Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012'de Ehliyete Giricek Kimler Var ?
BaybuRtlu69
04-11-2011, 18:45
2012 ' De Ehliyet Sınav Tarihleri Belirlenmiştir bkz. ( http://www.ehliyetal.net/ehliyet/2012-ehliyet-sinav-tarihleri-aciklandi.html ), benim gibi bu sene giricekler için yararlı olucaktır ve bilgi paylaşımında bulunabiliriz.
2012 Ehliyet Sınav Tarihleri MEB tarafından kesin olarak açıklandı. Tarihler şöyle:
11 Şubat 2012
14 Nisan 2012
30 Haziran 2012
1 Eylül 2012
20 Ekim 2012
15 Aralık 2012
2012 Ehliyet Harç ücretleri aşağıdaki gibidir, bu yılda zam yapılmış...
2012 yılındaki ehliyet harçları aşağıdaki gibidir, zam gelmiş !
2011(eski) – 2012(yeni)
-A, F ve H sınıfı sürücü belgesi 83,80 ..... 92,4
-B sınıfı sürücü belgesi 252,30..... 278,2
-Uluslararası sürücü belgesi 168,20 .... 185,5
-Diğer sürücü belgeleri 420,70..... 463,9
Öncelikle Ehliyeti olanlara Bazı sorularım var;
- Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına
- Kursa gitmekte bir fayda var mı ? yoksa sadece kitabı okuyup girsek sınavları geçebilirmiyiz
- Sürücü kursu ücretleri neye göre belirleniyor ? Her yerde fiyatlar değişiklik gösteriyormuş bunun nedeni ve farkı nedir.
- İstanbul Maltepe - Kartal tarafında önereceğiniz daha cazip fiyatlı sürücü kursu varmıdır ?
- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır ?
- 2012'de artık hiç bir ilk okul mezunu ehliyet alamıyormuş
- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi :)
-2012'de bir takım değişiklikler olucak deniliyordu, bunlar ne derece doğru ? Önceden bi ara sokakta iki tur attırıp ehliyet veriyorlarmş fakat şimdi gündüz ve gece olmak üzere sürüş yaptırıyorlarmş, bu benim için problem değil zaten güzel bir sistem olur. umarım yapılır
- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi
*Şuanlık bunlar bazı merak ettiklerim, konu güncellenicektir yeni bilgiler öğrenildikçe.
ben suan lisedeyim martta doluyo yasim lise diplomam olmadan kayit olamazmiyim liseyi bitirmeyimi beklicem
Dikkat! Liseli :D
Bizim kursa sorsan, bir sonraki dönem stajyer ehliyeti çıkacaktı... Ben 18 doğum günümde yazıldım ehliyet kursuna... 27 yaşındayım şimdi :D
fail...
BaybuRtlu69
05-11-2011, 17:06
ben suan lisedeyim martta doluyo yasim lise diplomam olmadan kayit olamazmiyim liseyi bitirmeyimi beklicem
Lisede okumaya devam ediyorsan, Öğrenci Belgesini Alıcaksın okul idaresinden ve bunu sürücü kursuna vericeksin, ille de diploma şart değil, öğrenimine devam ettiğin için
hakan_41
05-11-2011, 19:44
2012 mayıs da dolduruyorum, yani bende 2012 de ehliyet alacağım, konunun takipçisiyim :)
Thexerox
05-11-2011, 20:44
Ben ve arkadaş 2012 Ekimde Dolduruyoruz yaşları konuyu sık kullanılanlara ekledim Takipteyim.
BaybuRtlu69
20-11-2011, 19:53
2012 Ehliyet Sınav Tarihleri MEB tarafından kesin olarak açıklandı. Tarihler şöyle:
11 Şubat 2012
14 Nisan 2012
30 Haziran 2012
1 Eylül 2012
20 Ekim 2012
15 Aralık 2012
HondatugraL
20-11-2011, 20:17
şubatta almayı planlıyorum hazır tatıl artık gecıkmeyelım yeterınce geç kaldık zaten :(
- Kursa gitmekte bir fayda var mı ?
ben ehlıyet almadım ama bldıgımı soylıyım derslerıne gıtmek zorundasın cunku kursa gelen mufettıs tarafından 3 kere yok yazılırsan kurs paran yanar ve ehlıyet alamazsın o yuzden yok yazılmamak adına gıtmen gerkıyor.
Sürücü kursuna gitmeniz şart isterseniz ralli pilotu olun kurstan size her türlü duyuruyu yaparlar toplam 850-900 lira arası tutuyor ehliyet almak ilkokul mezunları en son 2 temmuz 2011deki sınava girdiler bu tarihten sonra alamayacaklar 2012de zam gelecek harçlara belki fiyat biraz daha artar.direksiyonda dikkat etmeniz gereken emniyet kemeri aynalar stop ettirmeden aracı kaldırmak tehlikesiz ve sakin bir sürüş ben 1 km anca kullandım geçtim çok rahat alacaklara şimdiden hayırlı olsun :) yalnız motor dersini kaldırıp güvenli sürüş eğitimi verilecekmiş bu tür değişiklikler olabilir
Nisandaki sinava girebilmeme ragmen ,Ygs Lys muhabbetinden oturu ehliyet eylule uzycak muhtemelen :)
ygtkrmdnz
20-11-2011, 20:31
Stajyer ehliyeti surucu kurslarinin ticari bir kozu haline geldi musterileri oyle cekiyorlar artik gelecegini sanmiyorum :)
mgnPower
20-11-2011, 22:13
subatta bende sinava girmek istiyorum ama henuz cebime ve kafama gore kurs bulamadim.
edit : b ehliyetini 97 yilinda aldim zaten. derdim son yillarda motor icin cok sorun yaratiyorlar a2 almak istiyorum artik.
berkay_aydin
20-11-2011, 22:18
Sonuçta bir sınav ygs gibi ister dershaneye git ister gitme sonuçta özel bir eğitim kurumu, ben ne gittim nede kitaplarına baktım ancak sınavı geçtim.. Bu hafta sonuda direksiyon sınavı var inşallah onuda geçerim..
uluckaban
20-11-2011, 22:20
Derslere gitmenize gerek yokta siz siz olun kitaba kesinlikle bir göz atın :D Az çok bu işlerin içerisindeyiz motor ve trafik vız geliyor aslında ilk yardımda öyle görünüyordu ama yanıltıcı baya soru varmış ben geçen sınava girdim motor ve trafik ten geçtim ama ilk yardımdan 2 soruyla çakmışım (kitap yüzü açılmadı) Aralık 10'a kaldım :)
Sonuçta bir sınav ygs gibi ister dershaneye git ister gitme sonuçta özel bir eğitim kurumu, ben ne gittim nede kitaplarına baktım ancak sınavı geçtim.. Bu hafta sonuda direksiyon sınavı var inşallah onuda geçerim..
bireysel olarak başvuru yapılabiliyormu bana kursa gitmeden sınavlara giremezsin demişlerdi eğer öyle bir şey varsa :heyoo: hayırlı işler :D
hakan_41
21-11-2011, 07:54
yani diyorsunki, kursa gitmeden sınavlara giriyorum, bu yasal mı ? çünkü babam kursları bitirmen lazım demişti mutlaka..
