PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açıköğretim mi ? Askerlik mi ?

tolgakaynak
03-11-2011, 01:26
Arkadaşlar kafam karışık gece gece danışıyım dedim:)

22 yaşımdayım 2 senelik üniversite bitirdim ardından açıköğretime girdim iş güç derken birazda salladım 2 sene hazırlık sınıfında kaldım:) tabi tecilimde bu sıralar bitmiş olucak.

şubeden aralıkta gelmemi söylemişlerdi aralığa kadarda açıköğretimde tekrardan kayıt yeniliyebiliyorum yada en kötü ihtimal kayıt silip yeni kayıt yapabiliyorum.
şimdi aklıma takılan sizce ben ne yapıp edip bu sene içinde askere gitmeye çalışsam mı? yoksa yeniden kayıt olup açıköğretimemi girsem.

iş yerlerinde genelde çok büyük engel oluşturuyor bide hazırlıkla beraber 3 sene okuyup kısa dönem gidicem tabi bi yandanda yaşım 25 olucak..

tecrübeli olanlar vardır yada pişman olanlar bi danışıyım dedim ?

levent
03-11-2011, 01:33
bende daha gitmeyenlerdenim ama 25 civarı yaş iyidir diyorlar askerlik için, bence açığı seç şimdilik. en kötü ihtimalle dondurup gidersin ;)

zekky
03-11-2011, 01:33
En doğrusu aradan çıkarman.. Ama tabi 2 şey var
1) 15 ay aradan çıkarmı?
2) Bu karışıklıkta askere gitmek mantıklımı..
Vallahi bende arada evdekiler canımı sıkınca dondurup kaydımı gidicem diyorum ama aram düzelince iyiki öyle birşey yapmamışım diyorum..
Zor karar Allah kolaylık versin.

Safak
03-11-2011, 02:42
15 ay gittiğiniz gün, keşke okuyup 6 ay gitseydim diyebilirsiniz... O sebeple okuma şansınız varsa okuyun. Faydasını görürsünüz.

Askerlik güzel ve keyiflidir, ama bunu genelde vazifeyi tamamlamış biri söyleyebilir.

Kısa dönem şansınız varsa kısadönem, ama ben bitiremem diyorsanız zaman kaybetmeyin gidin.

6 ayda 15 ayda bitiyor 15 yılda bitiyor. Zaman dünyanın her yerinde aynı geçer. ("yerseniz" :D )

EdgeVII
03-11-2011, 02:43
Açık öğretim derim ben,özellikle bu karışıklıkta

ErBAY
03-11-2011, 02:49
Yaş 24 1 ay sonra 25 olucam bnde daha 3 sınıfım aof'de bencede okumalısın okulu bırakıp askere gıden cok arkadasım var ne yap et okulu bıtır gel dıyolar. Tabı secım sana kalmıs zor bı durum..

eeagle0
03-11-2011, 02:50
15 ay boyunca kafamı duvarlara vurdum keşke okusaymısım da 5 ay yapsaydım dedim. Askerlik bitti ve şuan okuyorum :D

Berkan
03-11-2011, 03:00
imkanın varsa vede okurum dersen devam et ama kayıt olup gitmiceksenamaan kim calıscak tripleri yada bitiryi cok uzak goruyosan zaman kaybetme git askere derim

typermelih
03-11-2011, 03:23
ben bedeneğitiminden mezunum ve 15 yıl vucut geliştirmeyle uğraştım,askere gitmeden önce lan askerliğin ag diyordum ben yapamıcamda kim yapacak diyordum,kısa dönem olarak edirne pazarkule karakolunda 5 ay 5 gün askerlık yaptım yani 155 gün...55 günü anneme tlf açıp beni burdan kurtarın diye dakikalarca ağladımı biliyorum....aslında söyle bir durum var hayatın rahatlık üzerine geçtiyse 4 yıllık bitir öyle git askere ama küçük yaştan beri çok erken kalkıp geçimini sağlamak için çalışıyorsan hayatta zorluk gördüysen askerlik sana kolay gelir....birde doğu çıksa demek neolursun çok zor çokkkkkkkkkkkkk anlatamam onun için varsa 8 yıllık üniversite orya yazıl bitir :)

turbo&quattro
03-11-2011, 06:50
Seninle ayni durumdaydim. Iki yilliktan sonra aof ye kayit yaptirdim ama baktim bitecek gibi degil yani kendimde o kapasiteyei goremedim ve askere gittim 15 ay yaptim. Su an dusunuyorumda hayatimda verdigim en dogru kararmis askerligi yapmak .

emre_
03-11-2011, 06:59
Kayit taptir aof ye ama is guc dill bitir bi sekilde sonra askerligini yap en azindan kisa donem olmasanda rahat et ortaligin durumu ***** bile bile lades yapma ;)

Low-Rider
03-11-2011, 07:21
Ne yap et bitir aöf'yi 6ay git

K0213
03-11-2011, 07:21
Aralıkta askerim, 4 yıllık mezunuyum ve kafam rahat, tabiki ne olacak bilinmez ama en azından 6 ay, 15 aydan daha çabuk geçer..

2 yıl daha okuyup hem lisans mezunu olacaksın, hemde daha kısa askerlik yapacaksın, bence göz ardı edilmeyecek bir avantaj..

