Arkadaşlar merhaba,
1998 model 106 GTi aracım var,
aracıma 1 sene önce APEX 3.5 cm yay takmıştım, ve federal marka amortisörler vardı üstünde.. amortisörleri degiştirmeye gücüm yetmemişti..
fakat bu sebepten alt takımı mahvettim, salincaklarla rot çubuklarını başlarını degiştirdim, pürüzlü yollardan geçerken meydana gelen tıkırtılar sadece biraz azaldı..
ve simdi en ufak cukura at arabasi gibi düşüyorum, en ufak bi yumuşatma veya esneme yok, asfalttaki pürüzleri bile şasede hissediyorum.. şu an benim icin konfor ön planda.. artik yoldaki her kusuru şasede direksiyonda hissetmek istemiyorum.
kafamı karıştıran bir mesele daha var, amortisör yaya uzun mu geliyor ? amortisörü 3cm kısaltırsak o zaman amortisörün darbeleri emişi kolaylaşır mı ? yumuşar mı ? yoksa saçmalıyor muyumayrıca amortisör kestirmenin zararları nelerdir ?
koniye asla gücüm yetmez.. ama spor amortisör almak istiyorum cünkü amortisörlerim hicbir darbeyi absorbe etmiyor.. 106 gti icin iyi performans veren ve fiyati uygun amortisörler hangileri acaba ? vede apex cok sert eibach yumusak deniyor.. eibach taksam biraz daha rahatlar mıyım ?
simdiden tesekkürler.