ErenErdem
21-11-2011, 09:16
Kursa yazılıp; gitmeden derslere gitmeden sınavlara girilebilir, genelde yapılan şey sınava girmeden önce bir önceki sınavın sorularını çözmek :)
Belki 2012 de E sınıfına başvurabilirim :)
mstfcn28
21-11-2011, 09:21
Ben kurslara gitmemiştim.
kursa yazılmak mecburi gitmesenizde olur ama kursa yazılmadan girilmiyor diye biliyorum
yusufcan_k
21-11-2011, 13:36
Öncelikle Ehliyeti olanlara Bazı sorularım var;
- Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına
''dönemleri var tam olarak bilmiyorum ama 2-2.5 ay önceden başvurman senin için iyi olur :)''
- Kursa gitmekte bir fayda var mı ? yoksa sadece kitabı okuyup girsek sınavları geçebilirmiyiz
''kitap almadım bile :) kursada gitmedim kendine güveniyorsan bilgim var diyosan yaparsın zor bişey değil :)''
- Sürücü kursu ücretleri neye göre belirleniyor ? Her yerde fiyatlar değişiklik gösteriyormuş bunun nedeni ve farkı nedir.
''meb tarafından bildirilen kurs fiyatları 01.01.2011 tarihi itibariyle B sınıfı için 850 tl olup piyasa şartları nedeniyle 650 tl ye kadar indirilmiştir bunun içinde 63 teorik ders 20 de birebir direksiyon eğitimi vardır :) ama direksiyon dersini vermiyor kurslar zorunlu olarak oyüzden uygun yapaibliyorlar fiyatı :) ''
- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır ?
''araca binerken ve inerken yapman gereken ufak detaylar var ayna koltuk kemer vites debriyaj fren el freni vs gibi onları zaten anlatıyorlar ama sınavda puan kırıyorlar :) ''
- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi :)
''100e ulaştığında ehliyetine el konuyor 6 ay 1 sene vs diye gidiyor :)''
-2012'de bir takım değişiklikler olucak deniliyordu, bunlar ne derece doğru ? Önceden bi ara sokakta iki tur attırıp ehliyet veriyorlarmş fakat şimdi gündüz ve gece olmak üzere sürüş yaptırıyorlarmş, bu benim için problem değil zaten güzel bir sistem olur. umarım yapılır
- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi
''stajyer artık tezgah haline geldi :) 2012 yi bilmemde bu sene hiçbişey yaptırmadılar :) ben ankarada hocayla birlikte işlerini yapmak icin 4 saat dolandığımı bilirim :D ''
*Şuanlık bunlar bazı merak ettiklerim, konu güncellenicektir yeni bilgiler öğrenildikçe.
''başka sorun varsa cevaplayabilirim'
şubatta almayı planlıyorum hazır tatıl artık gecıkmeyelım yeterınce geç kaldık zaten :(
- Kursa gitmekte bir fayda var mı ?
ben ehlıyet almadım ama bldıgımı soylıyım derslerıne gıtmek zorundasın cunku kursa gelen mufettıs tarafından 3 kere yok yazılırsan kurs paran yanar ve ehlıyet alamazsın o yuzden yok yazılmamak adına gıtmen gerkıyor.
Görkemim kursa gitmekte fayda hem var hem yok :D bilgin yoksa git ama trafiğe ve motora girmene gerek yok bence :) 1 2 ders ilkyardıma girin cok salakca sorular cıkıyo ve kurstakilerde güzel trickler veriyor ;) yok yazılma yanma muhabbetinide hallediyolar :) yani ben ankarada 1 kere bile gitmedim sadece taksit yatırmaya gittiğimde görüyolardı yüzümü :)
Sürücü kursuna gitmeniz şart isterseniz ralli pilotu olun kurstan size her türlü duyuruyu yaparlar toplam 850-900 lira arası tutuyor ehliyet almak ilkokul mezunları en son 2 temmuz 2011deki sınava girdiler bu tarihten sonra alamayacaklar 2012de zam gelecek harçlara belki fiyat biraz daha artar.direksiyonda dikkat etmeniz gereken emniyet kemeri aynalar stop ettirmeden aracı kaldırmak tehlikesiz ve sakin bir sürüş ben 1 km anca kullandım geçtim çok rahat alacaklara şimdiden hayırlı olsun :) yalnız motor dersini kaldırıp güvenli sürüş eğitimi verilecekmiş bu tür değişiklikler olabilir
@ rsburak şart ama kim düzenli olarak derse alıyor ? dediğin gibi toplam maliyeti 850 900 arası tutuyor emniyete 300 350 arası bir para veriliyordu bu arada dün ilkokuk mezunu birisi ehliyet icin direksiyon sınavına girdi eminmisin 2 temmuzda bittiğine ??
subatta bende sinava girmek istiyorum ama henuz cebime ve kafama gore kurs bulamadim.
edit : b ehliyetini 97 yilinda aldim zaten. derdim son yillarda motor icin cok sorun yaratiyorlar a2 almak istiyorum artik.
abi istersen kızılayda öz kızılay sürücü kursu var en en uygun fiyatı ordan almıştım fazla gezmedim ama 250 ila 300 arası yapıyorlardı :)
kursa yazılmak mecburi gitmesenizde olur ama kursa yazılmadan girilmiyor diye biliyorum
kursa yazılmadan ehliyet alınamaz! :)
HondatugraL
21-11-2011, 15:31
valla ozaman tanıdık bırı lazım desene ben gıttım sordum biz bişe yapamıyoruz yok yazılma muhabbetıne dedıler. Vay şerefsızler :D:D
mstfcn28
21-11-2011, 15:34
2 temmuzda sondu ilkokul mezunları o belki kalmıştır tekinden falan o zaman tekrar girebiliyordur.
ben kursun yalancısıyım elinizi çabuk tutun ilkokul mezunlarıda kayıt yaptırıyor çok az kontenjanımız kaldı demişlerdi aynı gün içinde çoğu belgemi yetiştirip vermiştim kursa onlarda şaşırmıştı demek biraz abartıyorlar müşteri kaçmasın diye diğer illerde nasıl bilemem ama burda bütün kkurslar aynı para kendi aralarında anlaşmışlar bende zorluk çıkmasın diye tenha bilinmeyen bir kursa gittim direksiyon sınavında diğer kursların araçlarının önünde uzun kuyruklar varken bende 2-3 kişi vardı :) ben en çok şöförler cemiyetine neden gidiyoruz o kısmı anlamadım üyemi oluyoruz cemiyete çay içmeye filan gideyim öyle bir üyeliğim varsa :D
11 mart dogumluyum 14 nisandaki sinava girebilirmiyim. kurs ne kadar suruyo
Designer
21-11-2011, 16:58
Kursa falan gitmene gerek yok bizzat karşılaştırdım 80lerden kalma bi kurs kitabı ve güncel bi kitap.İkisindede aynı sorular aynı konular var.Yani dönüp dolaşıp aynı şeyler çıkıyor.Kurs gereksız kitaba goz atsan yeterlı olur.İlk yardımı kesin yaparım dıye salma buarada sakın ben ilk yardımdan kaldım.Onada mutlaka göz at
kitaplarda gereksiz . internetten önceki ehliyet sınavı sorularını yapıp yanlışlarınıza bir kez bakın dahada yalnış yapmazsınız.