Alper D.
03-11-2011, 07:30
İlk günden pişmanlığın başlar uzun dönem gidersen 35 te olsan kısa dönem git farkları anlatılmayacak kadar fazla 15 ay askerlikte geçirilecek zaman değil daha 3 ay oldu uzun dönemden geleli hala her fırsatta aklıma bilmem ne yapıyım diyorum nasıl üniversiteyi bırakıp gittim diye.

BRETE
03-11-2011, 07:34
Tolga'cım sen en güzeli bitir okulunu kısa dönem git hiçbir şey kaybetmezsin, tamam askerliği her TÜRK evladı yapacak ama kimi seve seve kimi s.s. yapıyor, 6 ay yaparsan fazla zorlanmadan yapar gelirsin K.D lere biraz daha farklı yaklaşıyorlar zaten az çok muhabbetleri biliyorsundur...

YavuzNaz
03-11-2011, 07:59
neden yeni nesili askerlikten soğutuyorsunuz, nedir yani banane memleketi benmi kurtarcam havaları, amacım polemik yaratmak değilde, bir yerimiz eksilmedi çok şükür.

cengiz üngör
03-11-2011, 08:12
Bende aynı durumdaydım bitmez bu okul hayatı askere gidiyim dedim sonra bi düşündüm 15 ay nerde 5 ay nerde dedim ben biraz sıkıp okuyayım ve iyiki öle yapmışım kısa dönem askerlikk yaptım ve izmir.de yaptım o bile beni bezdirdi okumadan sakın gitme bu konuşmalar kafanda döner durur demişlerdi diye...

EmrahErdogan
03-11-2011, 08:14
açık ögretime devam dostum .. ;)

peace
03-11-2011, 08:17
bi yaştan sonra askere uzun dönem gitmekde koyar açıkcası. bitiripde kısa dönem yap bence.

VteC_MaNiaC
03-11-2011, 08:20
neden yeni nesili askerlikten soğutuyorsunuz, nedir yani banane memleketi benmi kurtarcam havaları, amacım polemik yaratmak değilde, bir yerimiz eksilmedi çok şükür.

bence hiç alakası yok ... insanlar menfaatlerini korumak durumunda.. imkan varken neden 15 ay yerine 6 ay yapılmasınki ? askerlikten kaçan yok göçen yok fakat 15 ay askerlik gerçekten zor bir zanaat ...herkesin harcı olmayan bir durum...

ayrıca bilinen bir gerçek varki uzun dönem askerlere her zaman için biraz daha fazla yükleniyorlar..

bence askere şimdi gitmen yerine eğitimini 4 yıla tamamlayıp yedek subay adayı olarak gitmende fayda var .. okursan hayatının 9 ayı sana kalır..

onursumer
03-11-2011, 09:48
bedelli çıkacak yakında ben şahsen onu bekliyip bedeli ni verip gidicem.

bedelli çıkarsa herkese değil belli bir yaş grubu (orn 30 ve yukarı) ve durumdakilere çıkıcak

işin ozeti hiç bekleme derim ;)

YavuzNaz
03-11-2011, 10:00
bence hiç alakası yok ... insanlar menfaatlerini korumak durumunda.. imkan varken neden 15 ay yerine 6 ay yapılmasınki ? askerlikten kaçan yok göçen yok fakat 15 ay askerlik gerçekten zor bir zanaat ...herkesin harcı olmayan bir durum...

ayrıca bilinen bir gerçek varki uzun dönem askerlere her zaman için biraz daha fazla yükleniyorlar..

bence askere şimdi gitmen yerine eğitimini 4 yıla tamamlayıp yedek subay adayı olarak gitmende fayda var .. okursan hayatının 9 ayı sana kalır..

Bu düşünceye sahip insanlardan bunu beklemek yersiz olur tabi, doğru söylemişsin zor zanaat herkeze göre değil :)

Bişey daha var sözüm meclisten dışarı, lafa gelince terör konuları altında hepimiz askeriz savaş çıksın gideriz gibi laflarla safsata yapanlarmı gidecek en önde :D 15 ay zor geliyor be savaş çıksa ne olur azçok belli :D:D

TünayK
03-11-2011, 10:02
158 gun askerlık yaptım 159 deselerdı kafama sıkardım...uzun donem nasıl bı duygu dusunemıyorum...

hasan çağri
03-11-2011, 10:14
benimde kasım sonu tecilim bitiyordu. Yaş 27 (üniyi 6.5 yılda bitirdim 4 yıllık) baktım ortam karışıktezisz yüksek lisansa başvurdum 3 yıl daha aldım tecili :)

Bu arada makine mühendisiyim ve bütün dönem arkadaşlarım uzun gitti 3 tanesi hariç. Paşa gibi astek olarak yaptılar maaşlarını aldılar. Eğitimi gene ağır oluyormuş 3 ay ama sonra fiziken rahat zihnen yorucu oluyormuş.

Ha 3 yıl sonra durum daha iyi olur mu bilinmez ama en azından şu sıralarda gidip hem ailemi tedirgin etmek istemedim, hemde ne yalan söyliyim maçam yemedi :(

Ne tekim 4 yıla tamamlamak en iyisi... Açıkçası önümüzdeki üç yıl içerisinde yurt dışında çalışma durumumda olacak o kapıyıda zorlayacağım...

