User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Honda Civic 96-01 Spor Yay & Alcaltma Tavsiyeler

honda_39
    Misafir

Honda Civic 96-01 Spor Yay & Alcaltma Tavsiyeler

selam arkadaşlar,

aracım orjinal 2000 1.4is makyajlı kasa sedan

175-65-14 olan orjinal jant lastiklerini çıkarıp 195-50-15 lastik & çelik jant taktım.

orjinal jant lastik ebatıyla taktığım çelik jant lastik boyutları yuvarlanma çapı arasında değişiklik olmadı.taban genişlediği için yol tutus biraz arttı o kadar.

şuanda orjinal amasör ve orjinal yaylarıyla arac yüksek duruyor, arka 2-2.5 parmak ön 4 parmak şeklinde çamurluk lastik arasında boşluk var, amacım çok fazla basmadan sürtme vs sorunlar yaşamadan çamurlukla lastik arası boşluğu kapatacak kadar ön ve arka eşit veya ön çok hafif alcak olacak şekilde konfordan çok fazla kaybetmeden alcaltmayı düşünüyorum.

orjinal yayı kesme biçme ısıtma gibi saglıksız işlemler ve piyasadaki ayarlı coil spring tarzı kısa ve sert yaylardanda almayı düşünmüyorum.

orjinal amasörlerle kullanabileceğim spor helezon yayla işi halledicem, orjinal yaylara göre konforu en iyi olan spor yaylar eibach diye biliyorum.

* ön_arka 35mm 'luk set (eibach prokit)
    * ön 40/45mm - arka 35mm 5 lik set (eibach sportline)
    * vogtland sport 60mm spor yay kit

özellikle yay konusunda ilgili arkadaşlardan tavsiyeleri bekliyorum şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler .

jdm rulez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ön arka 5 cm eibach yay

yayamaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ön 6 - arka 3.5

ercan arseven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sizin gibi kararsız kaldım çok araştırdım aldım taktım söktüm ve en son fk 5 cm e karar verdim taktım ve memnun kaldım isteğim gibi oldu aracın ön lastikleri çamurluk içinde arkalara ise bir buçuk parmak giriyor lastik ve jant ebatı ise sendeki ile aynı 195 50 15 sonuç olarak görüntü ve konfor güzel fk tavsiye ederim..
    SONGÜR GARAGE TEAM

98 POLO..
    94 CİVİC Sİ SEDAN..
    98 CİVİC VTI ( CARBON VTEC)..
    93 CİVİC EG HATC..

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kötü bi durum çok alçaltsan 4 kişi binemezsin setler falan dert olur,çok düşürmesen kötü duruyor.konuyu takip ediyorum...
    16'' janta geçicem yay konusu benide düşündürüyo bakalım,tavsiyeler önemli...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eibach ön 5 arka 3.5 cm
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

honda_39
    Misafir
    EİBACH PRO-KİT 3.5' luk siyah yay seti almayı düşünüyorum.

96-01 civic sedan kasada eibach kullananların yay konusunda yorumlarını bekliyorum.

silent furious - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı honda_39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EİBACH PRO-KİT 3.5' luk siyah yay seti almayı düşünüyorum.

96-01 civic sedan kasada eibach kullananların yay konusunda yorumlarını bekliyorum.
    vtı da 5cm lik eibach kullandım siyah olandan yol tutuşu ve konfor olarak çok iyi rahatsız etmiyor ses yapmıyor tek sıkıntı araba çok alçaktı üç kişi bindiğinde bile setler sıkıntı oluyor araba görsellik olarak süper

Asbest35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 98 sedan civic e 5cm fk yay taktım.. konfor ve alçaklık olarak tam istediğim gibiydi.. fakat ön amortisörlerim patladı değiştirmek zorunda kaldım ve vize den geçemeyince çıkardm.. şimdi eibach düşünüom. 5 cm fk ön takıma eibach tan daha çok zarar verio diyorlar.. o yüzden 3.5 cm eibach almayı düşünüom.. sitede 3.5 eibach ve 5 cm eibach lı civic i olanlar foto ekleyebilirmi.. düşürme derecesine göre alıcam...

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eibach ön 5 arka 3.5 cm
    neden hep onleri daha basik yapiyorsunuz ? zaten on ve arkalara ayni olculerde yayi koyarsaniz arkalar yuksek duruyor

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden hep onleri daha basik yapiyorsunuz ? zaten on ve arkalara ayni olculerde yayi koyarsaniz arkalar yuksek duruyor
    Ön havada duruyor genelde.

Ben olsam ayarlı helezonlardan alırdım. Bomz racing almıştım ben çok memnundum.

Yüksekliğini istediğin gibi ayarlıyorsun.

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 54th540 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kötü bi durum çok alçaltsan 4 kişi binemezsin setler falan dert olur,çok düşürmesen kötü duruyor.konuyu takip ediyorum...
    16'' janta geçicem yay konusu benide düşündürüyo bakalım,tavsiyeler önemli...
    eıbach 3,5 aldım ve taktırdım bence gayet güzel oldu ne çok alçak ne çok yüksek
    (195-45-16 lastikler) setler çok yüksek dahi olsa tek başına sıkıntı yok 2-3 kişi çapraz geçmezsen sürtüyor.

honda_39
    Misafir
    3.5 eibach prokit 195-50-15 jant lastiklerle çamurluk aralarındaki boşluğu tam kapamayacağından ve orjinale göre yeterli alcaklık olmayacağından dolayı zamanla tekrar yay değişimine gitmemek için vogtland sport 60mm spor yay buldum bu yayları alacağım.ön orjinal amasörlerede binen yükü eşit dagıtmak ve spor yaylarla yol tutusu arttırmak içinde kule gergisiyle desteklemeyi düşünüyorum.umarım buşekilde orjinal amasörlerle daha saglıklı olur...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)