11 mart dogumluyum 14 nisandaki sinava girebilirmiyim. kurs ne kadar suruyo
bir kaç arkadaşım tanıdık kurslara 18 yaşından küçükken başvurdu sınava kadar 18 oldular ve 18 in ilk günlerinde ehliyet sahibi oldular.Araştırmakta yarar var
14 şubat 2010du sanırım o sınava girdim kursa 1 kez gitmedim soruları çözdüm oldu bitti :)
Direksiyon sınavında dikkat etmen gereken şeyler formaliteden kemer tak aynaları kontrol et hız yapma :D
Bana direksiyon sınavında sıradayken bir kız araba nasıl kullanılır diye sormuştu o bile aldı ehliyeti :D
Boost Up
21-11-2011, 19:23
1 yıl olmuş yahu:) ben kursa 1 kere gittim. o da kayıt günü. ha bi de direksiyon sınavının olduğu gün gittim:D
BaybuRtlu69
21-11-2011, 20:11
21 şubat doğumluyum ya , 11 şubattaki sınava girebilirmiyim acaba ? Öncesinde kursa kayıt olup yeterli bilgiyi alıp sınava girsem olur mu acaba ?
Nasılsa ehliyet işi sınavdan sonra 62 gün filan sürüyormuş yani ben 10 gün sonra zaten yaşımı doldurmuş oluyorum.
İstanbul anadolu yakasında yardımcı olabilcek tanıdık sürücü kursu varmı acaba arkadaşlar?
Thexerox
21-11-2011, 20:37
Sınav 20 Ekim diyor Benim doğum günüm 18 Ekim Kurs 1 ay sürüyor diye biliyorum ekim sınavına girme şansım varmı?
21 şubat doğumluyum ya , 11 şubattaki sınava girebilirmiyim acaba ? Öncesinde kursa kayıt olup yeterli bilgiyi alıp sınava girsem olur mu acaba ?
Nasılsa ehliyet işi sınavdan sonra 62 gün filan sürüyormuş yani ben 10 gün sonra zaten yaşımı doldurmuş oluyorum.
İstanbul anadolu yakasında yardımcı olabilcek tanıdık sürücü kursu varmı acaba arkadaşlar?
Malesef 14 Nisan sınavına girebilirsin :)
ben kursa filan gitmedim,kitabada çalışmadım son gece biraz baktım ilk yardımdan 67 puan(1 soru ile) kaldım :) aman dikkat edin çok yanıltıcı sorular var imkanınız zamanınız varsa derse giderseniz sizler için herzaman + olur.
Kursa kayit olmak zorunlu ama gitmesekte olur dogrumu?
Kursa kayit olmak zorunlu ama gitmesekte olur dogrumu?
geçen sene oluyordu ama kurs yönetimi artık yoklama alınacağından filan bahsediyordu eğer önemli bir işiniz yoksa gidin kafa dağıtırsınız. :)
Ben sürücü kursu ile konuştum. Dedim;
28 Nisan doğumluyum, 8 yıllık ilk okul mezunuyum, lise mezunu değilim, ehliyet alabilir miyim ?
Bana söylenilen ise;
5 yıllık mezunlar ehliyet alamıyor, 8 yıllık mezunlar şuan ehliyet alabilmekte. 20 Nisan'da gel kaydını yapalım.
Butun kurslarin egitim donemleri ortak mi farklilik gosterirmi bugun gittsem bilgi alsaam dalga gecerlermi daha 4 ay var dye :D
yusufcan_k
22-11-2011, 13:11
Butun kurslarin egitim donemleri ortak mi farklilik gosterirmi bugun gittsem bilgi alsaam dalga gecerlermi daha 4 ay var dye :D
hepsi ortaktır :)
BaybuRtlu69
22-11-2011, 16:04
Malesef 14 Nisan sınavına girebilirsin :)
ben kursa filan gitmedim,kitabada çalışmadım son gece biraz baktım ilk yardımdan 67 puan(1 soru ile) kaldım :) aman dikkat edin çok yanıltıcı sorular var imkanınız zamanınız varsa derse giderseniz sizler için herzaman + olur.
keşke 11 şubattaki sınava girebilseymişim, 10 günle kaçırıyorum desenize..
zaten kursa yazıldğımda derslere katılıp çalışıcam ki, ilk sınavda geçmem lazım...
sürekli araç kullanan biriyim, yakalanma korkusuylada hiç olmadık yollardan gidiyorum bazen, geçen radara yakalandım cezayı yazdı neyseki ehliyetsizlikten işlem yapmadı ama her zman her polis memuru bu kadar iyi olmayabiliyor. artık beklicez bakalm
BaybuRtlu69
26-11-2011, 21:04
Ben sürücü kursu ile konuştum. Dedim;
28 Nisan doğumluyum, 8 yıllık ilk okul mezunuyum, lise mezunu değilim, ehliyet alabilir miyim ?
Bana söylenilen ise;
5 yıllık mezunlar ehliyet alamıyor, 8 yıllık mezunlar şuan ehliyet alabilmekte. 20 Nisan'da gel kaydını yapalım.
valla öyleyse iyiymiş, yine bir çok kişi ehliyet olabilicek.
yalnız şuda bir karmaşa gibi, ilkokul denilince artık 8.sınıfa kadar... sürücü kursunun bunu 5 yıl olarak alması iyiymiş
Ben bana söyleneni kelimesi kelimesine anlattım ve daha 2-3 gün önce okuldan arkadaşım lise mezunu olmadığı halde ehliyetini aldı. Lise diploması istenmesi gibi bir durumda yok tastikname götürsekte oluyormuş.
hackedbyon
11-12-2011, 17:09
konuyu şimdi gördüm herkese merhaba lütfen doğru ve kesin bir bilgiye sahip olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. bu 2012'de 2 sene stajyer kanunu kesin ve kesin olarak geliyormu yoksa gene insanları soteyemi yatırıyorlar eğer böyle birşey olduysa 18 sene bekledik bi 2 sene daha bekleyemeyiz.
BaybuRtlu69
11-12-2011, 19:11
konuyu şimdi gördüm herkese merhaba lütfen doğru ve kesin bir bilgiye sahip olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. bu 2012'de 2 sene stajyer kanunu kesin ve kesin olarak geliyormu yoksa gene insanları soteyemi yatırıyorlar eğer böyle birşey olduysa 18 sene bekledik bi 2 sene daha bekleyemeyiz.