Kimse kusuruma bakmasın ama herkesin fikri kendine. Ben uzatabildiğim kadar uzatıcam belki gitmeyeceğim. Vatan bizim, toprak bizim ama başkalarının menfaatleri için vatani görevde ölmek, gazi olmak mertebesi yüksek olsa dahi mantıklı gelmiyor.

Albay torunu olarak küçüklüğüm askerlerin arasında geçti az çok gördüm bildim çevremde hep subay çocuğu arkadaşlarım oldu hala da varlar. Kendi babaları bile uzatmalarını istiyor mümkün olduğunca durum karışık, hiç bişey eskisi gibi değil diye.

nico
03-11-2011, 10:25

22 yaşımdayım 2 senelik üniversite bitirdim ardından açıköğretime girdim iş güç derken birazda salladım 2 sene hazırlık sınıfında kaldım:) tabi tecilimde bu sıralar bitmiş olucak.

şubeden aralıkta gelmemi söylemişlerdi aralığa kadarda açıköğretimde tekrardan kayıt yeniliyebiliyorum yada en kötü ihtimal kayıt silip yeni kayıt yapabiliyorum.
şimdi aklıma takılan sizce ben ne yapıp edip bu sene içinde askere gitmeye çalışsam mı? yoksa yeniden kayıt olup açıköğretimemi girsem.

iş yerlerinde genelde çok büyük engel oluşturuyor bide hazırlıkla beraber 3 sene okuyup kısa dönem gidicem tabi bi yandanda yaşım 25 olucak..

gerçek den zor karar. 5 ay 5 gün askerlik ama kaybedilen en az 4 sene olacak. yada gideceksin 15 yapacaksın gelince adaptasyon iş güç derken aralık ayınıda göz önünde bulundurursan en az 2.5 senen gidecek. şu an yaptığın işi bilmiyorum ama gelecege yönelik pilanların bu iş üzerineyse bence acık ögretimi bitir. hem lisans sahibi olursun hemde kısa dönem gideceginden işini kaybetmezsin dönünce kaldıgın yerden devam edebilirsin.

saygılar...

Makinist
03-11-2011, 10:27
Askerlik günü yaklaştıkça insanı bi okuma hırsı sarıyor resmen :D Bende de öyle olmuştu ama 15 ay yaptım sonuçta :D

emresener
03-11-2011, 10:30
Askerlik şubesıne askere gidicem diye gidip aralık 2011e kadar tecil aldım ve Aof'e kayıt oldum :D şubede geri vitese geçersin zaten muhtemelen..

Aof sansın varsa git kısa dönem yap ;) 15ay uzun bi zaman

SekoLive
03-11-2011, 10:34
Tolga orda sana hatun fotosuda çektirmezler bak bunuda düşün :)

imkan varsa okuyup gitmelisin askerden ziyade sivil hayatta bi belirsizlikde belki geldiğinde iş ararken 4 yıllık üni mezunumusun sorularıyla karsılasacaksn... diplomanı al öyle git derim

CRX_Power
03-11-2011, 10:36
Benden sana tavsiye sakın 15 ay gitme imkanın varsa.En mükemmel şartlarda dahi yapsan 15 ay insandan çok şeyler götürüyor.Emin ol 6 ay bile insanın psikolojisini değiştirmeye yetiyor.

TünayK
03-11-2011, 10:40
zaten egerkı sıın gucun kurulu duzenın yoksa sadece askerlık ıcın okumak kadar sacma bır sey y ok....zaten bı duzgun bır ıs ıstıyorsan en az unıversıteyı bıtıreceksın....

kurtbil
03-11-2011, 10:42
Her turlu aof ye kayıt ol 4 seneye tamamla egıtımını.15 ay yada 6 ay gıtmenın hesabı ıcın demıyorum.4 seneye tamamladan gıdecek olursan geldıgınde okuma adına ne kadar ıstegın kalır muallak.22 yasındasın 2-3 sene daha okusan hıc bır sey kaybetmezsın sonunda da 4 senelık egıtım almıs olursun.

cengiz üngör
03-11-2011, 10:48
Benden sana tavsiye sakın 15 ay gitme imkanın varsa.En mükemmel şartlarda dahi yapsan 15 ay insandan çok şeyler götürüyor.Emin ol 6 ay bile insanın psikolojisini değiştirmeye yetiyor.

Aynen katılıyorum...;):icon_tup:

individual
03-11-2011, 10:48
bana sorarsan 2 senelik mezunsun mezun oldukdan sonra 2 sene içinde o açık öğretim bitmediyse bundan sonraki 2 sene sonrada bitmez.Ben liseden sonra bazı durumlardan dolayı yaşım geldiği gibi ilk tertiple gidip yaptım geldim.tmm 15 ay bi sürec ama benle birlikte ben okuyacam diyip gitmeyen arkadaşlar hala okumaya çalışıyor ve nasıl uzatırım derdinde.yanlış anlama ama ben şöle diyorum okuyacak adam okur ve 4 yıllık kazanır.

individual
03-11-2011, 10:53
Bu arada askerlik herkeze eşit olursa örnek vereyim 6 ay yada 9 ay erkeklerdeki üniversite okuma oranı %65 düşer.

