Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüvtürk Egzoz deneyimleriniz
KA®ANLIK
14-12-2011, 14:10
Arkadaşlar,
yarın aracımı muayeneye götüreceğim.
fakat kafamda bir soru var;
egzoz...
Aracımda, orjinal katalitik konvertör ve orjinal orta susturucu var.
Son susturucu olarakta, aşağıdaki resimdeki susturucu var.
http://data.motor-talk.de/data/galleries/933034/2435632/remus-16061.JPG
araçta ses namına hiçbirşey yok diyebilirim. ses çıkmıyor kesinlikle.
araçta bunun dışında sıkıntı yaratabilecek herhangi bir unsur yok.
bu egzoz ile muayeneden geçirirler mi ?
egzoz ile ilgili deneyimleriniz nelerdir. bunu söktürüp yerine başka bir susturucu takmalımıyım (:
teşekkürler,
SHOCKİNG
14-12-2011, 14:13
Bence rahatlıkla geçer.. hatta bi tanıdığım vtec2'ye sonda megan racing son , sadece ortaya bi katalizatör takarak aracı muayeneden geçirdi ;)
flexamin
14-12-2011, 14:14
bende passat varken komple düz boru sonda orj. susturucu ile geçmiştim.( patırdamasına rağmen)
eğer öle ahım şahım bir yoksa arabanda geçer .
KA®ANLIK
14-12-2011, 14:18
araçta orjinal ara borular,
katalitik ve orjinal orta susturucu var.
ekstra olarakta işte remus un siyah kazanlı susturucusu var.
ses kesinlikle yok...
çok sıkıntılıyım (:
Geçen hafta götürdüm..
Headers - Kat iptal yerine susturucu - magnaflow orta susturucu - stock son susturucu vardı ve çıt ses çıkmıyordu..
Kaldım, git baştan sonra orjinal sistemi tak geri gel dediler
2 sene önce aynı bu şekilde geçmiştim, yönetmelik değişmiş...
KA®ANLIK
14-12-2011, 14:22
Geçen hafta götürdüm..
Headers - Kat iptal yerine susturucu - magnaflow orta susturucu - stock son susturucu vardı ve çıt ses çıkmıyordu..
Kaldım, git baştan sonra orjinal sistemi tak geri gel dediler
kat olmaması başlı başına sorun diye biliyorum zaten.
katalitik yoksa kesinlikle geçirmiyorlarmış.
bu arada hangi istasyon o (:
kat olmaması başlı başına sorun diye biliyorum zaten.
katalitik yoksa kesinlikle geçirmiyorlarmış.
bu arada hangi istasyon o (:
Orhanlıya gittik.
Kat yok ama kat yerinde tüp veya düz boru değil, yassı susturucu vardı.
kavaklı en rahat istasyonmus oradan gecebilirsin
KA®ANLIK
14-12-2011, 14:28
Orhanlıya gittik.
sıçtığımızın resmi olabilir bu konu o zaman :D
AhmetYılmaz
14-12-2011, 14:31
Bendede herşey orjinaldı sadece orta susturucu yoktu. Ama gram ses yoktu arabada. Geçirmedi beni. Arabanın orjinalının bozulmaması lazımmış dedi. Uyuzuna denk geldinmi tamamdır. Bana farların vidası gevşek yazdı yav. :)
streetracer_nos
14-12-2011, 14:34
Bende katalizörsüz geçenlerdenim.Ama arabam full stock.Kimse bişey demedi:D
Serkan06
14-12-2011, 14:40
Ben ses seda olmamasina ragmen gecemedim ankara ivedikte orjinal eksoz degil dedi agir kusur yazdi.ustelik eksoz tek cikis vd daha gosterissiz biseydi. Sansina kalmis
smtkrglu
14-12-2011, 14:50
eskisi kadar sıkmıyorlar Konyada 20 gün kadar önce ilk yardım setim olmayıp aracımın camları filmli artı basık şekilde geçti yanlız bu yazdıklarımın hepsi hafif kusur yazmışlar :D
flexamin
14-12-2011, 14:50
Ben ses seda olmamasina ragmen gecemedim ankara ivedikte orjinal eksoz degil dedi agir kusur yazdi.ustelik eksoz tek cikis vd daha gosterissiz biseydi. Sansina kalmis
bi kere ivedikte benim dier aracın ( mk1 focus) orjinal farlarına orjinal değil diyip geçirmedi elimden zor aldılar ibineyi..
son susturucuna takılabilirler engin ama kavaklı rahat ise kavaklıya tam mesai bitimine doğru git. son arabaları resmen gözleri kapalı geçiriyorlar. çünkü son araba girdikten sonra ne zaman erken bitirirlerse evlerine o kadar erken gidiyorlar bundan dolayı son araçlardan biri olmaya bak. bence sıkıntısız geçersin. zaten geçmedin diyelim yapacağın şey sadece son susturucuyu değişmek. ama bunları geçmedikten sonra düşünürsün. son arabalardan biri olduğun an işin çok kolay diyebilirim.
