PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yatak seçimi (saxo vts)

brkkksln
28-11-2011, 18:13
arkadaşlar yatak alcam.yetkili servisle konuştum yatakların renklerinin olduğunu söylediler ama şu an motorumuzu henüz daha açma evresine gelmediğim için ne renk alacağımı bilmiyorum
ayrıca servisin verdiği fiyatlar ana yataklar için 138tl kol yatakları için 96tl.

oem yatakmı tercih etmeliyim yoksa acl race serisi gibi yataklaramı yönelmeliyim sizce?

not:12.2cr olacak ve egzantrik olarakta ph5 düşünüyorum. itb vs vs de yapcaz.

ayrıca banyolu yatak nedir kaplamalı yatak nedir? acl de race serisi mesela 2 tip yatak var.fiyatları 2 kat oynuyor kendi arasında.bunlar nedir?

şimdiden teşekkür ederim.

d16y4
28-11-2011, 18:56
oem her zaman iyidir bence

alpergti
28-11-2011, 19:12
oem yataklar banyoludur...servisten alıcaksın fiyatlarıda aynen odur...renk falan yok yataklarda neresinden sallamış anlamadım :icon_tup:

brkkksln
28-11-2011, 20:17
oem yataklar banyoludur...servisten alıcaksın fiyatlarıda aynen odur...renk falan yok yataklarda neresinden sallamış anlamadım :icon_tup:

yeşil sarı siyahmı dedi ne dedi.o sıra işim vardı sadece fiyata konsantre olduğumdan anlamadım.

banyolu banyosuz olayı ne peki?

MeRtCaN
28-11-2011, 20:21
Banyosuzlar cenabet olanlar :D

şaka bi yana Oem almanı öneririm yataklarda standart ölçü al
zaten rektefiyeci yataklarını ayarlar

brkkksln
28-11-2011, 20:28
Banyosuzlar cenabet olanlar :D

şaka bi yana Oem almanı öneririm yataklarda standart ölçü al

:D :D :D

oem alcam büyük ihtimal zaten. kaplamalı acl race series yataklar 1000tl tutuyo.

eee banyolu ne :D

bu arada servisin yatakları getirmesi 1 ayı rahat bulurmuş.

alpergti
28-11-2011, 20:39
:D :D :D

oem alcam büyük ihtimal zaten. kaplamalı acl race series yataklar 1000tl tutuyo.

eee banyolu ne :D

bu arada servisin yatakları getirmesi 1 ayı rahat bulurmuş.

banyolu olanlar kaplı oluyo yatağın üstünde kaplama var...

1 aya 106 getirirler :D sen projeye başlarken haber ver ben yardımcı olurum sana burda servisin elinde var :icon_tup:

brkkksln
28-11-2011, 20:43
1 aya 106 getirirler :D sen projeye başlarken haber ver ben yardımcı olurum sana burda servisin elinde var :icon_tup:

ok teşekkür ederim.burdan halledebilirsem eğer yormam seni ama olmazsa yardım isterim.

ama şu banyolu konusuna cevap alamadım hala.ortasındaki kanaldan ötürümü banyolu deniyor yoksa üzerinde püskürtmeyle yapılmış bi tabakamı var nedir?

alpergti
28-11-2011, 20:50
ok teşekkür ederim.burdan halledebilirsem eğer yormam seni ama olmazsa yardım isterim.

ama şu banyolu konusuna cevap alamadım hala.ortasındaki kanaldan ötürümü banyolu deniyor yoksa üzerinde püskürtmeyle yapılmış bi tabakamı var nedir?

üstünde tabaka var...orj parça satan biyere gidip yan sanayi ile orj arasındaki farkı anlayabilirsin banyolu diye geçiyo ama kaplamada diyebilirsin...acl den yatak alacağına daha değişik fantaziler yapılabilir :D

brkkksln
28-11-2011, 20:58
üstünde tabaka var...orj parça satan biyere gidip yan sanayi ile orj arasındaki farkı anlayabilirsin banyolu diye geçiyo ama kaplamada diyebilirsin...acl den yatak alacağına daha değişik fantaziler yapılabilir :D

iş yerinden bi gün izin alabilirsem gidip bakarım :)
glyco falan var ama fantazi yapmaya grek varmı bilmen :D

subap konusunda peki? servistenmi alayım onlarıda? çünkü 8emme 8 egzoz toplam 1050tl. 307 nin subaplarıda 1100tl. yedek parçacıdan alınan mala güvenilirmi o setup ta peki?