Kime sorarsam sorayım 2 yıllık mezun açık öğretimd.Neden açık öğretimdesin diyorum cevap
-abi 15 ay askerlik yapılırmı ondan üniversite 4 yıllık yapmaya çalışıyorum.

bir taneside abi 4 yıllık benim mesleğimde lazım kariyer için demedi bana.

pepecura
03-11-2011, 10:59
6 sene 1. sınıf okudum bitmiyor arkadaş 2 3 ay sonra tecili bozdurup gidicem :)

ama senın gıbı 2 sene bıtırmış olsaydım kesin bitirip kısa dönem yapardım. 15 ay çekilir mi ya

rebelh
03-11-2011, 11:04
Bu arada askerlik herkeze eşit olursa örnek vereyim 6 ay yada 9 ay erkeklerdeki üniversite okuma oranı %65 düşer.

Kime sorarsam sorayım 2 yıllık mezun açık öğretimd.Neden açık öğretimdesin diyorum cevap
-abi 15 ay askerlik yapılırmı ondan üniversite 4 yıllık yapmaya çalışıyorum.

bir taneside abi 4 yıllık benim mesleğimde lazım kariyer için demedi bana.

9 ayda eşitlemezler çünkü aöf para kazanamaz ayrıca askerdeki adamın devlete maliyeti cidden büyük bence kısa 4 uzun 9-12 gibi bişi olacaktır yakında.. kaldıki ztn gereğinden fazla asker var bir çoğu vatanı korumaktan ziyade komutanlara ve eşlerine hizmet görevinde bence bu hiç güzel bir durum değil

BoraRS
03-11-2011, 11:05
Açık Askerlik diyim konuya yeni bir boyut gelsin :hehe:

Cliosportve
03-11-2011, 11:06
Okuyup gidenler bile darlanırken sen ne diye 15 ay gidiceksin ...
İmkanını zorla gerekirse işi bırak 2-3 sene AÖF e aban
Aynı hatayı ben yaptım 2 senelik bitirdim senin gibi 6-7 sene çalıştım para tatlı geldi açık ögretimdn hazırlığı salladım ama yumurta dayanınca işi gücü bıraktım kursa yazıldım
Kurs ile hazırlıkta 4 ders vardı 4 ünüde verdim kafam rahat şekilde
Bu sene 3. e geçtim AÖF e abancam
iş güç aramıyorum çalışmıycam gene ..

mar1lyn
03-11-2011, 11:09
şakamı bu 15 ay askerlikmi yapılır üni bitirince orda yapılan muameleyi gorduğunde daha doğrusu muamele farkını gorduğunde nedemek istediğimi anlıyacaksın
rütbeliden rütbesize herkes için geçerli
orada okadar okulunu bırakmış tip wardıki hatta açık oğretim vs de değil yonetmenlik ve kariyer vadeden bolumlerdende ayrılıp gidenler aile durumu iyi biraz şımarıklıkta war ama orda 15 ayda yaptıklarının nekadar yanlış olduğunu anlıyacak bol bol zamanları oldu
sen sen ol açık oretim üniversitelerin en basiti aslında şoyle demeliyim ben açıkoretimde okudum normal universitede normal üniversitede normal olanı extra zorlaştırıyolar onun dışında fark yok bence :) dersane kitaplarının sorularını çozun sınavları geçin 2 yıl takılın 5 ay askerlik yapın

Brs_eg
03-11-2011, 11:23
85 dogumluyum.

25 yaşinda 15aymi
30 yaşinda 6 ay mi

diyorum kendi kendime nolur nolmaz acikogretime kayit yaptirdim.pek okuyasim yok ama acik ogretimi bitirme karari verirsem aksam kurslari vs. ne gerekiyorsa yapicam.

ToNy
03-11-2011, 11:37
Okuyabilirsen bekle 6 ay yapmanı öneririm...
Ama şuda var, şuan 22 yaşındaymışsın olduda 3 senede okulu bitiremez ve 25 yaşında 15 ay yapmak zorunda kalırsan, Heleki benim askerlik yaptığım bölük gibi bir bölüğe düşersen işin çok ama çok zor olur haberin olsun...

yucelebeci
03-11-2011, 11:46
kardeşim bende senin gibi düşünüyodum iki yıllık üni bitirip gidicektim nerdeyse ama bir arkadaşımın resmen yalvarmasıyla fikirlerim değişti aöf kayıt yaptırıp 3 4 okudum ve 155 gün yaptım geldim sana şu kadarını söyliyim o arkadaşıma hergün dua ettim elinde böyle bi imkan varsa sakın 4 bitirmeden gitme vallahi pişmanlıktan kendini vurursun askerde :)

AEAlmas
03-11-2011, 12:03
Ben askere 21 yasında gittim kısa donem olan cogu kisiden rahatım ama 180 Gun cefa çektik devrecilik yüzünden tartışma vs hersey oldu devrecilik kalktı siracilik geldi böylesi daha iyi idi sofordum agbim aynı yıl silopide komando idi askerlik zor torpil varsa sonuna kadar kullanılması gereken yer biz kullanmadık ama çok cefa çektik cinnet geçiren arkadaslar oldu ama biran önce git bitsin 30 yasında uzun dönemler aglıyordu işler var cocugum var eşim var diye hatta 30 yasında uzun dönem gelen kişiler bizim yaptıgımız aynı işi yapiyorlardı

alper_pug
03-11-2011, 12:12
ben bu sene mezun oldum myo dan , seninle aynı yaştayız. Çok düşündüm gidip yapsam mı askerliğimi diye , ***** iş verenlerin hemen hepsi askerlik problemi olmamasını istiyorlar. Fakat yemedi gitmek 15 ay ve 10 dk önce açık öğretim bürosundan geldim , kayıdımı yaptım paşa paşa okuyacağım :D

Evrenoz
03-11-2011, 13:08

Askerden kaçmak için söylemiyorum.

