Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Tüketimi
sad_become
21-11-2011, 15:22
Merhaba,
Volkswagen polo sportline 1.4 16 v dohc motor araba sahibiyim.
Kmde araç 45-55 krs arası yakmaktadır.
Tamircim aracın 25 - 35 krs dan fazla, basmadığın sürece yakmayacağını söylemekte.
Arabanın bütün bakımları yapıldı.
Neyden kaynaklanan bir durumdur?
Yardımcı olursanız sevinirim.
sen bı ondekı araba ıle yer degıs lıfte alıp bakalım...
sad_become
21-11-2011, 15:39
sen bı ondekı araba ıle yer degıs lıfte alıp bakalım...
Hiç bir şey anlamadım. Daha açık konuşursanız sevinirim. Sitede yeniyim ve kendimi tanıttım :)
Hiç bir şey anlamadım. Daha açık konuşursanız sevinirim. Sitede yeniyim ve kendimi tanıttım :)
tanıttıysan tamam...bır cok seyden yakıt tuketımı artar...oncelıkle aracın kac model?benzer araca sahıplerı daha ıyı yardımcı oolurlar...
ama genel olarak aracın tuketımını etkıleyen seyler genel bakım(yag yogurt bujı fıltreler ıvır kıvır...) oksıjen sensoru.....
35-40krş yakması gerekirde 25-35 krş arası hayal olur biraz :)
Trance-R
21-11-2011, 15:46
önemli olan kaç litre yaktığı buğracım :)
benzin litre fiyatı gerçekten uçuk seviyede :(
sad_become
21-11-2011, 15:46
tanıttıysan tamam...bır cok seyden yakıt tuketımı artar...oncelıkle aracın kac model?benzer araca sahıplerı daha ıyı yardımcı oolurlar...
ama genel olarak aracın tuketımını etkıleyen seyler genel bakım(yag yogurt bujı fıltreler ıvır kıvır...) oksıjen sensoru.....
Aracım 98 model.
O bakımları daha yeni yapıldı.
ErenErdem
21-11-2011, 15:56
1.4 102hp lik bir araç.
Bakımları tam ve <<şehiriçi>> kullanım için bence 45kurus normal bir tüketim.
10-11 lt ye denk geliyor ki şehiriçinde hakkı :)
sad_become
21-11-2011, 15:57
O zaman gaz taktırıyorum. Beni kimse tutamaz :P haha :)
suprolla
21-11-2011, 15:59
usta en son ne zaman benzin almış?
düz hesap yapalım
25 kuruş km de yakarsan 100kmde 25 lira yakarsın
benzin olmuş 4.3 desek
25/4.3=5.8 litre
benzinli arabada şehir içinde bu ortalama bence hayal bide istanbulda :)
O zaman gaz taktırıyorum. Beni kimse tutamaz :P haha :)
taktır bakalım görelim birde o zaman yorumlarını alalım
neler diyeceksin o zaman onu merak ediyorum:)
Dediğin rakamları dizel arabalar yakıyor harbiden ustan 3 liradan filan hesap ediyor heralde hala benzini selam söle bizden :)
sad_become
21-11-2011, 16:12
Ustama selamlarınızı iletiyorum arkadaşlar :D
yazılanlara gore ustan sıstem gerı yukleme yapmıs...bı guncelleyeıver sen onu:)
sad_become
21-11-2011, 16:20
Usta yakında ölücek zaten yaşlılıktan :) O tarif ediyo ben yapıyorum :) haha :)
benimde yakıtım arttı son 1-2 aydır.. bakıma girme zamanım geldi ama edirnede malesef iyi bi honda ustası yok
Emre Akçay
21-11-2011, 18:07
benimde yakıtım arttı son 1-2 aydır.. bakıma girme zamanım geldi ama edirnede malesef iyi bi honda ustası yok
Edirnedeysen yardımcı olurum.
Trance-R
21-11-2011, 18:27
Buğra direnme , LPG pavaaa :D
hadi sadece karar ver izin günüm sana feda olsun :D
götürelim taktıralım , ekonomi devri hacı ...
sad_become
21-11-2011, 19:42
Buğra direnme , LPG pavaaa :D
hadi sadece karar ver izin günüm sana feda olsun :D
götürelim taktıralım , ekonomi devri hacı ...
Gazsiz gazlanmaz diyosun yani ;p
Bu gidiste ole olcak. Bir defa daha yolda kaliyimda :)
sorun sizde değil benzin pahalı ondan polonun suçu yok. :)
kaç para yakıyosun?
sanki bana biraz fazla geldi. ben full şehir içi trafiğinde sürekli bayır inip çıkıyorum, araba maksimum 9,5lt ortalama ile geziyor. senin araban 1,4 nerdeyse aynı yakıtı. bence bir problem vardır. oks sensörü felan olabilir mi?
25 kuruşu ancak LPG'de görebilirsiniz. Bizim şirkette 2010 model 1.4 Polo kullanan arkadaş yazın 40 kuruş yakıyordu. Kış şartlarında yakıt sarfiyatının artması tabiidir. Yine de sağlam bir ustaya gösterip emin olabilirsiniz.
ilkercom
26-11-2011, 18:30
1,8 civic ile 9 litre yakıyorum bence biraz fazla.
Poloların motoru hakikaten çok eski teknoloji en ufak durumda ayarı kaçıp çok yakıyor. yaktığı kadar da gitmiyor zaten.
Arasts61
26-11-2011, 18:57
1,8 civic ile 9 litre yakıyorum bence biraz fazla.