Merhaba kardeş..
Bu stajer ehliyet konusu, yıllardır süregelen birşey :) yani bu senede öyle bir şey yok içini rahat tut. Bizzat 2 gün önce sürücü kursuna gidip görüştüm, ve bu konuyuda sormuştum. böyle birşeyin olmadığı cevabını aldım
Vede şubatta sınava giricek olanlar için, yavaş yavaş kayıt dönemi yaklaşıyor..
BaybuRtlu69
11-12-2011, 19:18
2012 yılındaki ehliyet harçları aşağıdaki gibidir, zam gelmiş !
2011(eski) – 2012(yeni)
-A, F ve H sınıfı sürücü belgesi 83,80 ..... 92,4
-B sınıfı sürücü belgesi 252,30..... 278,2
-Uluslararası sürücü belgesi 168,20 .... 185,5
-Diğer sürücü belgeleri 420,70..... 463,9
BaybuRtlu69
02-01-2012, 21:08
güncel arkadaşlarr
az kaldı :)
Dikkat! Liseli :D
Bizim kursa sorsan, bir sonraki dönem stajyer ehliyeti çıkacaktı... Ben 18 doğum günümde yazıldım ehliyet kursuna... 27 yaşındayım şimdi :D
fail...
Avatarin yuzunden telefonu atiyordum yorgunluktan harbi bocek sandim la basiyorum basiyorum olmuyor fazla cizim statik dengeme iyi gelmiyor :)
BaybuRtlu69
06-02-2012, 01:29
11 şubatta giricek arkadaşlarımız varmı sınava
Her şey dahil toplam fiyat kaça geliyor ehliyet? Bilgisi olan var mı ?
cıvıc_power
08-02-2012, 10:20
Her şey dahil toplam fiyat kaça geliyor ehliyet? Bilgisi olan var mı ?
ben geçen yıl 750 verdim toplam
Sürücü kursuyla görüştüm. 800-850 ye ehliyet elinde oluyor diyor :) Bilmeyenlerin haberi olsun :)
BaybuRtlu69
29-02-2012, 12:17
Sürücü kursuyla görüştüm. 800-850 ye ehliyet elinde oluyor diyor :) Bilmeyenlerin haberi olsun :)
aynen öyle.. 350 tl ye kayıt oldum. Artık gerisi fasa fiso yine toplam 850 yi bulcak
aynen öyle.. 350 tl ye kayıt oldum. Artık gerisi fasa fiso yine toplam 850 yi bulcak
kaç taksit yaptılar ?
BaybuRtlu69
29-02-2012, 23:22
kaç taksit yaptılar ?
O işleri bu bikaç gün içinde konuşmaya gidicem ama 3 taksit yapıcaklardır, ilk başta öyle bi söylenti olmuştu. durumuma göre 4 te olabilir. yani ehliyeti alıcağım zamana kadar. haziran başına kadar taksit ayarlatcam.. fiyatı uygun hallettik zaten :)
berkay_aydin
29-02-2012, 23:25
Kusura bakmayın görmemişim yazdıklarınızı.. Kursa yazılmadan alamazsınız, sadece derslere girme açısından yazdım :)
Bende üniversiteye hazıtlanırken almaıştım ehliyetimi. Benim zamanımda da stajyer söylentisi vardı. :D Ehliyeti aldıktan sonra çok şey değişecek gibi düşünüyordum ama öyle değil. Ben sadece kursa yazıldım, 1 kere bile derse gitmedim; kitaba baktım o kadar. Çok zor değil emin olun.
Bir de dikkat! Ehliyet aldığınız vakit profesyonel sürücü değilsiniz, acemi olduğunuzu kabul edin ve ona göre davranın. Sadece sol el direksiyon üstünde olup Vin Diesel havasına girmeyin :D Bende makas attım vs yaptım ama ilk kazanız da anlıyorsunuz acemi olduğunuzu ve daha temkinli olmaya başlıyorsunuz.
varmi nisanda sinava giren
Burak Mehmet
28-03-2012, 19:32
bende aynı şekilde 10 nisanda açılacak dönemde a2 ehliyeti almak istiyorum. hazirandaki sınava yetişip yaz sonunda ehliyeti alabilirim sanırım...pehhh kışın neyapacaksam motorla:(:(
İnşallah 30 Haziranda olana gircem. Mayısta yaşımı dolduruyorum.
S.Özeren
29-03-2012, 09:41
Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına
*****35 gün önce falan yazılmalısın
****kitabı okursan geçersin kurs falan gerek yok
****tanıdık sanırım :)
- İstanbul Maltepe - Kartal tarafında önereceğiniz daha cazip fiyatlı sürücü kursu varmıdır ?
****yok
- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır
****herşey sana uygun olsa bile yalandan koltuğunla oyna , aynalarını düzelt , kemerini tak iki elinde direksiyonu tut sinyal ver falan fistan
*****fikrim yok
- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi
****100 puan 2 ay alınıyor alkolde 6 ay
--
- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi,
****gelmez o sistem :D
bu mesaj güzel olmuş bende bi kaç değişiklikle yazayım kendi gördüklerimi.
Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına
*****yazılı sınavdan 20 gün önce yazılmış olmak gibi bir şartı vardı galiba.
****kursa gitmene gerek yok kitabı okumana da gerek yok.internetten son 4-5 ehliyet sınavını bul çöz yanlışlarına bak kalma ihtimalin yok.
****tanıdık muhabbetine yere göre değişiyor.ben 300 e kaydolmuştum.fiyat fikir olsun diye yazdım
****yok
- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır
****hiçbirşey yapmana gerek yok bırak herşey olduğu gibi kalsın rahatsız eden birşey yoksa tabi. zaten çok kalabalık oluyor kurs sahibi gözetmenlerle konuşup çok kalabalık emniyet kemerlerini takmakla zaman kaybetmeyelim diye bağlıyor.akıllılık etcem diye kemerleri takmaya uğraşmayın demişti bize kurs sahibi.kalmak için bayağı bir kötü sürmen lazım ki çok zor bırakıyorlar.geçersin hertürlü dert etme.