Ne olursa olsun 4 senelik bir üniversite bitir. İş hayatında eksikliğini çok hissedersin. Askerlik kıyaslaması için konuşmak gerekirse de; özellikle üst devrelerin eğer uzun dönem gidersen çok çektirir. Anandan emdiğin süt burnundan gelir. Uzun olması sıkıntı doğruru mu doğurmaz mı orası senin tercihin. Kısa dönem gidersen üst devrelerinden çekmezsin, şeker gibi yaparsın askerliğini.

Askerde en zor şey ne uzunluk ne eğitim ne spor.. Üst devrelerinin sana yaptırdıkları.. Uzun dönem gidersen ilk günden kafanı vurursun taşlara.. Keşke okusaydım dersin. Ayrıca komutanların uzun dönem alt devreye yaptığı muamele ile kısa döneme yaptığı muamele arasında da dünya kadar fark var..

Bir örnek;

Kısa dönem acemileri toplar, birşey anlatır. 1 defa söyler, arkadaşlar diye söze başlar..

Uzun dönem acemileri toplar, birşey anlatır. 10 defa söyler, sikik askerler/amık askerler diye söze başlar..

AÖF için ise, git dershaneye yazıl. Haftada 2-3 gün 7-9 akşam derslerine git. Rahatlıkla geçersin zor olan dersleri. Sözel dersler için ise eski senelerin sınav sorularını ezberle, konuları okumadan geçersin 60-70 puanla..

Bad-Fast
03-11-2011, 13:15
zor değil kesinlikle bence okulunu bitirip git bende senin gibi düşünüyordum şimdi son sınıftayım biraz üstüne düştün mü gerisi gelir ;)

mehmetRS
03-11-2011, 13:19
3 yıl açıköğretim art 5 ay ve artı olarak bir kac günde askerlik.. 3.5 yıldan bir kaç gün fazla ediyor
15 askerlik 1 yıl 3 ay eder..

önünüzde bir hedef varsa en kısa olanı tercih edin, nihayetinde askerliği kısa yapmak için harcayacağınız bir 3 yılınız var önünüzde.

Kolay gelsin.

CRUEL
03-11-2011, 13:22
2senelik mezunuyum(4senede bitirdim:D) 1sene oldu biteli tecil yerine aof a kayıt olsaydm bi deneseydm keşke diyorum. ama bitiremicemi düşündüğüm için kaydolmadım. şubat ayı gitmeyi düşünüyorum. şimdi kayıt olsam nerden baksan bi dört senede onu okucaz olucak yaş 27 askere git gel düzeni oturtman 30a merdiven dayıcaz.hayata çok geç kalıyorum die düşünüp 23yaşnda askere gidip 25yaşnda hayata atılmayı düşünüyorum:D ***** şuan nişanlıyımda:) gittiğimde keşke okusaydım dicemi biliyorum ama 4sene okul çilesi çekip sonu olucağını bilmediğim bi yola girmek yerine paşapaşa 15ay yapıcam.
daha bugün rüyama girdi van da askerlik yapıyodum pkk lar yanımızdan geçiyodu fln:D:D

Evrenoz
03-11-2011, 13:28
2senelik mezunuyum(4senede bitirdim:D) 1sene oldu biteli tecil yerine aof a kayıt olsaydm bi deneseydm keşke diyorum. ama bitiremicemi düşündüğüm için kaydolmadım. şubat ayı gitmeyi düşünüyorum. şimdi kayıt olsam nerden baksan bi dört senede onu okucaz olucak yaş 27 askere git gel düzeni oturtman 30a merdiven dayıcaz.hayata çok geç kalıyorum die düşünüp 23yaşnda askere gidip 25yaşnda hayata atılmayı düşünüyorum:D ***** şuan nişanlıyımda:) gittiğimde keşke okusaydım dicemi biliyorum ama 4sene okul çilesi çekip sonu olucağını bilmediğim bi yola girmek yerine paşapaşa 15ay yapıcam.
daha bugün rüyama girdi van da askerlik yapıyodum pkk lar yanımızdan geçiyodu fln:D:D

Uzun dönemlerin çektiklerini görmüş biri olarak;

Uzun dönem askerliği bitirmenin zorluk derecesi 100 ise, AOF'ü bitirmenin zorluk derecesi 20.

Ben üzülüyordum çoğu zaman çocuklara çektirdiklerine, işim olmamasına rağmen yardımcı oluyordum..

Bad-Fast
03-11-2011, 13:33
Uzun dönemlerin çektiklerini görmüş biri olarak;

Uzun dönem askerliği bitirmenin zorluk derecesi 100 ise, AOF'ü bitirmenin zorluk derecesi 20.