Poloların motoru hakikaten çok eski teknoloji en ufak durumda ayarı kaçıp çok yakıyor. yaktığı kadar da gitmiyor zaten.
O motor 95 yilinda cikti ve 1.4 100 hp. 4400 civarlarinda kendi capinda ufak da olsa bir patlama yasar ve 200 e kadar da nefesi kesilmez. Bulaşana da sıkıntı cıkarır:D
Tamircinin güncel benzin fiyatlarından haberi yok galiba 6 litre nası yakacak o araba şehiriçi. Ortalama 32 35 krş yakması lazım bilemedin bu da zaten ort. 8 9 litre civarına geliyor.
ilkercom
26-11-2011, 22:26
Ben 1,6 olanlarından sürmüştüm öyle kimseyi üzecek hali olmayan küçük emrah kıvamındaydı.
Vw fanatikleri hakikaten akıllara zarar. 1,4 araba şehir içinde 11 litre yakıyor normal deniliyor. Lada samarayla 9 litre yakıyorduk.
pt 52 li 13/59 kısa lı 106 gti karma 100km / 10 lt :)
Arasts61
26-11-2011, 22:31
Ben 1,6 olanlarından sürmüştüm öyle kimseyi üzecek hali olmayan küçük emrah kıvamındaydı.
Vw fanatikleri hakikaten akıllara zarar. 1,4 araba şehir içinde 11 litre yakıyor normal deniliyor. Lada samarayla 9 litre yakıyorduk.
1.6 ile 1.4 un farkını biliyor musun?
Arasts61
26-11-2011, 22:33
pt 52 li 13/59 kısa lı 106 gti karma 100km / 10 lt :)
o değerler antalya için mi?
ilkercom
26-11-2011, 22:36
farkını yiyim neticede 1,4 araba. 11 12 litre diyorsunuz normal diyorsunuz.
106 gti lar istanbulda bile 9 10 litre yakıyor. ki kıyaslamak doğru olmaz. 106 ile polo motorunu. deli gibi teknolji farkı var.
Bana göre hava hoş ama 12 litre normal denmesi ters geldi. adamı yanlış yönlendiriyorsunuz gibi.
Arasts61
26-11-2011, 22:44
polo yaktıgı kadar gitmiyor diyosun, neye göre.?
1.4 motor hakkında bilgin de yok.:)
gti motorunun teknoloji farkı ne soyler misin? 1,6 120 hp mi olması:)
ayrıca istanbul trafigine girip 10 lt den az yakacak araç var mı? tem yolu da istanbul taksim de istanbul.
Trance-R
26-11-2011, 22:47
11-1 litre yakmıyor arabası , 10 litre yakıyor ;)
8-9 litre beklenen olması lazım.
11-12 litre evet biraz sorunlu tüketim değerleri fakat 10 litre yakıyor.bende 1.6 SR kodlu motor kullanıyorum lpg'de tüketimim 25 krş.benzin değerlerim ise 10 litre ...
106 gti ile vw polo 1.4 16v motorunun arasındaki teknoloji fakını ben bilmiyorum ama öğrenmek isterim anlatabilirseniz bu teknoloji konusunu daha da açık bir söyleşi kıvamına girer ;)
kaldı ki ; antalyadaki 10 litre ile istanbuldaki 10 litre arasında KM/menzil bakımından farklılık olacağına inanıyorum( antalya trafiği ve istanbul trafiği 1 değil.)
arkadaşımın tüketimi iş-ev arasında olmakta.kızıltoprak-koztayağı.5-8 km arası ..
saygılar.
o değerler antalya için mi?
evet antalya..
Arasts61
26-11-2011, 22:51
11-1 litre yakmıyor arabası , 10 litre yakıyor ;)
8-9 litre beklenen olması lazım.
11-12 litre evet biraz sorunlu tüketim değerleri fakat 10 litre yakıyor.bende 1.6 SR kodlu motor kullanıyorum lpg'de tüketimim 25 krş.benzin değerlerim ise 10 litre ...
106 gti ile vw polo 1.4 16v motorunun arasındaki teknoloji fakını ben bilmiyorum ama öğrenmek isterim anlatabilirseniz bu teknoloji konusunu daha da açık bir söyleşi kıvamına girer ;)
kaldı ki ; antalyadaki 10 litre ile istanbuldaki 10 litre arasında KM/menzil bakımından farklılık olacağına inanıyorum( antalya trafiği ve istanbul trafiği 1 değil.)
arkadaşımın tüketimi iş-ev arasında olmakta.kızıltoprak-koztayağı.5-8 km arası ..
saygılar.
kozyatagı kızıltoprak arası ise az bile yakmış:). ben dizel aracımla 10.3 ortalama gördügüm oldu kozyatagı sokak aralarında. arabam çok mu yakıyordu, hayır. 30 binde kız gibi araçtı. dur kalk yaparsan oyle yakar her araç, bu kadar basit.
ilkercom
26-11-2011, 22:51
1,6 polo bariz 1,6 civic den yavaş ona kıyasla dedim.
1,4 motor 11 litre yakıyor diyorsun bak bilgi sahibi oldum.
gti ı beni bağlamaz konu zaten bu değil.
