asdasdasdasdasd
Printable View
1 serisi beğenenler auto carın son makyajlı 1 serisi testini okusun ve aracın genel kalite iç mekan sıkıntılarını görsün:)
Golfü beğenmeyenler gerçekten ne arıyorlar onu merak ediyorum ben..
Golfun heryerinden ses geliyorsa,kalitesiz geliyorsa bunun ustu bmw-mercedes-audiden assagi araca binilmemesi lazim...
Beni aracim 37.000kmde ve yaklasik 15.000kmdirde spor yay var aradin ustunde ve o seslerin hicbirinden eser yok :) Binmesi bedava
golf'ün kalitesine laf edenleri hala çözemiyorum. Aracın donanım olarak zayıf olmasının kalitesiyle ne alakası var. Dizel golfler torsiyonlu ama fransız torsiyonları gibi her çukurda takır tukur eden, tümsekte arkasını bırakma eğilimine giren sistemler değil. Torstonlu haliyle o çok donanımlı 1500 kiloluk kia'dan hyundai'den çok daha başarılı. 1 serisi alınabiliyorsa o sınıfta başka araç bakmaya gerek yok zaten.
ilk sayfadan beri bekliyodum nezaman gelcek kia hyundai diye
en başta 1500 kilo değil 1375 kilo, golften sadece 110(1265) kilo ağır buna karşın var olan gücünü yazmıyorm bile
sonraki konu nekadar tecrüben oldu hyundai yada kia üstünede ona göre basarız diyebiliniyorki.
koca vw ceosu arabaya hayran kalır bizim memlekette yok airbagı acılmıyor, yol tutmuyo, yok direksiyonu bozuk teraneleri dönüyorda dönüyor yaw kırın su önyarıgınızı :) yada kırmayanlar 20bin fazla verin golf alın
ihtiyacınızı açıkça belirtmişsiniz, oldum olası VW grubuna ben çok ısınamadım, o yüzden hiç VW araç sahibi olmadım marka için görüş veremeyeceğim ancak uzun vadeli kullanacağınızdan siz beğendiğiniz-içinize sinen aracı satın alın
Hyundai i30 dizel.otomatik.gırtlak dolu 77.000 tl o parayı hak etmiyor :)
Max hakki 60 dır ama piyasa öyle bi şişti ki normal :)
haklısın Yiğit okadar donanıma üstüne para vermesi lazım satın alan müşteriye
1.6 crdi otomatik yakıtı ile 1,6 tdi dsg arasinda ciddi fark var.
Hyundai yakıt olarak çok yakmakta 1 hafta kaldı bende i30 oha dedim. :)
Manuel az yakiyor olabilir ama sanzuman ve motor her türlü vw bence.
20 fark normal oluyor şahsi fikrim.
Ama manuel dizel bakanlara i20 tek geçerim 1,4crdi girtlak dolu 52.000 tl demislerdi mantıklı vede bence i30 dan daha güzel
6ileriler yakıyor ona bişey demiyorm dsg 6 ise o 7.5 yakıyor. ama ne akarı ne kokarı var zırıldama patırdama catırdama ay dsgme bişey oldumu/olurmu diye düsünmeyecegin deyim yerindeyse taş gibi sanzıman.
korelilerin işi bu sorun cıkarmasn saglam olsun uzun zamanlar gitsin kafasındalar .
kaba hesap yapimıstım gecen başka biryerdede yazıyım burayada
otomatik için 100kmde 1,5 litre fazla yaksa desek. 700 km'de 10.5 litre fark eder
oda kabaca mazota 4lira desem(yazdıktan sonra baktım fazla demişim shell nitro bile 3.87miş idare edin) 40.6 lira fark.
