değiller hatta yumuşaklar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilsteinın hangi serisi sefa merak ettim b8 se tadına bakmak lazım
    TAkılı değilki şuan Kısmet olsaydı sen alsaydın.. b8 evet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sefa_vts Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TAkılı değilki şuan Kısmet olsaydı sen alsaydın.. b8 evet
    b8 e koniden yumuşak dediler ayarı yok dediler ondan almadım koniye ayarlı dedilerde en sertine sert dediler nedense ben sertlik filan hissetmedim şimdi keşke b8 hatta ast coilover alsaydım diyorum

16v - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sertlik anlayışını gerçekten merak etmeye başladım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjinal yay 2.5kg/mm, omp yay 3kg/mm filan galiba

normalde cadde coiloverlarında 5kg/ mm lik yay geliyor pist coiloverlarında 6 ve 7kg/mmlik alabiliyorsun ben 10 luk aldım taktığımın ertesini günü söktüm ama araba harbiden sertti sökme sebebimde kule başlarını yamultmaktan korktum

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    b8 e koniden yumuşak dediler ayarı yok dediler ondan almadım koniye ayarlı dedilerde en sertine sert dediler nedense ben sertlik filan hissetmedim şimdi keşke b8 hatta ast coilover alsaydım diyorum
    benim vts imde omp yaylarla birlikte koni amortisör vardı en serte alıp 1 saat dolaşamadım resmen zıplamaya başlamıştı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konide sadece rebound ayarı olduğundan sertleştirince zıplama azalır bu arada zıplama dediğin ne bu arada kasisten geçince arabnın 1 kere daha esnmesimi yoksa sertleşmesimi veya virajda tümsek vardı illaki araba dışarı doğru hafif kayar bnm dediğim rebounce olatı zıplayınca esneyince 1 kere daha zıplaması

ayrıca ben konileri direk en serte alıp taktım tabi 2.5 tur döner max 2 tur döndürülür, 10kg/mm lil yaylarla koni rebounce yapmadıysa piyasada satılan hiçbiryayla kessenide biçsenizde preslesenizde rebounce yapmaz istediğiniz yayı takın tabi koni patlak değilse

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim dediğim zıplama amortisörün darbeyi emmesi yerine sert olduğundan tekerleğin yerden kesilmesi virajda esnemelerde dışarı atlama vs neyse sen rahatsan sert haliyle bile ne mutlu sana ben şuan yay bile takamıyorum arabama keşke bende sen gibi olabilsem

SON TC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alt takımdaki sorunları hallettiysen direk eibach 3.5 cmlik yay al tak mis gibi rahat rahat gez hiç amortisörle orasıyla burasyla oynama
    Aynen katılıyorum arkadaşıma ;bende aynı şekılde 3 senedir kullanıyorum ve gayet mutluyum Allaha şükür... Hee yükseklık alçaklık olayı tatmin edermi 3;5 le orasını bilemem tabi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M U R A T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim dediğim zıplama amortisörün darbeyi emmesi yerine sert olduğundan tekerleğin yerden kesilmesi virajda esnemelerde dışarı atlama vs neyse sen rahatsan sert haliyle bile ne mutlu sana ben şuan yay bile takamıyorum arabama keşke bende sen gibi olabilsem
    dikkat etmek gerekiyor virajlarda özellikle hafif arabalarda ufak tümsek kasis tarzı şeylerde atıyor babamın bursaya 180 le giderken asfalttaki kot farkından geçerken sol şeritten kalkıp sağ şeride konduğunu biliyorum sadece omp yaylar varken

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)