Proje hızlandı galiba.
Printable View
Proje hızlandı galiba.
harbi helal olsun elinize emeğinize sağlık işçilik çok iyi görünüyor yapan usta emekçi adam belli
Teşekkür ederim:)Alıntı:
keyifle takip ediyorum. Çok güzel ilerliyorsunuz.
Aslında yavaş ilerliyor. Başlarda da yazdığım gibi tam bir yıllık bir süreci sizinle paylaşıyorum. Ustamı üzmek istemiyorum, o nedenle de fazla sıkıştırmıyorum ama bana kalsa çoktan bitsin isterdim.Alıntı:
Proje hızlandı galiba.
Sağol Üstad, evet ustam bir tanedir. Bir önceki eklemedeki resimlerde kırmızı mustang görünüyor. O aracı da ustam yeniden diriltmiş.Alıntı:
harbi helal olsun elinize emeğinize sağlık işçilik çok iyi görünüyor yapan usta emekçi adam belli
Aracı bana göstermişti ustam, beğendin mi dedi, çok beğendiğimi söyledim. Yok güzel olmadı boyası komple söküp yeniden boyanacak dedi. Kaporta işi bitince başka bir yerde boyanmış ama ustam böyle gidemez bu araba diyor:)
Maşallah abi, son gelişmeler ile birlikte çok güzelleşti.Çürükler gittikçe yeni kısımlar geldikçe işcilik daha da kendini belli etmeye başladı ki zaten muazzam bir işcilik var...
Ayrıca proje ile beraber anlattığın hikayeler de helal olsun dedirten cinsten abi ve konuyu bence renklendiriyor.'Mustang'in yenilenecek boyası gibi.' :)
Takipteyim, kolay gelsin abi. :)
Yapılan yerler paslanmaması için üstüne bi uygulama atıyormusunuz yoksa proje hızlı gittiği için bittikten sonra mı boyanacak
Ustanizin isciligine ve emeklerine imrenmemek elde degil simdiki kaportacilar sadece sigorta işi yapiyorlar bu tarz restorasyon vs. Yapabilecek usta bulmak cidden cok zor. Arac bittiginde nerdeyse fabrikadan ciktigi güne geri dönmüs olcak. Allah kaza bela vermesin maşallah
Ustanızın işçiliğini çok beğendim. Onun eline koluna sağlık sizin de kesenize bereket diyelim. hazır araç bu kadar sökülmüşken boyadan sonra ses yalıtımını tavsiye ederim... Konforu artacaktır ;)
Çok teşekkür ederim kardeşim. Hikaye o kadar çok ki. O kadar hasta var ki, ne hayaller ne istekler:) Ben de çok eğleniyorum oraya gidince. Bak bir tane daha anlatayım:DAlıntı:
Maşallah abi, son gelişmeler ile birlikte çok güzelleşti.Çürükler gittikçe yeni kısımlar geldikçe işcilik daha da kendini belli etmeye başladı ki zaten muazzam bir işcilik var...
Ayrıca proje ile beraber anlattığın hikayeler de helal olsun dedirten cinsten abi ve konuyu bence renklendiriyor.'Mustang'in yenilenecek boyası gibi.'
Takipteyim, kolay gelsin abi.
Genç bir arkadaş 50 küsür model Lincoln bırakmış. Usta'da yine ölüyü diriltmeye çalışıyor tabi. Bir gün bu arkadaş çıkmış gelmiş ve demiş ki: " Usta ben dün yatakta yatarken hayal ettim, benim araba coupe olsa çok güzel olurdu, yapar mısın?"
Usta da "Tamam" demiş. Arkadaş dakikalarca yerinde zıplamış sevinçten:)
(Araç hala yapım aşamasında)
Biten kısımlar hemen beyaz bir maddeyle kapatılıyor. Sanırım astar yada koruyucu madde falan. Eklediğim resimlerde görülüyor aslında.Alıntı:
Yapılan yerler paslanmaması için üstüne bi uygulama atıyormusunuz yoksa proje hızlı gittiği için bittikten sonra mı boyanacak
Çok teşekkür ederim.Alıntı:
Ustanizin isciligine ve emeklerine imrenmemek elde degil simdiki kaportacilar sadece sigorta işi yapiyorlar bu tarz restorasyon vs. Yapabilecek usta bulmak cidden cok zor. Arac bittiginde nerdeyse fabrikadan ciktigi güne geri dönmüs olcak. Allah kaza bela vermesin maşallah
Aslında olaya bir de şöyle bakmak lazım. Kaportacılar da geçim derdinde ve sıcak para peşindeler. Kimse hurdayı alıp bir yıl üzerinde çalışmak istemiyor haliyle. Şöyle bir hesap yapalım, ben 11 bin verdim bu da ayda 917 TL yapar yani günde 30,5 TL. Çok değil yani.
