jantlar tertemiz çıkmış
Printable View
jantlar tertemiz çıkmış
Jantlar cidden temiz çıkmış bir de kataforez kaplanırsa boyanmadan önce ömürlük olur :)
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Maalesef Ülkemizde henüz restorasyon işleri tam olarak anlaşılamadı. Restorasyon denince hemen Amerikan araç olarak algılanıyor, Taunus deyince bön bön bakıyorlar suratıma.
İlanlarda görüyorum, kimileri de şöyle bir toparlayıp araçları "komple revizyondan geçti" ya da "baştan aşağı restorasyon yapıldı" diye satmaya çalışıyorlar ama araç 15 - 20 bin liraya satılık:)
Evet, çok temiz çıktı, mutluyum:)
Kataforez düşünmüyorum jantlara, sürekli ellenecek bir parça sonuçta. Lastik değiştir, balans yap vs. Gerek görmüyorum. Güzelce macunla hatalar düzeltildikten sonra astarlanıp boyanır ve son kar vernik. Yeterli olur bence.
Maşallah şansın hep yaver gitmiş parça hususunda, bukadar 0 parça bulmak büyük şans ister. Biz çıkmaya bile razı oluyoruz çoğu zaman. Hatta yedek parça olsun diye başka bir araba bile aldım. Neyse jantlarında çok iyi çıkmış maşallah, renk seçeneğinde çok güzel olacak, umarım boyacı işin hakkını verir. Devamını merakla beklemekteyim :)
Arkadaşlar, sizlere çok önemli bir konuyu danışmak istiyorum. Mekanik Usta konusunda sorun yaşıyoruz. Birkaç Ustayla görüştük ama pek içimize sinmedi. Ben Parçaları tedarik ediyorum, Motor zaten Rektefiye ciye gidecek, Usta da bunların hepsini aracımla birleştirecek. Mutlaka Ford ve özellikle eski Ford larla tecrübeli olmalı. Tabiki bir de İzmir'de olmalı, mümkünse 2 Sanayi yakınlarında (1. ya da 3 Sanayi gibi). Boya/Kaporta işleri için gidip gelecek sonuçta.
Sizden ricam, gerçekten bu işi layıkıyla yapabilecek Usta önermeniz.
Benim bir ustam var yunus emre mahallesinde her araca bakıyor makine mühendisi isterseniz görüştürebilirim.
Arkadaşlar,
süreç ile ilgili bilgi vermek istedim. Sanılmasın ki ara verildi ya da bekleniyor. Araç üzerinde her gün işlem yapılıyor, lakin sürekli ince dokunuşlar, astar ve zımparadan ibaret olduğu için görsel olarak herhangi bir değişiklik yokmuş gibi duruyor. O nedenle resim paylaşmıyorum.
Ustam macun kullanılmasını istemiyor ve kullandırmıyor. Silikon astar ve çekiç :)
Aracımı bir iki gün önce yeniden astarladılar ve zımparaya başlandı. Size bundan sonraki aşamaları sıralayım:
- Boyaya hazır oluncaya kadar astar ve zımpara (çekiçleme vs tabiki)
- Boyaya hazır hale gelince tüm çamurluklar sökülecek ve iç kısımlar korumaya alınıp boyanacak
- Araç iç kısımları (motor bölümü, iç mekan ve bagaj) boyanacak
- Aracın altı boyanacak
- Döşemeci araç iç tavan döşemesini takacak
- Boya işlerine ara verilip elektrik ve mekanik işlemler başlayacak
- Araç çalışır yürür hale gelince yeniden boya işlerine dönülecek
- Araç komple boyanacak
- Yalıtım malzemeleri uygulanacak
- Döşemeci Aracın dış tavan kaplamasını yapacak (vinil tavan)
- Kalan döşeme işleri bitirilecek (koltuklar, taban halısı vs.)
- Yeniden imal edilecek camlar takılacak
- Krom aksamlar vs. takılacak
- Sokaklarda piyasa yapılacak :D
Bu denli itina gösterilen bir araç oldu bitti ye gelmemeliydi zaten.
Valla ben bile merakla sonucu bekledigime gore sizin ne durumda oldugunuzu tahmin etmek zor olmasa gerek :)
Ustanin eline sağlik, ne kadar para versen de boyle iacilik zor cikar. Aracin cikmasini merakla bekliyorum , abi rica etsem boyanana kadar gecen evreden yani astar zimpara evresinden bir kac fotograf paylasabilirmisin (ozellikle kaportada hatalarin oldugu yerler varsa ). Masallah bu arada.
Arkadaşlar, kapı iç döşemelerini yeniden imal ettirmek istiyorum. Bunu yapan yerler varmış. Bilgisi olan var mı? Lütfen yardım edin bu konuda.
başka bir ufak imalathane veya döşemeci öneren olmazsa bu firmaya bir sorarsınız.
ben yıllar önce araştırmış ve düzce de bu işin yapıldığını öğrenmiştim.
muhtemelen firma bu.ürünler arasında 17m -20 m ( tek kapı- coupe ) ve granada da var.
tek satarlar mı veya 1 takım sizin için üretirler mi sormak lazım.
http://www.oz-is.com.tr/
Çok teşekkür ederim bilgi için. Sayfalarını inceledim çok ümitlendim. Özel üretim sekmesi var (Capri ve W123 yapmışlar). Umarım özel sipariş alıyoruz anlamına geliyordur bu. Hemen mesaj yazdım, bakalım ne çıkacak.
VW Karmann Ghia bile yapmışlar (benim çok istediğim bir araç) :)
Evet, firma ile görüştüm ve kapı iç döşemelerini benim için üretecekler. İnanılır gibi değil, sıfır iç döeşemeleri olacak aracımın:)
Tekrar teşekkür ederim. Öz İş Oto Yan Sanayi yetkilileri ve çalışanlarına da çok teşekkür ederim.
Abi ne fiyat verdiler mesaj atabılır yada burdan yazabılırmısın?