yaw zten ben bole uyduruk kaydırık ıslerı sevmıyorumda ılk duydgumda mantıklı gıbı geldı ondan fıkır edıneyım dedım
Printable View
yaw zten ben bole uyduruk kaydırık ıslerı sevmıyorumda ılk duydgumda mantıklı gıbı geldı ondan fıkır edıneyım dedım
A3 icin en cok basan yayı arastır, onu al derim ;)
Coilover icinse buraya bak, Türkce dil secenegi de mevcut.
http://www.fk-automotive.de/
NAM coiloverdan memnun olan da var olmayan da var, sana kalmıs o kısmı. Zaten ucuz yapmıyorlar 1000 liralardan bahsediyorlar son dönemde.
FK da o paralara gelir, en azından markalı fabrikada üretilmis testleri yapılmıs bir ürün sahibi olursun.
yayları ısıttırıp basıyolar ama arabada ne konfor kalıyo ne bişey kütük gibi oluyo :D
Eibach h&r gibi markaların yaylarını takıp yok arkası yüksekti, önü alçaktı istediğim görüntü olmadı gibi konuşan insanların yay üretimi konusundaki mühendisliği eleştirmesini eshefle kınıyorum. Burada çoğu kişi bilir Sarı Koni ve Eibach Pro-Kit elde edebileceğin en mükemmel yol tutuşu verir konforla birlikte. Performans tipi yay, başta araç güzel gözüksün diye değil, daha iyi yol tutsun diye üretilir, bu sebeple aynı marka yaylarda her farklı marka araçta ön arka farklı düşürme mevcut olabilir. Bunun sebebi aracın alçalmasıyla beraber ideal ağırlık merkezi transferini yakalamk. Konu başlığıyla alakası yok fakat, konu içinde 1-2 post gözüme çarptı. Kusura bakmayın kendimi zorunlu hissettim açıklama yapmaya. Yazan arkadaşlara da birşey demiyorum, bildikleri vardır illaki. Feragat meselesi biraz bu işler.
Benim şahsi fikrimde sonuçta bu yayları üreten firmalar matematiksel hesaplar çekme sertlık gibi bi ton hesap yapıyorlar ve bunları göze alarak yaylarda kullanılan malzeme esneme özellği vs dayanarak yayları üretiyorlar.. Peki biz hadi şu usta kesiyor şu usta ısıtyor şu usta yüksek basınçla basıyor. Yok şurdaki direk kovanlardan basıyor. Can bu tehlikeye atılmaya gelmez yeri geliyor 200km hızla gittiğimizde oluyor bu işin mühendislği neyse onu yapmak en makülüdür
virajda preslenen yayın kırılma ıhtımali cok yuksek ve sonucu takla atarsın... cok arkdas gıttı bu yuzden 300 400 den kacma canın daha onemli...
maslak nam ın telefon ve adres bilgilerini alabilirmiyim arkadaşlar
212 276 63 27
maslak atatürk oto sanayi sitesi 2.kısım 31. sokakta protac ın sokağında