Ben üzülüyordum çoğu zaman çocuklara çektirdiklerine, işim olmamasına rağmen yardımcı oluyordum..

bunun üstüne daha bişey denmez :) , tecrübeleri dikkate al derim yap pişman olmazsın ;)

cefiro
03-11-2011, 13:34
Köpekler gibi pişman olursun sakın okulu bırakma devam et ;)

34tb9544
03-11-2011, 13:45

Yasin 22 sanırım sana vurmaz

VteC_MaNiaC
03-11-2011, 13:55
Bu düşünceye sahip insanlardan bunu beklemek yersiz olur tabi, doğru söylemişsin zor zanaat herkeze göre değil :)

Bişey daha var sözüm meclisten dışarı, lafa gelince terör konuları altında hepimiz askeriz savaş çıksın gideriz gibi laflarla safsata yapanlarmı gidecek en önde :D 15 ay zor geliyor be savaş çıksa ne olur azçok belli :D:D

iyisi ve kolayı dururken neden insanlar acı çekip zorlansın ki ? allah vermesin savaş durumunda zaten ak koyun kara koyun ayırt etme durumu olmaz... askerliğin en temel kuralı geçer 4S :) ya seve seve ya sive sive :D

ayrıca eğitim şart bide ne olursa olsun gençken gidip yapmak lazım ... çünkü belli bi yaştan ve görmüş geçirmişlikten sonra herşeye bunları yapıcak adammıydım ben tribine giriosun :)

iyiki 24 yaşında kısa dönem olarak yapmışım askerliğini çünkü duyduğum her küfürde yaşadığım her absürd olayda yaşın genç daha neler görüceksin diyebiliosun

Shadow_Dancer
03-11-2011, 14:20
kısa dönem askerlik yaptım, Anıtkabir komutanlıgında protokol tercümanı olarak.. Askerligim boyunca bırak kimse bana 'lan' demeyi, yüksek sesle dahi konuşmadı.. Peki uzun dönem yapmak kötü birşey mi? Elbette hayır ama elinde imkanın varsa bunu kullanmakta en dogal hakkın.. Sonuçta bana git hakkaride tim komutanı ol dese, açık yüreklilikle söylüyorum hiç gocunmazdım.. Vatan borcunu ödemekle yükümlüysen ve bunun için hevesliysen her iki türlüsü de mübahtır..

senna
03-11-2011, 14:23

ver parasını git tabi ya

ErenErdem
03-11-2011, 15:24
okumaya devam :)

bora1311
03-11-2011, 16:15
imkan varsa okuyup git askere, ben askerdeyken uzun donemler keske bizde okusaydik da sizin gibi 6 ay yapsak diyorlardı, onlar gibi pismanlik duymamak icin elde imkan varsa degerlendirip 6ay yapmak en mantiklisi...

tolgakaynak
03-11-2011, 17:12
herkezin yorumunu okudum coğunlukla oku diyorsunuz :)

üniversiteden mezun olunca askere gitcem demiştim geldiğimdede işimi kurar evlenir vs..
üniversiteden mezun oldum kimse gitme dedi durumlar kötü savaş mavaş dediler neyse gitmedim açıköğretime girdim 2 sene hazırlıkta kaldım şimdi dahada kötü vaziyet çok daha fazla kayıp var şehit var.
onun haricinde iş yerien gittiğimde 2 sene tecilliyim dediğimde adamlar burun kıvırıyor şuan işsizim çalışmıyorum ufak tefek fotoğraf işi yapıyorum:)
çevreme baktığımda bütün arklarım uzun dönem ve hepsi çok rahat hatta bitanesi inanmazsınız normal hayatımızda knight oynardık askere gitti ben burdan kendi bilgisayar parçalarını yolladım o askerden ben burdan knight kastık:) o kadar rahattı :D

bide bi arkadaş demişki yetişme tarzına rahatlığına bağlı zor gelir. ben lise bitirdim çalışmaya başladım sabah 5te kalkıp işe gider akşam 9da geliyordum bunun içersinde lafta var hakarette var temizliğide var vs.. gidiyor

kime sorsam askerde hakaret küfür soğukta nöbet ,yaşı küçüklerin sana emir vermesi, şuursuz adamların konuşması , muhabbetten anlamıyan vs.. bunlar diyorlar haricinde bişey varmı?

yucelebeci
03-11-2011, 17:29
herkezin yorumunu okudum coğunlukla oku diyorsunuz :)

üniversiteden mezun olunca askere gitcem demiştim geldiğimdede işimi kurar evlenir vs..
üniversiteden mezun oldum kimse gitme dedi durumlar kötü savaş mavaş dediler neyse gitmedim açıköğretime girdim 2 sene hazırlıkta kaldım şimdi dahada kötü vaziyet çok daha fazla kayıp var şehit var.
onun haricinde iş yerien gittiğimde 2 sene tecilliyim dediğimde adamlar burun kıvırıyor şuan işsizim çalışmıyorum ufak tefek fotoğraf işi yapıyorum:)
çevreme baktığımda bütün arklarım uzun dönem ve hepsi çok rahat hatta bitanesi inanmazsınız normal hayatımızda knight oynardık askere gitti ben burdan kendi bilgisayar parçalarını yolladım o askerden ben burdan knight kastık:) o kadar rahattı :D

bide bi arkadaş demişki yetişme tarzına rahatlığına bağlı zor gelir. ben lise bitirdim çalışmaya başladım sabah 5te kalkıp işe gider akşam 9da geliyordum bunun içersinde lafta var hakarette var temizliğide var vs.. gidiyor

kime sorsam askerde hakaret küfür soğukta nöbet ,yaşı küçüklerin sana emir vermesi, şuursuz adamların konuşması , muhabbetten anlamıyan vs.. bunlar diyorlar haricinde bişey varmı?