Benim aracım istanbul trafiğinde 8 ile 10 litre civarı yakıyor. extrem durumlarda 12 ye kadar çıkıyor. ( sürekli 2-3 km kullanımı ve gazlayarak dur kalk trafikte ilerlemek gibi )
Onun haricinde cuma akşamları trafiğin en yoğun olduğu saatlerde etilerden topkapıya 8 litre ortalama ile gidiyorum. Eğer ters istikamette gidersem ( bu bölge türkiyede trafiğin en kilit olduğu bölgedir daha fazlasını yakamazsın ) maksimum 10 litre yakıyor.
Konu benim aracım değil polo 1,4 bence fazla yakıyor diyorum ve benim açımdan kapatıyorum.
Trance-R
26-11-2011, 22:54
kozyatagı kızıltoprak arası ise az bile yakmış:). ben dizel aracımla 10.3 ortalama gördügüm oldu kozyatagı sokak aralarında. arabam çok mu yakıyordu, hayır. 30 binde kız gibi araçtı. dur kalk yaparsan oyle yakar her araç, bu kadar basit.
abi allah razı olsun :)
bende normal diyorum , yani litre fiyatı fazla arabasında sorun yok bence , maşallah kene gibi gidişi var :)
he bide , aynen o aralıkta sıkıntılı değerler.e-5 ten geliyor , tam ısınmadan motor ,işyerine gelmiş oluyor ki bende mümkün mertebe ayağımın ucuyla dokunuyorum :)
Trance-R
26-11-2011, 22:56
Benim aracım istanbul trafiğinde 8 ile 10 litre civarı yakıyor. extrem durumlarda 12 ye kadar çıkıyor. ( sürekli 2-3 km kullanımı ve gazlayarak dur kalk trafikte ilerlemek gibi )
Onun haricinde cuma akşamları trafiğin en yoğun olduğu saatlerde etilerden topkapıya 8 litre ortalama ile gidiyorum. Eğer ters istikamette gidersem ( bu bölge türkiyede trafiğin en kilit olduğu bölgedir daha fazlasını yakamazsın ) maksimum 10 litre yakıyor.
Konu benim aracım değil polo 1,4 bence fazla yakıyor diyorum ve benim açımdan kapatıyorum.
ben polonun 11 litre yaktıgını söylemedim ;)
1.6 poloyu bilmem , 75lik makine o .
1.4 16v 100 hplik güzel makineden bahsediyoruz,10 ort.sı diye belirtmiştim ;)
saygılar.
Arasts61
26-11-2011, 22:58
1.6 polo 75 hp, ondan yavaş gelmiştir. 1.4 kullansaydın 1.6 civicden hızlı oldugunu görürdün:). benzinli araçlar istanbul trafiginde 10 lt den az yakamaz.
gti güzel araç :)
ilkercom
26-11-2011, 23:01
neyse sorun yok. konu sahibi 45 55 kuruş yazmış. o da 11 12 litre yapıyor.
Yakıt konusunda çok kriter var. Kullanım çok etkiliyor. Ve en önemlisi yakıt çok pahalı 390 km yolu 18 litre ile gidiyorsun 75 lira yapıyor.
Benim kullandığım polonun ruhsatında 1,6 120 hp yazıyordu. yanlış herhalde.
bana çok gibi geldi benim arabam bile şehir içi çok sıkıştırmadığım sürece 48-52 kuruş yakıyo
ilkercom
26-11-2011, 23:05
benzinli araçlar istanbul trafiginde 10 lt den az yakamaz.
Bu kısım doğru değil. Yukarda yazdım ortalama 8 ile 10 arası. ( hatta bayramda trafik yoktu istanbul boşken 6 litre yaktım :D )
Olabilecek en kötü trafikte 25 km mesafede ortalama 12 yakıyor -ki o trafiğe yılda 2 kez girmiyorum bile.
Trance-R
26-11-2011, 23:12
benzinli araçlar istanbul trafiginde 10 lt den az yakamaz.
Bu kısım doğru değil. Yukarda yazdım ortalama 8 ile 10 arası. ( hatta bayramda trafik yoktu istanbul boşken 6 litre yaktım :D )
Olabilecek en kötü trafikte 25 km mesafede ortalama 12 yakıyor -ki o trafiğe yılda 2 kez girmiyorum bile.
o kısım doğru , neden doğru açıklayayım ;
1-polo arabasından bahsediyor.
2-sizin arabanız yakmıştır bilinmez.yol boş ise sabit hızda anlık da olsa 6 litre görebilirsiniz sorun değil ;)
3-polo sahibi arkadaş tam net bir ifade vermedi 45-55 krş arasında.
4-10-12 arası yine normal çünkü o polonun hangi yoldan geldiğini ben biliyorum ;) iş arkadaşım öünkü ;)
5-motor sıcaklığını ele alın,daha ısınmadan kapatılıyor motor.
saygılar.
Arasts61
26-11-2011, 23:17
yol bilgisayarını anlık tuketime alıp bakmak lazım:). 1. vites kalkışta aracın minimum 30 lt yaktıgını görüp ondan sonra yorum yapmak lazım.:).
ilkercom
26-11-2011, 23:20
o kısım doğru , neden doğru açıklayayım ;
1-polo arabasından bahsediyor.
2-sizin arabanız yakmıştır bilinmez.yol boş ise sabit hızda anlık da olsa 6 litre görebilirsiniz sorun değil ;)
3-polo sahibi arkadaş tam net bir ifade vermedi 45-55 krş arasında.
4-10-12 arası yine normal çünkü o polonun hangi yoldan geldiğini ben biliyorum ;) iş arkadaşım öünkü ;)
5-motor sıcaklığını ele alın,daha ısınmadan kapatılıyor motor.
saygılar.
