Çamurlukları yazmıştım bi kere taaam mı. hıhh.
Araba orjinal mtech değil bu arada. Koltuklar suni deri bencede ama işçiliği güzeldi en son gördüğümde. Recarolar sonrada takıldı iyi oldu. Aynalar e46 katlanan ayna. Ama hiç yakıştıramıyorum nedense. Bendeyken komple m paket vardı dışında. fotosunu bulursam atarım. evveliyatı güzeldi. Yanlış ellerde böyle oluyor malesef.
Herkes senin gibi olsa keşke.
ve bu rezilliğe rağmen fiyatları da bi o kadar yüksek. enteresan..
*On3r*
doğrudur. 328 muhabbetinde gördün ilanların %80 i bu şekilde malesef. ben aracımı ederinde sattım hatta güzellik yaptım zarar ettim ama sıkıntı değil zaten kar etmek için almadım binmek için almıştım sonuçta araba bu.şimdi piyasadan rahtsız olmayanlar zaten piyasaya saplayanlar. ben 10 bine verdim aracımı 17 bine verseydim çiçek, bcek, jilet, tr de tek diye alırdım e36 otomatik is i 27 bineama yok yazılıyor fakat yatıyor ilanlar, bide yattığı halde fiyatı artıyor..10 tane satmak isteyen varsa 90 tane boş ilan var.
Aslinda o manada solemedimbmwye binmek isteyen ve zevkli bir aracim olsun diyen icin e30 e34 ve e36 tercih eder genelde. Duzgun e30 ve 36 ya deli paralar çekiliyor. Mantik dahilinde kalan araç su piyasa icin e34 gibi. Dolu bir 3.35 en duzgun e36yi bile eglence olarak bozabilir
duzgun 3.35 olsada alsak agzina kadar dolu dolu.
sorgu konusunda fazla dırdır etmek istemiyorum. haklısın aynen öyle bir model, tabiki fiyatı düşmesin değer kazanacak.2 bin 3 bin kazansın 5 bin kazasın. bu demek değil ki her alan üstüne 10koyup ilan açacak. ben piyasa yüksek derken bunu kastediyorum ama her konuda hakkıyla araba yapmış, artılar eklemiş arkadaşlar isyan ediyor. bu olayın muhattabı onlar değil aslında.bende öldürmek istemiyrum ama bi e46 parası veremem.dediğim gibi son postum olsun bulamazsak almıycaz bu kadar basit.alana satana hayırlı olsun.
+ 36![]()
Kesinlikle bende ayni fikirdeyim misal bitik arac 20 ise hakeden full ekstrali duzgun araclar 27 28 etse emin olun kimse bidi bidi yapmaz. Ama felegin cemberinden donmus araclar 30 yazinca , gerçekten orjinal kalmis araca adam haliyle 37 38 yazıyor. Eee e46 fiyatına gelmis olunca herkes hakli bir isyan icinde. Bitik kazali bos oglu bos araçlar 30 yazdikca bu piyasa duzelmez. Burda 2 adakin aracini cok beğeniyorum onlarda bu piyasada hakli olarak en duzgun araçlarının kıymetini biliyorlar. Bizde uzaktan bakiyoruz. Benim de bolesine kupon aracim olsa degerini bilir satmam. Ortalik çöp arabadan geçilmiyor
Peace ve uniquel . Bu 2 arkadasi bilmem tanimam ama hep altlarında orjinal araclar oluyo. Replika aksesuarlar , kazali kupalar, bitik motorlu araçların 30 yazdigi su gereksiz piyasada bu adamlarin hakli isyanini bende haklı gormekteyim.
Kizligi bozulmamis fakat bos oglu bos bi e36 yi 24 25 e bulsam alir zamanla doldurum. 25 e mal olan bi e36 suan uniquel gibi doldurulsa 40i bulur.Ama sirf bakire diyede bos araca 30 vermek yine mantiksiz.
Hocam biraz bahsedeyim. daha önce bi konuda bahsetmiştim ama farklı şekilde algılandıgı icin yazdıklarımı editlemiştim.
