Benim de önler 245/45/18 arkalar 275/40/18.. Ön-arka 245/45/18 kışlık taksam sorun olur mu acaba yoksa normal ebat neyse onu mu takmalıyım ?
Selamlar,
2017 q3 sahibiyim.
235/50/18 lastik var üzerinde.
4 sene kullandım artık bitti sayılır, hafif ıslakta patinaj ve kaymalar oluşmaya başladı.
Yazın çok fazla uzun yol yapılıyor araba ile İstanbul - Çeşme
Lastik önerilerinizi rica edebilir miyim?
Pek anladığım konu değildir
Ben petlastan aşırı memnunum Hep anlatırım, arkadaşımla ikimizde de BMW 1 var, o gitti lassa snoways aldı, ben de altı üstü kışlık lastik, sadece şehir içi düşük hızda kullanıyorum diye petlas snowmaster aldım. Aradan çok geçmeden güzel kar yağmaya başladı, temiz kar yaptı, dedik uludağ yapalım, aldık kız arkadaşlarımızı yanımıza, hafif hafif yanlayarak çıkıyoruz, bir ara baktım bu geriye düşmeye başladı, ben devam ettim. Sonra baktım bu yok, bekledim bekledim ama hiç far belirmiyor arkamda. Geri döndüm, baktım iki önceki virajda tırmalıyor İn dedim, ben geçtim direksiyona ama nafile, araba sarıyor, ne yaptıysam ilerleyemiyorum, bu arada batma yok, geri geri salıp sonra tekrar ilerlemeyi deniyorum, yolun aynı yerince kalıyor araba. Onun arabayı güvenli bir yere çekip bıraktık. Petlas ile mutlu mesut dağa çıktık, yanladık, yamulduk, dönüşte lassa mağduru arkadaşımı arabasına teslim ettim. en son şirket arabalarının hepsine petlas alacağım diyordu
kış lastiğinde marka model hiç ayırmadım asla pişman olmadım, ne RWD'de ne FWD'de. ki RWD tecrübem E320 iledir forumda epey kişinin malumudur çok zorda kalırsam 10 yaşına kadar da kullanırım kışlığı, çatlama belirtisi yoksa.
en iyisiyle en kötüsü arasında yağmurlu zeminde fark oluyor, o zamanlarda da temkinli sürüşle geçiliyor. ben o yüzden direkt 1-2 yaşında çıkma petlas ve üzeri kışlık alıyorum, denk gelirse ancak conti michelin vs.
aynı postu daha önce de yazdım birkaç kere ama aynı yönde bildiklerimi uygulamaya devam ediyorum şu aralar, aksi yönde bir tecrübem olmadı ki her yıl bir takım yazlık bir takım kışlık eskitiyorum şu an megane'da kilometreden dolayı
Yaklaşık 4 gün önce continental allseason contact 2 XL M+S lastik taktırdım, 225 55 18 ebat (peugeot 3008)
2 gündür hava ciddi soğudu, 0 dereceyi falan gördük. Yerler çoğunlukla ıslak, kar yağışı da vardı hafif. Fırsat bu fırsat diyerek lastiği 100-150 km test etmiş oldum
ilk izlenimler olumlu, özellikle ıslakta beğendim diyebilirim. Yaz lastiğine göre yol sesi acaip az geldi, deseni farklı olmasına rağmen. Çok kullanılmayan araba ya da yaz-kış değiştirmeyi üşenenler için özellikle tavsiye ederim. Bir kış lastiğinin yerini tutar mı orası tartışılır ancak yolda bırakacağını sanmam.
Bende şu aralar kış lastiği bakıyorum da fiyatlar baya pahalı olmuş. Var mı elinde en fazla 2023 yılı üretim 195-65-15 olup ta satmak isteyen Nokian ya da Lassa
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Kışlık için nokian lassa good year olarak sıralanabilir.Benim araçta petlas snowmaster 2 var aşırı uğultu yapıyor.Benim lastiktemı sorun anlamadım.Bu arada araç Golf 7
bende 195-65-15 petlas var aynısından, araç megane 2 dizel manuel olduğu için yol sesine yorum yapamayacağım, genel olarak zaten motor sesi falan gürültülü araba uzun yolda özellikle devir üstte kaldığı için. ama ekstra belirgin bir şikayetim olmadı. yazlıklarım conti premium contact2, yarın kışlıklarımı takacağım, bir alıcı gözle bakarım yine sizin için
Evet yaz lastiğine göre bir tık fazla sesli olması normal ama benimkinde sanki uğultu aşırı fazla geliyor.Daha önce continental kışlık kullanmıştım,bu kadar ses yoktu
6 Şubat depreminde 106 GTI'a acilen kış lastiği almam gerekiyordu, uygun ebatlarda 4 adet olarak bir tek Starmaxx bulabildim ama performansı beni mest etti. Bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum, tavsiye ederim.
Konu drn106 tarafından (29-11-2024 Saat 09:30 ) değiştirilmiştir.
HORSEPOWER is how fast you hit the wall
TORQUE is how far you take the wall
Ben ısrarla Naokian diyorum yıllarca doğuda görev yaptım Tendürek dağını bilenler bilir Çaldıran tarafı Türkiye’nin en soğuk yeridir gece 2:30 üç civarı tehlikeli olsa da o yolu tırmandım aşırı derecede buzluydu lastikler çok iyi tutuyordu
www.honda-tech.com
Ama misal İstanbul gibi kar oranının az olduğu yerlerde kuru zeminde gürültülü yol tutuşu zayıf sert yani totalde iyi lastik değillerdir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)