Dediklerin doğru motoru ısıtmadan zaten gideceğin yere varıyorsan neresi olursa olsun benim aracımda 10 12 yakar.
Benim verdiğim değerler 25 km mesafese ortalama tüketim. yoksa anlık tüketim 0 litre de oluyor :D 20 litre de :D
Neyse allah daha ucuz benzinle kullanmak nasip etsin diyelim.
ilkercom
26-11-2011, 23:21
yol bilgisayarını anlık tuketime alıp bakmak lazım:). 1. vites kalkışta aracın minimum 30 lt yaktıgını görüp ondan sonra yorum yapmak lazım.:).
anlık tüketim ile neye bakacaksınız ki :D
Benim araç 20 litreden fazlasını göstermiyor. grafik yapmış elin ingilizi :D
Arasts61
26-11-2011, 23:27
anlık tüketim ile neye bakacaksınız ki :D
Benim araç 20 litreden fazlasını göstermiyor. grafik yapmış elin ingilizi :D
anlık olarak hiç bir zaman 10 lt ye düşmeyen yakıt değerinin ortalamada da 10 lt nin altına düşemeyeceğini bakacağız:D.
neyse uzamasın, 1.8 az yakmaya devam etsin.:D
ilkercom
26-11-2011, 23:49
iyi de sen dur kalk trafikte sürekli gaza basarakmı gidiyorsun heel and toe yaparakmı köprüyü geçiyorsun. Ankaranın köprüleri bu şekilde herhalde.
Arasts61
26-11-2011, 23:53
neyse uzamasın. ... herkesin aracı kendine güzel.
ilkercom
26-11-2011, 23:56
Bence sen konuyu çarpıtıyorsun. istanbulda yaşamadan 10 litreden az yakmaz demek pek mantıklı değil.
Herkesin aracı kendine olayı değil. Ben 10 litreden az yakıyorum diyorum 106 gti az yakıyor diyor. sen yakmaz diyorsun. istersen bir konu aç istanbulda ortalama tüketimler ne kadar diye.
Çok fazla genelleme olmuş bu benzinli araçlar 10lt den aşşağı ist içinde yakmaz diye.
1 seneden fazladır 1.2 tsi leon kullanıyorum istanbulda yaşıyorum. 30bin km dir istanbulun neredeyse her sıkışık trafiğine girip çıkmış birisi olarak değil 10 9 litreyi bile görmedim. Aracı ilk çalıştırıp 5 dk içindeki ortalamadan bahsetmiyorum tabiki.
Teknik verilerdeki şehiriçi kombinasyonu 50km hızı hiç geçmeden ortalama 20km hızla gidilen yoldur. Adam gibi kullanılırsada bu veriler 3 aşşağı 5 yukarı tutar.
Ve evet 10 lt 1.4 motor için istanbulda çoktur.
Arasts61
27-11-2011, 00:03
:):)
ilker ben ankaraya yeni taşındım. yaklaşık 30 senedir istanbulda oturuyordum.
hem anadolu hem de avrupa yakasında oturdum:). hem anadolu hem de avrupa yakasında çalıştım.:) hem anadolu hem de avrupa yakasında okudum:). istanbulun bilmediğim deliği yoktur:D.
benzinli, dizel, turbolu, turbosuz araçlarım oldu:)
hangi aracın ne kadar yakabileceğini az çok tahmin edebilirim:)
şu an ki aracım da jetta 170 dsg. bilmiyorum sana bir şey çağrıştırıyor ya da hatırlatıyor mu :)
onun için uzatmaya gerek yok:)
ilkercom
27-11-2011, 00:13
Sana secereni soran olmadı ki :)
Kaç kişi 10 litre çok diyor sen hala istanbulun deliğini anlatıyorsun :D
Trance-R
27-11-2011, 00:15
10 litre 1.4 bir araba için normaldir.he 8-9 beklersin ama kesinlikle 8 yakmaz.9 küsür yakar !
şahinim vardı oda haziran ayında 27 krş lpg yakıtı vardı , şahin de 1.6 80 bg. buyrun burdan yakın ;)
neyse , bence normal yakıyor arabası neden mi , 10 kmden az ve trafikte gidiyor olması ;)
Arasts61
27-11-2011, 00:26
"istanbulda yaşamadan " demişsin de ben de ondan açıklama ihtiyacında bulundum.:D
renkli bir hayatım yok kusura bakma. :D
istanbul gibi bir yerde kullanım ve trafigin durumuna göre benzinli araçlar 10 lt nin üstüne rahatça çıkar.seninki daha da güzel çıkar:D
bazıları çevreyolunu kullanır, gaza itinali basar vs düşürür, neyse.
o polo da kozyatagı kızıltoprak arası kullanılıyormus. bal gibi de 10-11 lt yakar. bu yakıt hikayeleri hiç bitmez. az yakıyosan ya az trafige kalıyorsundur ya da korka korka gaza basıyondur. benim araçla 450 km gidiyordum istanbulda.52 lt depo ile. şimdi konu açsam ne yazar insanlar , kesin sorun var demez mi? 3 gün once de 4,9 lt ortalama ile 70 km yol gittim:D
ne oldu şimdi aracım çok mu yakıyor az mı ?:D:D
Trance-R
27-11-2011, 00:32
"istanbulda yaşamadan " demişsin de ben de ondan açıklama ihtiyacında bulundum.:D
renkli bir hayatım yok kusura bakma. :D
istanbul gibi bir yerde kullanım ve trafigin durumuna göre benzinli araçlar 10 lt nin üstüne rahatça çıkar.seninki daha da güzel çıkar:D
bazıları çevreyolunu kullanır, gaza itinali basar vs düşürür, neyse.
