PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İki işletimsistemi kurmak ?

Bluttbeton
28-11-2011, 10:31
Arkadaşımın laptopuna 2 işletim sitemi kurmak istiyoruz şuan windows 7 yüklü biz başka bir sürücüye windows xp yüklücez laptop 2 işletim sisteminde sorun çıkarır mı?
bir de garantisi bitmemiş laptop'a format atsak garantisi biter mi ?

yan53
28-11-2011, 10:33
2 işletim sistemi ne kadar stabil çalışır bi bilgim yok ancak format atarsanız garanti dışı kalmaz onu söyleyebilirim .. :)

arfy

fatih(fb)
28-11-2011, 10:44
sıkıntı olmaz açılışta soruyor zaten hangisiyle açılsın diye

Bluttbeton
28-11-2011, 10:45
peki kurulumu nası yapacaz ?

EmrahERKAN
28-11-2011, 10:50
Bildiğim Kadarıyle windows7 üzerine ikinci olarak xp kurulamıyor belki kuruluyordur ancak benim bilgim yok. İlk once xp kuracaksın sonra windows 7 kuracaksın üzerine diskinde 2 ayrı bölüm olacak bu arada

leader_T
28-11-2011, 10:54
Direk windows 7 üzerinden nasıl kurluyor bilmiyorum. Ancak XP üzerinde iken 7 'nin kurulum DVD'sini takıp kurulacak alanada D: sürücüsünü seçip kurabilirsin.

Yanlız şunu iyi araştırmak lazım notebook'un driverlarının XP tarafındanda desteklenmesi lazım. yoksa birde XP driverlerı kurman lazım. Bu seferde 7'de problem çıkabilir.

Bence 7 candır hiç ellememek lazım. :)

onursumer
28-11-2011, 11:01
orjinalinde win7 yüklü gelen bir cihazsa xp ile düzgün çalışmaz

büyük ihtimalle birçok surucu sorunlu olur

ayrıca format atmakla garanti bozulmaz :D

şoyle bir tavsiyede bulunayım ayrıca

eğer yeni bir cihazsa büyük ihtimalle kutu içeriğinde win dvd si veya suruculeri yoktur

hdd ye recovery gommuşlerdir format işine girmeden once dvd ye yazdırmanızda fayda var :)

rodya
28-11-2011, 11:13
win7 üzerine virtual machine ile xp kurulsa bi sorun çıkar mı?

Sercan AKCAN
28-11-2011, 11:17
iki işletim sistemi kurulur çalışırda benim bilgisayarda 2 işletim sistemiyle çalışıyor fakat ben hangisiyle acılsın sorusunu başta değil en sonda oturum şeklinde görmek istiyorum yani bi nevi macbook daki olay gibi nasıl yapabiliriz bu olayı pc de?

onursumer
28-11-2011, 11:17

aslında win7 nin direk desteği var buna

Windows 7 : Windows 7 de Virtual PC ( Windows XP Mode ) Kurulumu ve Özellikleri (http://www.cozumpark.com/blogs/windows_7/archive/2009/11/14/windows-7-de-virtual-pc-windows-xp-mode-kurulumu-ve-zellikleri.aspx)

bayağı başarılı

FaBeRgE
28-11-2011, 11:18
2.işletim sistemi için 2.bir hdd ayırmanız lazım, yani kuracağınız her işletim sistemi farklı bir hdd ister. isterseniz 3tane de işletim sistemi kurulabilir. Windows 7 üstüne xp kurulabilir ancak easybcd diye bir programı kurmanız şart, yoksa açılışta seçim menüsü gelmez.

Emre İlbi
28-11-2011, 11:19
Bizim kullandığımız bir program sadece XP'de çalışıyordu,
7'yi kaldırmak istemedim ben,
yanına XP'de kurmak istemedim,
ancak 3-4 arkadaşım XP'de kurdular,
programla çalışacakları zaman XP ile açtılar,
normal zamanda 7 ile açtılar,

bana sorarsan gereksiz bişey,
çünkü laptoplar hasas aletler(masa üstüne göre)
aynı anda 2tane işletim sisteminin olması makinayı ciddi yorar,

karar senin, eğer XP şart ise, format atıp XP kurun derim,
yoksa 7 ile devam edin,
ben ikisinide kullandım, kesinlikle windows 7 derim :)

ceratoniaorg
28-11-2011, 11:35
windowsta 2. işletim sistemini kurmak için öncelikle hdd de boş 2. bir kısım olması gerekiyor. win7 üstüne xp kurulur kurulmasına lakin win7 nin boot dosyaları xpden güncel olduğu için kurulduktan sonra xp boot edilemez yani başlatılamaz. internette bu sorunu çözmek için yapılması gereken bir kaç ayar hakkında bolca bilgi bulabilirsiniz. xpde gayet düzgün çalışır hiçbir sıkıntı olmaz.

Evrenoz
28-11-2011, 12:30

Çıkmaz, evde bu şekilde 5-6 vmware'im mevcut.

ProdriveSTI
28-11-2011, 12:32
Çıkmaz, evde bu şekilde 5-6 vmware'im mevcut.

+555 :icon_tup:

en iyi sanal pc VMware,bence bunu kullan,hele birde 3gb ve üzeri ram'in varsa,1gb'nı sanal pc için ayırırsan hiç bir sıkıntı yaşamazsın.

hondafit
28-11-2011, 21:43
vmware programı kullanın sanal işletim sistemi herseyi yapabilirsiniz bunla her işletim sisteminin isolarıda mevcut.
edit söylenmiş

Maxi
28-11-2011, 23:06
aynı hard diskke hem win7 hem xp kurabilirsin sorun yok
benim öyle şu an
bir arkadaş 2. harddisk lazım demiş, hiç gerek yok buna
2 tane partition yaratıp kurabilirsin tek diske

ayrıca internette bunun için yüzlerce açıklama mevcut
googleda "dual boot" diye aratın

Ranthor
28-11-2011, 23:19
vmware kullanmayın
ikisini aynı anda mı kullanmanız gerekiyor?

Bluttbeton
29-11-2011, 12:47
Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim,yarın gece başlıcaz son vizeyi de atlatalım :)

KSE71
29-11-2011, 17:24
Bence 2 işletim sistemi makinayı yormaz. bir de makinanızın özellikleri biraz iyise ( hard disk, ram gibi). hard diski ikiye bölersiniz, birine xp , birine windows 7 kurarsınız. sonuçta ikisini de aynı anda açmayacaksınız. ben de bir sorun olmaz diye düşünüyorum. garanti donanım olmadığı için bozulmaz. yazılımdan garanti bozulmuyor. ama ram düşükse bende kurmayın derim. ben olsam 4 gb den aşağı bir pc ye 2 işletim sistemi kurmazdım.

Evrenoz
29-11-2011, 17:26
vmware kullanmayın
ikisini aynı anda mı kullanmanız gerekiyor?

Evet Vm kullanılırsa 2 işletim sistemi de aynı anda açık olacağından ciddi anlamda sistemi yorar. Çok üst seviye bir sistem yoksa ve aynı anda 2 işletim sisteminin açık olması gerekmiyorsa gereksiz olur vm veya hyper-v kullanmak

KSE71
29-11-2011, 18:26
Ama bir de Driver sorunu var heralde. windows 7 olan pc de xp driverlerini bulmak biraz zor olabilir. gerçi ben de pc ye xp kurarken bir çoğunu bulmuştum ama. az uğraşmamıştım.