Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alternatif km saati ?

0M42
09-11-2011, 17:43
Selamlar.

Arkadaşlar kadett e tofaş şanzımanı nı uyguladıktan sonra km göstergem sapıttı sanırım şanzıman km dişlisi ile saat birbirine uymadı 40 ile giderken 120 km ile gidiyormuşum gibi görünüyor.Bunun ne şekilde üstesinden gelebilirim ? Yada uzun zamandır aklımda olan herhangi bir araca yada motora ait dijital km göstergesi araca uyarlayabilirmiyim ? Yardımcı olursanız bi beyin fırtınası oluşturursak çok güzel olur.

2jzgte
09-11-2011, 18:25
motora ayit olanlar görünüm olarak güzel ama takılması konusunda fikrim yok :)

0M42
09-11-2011, 19:54
Km yi neyden baz alır vs bunlar önemli hakan abi ile konuşmuştum bu konuyu km sensöründen baz aldığını söylemişti ancak benimkisi eski tip mekanik şanzımanın yanına direk km teli vidalanıyor diğer ucuda saate gidiyor saat zaten mekanik içerideki bir tpou döndürüyor.

Dijital gösterge koysak km yi nereden baz alabilir acaba yokmu böyle bir çalışması olan ?

Vts_Power
09-11-2011, 19:59
djital olan göstergelerdede şanzumanın içerisinde aynı dişliden var halatlılar gibi fakat dijitaller elektronik olduğu için 0-5 volt arası sinyal gönderir genellikle.yani kadran ve şanzumandaki aparatın aynı özelliklerde olması gerekir.

Vts_Power
09-11-2011, 20:04
tofaş şanzumanını dijitale çevirmen zor bence, şanzumanda bir dişli var ve km sayacı olan aparattada onun karşılığı var.dijital olan bir şanzumandaki adaptörü uydursanız bile dişli sayıları farklı olacağından doğru km yi göstermez. tofaşın kendi halatını takın. yine tofaşın km sayacını kendi göstegenize uydurun.

0M42
09-11-2011, 20:10
Halat dediğiniz nedir ? Şu anda benim araçta tofaş şanzımanı tofaş km teli var.Peki dijital km lerde kalibre etme olayı yokmu mesela şanzımandaki km sayacının dişi uymadı diyelim elektronik kart üzerinden kalibre edilemiyormu yokmu böyle bir sistem ? Mesela bendeki sorun gibi 40 la gidiyorken 120 gösteriyorsa kalibre edilerek 40 km ye ayarlanamıyormu ? Çokmu uçtum :)

boosted_pug
09-11-2011, 20:11
maxı hakan abının yaptıgı hız gostergesının kalıbrasyonu war 50km ıle gıderken bastıgında kalıbre edıyo bı sekılde bı sensor uydurup cok rahat kullanabılırsın

sahın dogan tıcarıler km telı uzerıne mıknatıslı bı aparat takıyolar o sekılde kullanıyolar takometre baglarken onuda kullanabılırsın

son olarak motor gostergesı yada herhangı bı arabanın gostergesını takıcaksan speedo healer alman gereklı sadece o sekılde duzgun calısır

0M42
09-11-2011, 20:25
Aslında hakan abinin yaptığı gösterge güzel ama ne tip bir sensör uydurmam gerekiyor bu konuda bilgim hiç yok burada sensörden kasıt nedir mengü abi ?

Aslında motor göstergeleri daha çok hoşuma gidiyor aklımda da hep bu tip orjinal bir şey vardı otomobillerinki olur motorlarınki olur vs. peki bu bahsettiğin speedo healer nedir ?

Ome_RS
10-11-2011, 00:08
150 liraya navigasyon alın onlar hızı ölçüyor uydudan en guzeli hız kısmını acınca butun ekran kadran oluyor max hızı vs gösteriyor
ben garmin nuvi 200 kullanıyorum o sekilde kadranım çalıstıgı halde dijital oradan da takip ediyorum :)

omer_yildir
10-11-2011, 08:09
Gauges, Custom Gauges, Tachometers, Speedometers, Shift Light, Pod (http://www.speedhut.com/)

Buraya bir bakın derim. Gps li km saatleri satan bir firma. Yurtdışında oldukça meşurdur.

0M42
10-11-2011, 09:06
Teşekkür ederim en kötü ihtimal ile dediğiniz gibi bir GPS alıp bu şekilde bu sorunun üstesinden gelirim.Ama araştırmaya devam belki daha orjinal bir çözüm buluruz :)