o polo da kozyatagı kızıltoprak arası kullanılıyormus. bal gibi de 10-11 lt yakar. bu yakıt hikayeleri hiç bitmez. az yakıyosan ya az trafige kalıyorsundur ya da korka korka gaza basıyondur. benim araçla 450 km gidiyordum istanbulda.52 lt depo ile. şimdi konu açsam ne yazar insanlar , kesin sorun var demez mi? 3 gün once de 4,9 lt ortalama ile 70 km yol gittim:D
ne oldu şimdi aracım çok mu yakıyor az mı ?:D:D
offf , abi aracın az yakıyormuş :D :D
benzine göre makul bir rakam onur'unda sölediği gibi trafikte kullandığı için :):)
Arasts61
27-11-2011, 00:41
offf , abi aracın az yakıyormuş :D :D
dediğim gibi bu yakıt hikayeleri bitmez. bende yıllar once 1,6 16v 206 roland garros vardı. alet gayet de iyi yakıyordu. ataşehirden bagdat caddesine gidiyordu hergun. orda trafik vs. ortalaması 10 kusurun altına inmezdi. ama ben satarken son 7000 km de ki ortalaması 7,5 lt olarak satmıstım hiç unutmuyorum. yani araca az yaktımak mesele değil. viteste çek ayagını gazdan 0 lt ile devam et, kas kas kas ondan sonra benim aracım az yakıyor de. ha aracının vardır bir teknolojisi az yakar eyvallah. bildiğin klasik motorla benim aracım az yakıyor senin ki ne kadar da çokmuş muhabbeti anlamsız.
ilkercom
27-11-2011, 00:46
Arkadaşım iyi güzel yazıyorsun eywallah yazdıklarına katılıyorum.
"istanbul gibi bir yerde kullanım ve trafigin durumuna göre benzinli araçlar 10 lt nin üstüne rahatça çıkar.seninki daha da güzel çıkar :D "
Aracım konunun direk muhatabı değil ama aldığımdan beri 14,000 km yapmışım araç 86,000 km ye gelmiş. Ve daha hiç bir depoyu 12 litre üzerinde ortalama ile bitirmedim. 8 litre ile bitirdiğim çok oldu. Daha benim aracımı ne konuşuyoruz. benden iyi mi bileceksin.
Kullanım uzun yolda bile fark ediyor. biraz ayağının ayarını kaçır araba 8 10 litre uzunda da yakıyor üstelik hiç öyle sürat yapmış olmak için basmıyorsun.
Arasts61
27-11-2011, 01:00
Arkadaşım iyi güzel yazıyorsun eywallah yazdıklarına katılıyorum.
"istanbul gibi bir yerde kullanım ve trafigin durumuna göre benzinli araçlar 10 lt nin üstüne rahatça çıkar.seninki daha da güzel çıkar :D "
Aracım konunun direk muhatabı değil ama aldığımdan beri 14,000 km yapmışım araç 86,000 km ye gelmiş. Ve daha hiç bir depoyu 12 litre üzerinde ortalama ile bitirmedim. 8 litre ile bitirdiğim çok oldu. Daha benim aracımı ne konuşuyoruz. benden iyi mi bileceksin.
Kullanım uzun yolda bile fark ediyor. biraz ayağının ayarını kaçır araba 8 10 litre uzunda da yakıyor üstelik hiç öyle sürat yapmış olmak için basmıyorsun.
sen kendi yazdıklarını okuyor musun?? bak ne yazmıssın:
" 1,8 civic ile 9 litre yakıyorum bence biraz fazla.
Poloların motoru hakikaten çok eski teknoloji en ufak durumda ayarı kaçıp çok yakıyor. yaktığı kadar da gitmiyor zaten."
kendi aracını araya sokan sen değil misin_?
bilmediğin araca "yaktıgı kadar da gitmez" vs demişsin.
senin aracının ne kadar yaktıgını bilmek için senin çıkardıgın değerlere bakmaya gerek yok. fabrika verilerinde yazıyordur zaten. az yakıyosan çok kasıyosundur, çok yakıyosan çok basıyosundur bu kadar basit.
neyse uzatmayalım..
burası diğer foruma benzemez, burda çok yazarım haberin olsun..
ilkercom
27-11-2011, 01:12
Yazdıklarım hala geçerli ve çelişkili değil.
Ortalama tüketimim 8 ile 10 litre arası. Fabrika specleri 8 litre zaten :D
Gelelim polonun gidip gitmemesine. Bahsettiğimiz pololar 96 98 ise zaten piyasa da senden başka bunlar uçuyor adamı üzer diyen yok.
Gelelim diğer forumlara. yazılanları cımbızla alıp insanlara sunmak çok asilce bir davranış. eminim başlığı spontane gelişen kapışmalar olan bir konudan çıkacak çok alıntı çıkar.
Varsa bir sıkıntın karın ağrın burda da yazabilirsin. THT de de yazabilirsin.
ama ben gelip başka sitelerden alıntılar buraya koymam istediğin kadar rahat ol.
Arasts61
27-11-2011, 01:29
Yazdıklarım hala geçerli ve çelişkili değil.
