Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Cezası geç tebliğ

GokhanE.
03-12-2011, 13:22
Arkadaşlar 28.09.2011 tarihinde araç plakasına yazılan ceza 02.12.2011 yani dün bana tebliğ edildi.Vergi sorgulamada sorguladıgımda hala herhangi bir cezam gözükmüyor."Trafik Para Cezası Borcunuz Bulunmamaktadır." yazıyor.

http://img37.imageshack.us/img37/5136/img2011120300238.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/37/img2011120300238.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Anlam veremediğim ilk şey internet sorgulamasıyla elimdeki ceza durumunun tutarsızlığı; kapımdan tebliğ edilen internetten sorguladığımda neden çıkmıyor?

İkincisi ise 7 gün içinde tebliğ edilmesi gereken ceza 64 gün sonra tebliğ edildi,bu cezaya itirazımda haklılık durumum nedir?

Karayolları Trafik kanunu nun 116.maddesi a.bendine göre;
"Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili
mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir. Hükmünü amirdir."

Benim burdan anladığım trafik cezamın 05.10.2011 tarihine kadar gelmesi gerektigi,bu süreyi aşan tebliğlerin "usule uygun" olmadığıdır.

Daha önce cezaya itiraz eden ve prosedürü yaşayarak bilen forum üyelerinden bir aydınlatma bekliyorum.

Osman Bahadır
03-12-2011, 13:29
Tebligata 7 işgünü içinde başlanır. Tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde yetklili mahkemeye itiraz...

Burada tebliğ için bir süre üst sınırı yok. Aksine alt sınır var. Yani süreden ötürü itiraz edemezsin.

Tebliğ günü doğru olduğuna göre internetten doğru tebliğ tarihli cezayı öde. Gerisini karıştırma derim.

barracuda
03-12-2011, 13:46
Size tebliğ edildiği tarihinden itibaren 15 gün içerisinde %25 iskontolu ödüyorsunuz. Şanslısınızki tutanakları sisteme işleyen kişi sadece 140 tl lik ceza olarak işlemiş . şuanda 15 günün içinde olduğumuz için 140- %25 = 105 lira gözüküyor .. bence bu şekilde ödeyin kapansın gitsin ..

GokhanE.
03-12-2011, 13:49
Tebliğ günü doğru olduğuna göre internetten doğru tebliğ tarihli cezayı öde. Gerisini karıştırma derim.

internet sorgulamasında tahsilatlar kısmına bakıp yanlış yorumlamışım,ceza bilgilerimde "Trafik Para Cezası Borcunuz Bulunmamaktadır" yazıyor.
Ceza bilgilerimde borcunuz yok diyor,ama elimde tebligat var durum bu.İkisinden birinin hükmü yok sanırım,ya internet vergi dairesi sorgulamasının ya da elimdeki cezanın :S

GokhanE.
03-12-2011, 14:03
Sizin de kafanızı karıştırdım,benimde kafam baya bir karıştı çünkü kusura bakmayın...
Bundan bir süre önce de şirket adresine gelen bir ceza bizim haberimiz yokken ödemeler içinde ödenmiş.Şuan elime gelen ceza mı acaba diye kafam karışmıştı fakat tutar ve tutanak seri no farklı oldugunu farkettim,yani böyle olma ihtimali yok.

Şuan için elimde tebliğ edilen 346 tl tutarında cezam var ve internetten ödemek için internet vergi dairesine girdigimde cezanız gözükmüyor diyor,esas anlam veremdigim bu aranızda eline ceza tebliğ edilip de internette gözükmeyen var mı?