Alacağı risk de var üstelik. Bu uzun süreç içerisinde ölen olacak, vazgeçen olacak, para sıkıntısına düşen vs. vs.
Teşekkür ederim. Ses ve ısı yalıtımı yapılacak evet.Alıntı:
stanızın işçiliğini çok beğendim. Onun eline koluna sağlık sizin de kesenize bereket diyelim. hazır araç bu kadar sökülmüşken boyadan sonra ses yalıtımını tavsiye ederim... Konforu artacaktır
Hocam çinko sprey al bi koli ustaya bırak bence Kaynak oncesi kaynaklanacak bolgeler dahil spreyleyip öyle Kaynak yapsın, ciplakta kalan yerleri spreylesin, 15 sene cinkolanan kizimlarda pas çürük ihtimalin ortadan kaldirirsin. Ben kesinlikle yapıcam sanada şiddetle tavsiye ederim 3 5 sene sonra curukle kabarmaya pasla uğraşma bidaha. Omurluk olsun yani :)
Galvaniz konusu önemli benim için, araştıracağım her yönüyle ama maalesef bu günlerde çok yoğunum. Bir de benim ustalar hangi aşamalar ve uygulamalar yapacak onu öğreneyim. Belki de onlar da zaten düşünmüştür. Sadece şunu biliyorum, ustamla anlaşırken boya konusunda en az 10 yıl herhangi bir çatlama, kabarma, paslanma olmaz taahhüdü almıştım? O dönemlerde çook heyecanlı ve gençtim, ayrıntıya girmek aklıma bile gelmedi :)
maşallah Allah yardımcınız olsun
Projenizde başarılar diliyorum öncelikle.Allah yardımcınız olsun.
Galvaniz kaplama konusunda çok umutlanmayın bence. birincisi daldırma galvanızın ısısı cok yuksek olacagı ıcın tavan gibi düz bolgelerde dalgalanma yapar, çoğu yeri yamulur. ıkıncısı galvanıze gırecek malzemede en ufak boya kalıntısı olmaması gereklı ki sız boyasını kazıdıgınız yerlere gerı astar atmıssınız. bunları tekrar kazımanız gereklı. ve son olarak bu işlemi yapacak galvaniz firması bulmanız cok zor. butun fırmalar full tıme calısıyor. yıllardır musterısı oldugumuz fırmalara bıle ıs yaptırmak ıcın yalvarıyoruz.
Çok teşekkürler.Alıntı:
maşallah Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim. Belli ki iş hayatı olarak bu konunun içindesiniz. Söyledikleriniz çok mantıklı, bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.Alıntı:
Projenizde başarılar diliyorum öncelikle.Allah yardımcınız olsun.
Galvaniz kaplama konusunda çok umutlanmayın bence. birincisi daldırma galvanızın ısısı cok yuksek olacagı ıcın tavan gibi düz bolgelerde dalgalanma yapar, çoğu yeri yamulur. ıkıncısı galvanıze gırecek malzemede en ufak boya kalıntısı olmaması gereklı ki sız boyasını kazıdıgınız yerlere gerı astar atmıssınız. bunları tekrar kazımanız gereklı. ve son olarak bu işlemi yapacak galvaniz firması bulmanız cok zor. butun fırmalar full tıme calısıyor. yıllardır musterısı oldugumuz fırmalara bıle ıs yaptırmak ıcın yalvarıyoruz.
sizin usta nirvanaya ulaşmış :D
allah sabır versin...
çok güzel gidiyor renk konusunda orjinal renk derim
Abi hala bitmesi icin sabirsizlaniyorum cok mukemmel bir calisma bu kesenize bereket :)
Usta resmen dokturuyor maşallah ya! Ulen para ulen para su fındık bitsin direk sanayide alacam soluğu abi fena canım çekti he :)
değil mi :)Alıntı:
sizin usta nirvanaya ulaşmış
sağol, tam bir gün kafam rahat etsin renk düşünmeyim diyordum :DAlıntı:
allah sabır versin...
çok güzel gidiyor renk konusunda orjinal renk derim
teşekkür ederim. Sen bir de benim halimi düşün:)Alıntı:
Abi hala bitmesi icin sabirsizlaniyorum cok mukemmel bir calisma bu kesenize bereket