3rk4n
28-11-2011, 21:08
Sibop değişimi neden ki kapakcın baksa temizlese orjinal sibopların bu setup için sorun yaratmaz sanırım.

brkkksln
28-11-2011, 21:09
307 nin daha büyük olduğu için tercih edeyim dedim.

3rk4n
28-11-2011, 21:34
Bu yazdığın paraların yarısına komple 307 kapağı bulursun. Ki bence onada gerek yok kapağında soru yoksa hiç siboplarını söktürme bile gaydlar falan sorunsuzsa. Kapağını portlarını usta ellerde polishlet falan yeterli olur bence double yay sapkamı koy kapat pipercams misgibi olur.

brkkksln
28-11-2011, 22:03
Bu yazdığın paraların yarısına komple 307 kapağı bulursun. Ki bence onada gerek yok kapağında soru yoksa hiç siboplarını söktürme bile gaydlar falan sorunsuzsa. Kapağını portlarını usta ellerde polishlet falan yeterli olur bence double yay sapkamı koy kapat pipercams misgibi olur.

evet duble yay şapkada sipariş verildi. rodajdan sonra mekanik itici ve ph5.

kapağı açınca görcez ne var ne yok.

PPR da işlenecek kapak aksilik olmazsa.

3rk4n
28-11-2011, 22:26
kaan iyidir adamlığı yeter. Ki siboplar konusunda kaan da yardımcı olur yada yönlendirir seni. Bence amerikanın tekrar keşfi değil direk güç alacağın şeyler iyidir bu ara egzantrikler güzel seçim newmanlar :)

brkkksln
28-11-2011, 22:32
kaan iyidir adamlığı yeter. Ki siboplar konusunda kaan da yardımcı olur yada yönlendirir seni. Bence amerikanın tekrar keşfi değil direk güç alacağın şeyler iyidir bu ara egzantrikler güzel seçim newmanlar :)

kapağımı komple kaan işleyeceği için pek sorun etmiyorum.ben ona yolluyorum o al tak vaziyette bana geri göndercek.

şimdi başlarım projeye aslında ama hem kendimi maddi olarak sıkıştırmak istemiyorum hemde kışın arabasız kalmak prolem.

daha kapak contası seçimim olcak.bakalım onu ne yapcam. :)

nwmanlar fiyat olarak gayet hesaplı. değerleride güzel.şehir içi kullanımda biraz yoracak ama napalım

dragstar
28-11-2011, 22:38
acl le bzm arabaların yatakları varmı ? yok diye biliyorum ben

brkkksln
28-11-2011, 22:46
var kardeşim.burdan bakabilirsin.

Peugeto 1.6 16V Big End bearing set DLC Coated Race series (http://www.performanceenginecomponents.com/products/product.asp?id=250715)

Peugeot 1.6 16V Main bearing set DLC Coated Race series (http://www.performanceenginecomponents.com/products/product.asp?id=250717)

dragstar
28-11-2011, 22:47
var kardeşim.burdan bakabilirsin.

Peugeto 1.6 16V Big End bearing set DLC Coated Race series (http://www.performanceenginecomponents.com/products/product.asp?id=250715)

Peugeot 1.6 16V Main bearing set DLC Coated Race series (http://www.performanceenginecomponents.com/products/product.asp?id=250717)

teşekkürler, gözüm yaşardu peugeot sport dışında böyle bi ürün görünce

peugeot sport ürünlerinden sonra bedava fiyatları :D bilmeyen bakmasın tavsiye etmem :D

3rk4n
28-11-2011, 23:06
conta piston koyacaksın bence kesinlikle oem :) aracı günlükte kullanıyorsan bence piston olarak 11.5 lara ve egzantrik olarak ph3 lere bakmalısın.

