Orijinalini görmek için tıklayınız : rolanti sorunu...
ERKAN PARLAK
01-12-2011, 08:31
aracım 2000 model clio 2.0 16 v sorun şu aracın rolantisi normalin üstünde 1500dd bu arada 2000dd lere kadar çıkıyor ve 1500dd nin altına hiç düşmüyor sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar...
merhaba, gaz kelebeğin takılıyor olabilir, yada rolanti valfin bozuk olabilir. araç boşta çalışırken kelebeği tamamen sola doğru çevir, düzelmezse rs lerin kronik sorunu olan rolanti valfinden kaynaklanıyo olabilir.
ERKAN PARLAK
01-12-2011, 20:01
rolanti valfini değiştirdiklerini söylediler ben aracı yeni aldım bu gaz kelebeğinin değişmesi gerekirse şayet maliyeti ne olur ?
gaz kelebeği çok pahalıdır, +1000 gibi rakamlar sanırım. hiç gerek yok zaten aksi yönde bir yay tak makaraya, yayın diğer ucunu da motorpun üst korumasının vidalarından birine bağla. bende de öle şuan. sorunsuz çalışıyor. ama senin araçta sanırım rolanti sabit kalıyor. kelebekte problem varsa rolanti sabit kalmaz, arasıra takılma yapar.
ERKAN PARLAK
02-12-2011, 09:15
rolanti sabit 1500de aşağısı yok 1500 2500 arası gidip geliyor
valla hocam rs den baya anlayan arkadaşlar var, onlar görünce konuyu yanıtlar diye yahmin ediyorum. ben yanlış yönlendirmiyim seni...
aynı sorun bendede var buyutulcek bi durum yok :) Rolanti Sensörü alıcan 90-110 tl arası fiyatı ama ben iyice araştırdım yabanvı sitelerde fln orjinal filitre kit'i yoksa arac'a fazla durmuyor ilerde yine bozulyormus
ERKAN PARLAK
04-12-2011, 07:26
araçta saçma bi düz boru var trafikte kanser ediyor adamı yoksa dert etmiyorumda gürültüden durulmuyor teşekkür ederim
orjinal al dicem ama vdo nun orjinal rolanti valfleri 250-280 felandır. çabukta bozulan bir parça. bence yan sanayi al. bendeki de yan sanayi iş görüyor. bozulursa belki orjinal alırım.
mechanic
04-12-2011, 19:13
rolanti valfini değiştirdiklerini söylediler ben aracı yeni aldım bu gaz kelebeğinin değişmesi gerekirse şayet maliyeti ne olur ?
ayıptır ama kaça aldın pm atar mısın?
orjinal al dicem ama vdo nun orjinal rolanti valfleri 250-280 felandır. çabukta bozulan bir parça. bence yan sanayi al. bendeki de yan sanayi iş görüyor. bozulursa belki orjinal alırım.
biri yan sanayi mi dedi!!!!
yapmayın amanınnn 5 para etmezz o parçalaaar.
percussionali
08-01-2012, 17:13
clio rs lerin kronik rhatsızlığı nekadar olmasada sürekli bozulur ama şuan seni çok masrafa sokacak bişy yok ortada rolanti valfini değiştirirsen sorunun çözülür boşunada orjinal alıp okadar para verme oda bozulacaktır. belirli bir zamn sonra aynı iş olacak hiç bişy bilmiyosan rolinti valfini sök yerinde bitane bez tık içine aynı işlemi görecektir. gene valf sadece rolintiyi ayarlamaktan başka bi halta yaramıyo aracını da geri flan düşürmez sadece rolantini bozar seni deli eder kelebek takılıyosa da arkadaşın dedği gibi biraz yumuşak bir yay ile işini çözersin kelebeğini dğeişritmenede gerek yok hayırlı olsun keyifli araçtır rs ;)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.