Ortalama tüketimim 8 ile 10 litre arası. Fabrika specleri 8 litre zaten :D
Gelelim polonun gidip gitmemesine. Bahsettiğimiz pololar 96 98 ise zaten piyasa da senden başka bunlar uçuyor adamı üzer diyen yok.
Gelelim diğer forumlara. yazılanları cımbızla alıp insanlara sunmak çok asilce bir davranış. eminim başlığı spontane gelişen kapışmalar olan bir konudan çıkacak çok alıntı çıkar.
Varsa bir sıkıntın karın ağrın burda da yazabilirsin. THT de de yazabilirsin.
ama ben gelip başka sitelerden alıntılar buraya koymam istediğin kadar rahat ol.
fabrika ortalaman 8 lt ama istanbul trafiginden bahsediyoruz biz. bundan once t-jet vardı bende, onun da 8 lt yazıyordu fabrika verilerinde ama bize kısmet olmadı 8 lt görmek acaba neden.:D sorunluydu galiba.:D
şu alıntı olayını okudugumda çok güldüm.:) bülent 76 isimli bir arkadaş. galiba yaşı da benden buyuk. sen onu ben sanıyorsun galiba:D adam çok zamandır bu forumda galiba. ustelik megane ı var yanlış hatırlamıyorsam. alakamız da yok:D. hatta o da "ben orda hiç yazmadım şimdiye kadar " filan demiş sana.
alıntı yapan o. o ordaki cevherleri fark etmiş, dayanamamış burda yazmış.:D
ben tht de yazmıyorum artık. hatırlarsan sana da soylemiştim bunu. hiç bir alıntı da yapmadım ordan. hatta şöyle soyleyeyim bulent76 nın yaptıgı alıntıları görünce onların hepsini senin yazmış oldugunu görünce çok şaşırmıştım.. o saçma cumleleri ben farklı farklı kişiler yazmıştır sanıyordum.
ilkercom
27-11-2011, 01:43
Hala t jet vardı bilmem ne diyorsun. sana yemin mi edicem 8 10 litre yakıyorum diye.
Ne oldu da THT de yazmayı bıraktın. yazsana buraya.
Benim yazdıklarımı cımbızla seçip buraya koyanların terbiyesizliği benim yazdıklarımda bir saçmalık yok. otobanda 3,20D ile kapışmışım bir süre önde gitmişim. adamı durdurp senin araban kaç hp motorun ne durumda diye mi sorayım.
Veya adam mini cooper ile viraja 180 ile girmeyi göze alamamıştır geçmişimdir bunun neresi saçma?
Konunun içinden cımbızla laf seçmek terbiyesizliktir.
Konu benim için bitmiştir.
Polo süper gidiyor süper de az yakıyor diyeyim gönlün olsun.
Arasts61
27-11-2011, 01:56
vay anasını yaw. sen bizi yatırmayacaksın bu gece.:)
ilker ben sana 8-10 lt yakamazsın dedim mi. anlamıyormusun beni. fabrika verisinden az da yakabilirsin, çok da, aynısını da. daha nasıl ifade etmeliyim.
adam cımbızla çekmemiş aynen copy paste yapmış. arkasından konuşmayalım zira ben de tanımıyorum kendisini. ;) terbiyesiz vs . uygun olmuyor..;)
orda neden yazmıyoruma gelince:)
gerçekten şaka gibi adamlar var orda.:) insan gibi açıklıyorum adam aklınca dalga geçiyor benle:). yolda görsen muhattap olmazsın , isim önemli değil, liseyi yeni bitirmiş benle dalga geçiyor. ama bunlar da önemli değil gerçekten, düşündüm kendi kendime "olm dedim manyak mısın ne işin var burda":).
en son bir vatandaş baktım düm düz gitmiş PM de. o da son günüm oldu. :)
onla da anlaştık gerçi.
Arasts61
27-11-2011, 02:00
neyse ben yatar.. konu zaten duman oldu. açan arkadaş kusura bakmasın..
Benim iş yerim ile evim arası yayan 15-20 dk.Mesafede 2 km en fazla. Bacağımdaki rahatsızlığım sebebiyle uzun soluklu yürüyemiyorum ve ayakta duramıyorum. Bu sebeple bu yolu her gün aracımla gitmek zorundayım. Motor ısınamıyor bile. Zaten ***** hararet sorunumdan termostatım takılı değil. Bu halde 13-15 lt arası değişiyor yakıtım. Uzun yolda hele hiç ısınmıyor araba. Dün Silivriden tekirdağa geldim. 90 ı yukarı hiç çıkmadım. 64 km yolu 61.3 km ortalama ile geldim. Ortalama yakıt tüketimim 6.8 lt oldu. Benim aracım 2.0 16v 147 hp bir araç. Tüketim değerin benim düşünceme göre çok normal hocam. Dur kalk trafikte bile daha az yakıyor benim arabam soğuk çalıştığı zamana göre. Belki çok düşse 5 kuruş düşer fazlası hayal.
ilkercom
27-11-2011, 10:51
istanbulda benzinli araba 10 litreden aşağı yakmaz diyorsun sonra ben öyle demedim.
oldu canım :D
Her internet sitesinde tröllere küfrederler. Honda fan sitesine girip VW propagandası yapmak nerden aklına gldi allahını seversen söylesine
Arasts61
27-11-2011, 11:02
İlker gunaydin:)
İstanbul demedim canim istanbul trafiginde dedim. Hatta bold yazdim ama dikkat etmiyorsun galiba.