Chatin
03-12-2011, 14:17
anladığım kadarıyla bu işi ya 105 lira yatırarak kapatırsın veya sıhhıiye'ye inip adalet sarayının en alt katına inip dilekçe vererek cezayı sildirirsin :) hadi geçmiş olsun

GokhanE.
03-12-2011, 14:33
anladığım kadarıyla bu işi ya 105 lira yatırarak kapatırsın veya sıhhıiye'ye inip adalet sarayının en alt katına inip dilekçe vererek cezayı sildirirsin :) hadi geçmiş olsun

105 tl tutarlı olan 2. ve bilmedigim bir cezaymış,güncel cezam 346 tl :) 64 gün sonra tebliğ edildigi için itiraz etmeyi düşünüyorum bakalım,sagolasın :icon_tup:

Time-R
03-12-2011, 14:39
Plakaya ceza yazilabiliyor mu hala? Uzun sure once bu sistemin kaldirildigini duymustum

GokhanE.
03-12-2011, 14:45
Plakaya ceza yazilabiliyor mu hala? Uzun sure once bu sistemin kaldirildigini duymustum

daha önce ceza konularında böyle bir şey söylenmişti,fakat bana geldi.

Time-R
03-12-2011, 14:49
daha önce ceza konularında böyle bir şey söylenmişti,fakat bana geldi.

Peki sen adamlarin dur ihtarina uymadin mi? :)

GokhanE.
03-12-2011, 14:52
Peki sen adamlarin dur ihtarina uymadin mi? :)

Dur ihtarını farketmemişim,diyelim :) trafik çevirmesi falan yoktu,yolumda ilerlerken memur beyler kendi içlerinden dur demişler sanırım,anons vs. de olmadı olsa dururdum zaten.

burdan yola çıkarak arkadan keyfe keder ceza yazmak hala mümkün sanırım...

Chatin
03-12-2011, 15:00
polslerin elinde kanıt falan yok. direkt git itirazını yap dilekçe ile trafik mahkemesine başvur. iptal olur. rahat ol.

Time-R
03-12-2011, 15:01
Dur ihtarını farketmemişim,diyelim :) trafik çevirmesi falan yoktu,yolumda ilerlerken memur beyler kendi içlerinden dur demişler sanırım,anons vs. de olmadı olsa dururdum zaten.

burdan yola çıkarak arkadan keyfe keder ceza yazmak hala mümkün sanırım...

Benimde bir tane boyle vukuatim var insallah ceza gelmez, benimde agustosta olmustu sanirim... Adamla konusmustum durdu beni anlattim dedim otele ugriyim gelicem, gelmezsin cezani yazip gondericem demisti hala gelmedi :)

GokhanE.
03-12-2011, 15:04
Benimde bir tane boyle vukuatim var insallah ceza gelmez, benimde agustosta olmustu sanirim... Adamla konusmustum durdu beni anlattim dedim otele ugriyim gelicem, gelmezsin cezani yazip gondericem demisti hala gelmedi :)

Gelmesini bekledine göre otele ugradıktan sonra dönmemişsin :)

GokhanE.
03-12-2011, 15:08
polslerin elinde kanıt falan yok. direkt git itirazını yap dilekçe ile trafik mahkemesine başvur. iptal olur. rahat ol.

Trafik Ceza Sorgulama, Trafik Cezası Ödeme, Trafik Cezası Sorgulama, Plaka Sorgulama, Araç Sorgulama, Araç Borç Sorgulama, Araç Plaka Sorgulama, Trafik Ceza Sorgulama Resimli Anlatım, OGS Sorgulama, KGS Sorgulama | Trafik Cezasına İtiraz (http://www.trafikcezasisorgulama.com/page/Trafik-Cezasina-Itiraz.aspx)

burdaki itiraz dilekçesi baya detaylı bir biçimde örneklenmiş,bu kadar komplex bir dilekçe yazmam gerekli midir?

Time-R
03-12-2011, 15:09
Gelmesini bekledine göre otele ugradıktan sonra dönmemişsin :)

Yok ugradiktan sonra dondum ama o gitmisti, takildigi kafedeki garsonlara falan anlattim durumu o an orada dursam yol tamamiyle kapanirdi falan dedim zaten sultanahmet yollar daracik

Osman Bahadır
03-12-2011, 15:10
İnternette borcun gözükmeyebilir. Online olarak sistemde görünecek diye bir şart yok. Sisteme çok geç işlenebilir.