20.000/42=492.6 depo eder suyunu cıkartıp ayda 2 depo dersek 20.5 seneye denk gelir. :D
Ben hyundai ile kia'ya başarısız demedim ki. Aksine adamlar kısa sürede çok geliştirdi kendini, avrupalı rakipleriyle rekabet edecek kadar başarılı araçlar yaptılar. Fiyatlarıda daha makul hepsine tamam. Ben süspansiyon konforu olarak torsiyonluda olsa kia'dan ve hyundai'dan çok daha başarılı diyorum. Bu araçlar genel olarak başarılı ama zayıf yönleride var. Tamam iç mekan kalitesi kaliteli malzemelerle yapılmış, tamam gırtlak dolu ama her şeyi mükemmel zayıf olan hiç bir noktası yok aracın diyebilirmisin. Ben golf için derim, hiç bir konuda zayıflık göstermiyor araç. Güce gelirsek, araç 128 hp kağıt üstünde, 100 hp lik araç performansı sergiliyor. 128 hp lik araç nasıl gitmeliydi dersen renault'nun 130 hp lik motorlarını araştırmanı öneririm. Teknik verilerde müşteriyi yanıltıyorlar bana göre.
bence sen sadece hayatında golf kullanmışsın ve başka bir araca tük kaka olarak bakıyosun.
git bi kia yada hyundai bayine araçları test et.
ayrıca kia hyundai bünyesine geçtiğinden beri hyundai motor ve şanzımanı kia dan alıyor. Yeni i30 da yeni şanzıman var çift kavrama bide onu denemeni tavsiye ederim.
Ben golfe kötü demedim hatta golf4den sonra en eli yüzü düzgün kasa bence. ama sen yada senin gibilerin golfu hatta vwyi alıp audi kıvamına premiummuş gibi muamele etmiyorum sadece.
Ben olanı soyluyorm memnun olmadığım bir çöp yok (haricinde; arabayı yıkayınca arka spoylerin araca tutan malzemeden kaynaklı hemen kurumayıp arka cama su damlatıyor biraz.) arabanın orasında burasında adam her ihtimali düsünüp yaratmıslar zaten(Peter Schreyer)
Çok kerede yazdım su forumun farklı farklı konularına araba 70 80'e kadar ağır, esas gücünü farkını ondan sonra ortaya koyuyor arkadaş yola yada ara hızlanmalarda :)
Arkadaşımda 2013 Model tdı manuel Golf 7 var baya baya test ettim diyebilirim bütün bozuk yollarda virajda orda burda baya kullandım. (yaklaşık 500 km civarı)
Genel olarak sessiz bir araç özellikle yol gürültüsü ve rüzgar sesi olarak başarılı.
Ön tarafta cukurlarda bir sıkıntı yok ama arkada oturunca torsiyonun oldugnu anlıyorsunuz özellikle sert düşünce arka cok dengesiz sarsılıyor.
Arac 30.000 km ye yaklaşmıştı arkada oturunca kapı içlerinden gelen tıkırtılar baya cogalmıştı , sonra ön kapılardan gelen tıkırtılar ortaya cıktı onun dışında titreyen esneyen biryerini görmedim.
Genel olarak güzel bir araç fakat su anki fiyatarıyla alınca ulan 85 - 90.000 tl buna mı verdim denilebilir ve üzebilir . Onun dışında standartın üzerinde bir sessizlik ve konforu var .
bazı arkadaşlar yay taktım ses mes yok demişlerde bende dagda bayırda sürmüyorum arabayı gittigim yol içerenköy-kadıköy arası servise söyledim sprey sıktılar yine devam etti ses sonra golf sitesine baktım ki millette daha ne sesler var kimisinde tık yok şans işi ben dedigim gibi 3.20 aracımı sattım borcumdan dolayı sonra biraz rahatlayınca bu araba düşeşe alındı önümüzdeki sene kısmet olursa mutlaka satıp bmw mercedes düşünüyordum ama yeni alfa da tercihlerim arasında olucak kısmet olursa.
İmkan varsa yönel derim a3 veya 1 serisine