Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plakalik Yeri temizligi

BilalAkbayır
06-12-2011, 16:40
Plakalik yerindeki silikonlari araca Zarar vermeden nasıl temizleyebilirim veya temizlemelimiyim önerilerinizi bekliyorum. Saygılar

Baran^
06-12-2011, 18:22
Plaka önceden silikonla yapıştırılmış sende söktün altında kaldı onları nasıl temızlıyeceksın soru buysa onu anca sıpatulayla kazıyacaksn başka formul varsa yazılsın öğrenmiş oluruz

schizophrenic
06-12-2011, 18:25
tiner ile çıkıyor , sonra bi oto yıkamacıda tazikli su tutturacaksınız en yakın mesafeden çift taraflı vs bant izleri için , uğraşırsanız çıkartırsınız zor bişey değil ;)

Skyhawk34
06-12-2011, 18:26
+1 bende çok merak ediyorum bildiğim bişey

misina ipiyle kazımak iki parmaga dolayıp kalıp keser gibi sıfırdan temizlemek

VW6R
06-12-2011, 18:28
kaynar su ve misina iş görür gibime geliyor

Tarık V.
06-12-2011, 18:31
Silikonlu bantla yapışmış plakayı önce salak gibi hızarla çıkartmayı denedi sağolsun bi arkadaşım epey bi çizdik boyalı yüzeyi, sonra ekmek bıçağına bez sararak yavaş yavaş çıkartmıştık 2.'si gayet etkili 0 çizik :)

lnd_samet
06-12-2011, 18:31
tiner zarar verebilir(sentetik kullanabilirsiniz ama)

gaz yağı en mantıklısı.

fakat ben tampondan silikonları-bantları elimle yumuşatarak-sıcak suyla birlikte cıkarttım.
birde würth balata spreyini bastım başka bir yere.

ama sıcak su parmak takviyesi en iyisi:D

PimPCaR
06-12-2011, 18:39
bahsi geçen şey çift taraflı bant değil bildiğimiz silikon. kuruduktan sonra silikonu boyadan kazımak neredeyse imkansız hale geliyor. Sıcak soğuk misina bıçak vs den etkilenmeyen bi malzeme haline geliyor oldugu yerde. En makul çözüm ince bi işçilikle boyaya zarar vermeden falçata yardımıyla fazlalık kısmı alıp zar gibi kalacak şekilde bulundugu yerde kalmasını sağlamak. üzerine tekrar plaka geleceği için olası muhtemel kötü görüntüyüde zaten kapatacaktır.

PimPCaR
06-12-2011, 18:40
tiner zarar verebilir(sentetik kullanabilirsiniz ama)

gaz yağı en mantıklısı.

fakat ben tampondan silikonları-bantları elimle yumuşatarak-sıcak suyla birlikte cıkarttım.
birde würth balata spreyini bastım başka bir yere.

ama sıcak su parmak takviyesi en iyisi:D

Tam tersine selülozik tiner kullanılması gerekir temizlik için. Sentetik tiner boyaya %100 zarar verir.!!

b16a2
06-12-2011, 18:45
daha bir kaç saat önce yatım tesadüf :) falçatayla silikonu boyaya zarar varmeden iyice incelttim kestim yani zar gibi kalan kısmıda tinerli bi bezle sildim çıktı hiç çizik olmadan;)

berkay_aydin
06-12-2011, 18:52
Bende merak ediyorum bizimde tek taraf çıtaları siyah silikonla yapıştırmış salaklar :( tiner daha çift tarflı bandı zor söküyor silikonu nasıl çıkarsın :)

Skyhawk34
06-12-2011, 18:53
Tam tersine selülozik tiner kullanılması gerekir temizlik için. Sentetik tiner boyaya %100 zarar verir.!!

bilmiyorum neye dayanarak yazdın ancak eski aracımızda boyanın kusurlu oldugu yerleri kapatmak için biraz beze döker orada 1-2 tur döndürürdük boyayla beraber gelirdi ve oradaki kusur kapanırdı

Kısacası Selülozik Tiner Boyayı Zorlanmadan Söker Alır ;)

ÜSTÜNERC
06-12-2011, 18:55
kardesım zarar vermek ıstemıyorsan oturup tek tek elınle cıkartcaksın baska yolu yok yani.