Polis arkadan ceza yazabilir. Bunun yasal hiçbir engeli yok. Kaldı ki dur ihtarına uymadı diyor ki her türlü yazar.

Belli bir süre içinde tebliğ edilecek diye bir şart da yok. Yasada son tebliğ süresi diye bir kısıt yok. İsterse bir yıl sonra tebliğ eder. İtiraz süresi ve indirimli ödeme süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar.

Yani itirazından sonuç alamazsın.

GokhanE.
03-12-2011, 15:30
İnternette borcun gözükmeyebilir. Online olarak sistemde görünecek diye bir şart yok. Sisteme çok geç işlenebilir.

Polis arkadan ceza yazabilir. Bunun yasal hiçbir engeli yok. Kaldı ki dur ihtarına uymadı diyor ki her türlü yazar.

Belli bir süre içinde tebliğ edilecek diye bir şart da yok. Yasada son tebliğ süresi diye bir kısıt yok. İsterse bir yıl sonra tebliğ eder. İtiraz süresi ve indirimli ödeme süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar.

Yani itirazından sonuç alamazsın.

Cevabınız için teşekkürler,itiraz konusu dışında diğer konularda aydınlatıcı oldu :icon_tup:
İtiraz olayının sonucunu deneyip görmeyi düşünüyorum.2 ay sonra gelen bir ceza itiraz ederkenki haklılık durumumun etkisini azaltacak kadar geç kalmış bir cezadır.Eğer ki bir savunma hakkım varsa geç tebliğ edilmesi bu hakkımı kısıtlıyor.Ki yazılan cezalar radar,trafik ışık ihlali yada park cezası gibi belgelenebilir cezalar değiller,yoruma açık cezalar ve cezayı yazan memurların insiyatifindeler.

Osman Bahadır
03-12-2011, 16:10
Cevabınız için teşekkürler,itiraz konusu dışında diğer konularda aydınlatıcı oldu :icon_tup:
İtiraz olayının sonucunu deneyip görmeyi düşünüyorum.2 ay sonra gelen bir ceza itiraz ederkenki haklılık durumumun etkisini azaltacak kadar geç kalmış bir cezadır.Eğer ki bir savunma hakkım varsa geç tebliğ edilmesi bu hakkımı kısıtlıyor.Ki yazılan cezalar radar,trafik ışık ihlali yada park cezası gibi belgelenebilir cezalar değiller,yoruma açık cezalar ve cezayı yazan memurların insiyatifindeler.

Senin durumunda cezaya şeklen itirazdan çok ceza konusu olaya veya duruma itiraz edersen daha rahat sonuç alırsın. Süreye itiraz şeklen itiraza girer. Şekle itirazda evrak üzerinden inceleme yapılır. Ve senin durumunda evrak üzerinde bir hata yok. Sen cezaya konu olan olayın memurun belirttiği şekilde gerçekleşmediğini, ceza konusu olacak bir durum olmadığını, oluşmadığını iddia ediyorsun. Bu yüzden sen cezanın konusuna itiraz edeceksin.

Eğer elinde aksine bir delilin yoksa memurun beyanı esastır.

KANUN NO: 2918
KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
Kabul Tarihi: 13 Ekim 1983

Tescil Plakasına Göre Tutanak Düzenlenmesi

Madde 116 - (Değişik 1. fıkra: 3692 - 31.10.1990) Trafiği tehlikeye düşü- recek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, kara- yolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.

Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı (Değişik ibare: 5228 - 16.7.2004 / m.59/8-c) "ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilan asmaya mahsus yerinde liste halinde ilan edilir, ilan tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Bu şekilde uygulanan cezalar için araç sahipleri cezanın tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilirler.

İtiraz ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur.
İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

cemsultan
04-12-2011, 00:31
Aynı şey benimde başıma geldi, ceza kesildikten 6 ay sonra geldi. Avukat arkadaşa sordum, tebliğ kanununa göre 30 günde gelmesi lazım falan dedi.