*****kursların ilkokul mezunlarına 600 tl çekmesine sebep olan söylenti belkide kendileri çıkarıyordur.
- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi
****100 puan 2 ay alınıyor alkolde 6 ay
--
- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi,
***yıllardır süregelen söylentilerden biri. :)
halilcan9455
29-03-2012, 18:47
2012 nin sonlarıda olsa ben varım alacak 24 kasım gel gel :D
erdemezc
29-03-2012, 21:06
Ben 18 imi doldurmadan 3 ay falan önce kayıt oldum kursa. 18i doldurduktan bir hafta sonra sınav vardı girdim. Tavsiye ederim :D
Abdullah Çınar
29-03-2012, 21:12
hazirandan sonra B ehliyetimi E,C,A2 yapmayı düşünüyorum sanırım 6 8 ay sonra tamamen sınavlar falan biter yeni ehliyetimi alırım :D
diye birşey yok. Sürücü kursuyla konuştum. Yasa sadece ilk okul 5 yıl mezunlarını kapsıyor. 8 Yıl mezunlar ehliyet alabiliyor.
hakan_41
04-04-2012, 22:56
açıkcası her kafadan bir ses çıkıyor, sormak durumunda kaldım, mayısda 18'imi dolduruyorum ve 30 hazirandada sınav var, kayıdımı yaşımı doldurmadanda yapabilirmiyim, yoksa yaşını doldurmayı bekle mi dersiniz, dolduktan sonra 40-50 gün falan kalıyor sınava, bu süre kurs için yeterlidir sanırım ?
Nisan 28 doğumluyum. Sürücü kursu sahibi tanıdığım var. Bugün ya da yarın (5 ya da 6 Nisan'da) kaydımı yaptırıyorum.
Sen sürücü kurslarını gez, mümkün oldukça erken kayıt yaptırmaya bak derim. :)
pesimist206
05-04-2012, 00:28
sınavdan 20 gun once falan dıye bı muhabbet artık yok her sınavın son kayıt tarıhı farklılık gosterıyor 18 aralıktakı sınava 5 kasım dogumlu olmama ragmen gırememıstım sebebıde 4 kasımda kayıtların bıtıyor olmasıydı ....
hakan_41
05-04-2012, 00:36
teşekkür ederim, benim 2 tarih arası baya var zaten, bi sorun olmaz o zaman :)
7 Nisan'da da bu dönem bitiyormuş. Haberiniz olsun.
Edit: Gittim ve kaydımı yaptırdım :) 30 Haziran yazılı sınav, 4 Ağustos direksiyon sınavı varmış.
4 Mayıs'ta derslerim başlıyor :) Hafta içi her gün 18:30 - 21:00 arası galiba. Bu arada güncel olsun bilmeyenler bilgilensin :)
beyler bu kadar kasmayın yav, ben girerken de stajyer muhabbeti vardı hala var :D ehliyeti aldığım sene össye hazırlanıyordum, 1 kere bile derse gitmedim. sürücü kursuna bir kayıt evrakları vermeye gittim bir de dosyamı almaya :D şöyle kitaba biraz bakın, geçmiş senelerin soruların çözün kafi.
14 nisanda giren arkadaslar yarin sinav aciklaniyor
BaybuRtlu69
01-05-2012, 20:46
14 nisanda giren arkadaslar yarin sinav aciklaniyor
Evet, 5 mayıstada Direksiyon Sınavı Var...
internette 12 mayis yaziyo ama eminmisiniz
Evet, 5 mayıstada Direksiyon Sınavı Var...
erkene alınması daha iyi oldu sanırım :)
direksiyon sınavı için ödenilen harç ücreti ne kadar ?
BaybuRtlu69
01-05-2012, 21:48
12 mayıstı fakat, meb 5 Mayıs tarihine aldı sınavı, sürücü kursunuzla irtibata geçiniz.
bkz. http://www.ehliyetsinavim.com/
erkene alınması daha iyi oldu sanırım :)
direksiyon sınavı için ödenilen harç ücreti ne kadar ?
Erkene alınması benim için iyi oldu, 1 hafta daha erken kavuşcaz ehliyete :) Direksiyon sınavı içinde sanırım 20 tl alıyorlar fakat, sürücü kursumdan henüz öyle birşey söylenilmedi bana. son bi kaç gün kala eğer olursa msj atarlar zaten
erkene alindimi ?
Evet 5 mayıs cumartesi gününe alındı
ooo iyi bari cok sevindim :D
ama sadece istanbul icin demis lanet olsun ya :D
GörkemT.
01-05-2012, 22:41
30 Haziran dogum gunum o gunde sınav var mayıs sonu kursa yazılsam 30 hazırandakı sınava gırebılırmıyım?
30 Haziran dogum gunum o gunde sınav var mayıs sonu kursa yazılsam 30 hazırandakı sınava gırebılırmıyım?
bence bu imkansız.ama herhangi bir sürücü kursunu arayıp direk bilgi alabilirsin
hayır. bır sonrakı dönemi beklemek zorundasın. sınavdan belli bir süre önce kursa kayıt olman gerekiyor. kursa kayıt olmak içinde 18. yaşını bitirmiş olman.
şansına küs yani
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 00:29
Aralıkta girecem büyük ihtimal ama şu okul işine kafam takıldı illa lise mezunumu olmak şart bizim lise bitmez yaa.
Hala aciklanmadi ygs de 2 milyon kisiyi 20 gunde okudular
BaybuRtlu69
02-05-2012, 19:20
14 Nisan 2012 Ehliyet sınav sonuçları açıklandı arkadaşlar... :)
Motor: 90
Trafik : 92
İlk Yardım : 93
Motor:90 Trafik:96 İlkyardim:93
Bugun kursla konustum direksiyon sinavi tarihi hakkinda bilgi gelmedi dedi
BirkanYazici
03-05-2012, 09:46
Direksiyon sınavı bana 11 mayıs olarak söylenmişti bende 14 nisan sınavından geçtim
edit: Arkadaşlar az önce kursla konuştum direksiyon sınavını bu cumartesi yani 5 mayıs 2012 tarihine almışlar :)
Bende mayıs 16 doğumluyum.Bugün yazılmaya gideceğim.Yanımda götürmem gereken neler?
BirkanYazici
03-05-2012, 13:42
Bende mayıs 16 doğumluyum.Bugün yazılmaya gideceğim.Yanımda götürmem gereken neler?
Öğrenci belgesi, temiz kağıdı, 8adet vesikalık fotoğraf, sağlık raporu hatırladıklarım bunlar.
Ben bugun tekrar konustum kursla izmirdeyim 25 mayis dedi direksiyona psikolojimi bozdu
BirkanYazici
03-05-2012, 13:50
ilden ile farkediyor sanırım ben cumartesi direksiyona gireceğim
hemen hemen tum postlar tek elle yazılmış belli:D
hemen hemen tum postlar tek elle yazılmış belli:D
Bizim bi arkadas vardi burnuyla yazardi
bu sınav adamda sivilce yapar sıkıntılı işler :)
///KDrÖZER
03-05-2012, 16:09
bende 2010da aldım ilk hafta kursa gittim uykum geldiği ve sıkıldığım için gitmeme kararı aldım ne müfettiş ne başka birşey oldu . sadece netten çözdüysem 1 test anca çözmüşümdür. Lise 1 de sağlıkdan ve biodan kalmıştım sanırım tekrar yapınca iyi bi alt yapı oluştu , motoru netten okuduklarımla halletim trafiğide liseden gelen bilgiyle yaptım ilk girişti hepsinden geçtim abartılcak bişey değil dayımın oğlu benden bi yaş büyük hala sağlıkla ilk yardımı geçemedi ehliyeti yok çocuk yılmadı gitti
BaybuRtlu69
17-05-2012, 23:16
5 mayıs direksiyon sınavına girip 95 aldım arkadaşlar, basit işler yeni dönemde giricek olanlara duyurulur :)
Yalnız dosyam halen daha milli eğitimden, sürücü kursuna gelmedi ? bU İşler ne kadar sürede oluyor acaba ya. aradan 13 gün geçti şuanda
biz izmirliler 26 mayista gircekmisiz direksiyona
halilcan9455
18-05-2012, 09:12
evet daha önce konu açmıştım .