Var :)

askerlik süren boyunca 4 tane kısa dönem yollaman

BAR22
03-11-2011, 17:31
bence git yap askerliği gelince rahat rahat oku

Ome_RS
03-11-2011, 20:01
ben kendi tercihimi acık öğretimden yana yaptım cok sukur bu sene 3. sınıfa geçtim calısıcam mezun olmayı düşünüyorum bu karısıklıkta 15 ay sıkıntı olur

onn_dear
03-11-2011, 21:21
askerliğimi kısa dönem yaptım 329 KD.
orada imkanı olupta okumayan uzun dönemler kafalarını duvarlara vuruyorlardı.
fakat önemli bir nokta var; Ders çalışmayacaksan her sene aynı sınıfı tekrar edeceksen hiç bulaşma, git askerliğini uzun dönem yap, ama yok ben bu işin önemini kavradım, tıkır tıkır sınıf atlar zamanında bitiririm diyorsan kesinlikle forever kısa dönem...

Selman
03-11-2011, 21:36
Bende tercihimi okuldan yana kullandım. Biraz uzatmalı olarak gidiyor okul ama sonunda seneye bitecek inşallah ve kısa dönem gidicez askere.

Sınıfta kalırsan falan sakın pes etme açıköğretimde bitiyo bi şekilde:) Ben 3. sınıfı 3 senede bitirdim. 4. sınıftada bu sene 2. senem oluyor. Toplam 5 senede bitiricem ve 5 ay askerlik yapıcam:D

nitrO_Oxide
03-11-2011, 21:42
Aynı seyi bende yıllar once dusunmustum ve kararımı okumaktan yana kullandım pişman değilim 4 sene bitirdim ve 1 ay sonra askere gidiyorum :)

Tercih benim için okumak yada okumamaktı cunku askerden sonra bidaha okumakla falan ugrasamam cunku ugrasıcak bir suru sey olucak :)

hakan115
03-11-2011, 22:15
oncelikle kendini en iyi bilen sensin o yuzden iyice dusun tasin. aöf yi kasabilir misin? afedersin maçani sıkıp o isin altindan kalkabilir misin? eger yaparim diyorsan bir saniye bile dusunme yine afedersin adam gibi okuyup bitir. adam gibiden kastim, sallamadan duzgunce takip ederek calisarak zaman ayirarak. ha yok ben arada bir yan cizerim sallarim diyorsan hemen askere git vaktine yazik. kisa ve uzun gitmek arasindaki farklari arkadaslar gayet acik yazmis.

bir de soyle bir durum var, ben gelisine yasarim, hayat tabagima ne koyarsa yerim diye dusunenlerdensen eger sen bilirsin, cunku insanin karsisina nerede ne cikacagi belli olmaz askerlik dahi olsa. ha ben boyle birseyle karsilastim mi? hayir. diger tarafta allah korusun sehit olmaya kadar gidebilecek ihtimallerde var.

sonuc olarak kendini iyice degerlendir ve karar ver. bosa zaman harcama. nacizane tavsiyelerim bunlardir, umarim uzatmamisimdir.

not:550 gun askerlik yaptim, sarikamis ta.

CinAli_06
03-11-2011, 22:20
valla kardeşim aöf'yi bitireceksen açıköğretime git derim ama yok askerlik olayını biraz daha ileriye atayım diyorsan bence hazır yaşda küçükken git.

Nacizane fikrim 2 yıllık bitirmişsin aöfden eğer bölümünü tamamlayacak 4 yıllık bir bölüm varsa onu oku fark derslerini verip.

arabasızadam
03-11-2011, 22:22
Askerliğini yap kurtul zaman geçtikçe dahada zor oluyo benim görüşüm .

EmreAygun
03-11-2011, 22:26
Yorumları okumadım ve askerliğini uzun dönem yapan biri olarak eğer gerçekten okulunu bitirebileceksen eğitimini tamamla ve kısa dönem olarak yap derim. 15 ay 5 ay muhabbetinden ziyade askerliğini de rahat yaparsın (doğu'da askerliği bilmiyorum tabi). Kısmen de olsa insan muamelesi görürsün rütbelilerden :)

Harunde
03-11-2011, 22:49
bence 5 ay veya 15 ay fark etmez sonuçta askerlik... gittiğin yere göre durumlar değişiyor...
ancak okul bütün ömrünü etkileyecek bir durum bence... okulunu bitir ve arkasından hemen askere git.... geldiğinde rahat rahat iş güç koşturursun ve önün daha açık olur...

B.Battal
04-11-2011, 13:18
Konu hakkında kesin bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. AÖF konusunda aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım.
Ben de 2 yıllık Yüksek Okul'dan mezun olduktan sonra AÖF İşletme bölümüne geçiş yaptım ve ilk sene hazırlıktaki 4 dersin 2'sini vererek 3. sınıfa geçtim.
3. sınıftaki ilk senemde alttan kalan 2 dersi ve bununla beraber 3. sınıftan da çok sayıda dersi bırakarak sınıf tekrarı yaptım.
2. kez 3. sınıfı okurken hazırlıktaki 1 dersi de verdim ve toplamda 3. sınıftan 2, hazırlıktan 1 dersle tekrar sınıfta kaldım.