Bende itiraz için dava açtım, süründü süründü süründü en sonunda mahkeme beni haksız buldu. ,

Sonuç;

Çıkan af ile taksitlendirdim, hala ödüyorum :D

mechanic
04-12-2011, 09:01
bu 346 yı genelde yarışırken gördüklerine arkadan gönderiyorlar. plakanı almışlar yazmışlar ...

CRUEL
23-12-2011, 11:38
sonuç ne oldu beyler? başvuru yaptınızmı? aynı durum bendede var plakama gelmiş kesilen tarih ve postaya verilen tarih arasında 11gün var.(yasalara göre 10gün içinde vermesi gerekiyor) elimede 1 ayda tebliğ edildi. gerçi elimede değil muhtara bırakmışlar :)
şube ile görüştüm ancak mahkeme ile çözülebiliceğini herhangi bir harç ödenmiyeceğini söyledi. uygun bi zamanda mahkemeye dilekçeyi vermeyi düşünüyorum

Zack
23-12-2011, 20:54
Son yasadıgım olayı kısaca özetleyeyim trafikte tehlikeli arac kullanmaktan ve dur ihtarına uymamaktan 100+100 toplamda 200tl ceza yemişim. (belediye otobüsünü geçip saga dönebilmek için sert bir şekilde önüne geçmiştim olay bu aslında)

Ceza bana 35gün sonra ulastı. Yaptıgım arastırmalar sonucunda birkaç örnek davaya rastladım. Kanunlarda geçen madde sürücünün olayı hatırlayabilmesi acısından cezanın 7 gün içerisinde tebliğ edilmesi gerekiyor fakat bana 1 ay sonra geliyor.

16tl dosya masrafı karsılıgında itiraz davası actım. 1 ay sonra gelen mahkeme kararında beklediğim sonuc gelmişti. Haksız bulunmusum ve reddedilmiş. Şuanda ceza + avukat masraflarıda bana yuklenmıs cıkan karar bu yönde.

O yüzden hiç ugrasmaya gerek yok, ya ödeyip dürüst vatandas olmak lazım yada ödemeyip af falan beklemek en mantıklısı nasıl olsa cıkacaktır.

GokhanRS
23-12-2011, 21:04
Son yasadıgım olayı kısaca özetleyeyim trafikte tehlikeli arac kullanmaktan ve dur ihtarına uymamaktan 100+100 toplamda 200tl ceza yemişim. (belediye otobüsünü geçip saga dönebilmek için sert bir şekilde önüne geçmiştim olay bu aslında)

Ceza bana 35gün sonra ulastı. Yaptıgım arastırmalar sonucunda birkaç örnek davaya rastladım. Kanunlarda geçen madde sürücünün olayı hatırlayabilmesi acısından cezanın 7 gün içerisinde tebliğ edilmesi gerekiyor fakat bana 1 ay sonra geliyor.

16tl dosya masrafı karsılıgında itiraz davası actım. 1 ay sonra gelen mahkeme kararında beklediğim sonuc gelmişti. Haksız bulunmusum ve reddedilmiş. Şuanda ceza + avukat masraflarıda bana yuklenmıs cıkan karar bu yönde.

O yüzden hiç ugrasmaya gerek yok, ya ödeyip dürüst vatandas olmak lazım yada ödemeyip af falan beklemek en mantıklısı nasıl olsa cıkacaktır.

ödemeyip bekleyende dürüst vatandaştır bana göre. nasılsa aracı satacak olduğunda cıkan cezaları mecbur ödeyeceksin. onun dışında her seçim zamanı bir af ve taksitlendirme çıkacak.

şimdi bende 1000tl ceza görünüyor 500tl si tek kalemde yazılmış. ben bu cezaları yemediğime eminim. ancak ceza şimdilik sadece bankadan sorguladığımda görünüyor ancak ne tebliğ nede vergi dairesinde çıkmıyor. hani artık kafayı yicem 1000tl neyin cezası olabilir. evimin önünde aracın günlerce yatması mı? anlamadım gitti.

rahmi
23-12-2011, 21:09
Aralık ayının 2 sinde park cezası yazmıslar bugun teblıg edildi tarafıma ilk defa bu kadar erken gelen ceza gördüm, genelikle 2-3 kaç ay sonra gelirdi.