Benim ilk E36 aracım. Aracı aldıgımda, şanzıman ötüyordu, baskı balata bitikti. Ön cam 3 yerden çatlak ve ayna üzerinde yoktu. Direksiyon ve benzin pompası ötüyordu. Külbitorden, karterden ve yag haznesinden yag kacırıyordu. Klima calışmıyordu. Direksiyon kutusunda boşluk vardı, zemberekten gıcır gıcır sesler geliyordu. Farların sinyal ayakları kırık ve far motorları calısmıyordu, sisler su icindeydi. Ön tarafta sadece tampon vardı ve altındaki ve tamamlayıcı plastiklerin hicbiri yoktu. Aracın dıştan gözüken bütün plastik aksamları piano black boyanmıştı. Stopların biri catlak biri delikti. Döşemede deri diye bişe kalmamıştı her tarafı delik deşikti. Torpido gözü sarkık, havalandırma ızgaraları kırık, tuşlar ya kırık ya da ışıgı yanmıyordu. Fitiller, cıtalar, kaplamalar, kapı dösemeleri, trimler vs vs.. bagaj halısı ve tavan dösemesi mındar edilmiş, üstüne üstlük kaplanmaya calısılmıs ama berbat işcilige sahipti. replika motorsportlar. üzerinde radyonun bile cekmedigi abuk sabuk bi teyp vardı. Şuan aklıma gelmeyen bir ton gıldır gıcık eksik... Bunların yanında, orj M paket olması, değşensiz ve ciddi bi kazası olmayışı ve renk-döşeme kombinasyonu benim icin olumlu yönleriydi. bulabildigim 2 fotoyu ekliyim o zamanlardan.
Ama "kısıtlı" bütcem ile alabilecegim en iyi aractı. Zamanla eksiklerini giderir, binilcek hale getiririm diyerekten aldım.
Aradan 2buçuk sene geçti ve şimdi geriye dönüp baktıgımda yaklaşık 1buçuk sene aracı adam etmeye ugrastıgımı görüyorum. son 1 sene de ise ilave donanımlarla araca istedigim özellikleri katmaya çalışmışım ve yeni yeni keyfini sürmeye başladım. Dediğin doğru, boş oglu boş alsan 15bin liraya gayet güzel doldurulur. Tamam benim aracımı alırken biraz fazla masraflıydı ama en kız gibi olanı dahi alsan en genci 98 model olan aracın plastik aksamları, far stop vs aksesuarları muhakkak yenileme gerektiriyor ve ufak ufak dahi olsa topyekün baktıgınızda bin liraları buluyor. oyle 2-3bin lira falan da degil.
Hatta daha samimi olayım rakamlar vereyim. aracımı yukarda bahsettigim halde 2013 nisan ayında 23bin e aldım. o sıralarda ilandaki en yuksek fiyatlı coupe 34bin idi. Şuan benim aracımın da ilanı var sahibinden de ve fiyatım yuksek. Cunku anladım ki, zamanında 98 arabaya 34bin lira verilir mi dedigim zaman hata etmişim. Hakkıyla binmek istediginizde astarı yuzunu geciyor. E36 coupe piyasasında 2013 yılının 23bin lirası ile 2015 yılının 30bin lirası aynı degerde. İster piyasayı bozdular deyin, ister Euro ve Dolar fırladı deyin, ister vergiler arttı 2.eli etkiedi deyin hic onemli degil. Piyasa arttı ve daha da artacak.
Ben bmwci degilim, e36 olmasın e46 olsun, o olmasın e34 olsun gibi bi düsüncem yok. bu nedenle e36 manyagı biri olarak cok para harcadım üstesinden gelebildim. Mantıklı mı? tabiki mantıklı degil ama işte diyorum ya manyaklık.
Piyasanın yükselmesine veya yükselmiş gibi gözükmesine sebep olan bence bu anlayış;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...165/pasif-ilan
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5637848/detay/
Para ve emek harcayıp hakkını isteyenleri anlıyorum da böylelerine söyleyecek söz yok.
Hocam guzel yaziydi samimiyetin dolayi tesekkur ederim.iste bende sunu diyorum. Büyük kazasi olmayan motorunda buyuk sikintisi olmayan sizin aldiginiz tarzdaki bir aracin 25 i geçmemesi lazim. Ama ayni sorunlaei hatta fazlası olup bide allayip pullayip 35 yazana bizim serzenisimiz. Keske senin gibi orj. Toplasa. Bende biliuorum hakkiyla toplarsak senin fiyata gelir parcalar turkiyeden olursa. Ama avustryada ark. Var . temiz(saşi) uygun ama kozmetik sikintisi olan aksesuar eksigi olan araci zamanla doldurmak. Bu tarz bi araca 30 denince bide doldurunca zaten e46 parasina geliyor. Ya hazir yapilmisni alican yada sifirdan toplucan ortasi yok. 98i en yeni olab aracin masrafi hep olur çocuk gibi bunu bilmeyen almamali
O degil de o e46 hakkatten uygunmuş ya görsem alırdım ufak tefek masrafla omurluk binerdim.Onceden galericiler 2 3 kazanırdı simdi 7 10 arası kazanmaya calisiyorlar.
Tamam güzel açıklamışsın haklı olduğun yönlerde var ama bir de olayın başka boyutu var.
Mesela şuan 250k yada 300k devirmiş çok temiz kullanılmış bir 3.20 nin ne zaman motor indireceğini ne zaman şanzımanın öteceğini bilemezsin.
Bu yüzden benim fikrim piyasasın çok üzerinde fiyat vermek yanlıştır.