Göki,ZD
28-11-2011, 23:10
acl le bzm arabaların yatakları varmı ? yok diye biliyorum ben
var ya hatta ersin budak ın elinde bir takım olması gerek, bi arkadaş için getirmişti elinde patladı :D

iş yerinden bi gün izin alabilirsem gidip bakarım :)
glyco falan var ama fantazi yapmaya grek varmı bilmen :D

subap konusunda peki? servistenmi alayım onlarıda? çünkü 8emme 8 egzoz toplam 1050tl. 307 nin subaplarıda 1100tl. yedek parçacıdan alınan mala güvenilirmi o setup ta peki?

orjinal 307 subap istiyosan elimde ORJİNAL kutusunda duruyor kendim için almıştım sadece emme tarafı ama 150 tl. onun dışında subap takımını güneş al sıkıntı yok egsozu güneş alıcaktım bende.
herkes güneş kullanıyor, kullanmıyorum diyen :D
alperrrr :D:D:D
+ 307 kapak istiyosan oda elimde var boş 2 gün önce kontrolunu yaptırdım sıkıntısız dolabımda yatıyor..

alpergti
28-11-2011, 23:15
güneş marka sibop takabilirsin hatta (gaytlarda) hiç bir sıkıntı olmaz...yatak yorgan harici bir parça almaya kalkma sakın servisten...ayrıca siboplarıda büyütmeye uğraşma 1mm den bi ik olmaz :icon_tup:

gökicim forever güneş :D:D:D

orjinal yatakları acl den daha sağlamdır varsa aksini iddaa eden tartışalım açığım...

Göki,ZD
28-11-2011, 23:17
güneş marka sibop takabilirsin hatta (gaytlarda) hiç bir sıkıntı olmaz...yatak yorgan harici bir parça almaya kalkma sakın servisten...ayrıca siboplarıda büyütmeye uğraşma 1mm den bi ik olmaz :icon_tup:

gökicim forever güneş :D:D:D
aynen kanka güneş forever.kendi aracımda yok şu anda ama bugune kadar 4-5 araca taktırdım hiç bi sıkıntı yaşanmadı adamlar yapmış saygı duyucaksın

ana yatak kol yatak servisden al, oem candır. zaten fiyatlarıda makul 200 tl mi halen fiyatları ?

ben yatak saran 70binde yağ yakan 106 görmedim :hehe:

dragstar
28-11-2011, 23:49
ben geçen sene oem takım conta ve oem egzost sübapları aldım, piper camsden yay şapka hidrolik itici triger kayışı aldım taktım,

sorulmadan cevaplıyım, egzantrik almadım :D

90 bindeydi araba %1 ovalleşme %2 eskime çıktı kapakda ve blok yüzeyinde yamukluk kapakda çatlak yoktu, sübap lastikleri dahil herşey sapasağlamdı, yataklarda hiç çizik veya iz yoktu

sadece ayar yaparken kırmıyım diye fazla zengin gezdiğim için egzost sübaplarını hafif yakmıştım tornalatmak yerine 0 aldım

şimdi 93 binde :)

KingoAtmo
29-11-2011, 08:08
Ben yatak olarak acl kullanıyorum, şu ana kadar sıkıntı yok, 250$ civarında bir paraya almıştım.

07LB726
29-11-2011, 08:11
bende bugune kadar hep oem kullandım 106 da pek fazla yatak sorunu çıkmıyor. oem yada daha sağlam olsun dersen acl daha mantıklı olabiliyor.

1lker
29-11-2011, 08:55
bende oem kullaniyorum hic sknti yasamadim daha bencede oem tercih et

brkkksln
29-11-2011, 12:22
teşekkür ederim arkadaşlar.oem yatak kullancam.
bunlarda hondalardaki gibi renk menk durumu yok değil mi?

stock motor rektefiyesinde sorun çıkarmama durumları olabilir ama benim yapacağım setup ta 40000km 50000km götürürmü acaba o aklımı kurcalıyor?

alpergti
29-11-2011, 19:16
renk falan yok direk alıp takıcaksın...40000-50000 gidermi o biraz sana biraz ustaya birazda rektefiyeciye bağlı...sonuçta std bi motorr yapmıyosun 10000 gitsin sıkı gitsin bnm için yeter :icon_tup:

brkkksln
29-11-2011, 22:32
renk falan yok direk alıp takıcaksın...40000-50000 gidermi o biraz sana biraz ustaya birazda rektefiyeciye bağlı...sonuçta std bi motorr yapmıyosun 10000 gitsin sıkı gitsin bnm için yeter :icon_tup:

rodaj konusunda pek tereddütüm yok.daha öncede rodaj attım.ha yarı sentetik yağ ile atmıştım.bu sefer mineral yağ ile başlamayı planlıyorum rodaj işine. rektefiyeci ve usta konusunda sıkıntı çıkacağını sanmam ama kısmet tabi.

sıkı gitsin bende istiyorum tabiki.kim istemez :)