Zack
23-12-2011, 21:13
ödemeyip bekleyende dürüst vatandaştır bana göre. nasılsa aracı satacak olduğunda cıkan cezaları mecbur ödeyeceksin. onun dışında her seçim zamanı bir af ve taksitlendirme çıkacak.

şimdi bende 1000tl ceza görünüyor 500tl si tek kalemde yazılmış. ben bu cezaları yemediğime eminim. ancak ceza şimdilik sadece bankadan sorguladığımda görünüyor ancak ne tebliğ nede vergi dairesinde çıkmıyor. hani artık kafayı yicem 1000tl neyin cezası olabilir. evimin önünde aracın günlerce yatması mı? anlamadım gitti.

Aynen yapmadıgın yada nedenini bilmediğin şeye para vermek gercekten koyuyor insana. Satarken eger hala varsa ceza nasıl olsa cıkacaktır senin dediklerine katılıyorum. Bugune kadar herseyı zamanında yatırdım kimse madalya takmıyor. :)

Af-taksitlendirme birşey çıkıyor Türkiyede o yüzden bende şimdilik ödemeyi düşünmüyorum. Trafik cezasına itiraz olunca davalar uzadıkca uzuyor,doğru bir şekilde hakkını arayamıyorsun maalesef vede sonuc olmak cok mümkün değil tek tük kazananları yılda 1-2 defa haberlerde gösteriyorlar o kadar, o yüzden hiç ugrasmaya gerek yok.

Devlet istedikten sonra o parayı bir şekilde tahsil ediyor zaten. :)

CRUEL
24-12-2011, 00:33
çok araştırdım 7gün içinde tebliğ değil 7gün içinde postaya verilmesi gerekiyor sana gelmesi 1ayıda bulabilir bizi ilgilendirmez deniyor.yalnız artık 7 gün değil bu süreç 10gün oldu. (nisan 2011)
benimki 11.gün postaya verilmiş. 30.gün elime ulaşmış itiraz etmeyi düşünüyorum. trafik şubeyle görüştüm mahkemeye hiçbir harç ödenmediğini söylediler.avukat masrafı die bi durum yokmş çünkü bu davalarda avukat yok direk hakim veriyormuş bu kararı.eskiden bu itirazlarla iptali çok oluyordu ama şu milletvekili hakimler savcılar trafik cezası ödemez kanunu çıktı çıkalı bu iş zorlaştı artık kazanan pek olmuyor bu davaları nedense:)

driver_can
26-08-2019, 11:29
Benim de başıma böyle bir olay geldi.Geçen sene 10 Eylülde Uzunçayı Altunizade istikametinde 90 km hızla giderken radar cezası yemişim.Elektronik kameralar tespit etmiş.Yüzde 2lik bir aşım yüzüne hayatımda ilk defa orada radar görüyorum.235 lira fakat bu ceza bize 11 ay sonra tebliğ edildi.10 Ağustos 2019 yılında.E devlette veya vergi dairesinin sitesinde ceza gözükmüyor.Ancak beyan ile ödersem seri numarasından çıkıyor.Napmak lazım ödesem kurtulsam mı yoksa iptali söz konusu mu süre aşımından.Aracı zaten satalı 8 ay oldu.

FRTDI
26-08-2019, 11:41
Benim de başıma böyle bir olay geldi.Geçen sene 10 Eylülde Uzunçayı Altunizade istikametinde 90 km hızla giderken radar cezası yemişim.Elektronik kameralar tespit etmiş.Yüzde 2lik bir aşım yüzüne hayatımda ilk defa orada radar görüyorum.235 lira fakat bu ceza bize 11 ay sonra tebliğ edildi.10 Ağustos 2019 yılında.E devlette veya vergi dairesinin sitesinde ceza gözükmüyor.Ancak beyan ile ödersem seri numarasından çıkıyor.Napmak lazım ödesem kurtulsam mı yoksa iptali söz konusu mu süre aşımından.Aracı zaten satalı 8 ay oldu.

