User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kış lastiği Sorunu

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Kış lastiği Sorunu

Aradaşlar dün aracıma 185/55/14 Yokohama kış lastiği aldım.

2008 Kasım üretimi lakin 6 yıl raf ömrü var. bende max. 2 sene dayanır zaten çok yol katediyorum.

Ancak arac arkadan bırakma hissi oluştu neden anlamadım. 100'le giderken sert kırdım direksiyonu arka bırakmadı.

Ama direksiyon cok hafif önden bir kayma problemi yok ancak giderken hafif sağ sol yaptıgımda sanki arka bırakıyor da ön toparlıyor gibi hissediyorum.

Sebebi nedir?
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel kimse mi bilmiyor?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 175/65/14 michelin alpin kullanıyorum kuru havalarda zemine gore bazen bu tarz his verebiliyor

gerçi arabada yay olduğundan beridir sıkıntı yaşamıyorum ben.

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

R21TURBO 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu şekilde hissetmenin sebebi kış lastiklerinin diş derinliklerinin yüksek oluşu , lastiğin esneme kabiliyeti çok fazla olduğundan en ufak ağırlık merkezi değişikliğini sürücüye hissettirir..Özellikle 110km ve üzeri hızlarda kendi kendine geziyomuş hissi verir, bu nedenle kış lastiklerinde hız limitleri oldukça düşük verilir.. Islak ve kuruda çok ciddi yol tutuş kabiliyeti gelir ancak yüksek hızlarda araç stabil olmaz..
    ^^ Insallah ; Masallah ile maneviyatiniz gelisir , guzellesir. Arabani gelistirmek guzellestirmek istiyorsan , para harcamalisin. ^^

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanakları ve hamurları çok yumuşak lastikler. O yüzden keskinlik yok oluyor ama tutuş gayet iyidir yaz lastiklerinden.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

vkarayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke Good Year'ın Ultragrip modelini alsaydın, performans için en iyi kış lastiğidir ... Kış lastiklerinin en kötü yanı hamurlarından kaynaklı olarak kuruda hızlandıkça, frenledikçe ısınmasıdır. Bu ısınma lastiğin yumuşamasına ve virajlarda esnemesine neden olur. Özellikle yazın kış lastiği kullanan arabalar görüyorum, çok çok tehlikeli bir durum, mermerde takunyayla koşmak gibi bişey ...

Görkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vkarayel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keşke Good Year'ın Ultragrip modelini alsaydın, performans için en iyi kış lastiğidir ... Kış lastiklerinin en kötü yanı hamurlarından kaynaklı olarak kuruda hızlandıkça, frenledikçe ısınmasıdır. Bu ısınma lastiğin yumuşamasına ve virajlarda esnemesine neden olur. Özellikle yazın kış lastiği kullanan arabalar görüyorum, çok çok tehlikeli bir durum, mermerde takunyayla koşmak gibi bişey ...
    çok doğru ,,özellikle yazın kar lastiğiyle nası bi akla hizmet dolaşabiliyorlar şaşıyorum

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aynen geçen sene zamanını geçirmiştim lasikleri sokmek için vaktim olmamıştı havalar ısınınca

1-2 kere ani frende ufak farkla durabildim resmen kayıyor araba abs vs hikaye

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R21TURBO 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu şekilde hissetmenin sebebi kış lastiklerinin diş derinliklerinin yüksek oluşu , lastiğin esneme kabiliyeti çok fazla olduğundan en ufak ağırlık merkezi değişikliğini sürücüye hissettirir..Özellikle 110km ve üzeri hızlarda kendi kendine geziyomuş hissi verir, bu nedenle kış lastiklerinde hız limitleri oldukça düşük verilir.. Islak ve kuruda çok ciddi yol tutuş kabiliyeti gelir ancak yüksek hızlarda araç stabil olmaz..
    Yüksek Hız derken abicim 70'le 80'le yapıyor ciddi tırstım da o yüzden. 2008 üretimi olması kafamı karıstırdı adama geri mi versem lastikleri baska marka mı alsam yeni üretim falan ne dersin?
    Düşündüm ama lastik basına 50 TL toplamda 200Tl oynadıgı için alamadım ancak bu hi devam ederse adama geri verip almayı düsünüyorum.Canımı tasıorum sonucta
    Alıntı Görkem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok doğru ,,özellikle yazın kar lastiğiyle nası bi akla hizmet dolaşabiliyorlar şaşıyorum
    Valla aynı seyi ben 2 yazdır yapıorum malesef. Hatta Marmaris'e bile kıslık vakumlu ile gittim ama Ankara'ya dönünce degistirdim.

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen geçen sene zamanını geçirmiştim lasikleri sokmek için vaktim olmamıştı havalar ısınınca

1-2 kere ani frende ufak farkla durabildim resmen kayıyor araba abs vs hikaye
    Ben belki artık iyice uyuz gittigimden midir durma problemi yasamadım bu denli bahsettigin kadar ama ne kadar zararlı oldugunu biliorum keza aracı durduk yere yoruyor.

İşin özü ben bu lastikeri degistirmeli miyim 2010 üretimi ile? İlk defa arkalarada vakumlu aldım belki hiç kullanmadıgım için bilmiorum ilk defa böyle yapıyım dedim ama sayet birşey yok ise durduk yere masraf etmeye degmez mi deger mi karar veremiorum

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    havalar 20 derecelerde seyrediyor bence ana sebep bu ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)