1lker
29-11-2011, 23:07
sıkı gider top speedleri seni tatmin etmeyebilir şanzıman oranlarınıda bilmiyorum ama ivmelenmesi oldukça iyi olur km olayına gelınce rodajdan sonra senın kullanımın belırler ne kadar gıdecegını ama dedıgın km'relerı gorursun umuyorum arabanın degerını kıymetını bılıyosan soguk motora yuklenmeyıp haddınden fazla devır cevırttırmıyorsan bakımlarını yapıyorsan sıkıntı cıkarcagını dusunmuyorum ben en azından benımkı cıkarmıyor saydıklarıma dıkkat edıyorum

brkkksln
30-11-2011, 07:45
ayda gazlasam gazlasam 2 sefer anca gazlarım.
yazın bile aracı ilk çalıştırmamda minimum 2dk beklerim ki kışın neredeyse 5dk.
rodaj konusunda çok özenliyimdir.
valla bakalım açıp kapattıktan sonra ne kadar gidecek neler olacak ne kadar yürüyecek.kısmet hepsi.

şanzıman olarak 2 adet şanzıman yapmayı düşünüyorum.birini uzatıcam diğerini 1361 yapıcam.

mad_max1978
30-11-2011, 08:16
kısa alacaksan şimdiden aramaya başla berk.bizim arkadaş hala bulamadı kısa:)

brkkksln
30-11-2011, 12:00
kısa alacaksan şimdiden aramaya başla berk.bizim arkadaş hala bulamadı kısa:)

denk gelirse :)

sana almıyomuyuz 11.5cr :)

mad_max1978
30-11-2011, 21:00
alacam berk hele şu bir yılbaşı gelsinde.o audiyi geçmem lazım:))

brkkksln
30-11-2011, 21:23

tamam.ayın 10 u gibi gelecek parçalar işte.sende 11.5 al.ben tahminim bi aksilik olmazsa martta açıyorum motoru.birlikte açarız.

mad_max1978
30-11-2011, 22:09
berk iyi bir beyin,birde piston alırsam bende girecem bu işe en kısa sürede.egzantriği sonra alsamda olur.temeli sağlam yapakta:)

brkkksln
30-11-2011, 22:37
berk iyi bir beyin,birde piston alırsam bende girecem bu işe en kısa sürede.egzantriği sonra alsamda olur.temeli sağlam yapakta:)

egzantrik koyacaksan yay şapkada koyacaksın.o yüzden önceden kapağı açmışken onu halletmek lazım. yay şapka piston yataklar conta işini halledip hatta headers ve wideband da dahil buna, motoru toplayıp rodaj atacaksın. sonrasında beyin ve egzantrik koyarsın.
şahsen bu şekilde yapcam ben. 12.2 lerle nasıl rodaj atarım kendi beyniyle bilmiyorum ama deneyip görcez :)

KingoAtmo
01-12-2011, 08:36

Onu ben halledecem merak etme :hahaha:

brkkksln
01-12-2011, 10:07

rs4 mü o audi ne ya bu kadar dert ettiğiniz? :)

mad_max1978
01-12-2011, 21:38

hocam bir an önce hallet yaa kar,yağmur çamur olmadan:)öcümü al lütfenn:))

mad_max1978
01-12-2011, 21:39
rs4 mü o audi ne ya bu kadar dert ettiğiniz? :)

yazılımlı a4 2.0 tfsi

brkkksln
01-12-2011, 23:03
yazılımlı a4 2.0 tfsi

hiç uğraşmayacaksın benim eski 636 kawa dan alıp her türlü 4 tekere giderini yapacaksın :D

mad_max1978
01-12-2011, 23:10
fazla uğraşmadım zaten.eleman 5 boy atınca bıraktık:))hacı beni motor bozar ya kullanamam ben

brkkksln
02-12-2011, 10:25
fazla uğraşmadım zaten.eleman 5 boy atınca bıraktık:))hacı beni motor bozar ya kullanamam ben

motor için çooook sağlam irade lazım.
bu gün asılmıyorum diye kendime söz verdikten en fazla 10 sn sonra 3 vites indirip gazı sonuna kadar açtığımı bilirim :D bakalım kısmetse yaza vts yi bitirip yanına bi busa istiyorum. hele birde dyno jet li falan düşürürsem tadından yenmez :heyoo:

Hikmet Gönül
15-12-2011, 00:17
banyosuzlar cenabet olanlar :d

şaka bi yana oem almanı öneririm yataklarda standart ölçü al

:d:d:d:d:d