Orijinalini görmek için tıklayınız : Tofaş 1.6 atmosferik ile turbo karşilaştirma yardim
By_HaNNibaLL
29-11-2011, 19:28
Okulda Proje ödevi aldik.
Etrafimizda yardimci olacak bikaç kişi var ödevden ziyade macera aradik biz motoru aldik bugun görüntüsü itibari ile yıkattik temizledik vs.
Şimdi bize lazim olan şahinin atmosferik ve turbo ile karşilaştirmasi
Şahin atmosferikte 10 litre yakar turboda normal kullanimda 9 litre yakar vs gibi bilgilere ihtiyacim var.
Ayni şekilde güç eğrisi akhisarda dyno olmadiği için elinde şahin için dyno verisi olan paylaşirsa direk motorun ürettiği güçü baz alicakmişiz bi döküman hazirlamam gerekiyor
Yardimci olursaniz sevinirim
bLackModeL
29-11-2011, 19:37
murat usta şahin turbo - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4GM5VJ7GtJY)
siteden bunu buldum bi bak bakalım...
182 hp 155 nM :) iyi sonuç bundan iyisi can saglıgı dıyo ustamm
driftboy
29-11-2011, 19:42
Küçük Sanayi Racing Servis Sağır Orhan senin ilacın kanka ;)
Ama belge olarak istiyosa dyno vs gibi onuda bursada bi yere dynoya cıkarcaksın baska yolu yok...
Son ödev teslim tarihi ne ?
By_HaNNibaLL
29-11-2011, 19:49
1 ay falan var motoru toplayip hazirlamaya yarin eğer uyanabilirsem kendim sökecem üst kapaği ölctürecez bakalim motorun durumu ne hoca arada caliştirip öğrencilere gösterecez dedi 2 gün sonra piston falan eritmesin :D
driftboy
29-11-2011, 19:52
Metanol koymak lazım onun depoya :D :D
Kanka orhan abi ekli galiba senin face'de. Konus onla yanlız face'de degil bi a.slm kardes yazışı 10 dk çünkü sana a.slm yazana kadar 50 kişiyle çay içiyo :D telefonunu al anlat derdini yardım eder...
By_HaNNibaLL
29-11-2011, 19:57
Metanol koymak lazım onun depoya :D :D
Kanka orhan abi ekli galiba senin face'de. Konus onla yanlız face'de degil bi a.slm kardes yazışı 10 dk çünkü sana a.slm yazana kadar 50 kişiyle çay içiyo :D telefonunu al anlat derdini yardım eder...
Onu ben fikri abiye yada harun abiye arattirayim.
Aradaki güç farki ne olacak yakit durumu motorun ömrü nasil olur cok düşük barda çaliştirmamiz gerekiyo.
Bide turbo manifold lazim bikac kişi kendi manifoldununa bi flanş yaptirin falan dedi ama akhisarda o kadar iyi bi üstü varmi bilmiyorum.
Elinde 2 sene topladiği bi turbo bide manifold varmiş ustanin birisinde adam arabayi toplucak diye herkez korkuyo herkezi gecicek diye haliyle biliyom diye kendisini fazlasiyla kasiyo.
Bende madem olmuşken bizde uğraşayim az cok cözelim bu mesleğin içindeyiz istiyorum
driftboy
29-11-2011, 20:05
Kanka yakıt-güç-tork vs farkını net ve %95 hatasız söyleyecek kişidir bence kendisi.. Motoru götürme durumu yok işte.. Manifold da vardır onda yoksa bile iş görecek bişey bulur..
By_HaNNibaLL
29-11-2011, 20:07
Kanka yakıt-güç-tork vs farkını net ve %95 hatasız söyleyecek kişidir bence kendisi.. Motoru götürme durumu yok işte.. Manifold da vardır onda yoksa bile iş görecek bişey bulur..
Hata payi cok fazla önemli değil aşaği yukari yani en azindan kullanan az cok bilgisi olan birilerinden bile bişeyler öğrensek yeterli olur
driftboy
29-11-2011, 20:15
Onlar sıkıntılı değil o zaman kolay. Hallederiz orasını da tam anlamadım bunu siz bide motora mı uygulaycaksınız ? Sadece motor mu var yoksa şase filan mı tam açsana konuyu ?
By_HaNNibaLL
29-11-2011, 20:43
Onlar sıkıntılı değil o zaman kolay. Hallederiz orasını da tam anlamadım bunu siz bide motora mı uygulaycaksınız ? Sadece motor mu var yoksa şase filan mı tam açsana konuyu ?
Motor+ turbo olacak sehpa hazirliyoruz motoru üzerine koyacaz sehpanin maket gibi duracak okulda
driftboy
29-11-2011, 20:55
Maddi olarak size mi turbolama+sehpa vs vs ? Ayrıca bitirme ödevi filan mı bu ?
By_HaNNibaLL
29-11-2011, 21:00
Maddi olarak size mi turbolama+sehpa vs vs ? Ayrıca bitirme ödevi filan mı bu ?
maddiyat için akhisar esnafindan sponsor bulduk hurdaci kasoserci tamirci VE en önemlisi Alpet sahibi SIRAÇ abi :D
driftboy
29-11-2011, 21:08
Heee sıkıntı yok o zaman :D dedigim gibi orhan abiyle iletişimde ol bu konuyla ilgili. Ama önce bi yüzyüze anlatman lazım herşeyi ayrıntısıyla..