Kasarsan da o yakiti yakalarsin dedim. :)
Ben o sitede vw propagandasi yapmadim da neyse. :)
Orda nasil yaziyorsam aynisini burda da yaziyorum. Sen de biraz rahat ol canim orda nasilsan burda da oyle ol:D
Vw alanlarin ne kadarda saf cahil oldugundan bahset buralarda:D:D
O muthis bilgi birikimlerinizi burda da paylas da insanlar faydalansin:D:D
Arasts61
27-11-2011, 11:05
Bu arada yola cikacagim simdi, ilgilenemeyecegim senle:D, aksama burdayim ama merak etme:D:D
ilkercom
27-11-2011, 11:10
Günaydın
2011 model klimasız golf alanların gerizekalı olduğunu yazmamdan bahsediyorsan buraya yazamam burası çok elit bir forum. :D
Öyle didim büyle didim olayı değil. istanbulda dediğin zaman istanbul trafiğinde gezersin. istanbulda araba kullanmanın ne olduğu yazmayalım şimdi.
Kaldı ki gittiğim güzergahı yazmışım neyin hesabını yapıyoruz. en yoğun saatte trafikte 10 litre civarı yakıyor. çok zorlarsam 12 onun haricinde avcılar etiler arası trafikte e-5 komple kilit değilse 8 10 litre arası.
Trance-R
27-11-2011, 12:30
sonuca pek gelemedik fakat ;
ben şunu çıkarttım ... bence araç normal yakıyor.
bakım olarak oksijen sensörü ve diğer elektronik ekipman kontrolü yapılması gerekiyor :)
tecrübelerinize saygım var , hatta yaşadıklarınıza ... herkes kendi aracını bilir ;)
ortak kanı , ortalama bir fikir verip arkadaşı yönlendirmektir :) ( bu da , aynı marka ve modelden kullanan tecrübeli insanlardan gelmeli idi ;) )
ilkercom
27-11-2011, 13:19
Arkadaşın anlattıklarına göre ( kısa mesafe soğuk motorla git gel olayı ) yakıtı aşırı fazla değil.
ancak bakım yapılırsa biraz daha düşebilir. diğer türlü 20 25 km mesafe kullanıyor olsa yaktığı 10 12 litre çok fazla. Ne olursa olsun 1,4 araba ortalama istanbul trafiğinde 10 12 litre yakmaz yakmamalı.
Arasts61
27-11-2011, 21:11
Günaydın
2011 model klimasız golf alanların gerizekalı olduğunu yazmamdan bahsediyorsan buraya yazamam burası çok elit bir forum. :D
Öyle didim büyle didim olayı değil. istanbulda dediğin zaman istanbul trafiğinde gezersin. istanbulda araba kullanmanın ne olduğu yazmayalım şimdi.
Kaldı ki gittiğim güzergahı yazmışım neyin hesabını yapıyoruz. en yoğun saatte trafikte 10 litre civarı yakıyor. çok zorlarsam 12 onun haricinde avcılar etiler arası trafikte e-5 komple kilit değilse 8 10 litre arası.
Neyse ilker bu yazdiginda fazla bulasmamissin bana:)
Onun icin bende uzatmicam.
Yoksa biliyosun her dedigine bir cvp var bende, ama burda kesmek daha hayirli..
206gti ile 50tl ye 120-125km gidiyorum çok kez denedim. ortalama 10lt gibi yapıyor. yeri geliyo mahalle arası, köprü trafiği yeri geliyo gazlıyorum bazen sabit gaz klima hiç açmam vs karışık kullanım yani..
redline53
29-11-2011, 11:09
Tüp taktır =)
mechanic
29-11-2011, 12:10
206gti ile 50tl ye 120-125km gidiyorum çok kez denedim. ortalama 10lt gibi yapıyor. yeri geliyo mahalle arası, köprü trafiği yeri geliyo gazlıyorum bazen sabit gaz klima hiç açmam vs karışık kullanım yani..
aha! bak şimdi 10 litre mi oha senin araban pert olmuş bitmiş bir arıza var ... derler :D
onlara göre ne yakarsan yak, ki 1000 tane değişkeni olan bir denklemdir, fazla yakmışsındır.
bak bombaya şimdi, rollinge çıkmadan sıfırladım ortalamam 9,5 litre. :D
Trance-R
29-11-2011, 12:15
aha! bak şimdi 10 litre mi oha senin araban pert olmuş bitmiş bir arıza var ... derler :D
onlara göre ne yakarsan yak, ki 1000 tane değişkeni olan bir denklemdir, fazla yakmışsındır.
bak bombaya şimdi, rollinge çıkmadan sıfırladım ortalamam 9,5 litre. :D
bence arabası arızalı :D
hani anlatıyorum kendi açımdan söyleyeyim ; gittiği geldiği yolu ben biliyorum , ve istanbul trafiği ...
bende clio RS alıcam :)
benzin olmuş 4.30.. 1.6 115lik astra 2007model servis bakımlı km de 50kuruş yakıyorsa, saxo vts 50kuruş yakıyorsa 106quiksilver 35kuruş yakıyorsa benim 40 kuruş yakmam çok çok iyidir diye düşünüyorum:) biri bozuk diğeri bozuk hepsimi bozuk kardeşim bu arabaların:)
şuan 1.4de olsa aracım 30kuruş yakıyor denebiliyorsa çok iyi. 1.4 dizellerin bile 25kuruşlarda yaktığı bi ülkede yaşıyoruz:)
ilkercom
01-12-2011, 15:30
Kesinlikle haklısın. Benzin bu fiyattayken aracın 8 litre yaksa ne olur ki.
