Son zamanlarda bi fizik furyasıdır aldı başını gidiyor. En son paramecium'un haydi sor sor diye kaşınmasıyla uzun zamandır algoritması olsa nede güzel olur diye düşündüğüm, siteye dinamik hesaplayıcı olarak koyabileceğim bir soruyu soruyorum.

Deneyde kullanılacak olan aynı otomobil.

İlk olarak örneğin 195 taban 15" jant ve 50 yanaklı lastik ile (tekerlek çapı buradan cm olarak hesaplanacak) 0-100km ivmelenmesini 10 saniyede tamamlıyor diye kabul ediyoruz. Burada jant ağırlığını 10kg kabul edelim.

Ardından aynı araca bu sefer 205 taban 17" jant ve 40 yanaklı lastik takılıyor. Bu sefer aracın 0-100km ivmelenmesini kaç saniyede tamamladığını bulmamız gerekiyor. Burada da jant ağırlığını 10kg kabul edelim.

Aracın torkunu 200Nm kabul edebiliriz. Algoritma sadece bu kriterler için değil atıyorum 18" 45 yanak ve 26kg lık jantlar ile de doğru sonuç verebilecek bir algoritma olmalı.

Sorunun nereden çıktığına gelecek olursak, modifiyeci gençliğin en çok merak ettiği ve 1.6 arabama 19" jant taksam performansım ne kadar düşer abiler gibi sorular sorup, abilerinde popolarının kenarıyla uyduruk değerler üretmesine çözüm olması için düşünmüştüm. Yok ben ısırgan otu tarlasına düştüm çok kaşınıyorum diyen varsa oluşacak yakıt tüketimi farkınıda hesaplayabilir..

Net bi açıklaması olan varsa helal olsun.. yazı alıntıdır.