Şimdi bu durumda 4'e geçemiyorum 3. sınıfı tekrarlamam gerekiyor, buraya kadar sorun yok. Ancak 3. sınıfa 3. kez kayıt yaptırmış oluyorum bu
durumda da askerliği tecil edememem gibi bir durum söz konusu mudur? Böyle bir şey duydum eğer doğruysa tecil için kaydımı sildirip tekrar kayıt
yaptırmam mı gerekir? Açıkçası bir senem kalmış bu yüzden kaydımı iptal etmek istemem bir sene daha okuyup kısa dönem gitmektense.

Omak
04-11-2011, 15:34
ben 25 yaşında idim gittiğimde. 15 ay komando olarak yaptım hatta komando olarak en rahat ben yaptim diyebilirim ona rağmen yürüdüğüm yolun haddi hesabi yok acemi birliginden dağıtıma geldiğimde nasil geçti diye soranlara ilk 10bin km bakımım geldi diyordum :D bi tarafta knight oynayabilirsin orasi doğru bende oynadim ama bir taraftada gecenin bir yarisi kalk intikal var sesine uyanip 40-50 km lik intikale çıkabilirsin.

sana tek tavsiyem oku. kısa dönem yapmaya bak elini pek birşeye sürdürmuyorlar. ondan önemlisi 15 ay burdan gözüktüğü kadar kolay deil hiç değil bitmez bitmek bilmiyor 460 gün
bittikten sonra bitiyorda bitmeden kesinlikle bitmek bilmez gidersen dediklerim aklina gelir bir gün ;)

TünayK
04-11-2011, 15:41
ya beyler arada bazı mesajlar var yok efendım ben zorluga alısıgım pok pusuruk...uzun donem gıttıgınızde senınle aynı yasta olan yada senden kucuk ,tek ozellıgı oraya senden once gıtmıs olması olan bı tane ergen piç gelıcek sana neler yaptıracak ne laflar soyleyecek eger dıyosankı ben adam dovmem humanıstım,ınsanları cok sevıyorum...yapıstır gıt...ama dıyosankı ben adama arı gıbı ucup ayı gıbı kafa atarım o zaman gıtme....

altima
04-11-2011, 15:58
bak arkadaşım,,, 15 ayda bitiyor 6 ayda.

18 ay ile başlayıp 15 ay askerlik yapmış biri olarak şunları solim sana..

doguda yaptım,, cok yer gezdim,, cok az evimi aramışımdır,,, 8 sene oldu askerden geleli..

sana şunu solim ozet olarak,, 15 ay yaptıktan sonra gelsende,, iş arıcan ole bole 6 ay 1 sene gidecek omrunden,, şansın varsa oku,, 1 sene subay olarak yap,,, ayda 1,5-2 lira maaşın olur zaten askerde harcayamazsın o parayı,, geldiğinde en azından bi iş bulana kadar sana yardımı olur o paranın..

buna inan,, askerden geldikten sonra,, cebinde 5 kuruş kalmayınca harıl harıl iş arasanda bulamadığın zamanlar kafayı yediğin gunler olacak,, bak bunları gerçekten yaşamış biri olarak iyi duşun derim delikanlı !!!

bizde gectik o yollardan keşke diyorum,,okuyup 1 sene yapsaydım,,, subay olsayım o bicim para biriktirir,, şimdi belkide ev bark sahibi olmuştum..

umarım bi şeyler anlatabilmişdir.

tşk ler
Rıdvan.

Evrenoz
04-11-2011, 16:17
bak arkadaşım,,, 15 ayda bitiyor 6 ayda.

18 ay ile başlayıp 15 ay askerlik yapmış biri olarak şunları solim sana..

doguda yaptım,, cok yer gezdim,, cok az evimi aramışımdır,,, 8 sene oldu askerden geleli..

sana şunu solim ozet olarak,, 15 ay yaptıktan sonra gelsende,, iş arıcan ole bole 6 ay 1 sene gidecek omrunden,, şansın varsa oku,, 1 sene subay olarak yap,,, ayda 1,5-2 lira maaşın olur zaten askerde harcayamazsın o parayı,, geldiğinde en azından bi iş bulana kadar sana yardımı olur o paranın..

buna inan,, askerden geldikten sonra,, cebinde 5 kuruş kalmayınca harıl harıl iş arasanda bulamadığın zamanlar kafayı yediğin gunler olacak,, bak bunları gerçekten yaşamış biri olarak iyi duşun derim delikanlı !!!

bizde gectik o yollardan keşke diyorum,,okuyup 1 sene yapsaydım,,, subay olsayım o bicim para biriktirir,, şimdi belkide ev bark sahibi olmuştum..

umarım bi şeyler anlatabilmişdir.

tşk ler
Rıdvan.

AOF mezunları genelde subay olarak yapamıyor. Subay seçimi de kişinin kendisine bırakılmıyor. 4 Senelik üniversite bitirince yedek subay adayı olarak kaydınızı yapıyorlar akabinde askerlik şubesi şu kişi subay şu kişi er olacak kararını veriyor. Bitirilen okul/bölüm epey belirleyici bir kıstas bu konuda. AOF'lerde neredeyse hiç yok denecek kadar azdır herhalde subay olarak gidenler..