şimdi akfamda yeni sorular oluştu ve buraya danışmak istedim.
24 kasım 1994 doğumluyum.
18 yaşına girmeden kursa gidebilirmiyim.
kursa gittikten sonra 12 aralıkta sınav var gözüküyor o sınava girebilirmiyim ?
12aralıkta yaşı doldurmuş oluyorum.
Mayıs 16 doğumlu olduğum için 30 hazirandaki sınava kayıt yaptıramadım.1 eylülde girecekmişim.Stajyer ehliyet söylentileri dolaşıyor.Stajyer ehliyet kanundan geçtimi?
BaybuRtlu69
19-05-2012, 00:03
evet daha önce konu açmıştım .
şimdi akfamda yeni sorular oluştu ve buraya danışmak istedim.
24 kasım 1994 doğumluyum.
18 yaşına girmeden kursa gidebilirmiyim.
kursa gittikten sonra 12 aralıkta sınav var gözüküyor o sınava girebilirmiyim ?
12aralıkta yaşı doldurmuş oluyorum.
12 aralıktaki sınava girebilirsin sanırım, ilk sayfada verdiğim bilgilere yada netten araştırma yaparak son kayıt tarihini görebilirsin arkadaşm.
Kursada erken kayıt yaptırabilirsin, hem taksit taksit ödemelerini rahat bi şekilde yaparsın. zaten eğitim filan 1 yada 2 kere oluyor normalde ders bile yapmıyorlar pek. Sen kitaba çalışıyorsun yada internetten çıkmış soruları çözüyorsun yeterli oluyor.
Mayıs 16 doğumlu olduğum için 30 hazirandaki sınava kayıt yaptıramadım.1 eylülde girecekmişim.Stajyer ehliyet söylentileri dolaşıyor.Stajyer ehliyet kanundan geçtimi?
16 mayıs doğumlu isen, sürücü kursuna kayıt olabilirsin. çünkü 30 hazirandaki sınav için kayıtlar p.tesi gününe kadar uzatılmıştı diye biliyorum. Bir kaç sürücü kursuyla görüş derim. Stajyer ehliyet işi hikayeee, belki bi 10 - 20 yıl sonra gelir :)
Murat Özcan
19-05-2012, 01:46
allahtan çok oldu alalıda artık ehlıyet derdımız falan yok :D
2 haziranda piste çıkacakmışız direksiyon dersine nasıl hareket edelim var mı tavsiyesi olan? :D
BaybuRtlu69
19-05-2012, 02:12
2 haziranda piste çıkacakmışız direksiyon dersine nasıl hareket edelim var mı tavsiyesi olan? :D
Aracı stop ettirmeden kaldır, vitesi ikiye kalıp gazı ver devir 5k-6k arasındaki iken, direksiyon kır el frenine asıl ver yanı.. al 100 ü. :D
Zaten göstermelik olan birşey, rahat olup aracı stop ettirmemeye çalışın. Emniyet kemeri ve aynaları kontrol etmeyi unutmayın. Direksiyonu iki elle tutun
Aracı stop ettirmeden kaldır, vitesi ikiye kalıp gazı ver devir 5k-6k arasındaki iken, direksiyon kır el frenine asıl ver yanı.. al 100 ü. :D
Zaten göstermelik olan birşey, rahat olup aracı stop ettirmemeye çalışın. Emniyet kemeri ve aynaları kontrol etmeyi unutmayın. Direksiyonu iki elle tutun
direksiyon hocası çok trip çıktı ya bayan 50 yaşlarında drift yapmaya kalksak ya ben bir yerlere geçiririm arabayı ya da hoca kalp krizi geçirir :D
teşekkürler tavsiye için
serkan6606
19-05-2012, 15:15
aslında bende E yemi geçsem diye düsünüyorummda babam oğlum nabıcan elindeki ehliyet neyine yetmiyor tır şöferümü olucan boşa masraf para harcama diyor saten src yoksa e bi halta yaramıyor artık sanırım :o
benimde 2013 ocakta dolacak hayırlısıyla :D
5 6 mayista giren arkadaslar alabildinizmi
mmged_jan
15-06-2012, 12:51
lise okumayana vermiyorlar mı artık ?
hakan_41
18-06-2012, 17:44
stajer ehliyeti hakkında bilgisi olan varmı ?
bi arkadaşım elini çabuk tut, hemen ehliyeti almasan bile kursunu tamamla dedi bana, bi süre içinde almazsam stajer ehliyeti diye bişey veriyolarmış 2 sene içinde yanımda ehliyeti olmayan biri ile trafiğe çıkamıyor ve şehir dışına çıkamıyormuşum vs.. nedir bu konu acaba
( 18 doldu o konuda sıkıntı yok )
stajer ehliyeti hakkında bilgisi olan varmı ?
bi arkadaşım elini çabuk tut, hemen ehliyeti almasan bile kursunu tamamla dedi bana, bi süre içinde almazsam stajer ehliyeti diye bişey veriyolarmış 2 sene içinde yanımda ehliyeti olmayan biri ile trafiğe çıkamıyor ve şehir dışına çıkamıyormuşum vs.. nedir bu konu acaba
( 18 doldu o konuda sıkıntı yok )
öyle bir muhabbet var ancak daha 1-2 senesi vardır diye tahmin ediyorum. Çünkü daha öncede vardı aynı muhabbet bi gerçekleşemedi.
Bu c.tesi sınav var bu arada.
ufak bi hort yapalım,
dosyam hazır saglık raporu kan grubu fln. bi emnıyet işlemleri kaldı. direk parayı yatırıp öyle mı randevu alayım napayım ılerleyıs nasıl oluyor. once parayı yatırıp sonra mı randevu alayım? para ziraata mı nereye
Yazılı sınavını kazandım ve bugünde direksiyon sınavına girdim acaba geri kalan işlemler kaç günde biter?