PimPCaR
06-12-2011, 19:14
bilmiyorum neye dayanarak yazdın ancak eski aracımızda boyanın kusurlu oldugu yerleri kapatmak için biraz beze döker orada 1-2 tur döndürürdük boyayla beraber gelirdi ve oradaki kusur kapanırdı

Kısacası Selülozik Tiner Boyayı Zorlanmadan Söker Alır ;)

işim gereği arabaların boyalarıyla uğraştığım için neyin zarar verip neyin zarar veremeyeceğinin tayinini yapabiliyorum. Eski boyalar opak boya tabir ettğimiz boyalar oldugundan tinere gerek olmadan bile bezin üzerine boyasını atabilir. Şimdiki yapılan boyalar üzerinde vernik katmanı oldugu için boyanın çıkması gibi bir durum söz konusu olamaz. zarar gören tabaka anca vernik tabakası olur. ondada akrilik ve sentetik tinerler anca verniğin yapısını bozabilirken selülozik tiner doğru uygulama şeklinde boyaya hiç bi zarar vermez. Bunun deneyini kendi aracımın üzerinde yaparak video çekip ikna olmanı sağlayabilirim. ;)

Skyhawk34
06-12-2011, 19:19
işim gereği arabaların boyalarıyla uğraştığım için neyin zarar verip neyin zarar veremeyeceğinin tayinini yapabiliyorum. Eski boyalar opak boya tabir ettğimiz boyalar oldugundan tinere gerek olmadan bile bezin üzerine boyasını atabilir. Şimdiki yapılan boyalar üzerinde vernik katmanı oldugu için boyanın çıkması gibi bir durum söz konusu olamaz. zarar gören tabaka anca vernik tabakası olur. ondada akrilik ve sentetik tinerler anca verniğin yapısını bozabilirken selülozik tiner doğru uygulama şeklinde boyaya hiç bi zarar vermez. Bunun deneyini kendi aracımın üzerinde yaparak video çekip ikna olmanı sağlayabilirim. ;)

dediğim gibi 97 model hondaya biz bunu yapıyorduk bu durumda dediğin mantıklı oluyor :)
ama yinede hiç içime sinmez onu aracıma sürmek başka mantıklı yolları denerim

bilgilendirme için teşekkürler :icon_tup:

cem36
06-12-2011, 19:21
O silikonları sökmeye yarayan çözeltiler var yapı marketlerinde, daha önce bir aracımın bagajdaki yazılarını sökmüştüm ardından onunla temizlemiştimde şuan aklımda değil kullandıgım urun. Ama bu iş içindi.

Brs_eg
06-12-2011, 19:24
civici varken plakayi tampona siyah silikonla sabitlemiştm.sora cikardim rezil gibi gozuktu siyah siyah.bir milyoncudan 3-4 tane buyuk şişe oda spreyi alip sabir ile :D üstüne tutmustum en sonunda cam macunu gibi yumaşayip cikmişti.2-3 tane siyah leke yüzünden tampon boyatcaktm nerdeyse.

Tunç
06-12-2011, 20:27
turnakla sökebildigini sök daha sonra gaz yağı ile yumuusat tekrar tırnakla hepsı cıkıyor daha yenı söktüm tampondan siyah slikonları

lnd_samet
07-12-2011, 08:40

canım kardeşim,şuanda dükkandayım--önümde 200 adet selülozik 300 adet sentetik tiner var.merak etme kıçımızdan atmıyoruz hiç birşeyi.
sen karıştırıyor olmayasın?
araba boyalarında kullanılan çözücü tinerle inşaat sanayisinde kullanılan tiner farklıdır karıştırıyor olmayasın?
yanlış yapıyorsun-etme eyleme....

sayfalarca sentetikle-selüloziğin özelliklerini koymayalım buraya.

sentetik dediğin malzemeyi içebilirsin bile-saf alkol kadar acı tadı.elini yıkarsın boyayı yumuşatmak amaçlı.
fakat selüloziği bırak içmeyi-eline dök bakalım-neler oluyor.

yapmayın yahu.yapmayın.

sen boya yapıyorsan ben teneke teneke boya satıyorum kaç yıldır.