Bu ara herkese o tarihlerden kalan cezalar geliyor. 8 Eylül tarihli aynı yerde banada geldi indirimli olarak ödedim. Zaman aşımı diye bişey olcağını sanmıyorum çünkü 10 senelik cezalar bile ödemeyince kalıyor af gelse bile yine cezanın ana parasını ödüyorsun mecburen..

CloudGrey
26-08-2019, 11:58
devletin 1 yıl içinde tebliği ettiği cezalarda problem yok, seve seve ödeniyor onlar...

olay oluşum tarihi - ile tebliğ tarihi ( siz almaz iseniz muhtarlık alır ) arası 1 yılı aşmış olanlara itiraz edebilirsiniz , iptal emsallari mevcut.

S-works
26-08-2019, 12:06
Bu ara herkese geçmiş tarihli cezalar geliyor. Önünüze engel olarak çıkmıyorsa beklemekte fayda var bence. 1 adetse ödenir de, her geçen gün yenisinin gelmeyeceğinin garantisi yok. Bu durumda sanırım bana bi 10 20 adet ceza gelir. Bakalım şimdilik gelen birşey yok.

DOHC
26-08-2019, 12:35
Arac sahipleri dikkat! O cezayı iptal ettirebilirsiniz - Takvim - 26 Ağustos 2019 (https://www.takvim.com.tr/ekonomi/2019/02/03/arac-sahipleri-dikkat-o-cezayi-iptal-ettirebilirsiniz)

"TEBLİĞ SÜRESİ
Sürücünün gıyabında düzenlenen trafik cezaları, Kabahatler Kanunu'ndaki özel hüküm gereği, trafik ihlalinin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar tebliğ edilmelidir. Yani örneğin 2017'deki bir ihlal 31 aralık 2018 tarihine kadar bildirilmeli. aksi takdirde trafik cezası verilemez, verilen ceza ise iptal edilir.."

Anlaşılan ceza tebliğ süresi bayağı uzatılmış.

driver_can
26-08-2019, 13:23
Ödedim 176 lira olarak yüzde 25 indirimli.Peşimden yıllarca sürükleyene kadar bitsin gitsin inşallah başka cezalar gelmez.

Carmageddon
26-08-2019, 13:39

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/237343-1_yil_sonra_gelen_ceza-3.html

ahmet3425
26-08-2019, 14:00

Bu ara herkese o tarihlerden kalan cezalar geliyor. 8 Eylül tarihli aynı yerde banada geldi indirimli olarak ödedim. Zaman aşımı diye bişey olcağını sanmıyorum çünkü 10 senelik cezalar bile ödemeyince kalıyor af gelse bile yine cezanın ana parasını ödüyorsun mecburen..

9 eylul sabah 09:00 ila 10:30 arası kartaldan yola cıktım. biradere kahvaltıya gidiyordum varış noktam gurpınar-buyukcekmece tarafı trafik yok CC sabit 100 orta serit mis gibi gittim. gitmez olaydım :D

kurban bayramından hemen once teblig geldi. altunizade de 95 km ile radar cezası yazılmıs. akabin de bayram sonrası ilk hafta 1 ceza daha gelmis, bu sefer de avcılara haramidere yonu yine 95 ile gecmisim.

nitekim o kurbanlar arasında aynı gun 1 saat icinde 2 ceza yiyen kurbanlardan biri de benim. yapacak birsey yok gittik indirimli odedik ve dua ediyoruz baska gelmesin diye :S