HondatugraL
30-09-2012, 02:23
ulen bizde okuldan fırsat buldukda sonunda aralıkta sınava gırcez geçmezkı zaman aralık gelsın :D
_driver_
30-09-2012, 11:16
dün yiğenim girdi direksiyon sınavına aynı gün saat 3te öğrendik sonucu
sürücü kursuna yazılmadan ehliyet alamazsınız ben yazıldığımda sürücü kursunun yerini bile bilmiyordum ama aldık çok şükür bu arada o verdiği kitaba çalışırsanız kalırsınız motordan çıkmış sorulara çalıştım 80küsür almıştım sadece çıkmış sorulara çalışın aynısı çıkıyor hemen hemen
hakan_41
30-09-2012, 11:54
ulen bizde okuldan fırsat buldukda sonunda aralıkta sınava gırcez geçmezkı zaman aralık gelsın :D
bende aralıkta giriyorum ya la.. :p
Yeşil Işık Sürücü Kursunda A2 ve B Sınıfı Ehliyet Kursları! (http://www.sehirfirsati.com/deals/anadoluyakasi/yesilisik/5291848)
ben fırsat sitesinden aldım, kursa gidecek varsa aklınızda olsun
HondatugraL
30-09-2012, 12:08
bende aralıkta giriyorum ya la.. :p
geneye ehlıyetler elde ozaman zamlı zamlı :D ooh missss
hakan_41
30-09-2012, 14:09
geneye ehlıyetler elde ozaman zamlı zamlı :D ooh missss
ocakta evet, kötü denk geldi ama ne yapalım :)
HondatugraL
30-09-2012, 15:20
hiç almamaktan ıyıdır polislerden kaçmaktan yoruldum ya :D
HondatugraL
12-01-2013, 10:14
1 saat dışarda bekledım tabırı yerındeyse g.tum dondu kirpiklerimden su damlıyodu resmen. Aceleden direksiyon sınavında emnıyet kemerını çekmeyı unuttum. Onun dışında gram hata lımıt aşımı şerıt ıhlalı yapmadım nerdese 3 sn de 1 aynalarla haşır neşirdim. Sinyalleri unutmadım. Tam durdum emnıyet kemerını çıkarıcam bı baktım takılı değil :( Sizce kitlerlermi kalırmıyız ?
1 saat dışarda bekledım tabırı yerındeyse g.tum dondu kirpiklerimden su damlıyodu resmen. Aceleden direksiyon sınavında emnıyet kemerını çekmeyı unuttum. Onun dışında gram hata lımıt aşımı şerıt ıhlalı yapmadım nerdese 3 sn de 1 aynalarla haşır neşirdim. Sinyalleri unutmadım. Tam durdum emnıyet kemerını çıkarıcam bı baktım takılı değil :( Sizce kitlerlermi kalırmıyız ?
10 puan felan kırar. genel olarak 80 verirler yani :D
benim aldığım dönemde arabayı kaldırıma çıkaran hatunları bile geçiriyolardı 70le, 5-10 puan kırar en fazla direksiyondan kolay kolay kalmıyor kimse.
Bende kemeri takmayı unutmuştum bu arada 90 vermişti.
HondatugraL
12-01-2013, 11:04
10 fazla oldu be okadar kırmasa bari kalmasak ıyıdır 70 ede razıyım ehlıyetı versınler kralını tanımam :D
Yok be kardesim için rahat olsun. Başka hatan yoksa geçtin say kendini :D
hoş, sana ehliyet veren kursun... :D :D
HondatugraL
12-01-2013, 14:24
hoş, sana ehliyet veren kursun... :D :D
bu kediler ulaşamadıkları ciğerleri hep :D
5 dk once aradım 89 u çakmışlar :D:heyoo:
bu kediler ulaşamadıkları ciğerleri hep :D
5 dk once aradım 89 u çakmışlar :D:heyoo:
benim var hacı sıkıntı yok :D pazartesi karakola gidip alıyorum :D sanada hayırlı olsun. 1 aya elinde olur sanırım ::icon_tup:
HondatugraL
12-01-2013, 14:39
daha gıdıp kursa napcaz etcez dıcem şuan gıtsem dosyamı verırlermı la ?
daha gıdıp kursa napcaz etcez dıcem şuan gıtsem dosyamı verırlermı la ?
dosyayı hangi ara hazırlıcaklar da vercekler. 2 haftadan fazlası var.
HondatugraL
12-01-2013, 15:29
2 hafta sora bir sınav daha varmış ondan sonra verceklermiş. Kan kartı falan gerekıyomuş sağlık ocağından falan. Kanmı alcaklar lan :(
2 hafta sora bir sınav daha varmış ondan sonra verceklermiş. Kan kartı falan gerekıyomuş sağlık ocağından falan. Kanmı alcaklar lan :(
Yok sadece kan grubunu öğrenicekler parmaktan bi iğne ile kanı damlatıcak 10 ila 15 tl arası bi masrafı var .
sen gel servera kan alırım ben senden :D 2 hafta falan sürmez belgelerin geri verilmesi için rahatlasın diye söylim 1 hafta içinde alırsın belgeleri. emniyetten tanıdığın varsa aynı gün ehliyet sende yoksa randevu cart curt
HondatugraL
12-01-2013, 15:50
Yok sadece kan grubunu öğrenicekler parmaktan bi iğne ile kanı damlatıcak 10 ila 15 tl arası bi masrafı var .
hee şu şeker ölçme cihazları gibi iğnesi vardır heralde kalem tarzında parmağa koyup çıt basıyolar falan fişmekan:D
sen gel servera kan alırım ben senden :D 2 hafta falan sürmez belgelerin geri verilmesi için rahatlasın diye söylim 1 hafta içinde alırsın belgeleri. emniyetten tanıdığın varsa aynı gün ehliyet sende yoksa randevu cart curt
2 hafta dedıelr bılemenko. CS yi bi öğren sora oynayalım sıkıyosun adamı :D
hepsi yalan hacı :D banada parmakdan alcaklar dediler, vurdular damara iğneyi :D aman dikkat et sana kağıt vercekler o kağıdı alıp tüyme, kart da iste. yoksa ugras babam ugras. bir de ek18 belgesi al trafik müşavirinden doldur dosyana koy. kimliğin 6 aydan eskiyse git yenilet. yoksa bunları sana karakoldaki adam söyler ugrasır durursun :D :D
Redfish16V
12-01-2013, 16:07
90la geçtik sınavı bugün.emniyet işlemlerinde ücrete zam geldi demi şimdi?
HondatugraL
12-01-2013, 16:10
hepsi yalan hacı :D banada parmakdan alcaklar dediler, vurdular damara iğneyi :D aman dikkat et sana kağıt vercekler o kağıdı alıp tüyme, kart da iste. yoksa ugras babam ugras. bir de ek18 belgesi al trafik müşavirinden doldur dosyana koy. kimliğin 6 aydan eskiyse git yenilet. yoksa bunları sana karakoldaki adam söyler ugrasır durursun :D :D
kağıdı alıp napcam olm oturup beklıcemmı :D ek18 belgesı ne işe yarıyormuşki. kimlik 2010 da yenılendı en son kabul etmıyorlarmı
kağıdı alıp napcam olm oturup beklıcemmı :D ek18 belgesı ne işe yarıyormuşki. kimlik 2010 da yenılendı en son kabul etmıyorlarmı
imkanı yok etmezler. fotoğraf 6 aydan yeni olmalı cünkü. ek18 de trafik müşavirinden al doldur dosyana koy. dosyanda olması gereken bişey.