Bir mal alırken kazanılır satarken değil!
Ne kadar uyguna alabilrsen o kadar iyi olur. Tabi bu demek değildir ki şaseye girilmiş motor bitik iç aksam bitik aracı al topla. Tabiki çok masraflı olacak.
Fakat iç aksam düzgün olan, ağır kazası olmayan o anki durumu itibariyle hatları düzgün olan aracın motoru bitik olsa nolur?
Motor yaptırıp hiç olmazsa kafan rahat olur. Bilirsin ne yaptığını nasıl toplandığını.
Hemen bir örnek verelim: http://www.techturkey.com/forum/otom...8is-coupe.html bu konuda arkadaşımız aracı aldığında herkes oovvvv ne araç be nerden buldun bunu muhabbeti yaptı Ayrıca araç yaşlı biri tarafından kullanılmış ve titiz bakılmıştı fotolarda bile belli oluyor. Fakat 4.sayfaya baktığımızda arkadaşımız 3 ay sonra motor yaptırmak zorunda kalıyor.
Şimdi kaç el değiştirdiği belli olmayan, gençlerin altında ezilmiş bir Bmwye sırf son sahibi biraz bakım yapmış diye neden 30 üstü rakam vereyim ki?
Sonuçta 20 yaşında araç ne kadar temizde olsa kimse garanti veremez.
Aracımı 194bin km'de aldım, şuan 249bin km'de. Daha önce de motor yapılmamış. Periyodik bakımlarını aksatmadan yapıyorum, degişmesi gereken parçayı yansanayi degil orj parca ile degiştiriyorum ve kafam rahat biniyorum. Motor içi şu zamana kadar bana hicbir sıkıntı cıkarmadı. Diyelim ki motor yaptırmam gerekti.. 20 olarak toplarsam 6-7bin TL, 28 olarak toplarsam 8-9bin TL civarı. Bu rakam zaten benim harcadıgımın yanında devede kulak.
Evet dogru soyluyorsunuz, alırken kazanmak lazım. Ama anlaşılmayan bi nokta var. Bu araçlar artık "taşıt" degil, daha cok hobi ve zevk aracı gibi. Uygun fiyata alayım, masrafını yaptırdıktan sonra da kar ederek satayım diye dusunuyorsanız bu pek mumkun degil. O.Ozgur arkadasın paylaştıgı ornek gibi arada cıkıyor, vampirler zaten o tür aracları ilana cıktıgı gibi kapıyor, vida degişitirmeden üstüne kar koyup satmaya çalısıyor.
Bugün 5 yaşındaki araç icin de size kimse garanti veremez. Araçların kaç el degiştirdigi belli, kimlerin kullandıgı belli, kimlerin ne şekilde ne amaçla kullandıgı belli.
Son sahibinin de "biraz bakım yapmış" dediginiz rakamları da belli.
Son sahibi biraz bakım yapmış derken genel konuştum hemen alınma gücenme.
İlanlarda genelde ucuza alıp biraz bakımla sağını solunu toplayıp üzerine 6-7 bin koydukları için öyle söyledim.
İlandaki araçların özellikle kupon dediğimiz E36, Vti gibi araçların kesinlikle istenilen rakamları haketmediğini düşünüyorum.
Bu benim düşüncem ve paylaştım.
Senin aracın hakkıdır emek vardır o parayı edebilir ama ilanlarda bitik araçlarada temiz parası isteniyor.
Bunu uzaktan bakmakla anlayamıyoruz. Yanına gidince de usta olmadıktan sonrada anlayamıyoruz.
Temiz araç için ekspertize dünya para veriyoruz.
Yani sıkıntı iyiside aynı para kötüsü de.
Fazla yazmak istemiyorum reklam gibi anlaşılıyo ***** neyseki tanıyanlar bilir beni. Bu konuyada hep bildiğim kadarıyla yardımcı olmak için yazdım farklı anlaşılıyosa da yapıcak bir şey yok.
Bikere bu arabaları alıp hergün biniyim mantığıyla almayın bence hobi olarak görürseniz hem keyif alırsınız hem masrafları canınızı sıkmaz tabi alıyım biniyim kar ediyim demiyosanız. Motorda yaparsınız,şanzımanda ya da benim gibi dışardan bakıldığında 5 liraya tertemiz çıkarım dediğiniz arabayı 10liraya mal edip daha da yapmak istediğiniz işlerin olduğunu görebilirsiniz.
Fiyatlar konusunda da ben yay ısıtıp amörtisör sertleştirmek yerine komple bilstein amörtisör+h&r yay alıyosam, işçilik olarak en iyi yerlerde iş yaptırıp oem parça kullanıyosam tabi ki benim arabam fazla edecek.(etmedi) Alan arkadaş çivi çakmadan etti
. O para etmez bu para etmez diyosanda almazsın olur biter.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)