Aktaş61
02-09-2019, 10:22
5 senedir aktif olarak haftaiçin hergün E5 kullanmaktayım. Denetleme olan yerlerde tabela var koridor hız denetim sistemi diye bunu göz ardı etmemek lazım. Denetleme olmayan yerlerde ise sadece hız sınırı belirten tabelalar var. Son 2 senedirde tabela olsun olmasın bütün E5 de 88i geçmemeye özen gösteriyorum seyyar EDS ler çıktıktan sonra. Bu konuda dalga geçen arkadaşlarım vardı kameralar çekmiyo diye ama şuanda hepsine ceza geldiğini ve isyan ettiklerini görüyorum sosyal medyada :) ayrıca kameralardan yazılan cezalara telefon cezasına ek olarak emniyet kemeri ve sigara cezasıda yazıyorlar. Ayrıca şirketin sevkiyat aracına geçenlerde bir ceza geldi SOL ŞERİT İHLALİ diye araştırdığımda şöyle birşey çıktı "2918 sayılı K.T.K.’nın 46/2-d maddesine göre, aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgal etmenin cezası 235 TL ve 20 ceza puanıdır." ama bunu neye dayanarak gönderiyorlar orasını bilemiyorum sonuçta araç hep kameralar altında denk gelecek şekilde sollamayada çıkmış olabilir, kameraların arasında kısa mesafeler olmuyor takip edebilecek kadar.

Birkan61
02-09-2019, 12:27
Banada bugün Cevizlibağ - Haliç arası ortalamadan ceza geldi

Geçen haftada Bahçelievler ( avcılar istikameti ) kadirhas'a gelmeden yan yol'daki kameradan emniyet kemeri takmadığım için ceza geldi

Sigara ağzımdan eksik olmuyor ama şimdilik henüz sigaradan gelen giden yok :D Bi taksici arkadaş sigaradan yediğini söylemişti

Ayrıca sahil yolu bakırköy ( avcılar istikameti, cafelerin mangalcıların olduğu yer) peş peşe iki kamera olan yerde yine emniyet kemeri cezası geldi

Merak ettiğim avrasya tünelinden hiç ceza yiyen oldu mu? Açıldığından beri sık sık kullanırım ve 100 sabit gittiğimde oluyor ama hiç cezam yok oradan

S-works
02-09-2019, 13:34
5 senedir aktif olarak haftaiçin hergün E5 kullanmaktayım. Denetleme olan yerlerde tabela var koridor hız denetim sistemi diye bunu göz ardı etmemek lazım. Denetleme olmayan yerlerde ise sadece hız sınırı belirten tabelalar var. Son 2 senedirde tabela olsun olmasın bütün E5 de 88i geçmemeye özen gösteriyorum seyyar EDS ler çıktıktan sonra. Bu konuda dalga geçen arkadaşlarım vardı kameralar çekmiyo diye ama şuanda hepsine ceza geldiğini ve isyan ettiklerini görüyorum sosyal medyada :) ayrıca kameralardan yazılan cezalara telefon cezasına ek olarak emniyet kemeri ve sigara cezasıda yazıyorlar. Ayrıca şirketin sevkiyat aracına geçenlerde bir ceza geldi SOL ŞERİT İHLALİ diye araştırdığımda şöyle birşey çıktı "2918 sayılı K.T.K.’nın 46/2-d maddesine göre, aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgal etmenin cezası 235 TL ve 20 ceza puanıdır." ama bunu neye dayanarak gönderiyorlar orasını bilemiyorum sonuçta araç hep kameralar altında denk gelecek şekilde sollamayada çıkmış olabilir, kameraların arasında kısa mesafeler olmuyor takip edebilecek kadar.

Yanlış bilmiyorsam 3 ve üzeri seritli yollarda Kamyon Otobus gibi büyük araçlar En sol şeridi kullanamıyor. Sollamak için dahi. (Ehliyet kursundan aklımda böyle kaldı. )

TarikS
02-09-2019, 14:05
Yanlış bilmiyorsam 3 ve üzeri seritli yollarda Kamyon Otobus gibi büyük araçlar En sol şeridi kullanamıyor. Sollamak için dahi. (Ehliyet kursundan aklımda böyle kaldı. )

TEM'de personel servisi araçların, Dobloların vs. dahi ticari araçların en sol şeridi kullanması yasak. E5'te de muhtemelen yasaktır en solu kullanmak

Bi 15 sene önce falan bindiğim servise ceza yazılmıştı o zaman öğrenmiştim.