HondatugraL
12-01-2013, 16:24
imkanı yok etmezler. fotoğraf 6 aydan yeni olmalı cünkü. ek18 de trafik müşavirinden al doldur dosyana koy. dosyanda olması gereken bişey.
ek18 belgesi ney olum :D ek9 falan yokmu:hahaha::hahaha:
Seker olcme seyiyle alakasi yok ve damarla :D
Parmaga batirdi igneyi ve biyere damlatti kani 3 damla ayri ayri ustune biseyler damlatti karistirdi falan ole belli oldu (oluyomus) :D
ek18 belgesi ney olum :D ek9 falan yokmu:hahaha::hahaha:
cok sürünücen cokk :D
HondatugraL
12-01-2013, 18:14
Seker olcme seyiyle alakasi yok ve damarla :D
Parmaga batirdi igneyi ve biyere damlatti kani 3 damla ayri ayri ustune biseyler damlatti karistirdi falan ole belli oldu (oluyomus) :D
la toplu iğnemi batırıyo yoksa :D
cok sürünücen cokk :D
başladım bile :D
Toplu igne tarzi bsyle sadece deliyo iste ya bisey hissetmiyosun korkma :D
Ben kan grubumu bildiğim için al şu 20liği direk kart ver dedim hauahuahau özel polikinikten aldım :D
o değilde şu doğum tarihi doluktan sonra 1 ay bekleme mevzusu ney la ? :(
Başvurular 45 gün önce alınıyor daha doğrusu 45 günde 1 sınav oluyor ondan dolayı olabilir doğum gununden 15 gün önce sınav olmuş olabilir..
1 ay eğitim almış olarak gözükmen lazım sistemde.
HondatugraL
12-01-2013, 19:41
Ben kan grubumu bildiğim için al şu 20liği direk kart ver dedim hauahuahau özel polikinikten aldım :D
kan grubumu bende biliyorum soylesek uğraştırmasalar olmazmı:confused:
korkuyorum desene ahhahahahahahahahha :hahaha: :D:D:D:D
Özel polikiniğe gidersen kart yazarlar direk
şincik ağustos doğumluyum ben.Sınavda 24ünde.Ondan bi sonraki sınav teee kasımda.Ben bu sınava girebilirmiyim ? Resmi olarak 18 olucam.Hatta geçmiş olacak.Eğer giremezsem,kasım ayına kadar(2,5 ay) daha ehliyetsizim. :(
şincik 17 ağustos doğumluyum ben.Sınavda 24ünde.Ondan bi sonraki sınav teee kasımda.Ben bu sınava girebilirmiyim ? Resmi olarak 18 olucam.Hatta 1 haftada geçmiş olacak.Eğer giremezsem,kasım ayına kadar(2,5 ay) daha ehliyetsizim. :(
şubatın sonuna doğru elinde olur dert etme :D
şubatın sonuna doğru elinde olur dert etme :D
http://www.issizadam.net/wp-content/uploads/2012/12/%C3%96%C4%9Frenci-evinde-yeme%C4%9Fi-masaya-koyduktan-sonra-ellerimi-y%C4%B1kamaya-gidip-d%C3%B6nd%C3%BCkten-sonra-masada-yiyecek-hi%C3%A7bir-%C5%9Fey-kalmad%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1-g%C3%B6rd%C3%BC%C4%9F%C3%BCmde-ben.gif
kart lazım biliyomla olmuyo o iş :D
HondatugraL
12-01-2013, 21:31
korkuyorum desene ahhahahahahahahahha :hahaha: :D:D:D:D
hayvan gıbı batırıolar korkuo ınsan spor gazetesi :D
hayvan gıbı batırıolar korkuo ınsan spor gazetesi :D
hacı sıctın sen :D :D
Ya ver 10 lira biliyorum de hemen gitmem gerekiyor de kartı yazsınlar :)
Allah izin verırse mart 15 te yaş doluyor nısan sınavına yetişirmiyiz? :D
ya abartmayın igneyi içinde tutmuyo heralde :D 2dakikalık iş o amma abarttınız a :D
ya abartmayın igneyi içinde tutmuyo heralde :D 2dakikalık iş o amma abarttınız a :D
deme öyle deme. bi batırıyo iğneyi offf. nasıl oluk oluk kan akıyor tüpe bi görsen. tugral yandn sen yandn ahahahahahaha :D
Redfish16V
12-01-2013, 23:24
mart 14te doldurdum,nisana kayıt olayım dedim.hem almadıkları gibi üstüne yerde yoktu :D
deme öyle deme. bi batırıyo iğneyi offf. nasıl oluk oluk kan akıyor tüpe bi görsen. tugral yandn sen yandn ahahahahahaha :D
ya valla ben spordan sonra gitmiştim acı hissetmedim de parmagıma bi soktu tırnagımın orda nokta oluştu anlamadım :icon_wack:beuj:
ya valla ben spordan sonra gitmiştim acı hissetmedim de parmagıma bi soktu tırnagımın orda nokta oluştu anlamadım :icon_wack:beuj:
bana dirsek hizasından damardan vurdu iğneyi. ayrıca bi sus tugrala yükleniyoruz surda hacı ya :D :D
bana dirsek hizasından damardan vurdu iğneyi. ayrıca bi sus tugrala yükleniyoruz surda hacı ya :D :D
başka nerenden vurcak olm :D bide ayaga bi kalkıyon dusuyon falan aushausdhguasg
Tugral ikna edemezsen iğneyi sokarlar hacı bide kezbana denk gelirsen yandın.. küçükken bi sapladı benım kemiğe girmiş kendıme gelemedım 1 yıl ona göre yani..
kan damlatcaklarını sanıyo parmakdan ahahaha :D vurcak damara alcak bi tüp kan tugral :D hatta hızlı akıyorsa, 1 ünite de alabilirler ;)
1 ile 2 arasında baya baya roling ayarında gittim ama hadi hayırlısı bakalım ya.internet üzerinden öğreniliyormu bu olay? yoksa direk surucu kursunumu aramamız lazım
arkadaştan 2 tüp almışlar hstanede. bana diyo ayaga kalktım ve dustum sonra 1 saat bırakmadı doktor :D
22 yaşında mısın ? Nasıl 15 martta 18 yaşına girmiş olacaksın ?
HondatugraL
13-01-2013, 14:34
oluk oluk mu he spor gazetesi oldu boyundan saplasın barı :D
yüklen yüklen kanı alsınlar kım kıme yuklenır gorcem :D
kan damlatcaklarını sanıyo parmakdan ahahaha :D vurcak damara alcak bi tüp kan tugral :D hatta hızlı akıyorsa, 1 ünite de alabilirler ;)
olum bende kan yok la çok alırlarsa koltuktan kalkamam :D:D:D