306 gtimde bu aralar biraz fazlalaşan yüksek vitesde düşük devirde gazı dipledim mi titreme var vites kolu filan titriyor baya ben akislerden diyorum pazartesi göstericem ama biride rot balans dedi kafam karıştı sizce ne olabilir?
306 gtimde bu aralar biraz fazlalaşan yüksek vitesde düşük devirde gazı dipledim mi titreme var vites kolu filan titriyor baya ben akislerden diyorum pazartesi göstericem ama biride rot balans dedi kafam karıştı sizce ne olabilir?
aks olur motor şanzıman kulağı olur jant lastik olur..ama önce rot balansla başla sonra kulak sonra aks seklinde baktır
motor kulağı olsa motor da oynamaz mı motor takozumuydu yoksa o yanlış biliyo olabilirim fakat motor bakımında bakmıştık birşey yoktu galiba da tekrar bakalım teşekkür ederim
kasa titriyorsa aks'tır, titreme belirli bir sürat aralığında direksiyona vuruyorsa balans ayarındandır, titreme esnasında dalma v.s. varsa sağa sola, cok düşük ihtimal ama rot ayarından olabilir.. titreme direksiyonda yok kasada da yok, pedal'a hatta özellikle gaz pedalına telefon titreşimi gibi ince şekilde geliyorsa motor kulağındandır.. titreme özellikle yükde ise, yani gaza asıldıgınızda oluyorsa akstan yapıyordur zaten..
2. viteste 4-5000 devir arası başlıyorsa, 3. viteste 3500 gibi başlar, 4. viteste daha düşük bir devirde başlar, yani vites yükselttikce titremenin başladığı devir rakamsal olarak azalır aks sıkıntısında.. verdiğim devir rakamları tamamen örnek amaclıdır bu ara![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)