PimPCaR
07-12-2011, 09:42
canım kardeşim,şuanda dükkandayım--önümde 200 adet selülozik 300 adet sentetik tiner var.merak etme kıçımızdan atmıyoruz hiç birşeyi.
araba boyalarında kullanılan çözücü tinerle inşaat sanayisinde kullanılan tiner farklıdır karıştırıyor olmayasın?

sentetik dediğin malzemeyi içebilirsin bile-saf alkol kadar acı tadı.elini yıkarsın boyayı yumuşatmak amaçlı.

yapmayın yahu.yapmayın.

Sentetik tinerin zararını tecrübe ettiğim için bu kanıdayım. Ha markası iyidir kötüdür ondan dolayı şu marka zarar verdi bu vermez diyemem. Ben boyadaki çoğu şeyleri temizlerken selülozik tiner kullanıyorum. Etkileyen zarar veren selülozik tiner yokmu. tabi var. merdiven altı malzemeler gibi içeriği belirsiz olan malzemeler. .Bence herkes bildiği şekilde bildiği malzemeyi kullanmaya devam etsin. Bu arada ben boyacı değilim. Polisaj ve boya koruma işlemi yapıyorum.

lnd_samet
07-12-2011, 11:16
şimdi varsayalım sanayici değilsin;

böyle bir işlem yapacaksın,tineri nereden alacaksın?nalburdan-yapı marketten-hırdavatcıdan-boyacıdan---değilmi?

ben yapı market işletiyorum.bizim sattığımız tiner ürünleri-sentetik grubu boyayı inceltmek-selülozik grubu ise boyayı çözmek-kimyasını bozmak amaçlıdır.

atıyorum fayanstaki boya damlasını sentetik tinerle-1 saatte kazıyarak cıkartacagına(sadece yumuşatır gaz yağıda aynı işlemi yapar)
selülozik tineri dökersin 5 dk sonra bezle silersin boya silinmiş olur.

misalen sentetik bazlı yağlı boya 5-6 saatte güneşli havada kuruma süresi varken
selülozik bazlı yağlı boya 15 dk da kurur.

yani farkı budur.her ikisinden.

merdiven altı değil-Mobel gibi Türkiyenin en büyük tiner üreticisi bir grubun malı sattığım ürünler....

sayfalarca boya gurubuyla alakalı bilgi yazabilirim.sorun değil, ama artık emin ol boya işinden midem bulanıyor;)

hayırlı işler dilerim...

thedevil
07-12-2011, 12:07

yapmayın yahu.yapmayın.

arkadaş haklı

selülozik tineri arabaya sürmek akıl karı değildir,verniği kesinlikle yakar sentetik tiner dediği gibi birşey yapmaz ama en iyisi en alt kademesi olan silikon temizleyicidir oda çekomastiği çıkartmaz....

çekomastikği WD40 yağlayıcı çıkartır sıkıp tırnakla kazıyın,kazınması zorlaştıkça sıkmayı yenileyin tertemiz olur...

lnd_samet
07-12-2011, 13:44
wd40 ın birşey yapacagını zannetmiyorum.çünkü pas sökücü+yağlayıcı özelliği var.sadece yumuşatır-o da ne kadar etkili olur bilmiyorum
würth balata spreyi diyeceğim ondanda bir kimyasal yok bu iş için.

en iyisi o silikonu yumuşatmak BENCE-o da sıcak su.en azından kesinlikle zarar vermez....

YavuzNaz
07-12-2011, 13:46
Döner keser gibi falçata ile kesiyorum, falçatayı kaçırırsanız boyayıda kaldırırsınız :)