Arkadaş özellikle belirtseydi "2 -3 km kullanıyorum motor ısınmıyor bile diye" çok yakıyor yazmazdım. kendisi kusuruma bakmasın.
Diğer türlü ortalama istanbul trafiğinde atıyorum bakırköy mecidiyeköy arası 10 12 litre çok fazladır.
Her gün aracımı sadece 1 km yol için kullanmış olsam en az 20 litre / 100 km ortalama yakardı :D
sad_become
01-12-2011, 16:56
Arkadaşlar yaptığım yol 10 - 12 km zaten.
Sıkıntı kalmadı artık gaz taktırmaya karar verdim zaten :)
Trance-R
01-12-2011, 18:12
Kesinlikle haklısın. Benzin bu fiyattayken aracın 8 litre yaksa ne olur ki.
Arkadaş özellikle belirtseydi "2 -3 km kullanıyorum motor ısınmıyor bile diye" çok yakıyor yazmazdım. kendisi kusuruma bakmasın.
Diğer türlü ortalama istanbul trafiğinde atıyorum bakırköy mecidiyeköy arası 10 12 litre çok fazladır.
Her gün aracımı sadece 1 km yol için kullanmış olsam en az 20 litre / 100 km ortalama yakardı :D
abi selam ; da selam olmasına ...
sana bu konunun hatta 5 sayfa olmasının nedenini açıklayayım :)
sana belirttim fakat sen yinede keni tecrübelerinden ve gittiğin yollardan bahsettiğinden oldu ;)
size dedim kaç kere-kızıltoprak/kozyatağı- yapıyor diye , hayırlısı oldu ..
lpg taktırcaz ;)
ilkercom
01-12-2011, 19:43
neyse ben yorum yapmıyorum artık. 2 3 km yazılmıştı şimdi 10 12 yazmış. gitmediğim yolu konuşmayayım.
Trance-R
01-12-2011, 20:45
neyse ... sorun değil , yarın büyük ve hayırlı gün :)
sad_become
03-12-2011, 09:19
Sıkıntı kalmadı artık:)
Gaz takıldı
oguzhan89
03-12-2011, 09:26
hayırlı olsun şimdi bol bol gazlayın:)
Trance-R
03-12-2011, 09:54
heheh , kardeşim hayırlısı olsun ...
lpg tasarruf sipek :)
arkadşlar hergun 12 km yolu 40 dk da gıttıgımden dolayı arabam kafayı yedı ortalama yakıt tuketımım 8 litre yazıyor yol bılgısayarında
arkadşlar hergun 12 km yolu 40 dk da gıttıgımden dolayı arabam kafayı yedı ortalama yakıt tuketımım 8 litre yazıyor yol bılgısayarında
Normal bence
Trance-R
03-12-2011, 12:22
yok abi , senin arabanda sorun var derler şimdi :)
rahat ol anladın mı :)
trafikte olduğumuzdan allah kolaylık versin diyorum :(
sad_become
05-12-2011, 16:51
biraz nefes aldım yaa.
Bu trafikte işimiz zor. Herkse Allah sabır versin :)
sad_become
05-12-2011, 16:54
Onur kardeşim olmasa taktırmazdım zaten :)
Herkese yorumları için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz...
bütün sorunlar çözüldü lpg geldi huzur geldi :):) hayırlı olsun kardeşim
Trance-R
05-12-2011, 17:15
Onur kardeşim olmasa taktırmazdım zaten :)
Herkese yorumları için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz...
buğra kardeşim ne demek :)
paylaştıkça artıcak tadımız :D
hasan genç
20-12-2011, 00:26
Arkadaşlar küçük bir bilgi de benden olsun dedim . Benim aracım 99 honda civic fabrika verisi 100 km de 10.3 lt benzin olarak geciyor ve kat iptali ,vti son egzost ve 4-2-1 si headers sonrası 11.3 oldu yakıt .net full depo ölcümüdür bu değer. yalnız max 2500 devirli kullanımda 7.5 -8.0 lt yaktı bunuda ayrıca belirteyim. Lpg konusunda altlanan iki noktayıda belirtmek isterim 15 yıl ticari taksi kullanan biri olarak . söyle ki : lpg benzin gibi svı olmadığı için , 100 km de en az %10 benzinden fazla yakar yani 100 km de 10 lt benzin tüketiyorsa aracınız 11 lt lpg yakar . 2 n cisi de her 100 km de aracı calıştırdıktan sonra lpg ye geçiş süresince en az 1.5 lt benzin yakarsınız . kısacası araca lpg taktırırken % 50 karlı mantığı yanlıştır max % 35 kar sağlarsınız . ÖRNEK : kendi aracım km de 450 krş yakıyor diyelim 100 km de 10.3 lt benzinle ..şu an 2370 lpg fiyatı 100 km de 11 lt lpg x 2370 =26070 + her 100 km de 1.5 benzin x 4240 = 6405 . 26070 +6405 = 32475 . görüldüğü gibidir hesaplama 32475 / 100 = 324 krş . benzinde zaten 450 yakıyordu araç ee lpg de 324 krş yaktı fark 126 krş kar ınız var . oranlarsanız bunu % 30 a gelir kar ınız .Birde eğer iş yeriniz 5 km ise yolun 2 km sini benzinde 3 km sini gazda gidersiniz özellikle kışın gerisini siz hesaplayın artıkınnn . Herkese iyi günler .