Aktaş61
03-09-2019, 12:37

bu kuralı bilmiyorum ama kullanılan araç transit minibüs B sınıfı ehliyetle bile kullanılabilen bir araç :)

Oznsrl
03-09-2019, 16:21
Bayramda 1.gün rizeye gittim yavaş gittim hiç radar yoktu dönüşte imkanlar dahilinde hızlı gittim 3 kere radara denk geldim 2.sinde rampa var diye tam doldurdum arabayı 150yle falan gidiyorum tepenin sonunda kamyon atladı iyice yavaşlamak zorunda kaldım ki tepeyi bi çıktım radar önce küfür ediodum sonra teşekkür ettim :D Radar arabayı görmeden yakalıyormu sistemi nedir acaba arada bakıyorum henüz gözükmüyor e devlette bu arada araç 75 bg 1.2 clio 150 ciddi bi hız bu araç için :D :D

misery1903
05-09-2019, 12:42
Çekmeköy'e gidişte de gelişte de ortalama hızdan yemişim ben de eski arabayla. Şu anki ile sonumuz ne olacak Allah bilir de onları da 1 yıl bekleyeceksek daha işimiz var. Şimdiden kenara radar bütçesi ayırmaya başladım mecburen.
Neyse tüketim azalır en azından hep hız sabitleyici ve limitörle gitmekten :rolleyes:

Radar görmeden yakalamaz ki görünce de fotoğraflıyor zaten direkt.

FRTDI
05-09-2019, 14:02
İki hafta önce eylül 2018 den ceza gelmişti yazmıştım konuya altunizade köprü arası, bugünde ekim 2018 den suadiye sahilden hız ortalaması cezası geldi. Muhtemelen hepsini postaya vermeye başladılar sırayla..

Oznsrl
05-09-2019, 16:43
İki hafta önce eylül 2018 den ceza gelmişti yazmıştım konuya altunizade köprü arası, bugünde ekim 2018 den suadiye sahilden hız ortalaması cezası geldi. Muhtemelen hepsini postaya vermeye başladılar sırayla..

sahildekiler çalışıyormu her geçtiğimde dikkat ediyorum 50 lere kadar düşüyorum ama millet çatır çutur gidiyor hele dolmuşlar dipgaz gidiyor :D

FRTDI
05-09-2019, 17:04
sahildekiler çalışıyormu her geçtiğimde dikkat ediyorum 50 lere kadar düşüyorum ama millet çatır çutur gidiyor hele dolmuşlar dipgaz gidiyor :D

Senelerdir kullanıyorum o yolu işten eve dönüşte bu gelen ilk ceza oldu inşallah devamı gelmez

Ormanci
06-09-2019, 08:07
Aynen hepsini bu ara postaya vermeye başlamışlar. Ağustos başından beri geliyor :)

Bu arada iptal edilebilen cezalar sanıyorum polislerin "keyfi" gibi yazdığı cezalar. Onun için de artık fotoğraf falan çekiyorlar. Örneğin adam gelmiş "hadi sana emniyet kemerinden yazayım", ya da alakasız bi yerde park cezası yemişsiniz ama tabela yok bişey yok. Bir de 3 yıl sonra çıkmış mesela. Bunlara itiraz ediliyor ve iptal oluyor galiba.

Bi avukat arkadaş böyle geç gelen ve saçma salak cezalarla uğraşıp iptal ettiriyordu. Hakim o polisi de çağırıyormuş ama tabi adam günde kaç tane ceza yazıyor, 2-3 yıl öncesini mi hatırlayacak, oğlum niye böyle kestin diyormuş, polis de hatırlamıyorum deyince iptal ediyorlarmış :)

Sistem hala bu şekilde yiyor mu emin değilim :)

Ama bu şekilde fotoğraflı EDS'ler için falan arkadaşlar yazmış, "suç sabit" diye. Yapacak bişey yok.