Dizel fiestada sadece son susturucu vardı. Egzoz hasarlı hafif kusur yazmıştı :D
KA®ANLIK
14-12-2011, 14:53
peki orjinal susturucuda çürük olsa, öyle boku çıkmamış halde tabiki yer yer çürükler olsa, ona sıkıntı çıkarıyorlarmı ?
bilen varmıdır ?
Yiğit G.
14-12-2011, 15:26
Orhanlıya gittik.
Panpa bizim crx lerde turkiye gelen modellerde katalitik yok.. ona laf demesinler ? Yaşı çok olanları göz ardı mı ediyolar ?
Panpa bizim crx lerde turkiye gelen modellerde katalitik yok.. ona laf demesinler ? Yaşı çok olanları göz ardı mı ediyolar ?
O kadarını bilmem ben :)
crazydog
14-12-2011, 15:46
kat iptal ( düzboru var )
orta iptal ( düz boru var )
baştan sona 51mm boru
sonda oem susturucu
olarak geçtim sağolsunlar hiç birşey söylemediler ;)
KA®ANLIK
14-12-2011, 15:51
ya peki,
orjinal susturucuda çürük olması durumunda yine ağır kusur mu derler ? çürükler hat safhada değil, ufak tefek (:
Yiğit G.
14-12-2011, 15:54
ya bu olayda belliki yerinden yerine değişiyor katılık derecesi.Paldır küldür yürüyen 25 senelik aracında geçtiğini gördüm , minicik şeylerden takılan sıfır aracıda.
Eski aracim hgt de ayni tarz carub egzoz vardi kat yoktu ara susturucu vardi gecirmediler arkaya orj egzoz takmmstm kat yoktu tekrar gittigmde gecirmislerdi
bykarakus
14-12-2011, 15:56
Katsiz orjinal sonsusturucuyla 106 muayeneden gecmistii...
Germanian
14-12-2011, 15:57
ome_rs nickli arkadaşa ulaşabilirsin eski tüvtürk personeli bu konularda yardım veriyor bildiğim kadarıyla
emresener
14-12-2011, 15:59
2010 muayenesinde caravellenın, 4tane egzoz çıkışı olmaz komple değiştir gel demişti ozmn .. bununda ççift çıkış olmas belki problem yaratır. 3yıl 4egzozla geçip 4.yıl kalmak koymuştu :D değişiyor yönetmelikleri devamlı ;)
volume81
14-12-2011, 16:03
headers-kat iptal-51mm araborular ufak bir orta susturucu-steel slencer'li egzost
silencer takmadığım şekilde geçmiştim :cool:
KA®ANLIK
14-12-2011, 16:03
ome_rs nickli arkadaşa ulaşabilirsin eski tüvtürk personeli bu konularda yardım veriyor bildiğim kadarıyla
ömerle konuştum,
teşekkürler,
ben sizlerin feedback'lerinizi de merak ediyorum
kat iptal ( düzboru var )
orta iptal ( düz boru var )
baştan sona 51mm boru
sonda oem susturucu
olarak geçtim sağolsunlar hiç birşey söylemediler ;)
Hangi İstasyon'da İşlem Yaptırdınız Peki ?
gambit49
14-12-2011, 16:20
98 model ve oncesinde katalitik zorunlu degil sanirim s70 le katalitik yoktu hic bisey demediler bile direk gecirdiler
ya peki,
orjinal susturucuda çürük olması durumunda yine ağır kusur mu derler ? çürükler hat safhada değil, ufak tefek (:
aynı durumda ben geçtim
firat_07
14-12-2011, 16:26
ben s2000le hedırs kople skunk2 eksozla geçtim hiç bi kusurda yazmadılar yerine ve adamına göre degişiyo
Skyhawk34
14-12-2011, 16:28
Bendede bi Otto var sadece son susturucu deniyecğiz bi şansımızı bakalım :)
İstanbulda onerecegınız nereler var tabi Esenyurt hariç en sorunlu istasyonlardan birisi diye yıllardır soylenıyor :)
edit son olarak muayeneye giriş ücreti nedir ve bir harcla kaç kere gidebiliyoruz kusur yazdıklarında
freelife
14-12-2011, 17:27
herkesin deneyimlerini okuduktan sonra belliki kişiye kalmış işiniz , istasyondaki kişinin keyfine bağlı bence.
Bende kat yok, orta susturucu zaten yok :) komple 60lik boru ve so dada 63luk otto vardi gectim :)
onn_dear
14-12-2011, 17:42
2000 honda civicle kat iptal tüpü - oem orta susturucu - sonda 51 lik ss magnum replika ile geçmiştim.
golfcu0101
14-12-2011, 17:48
şuan focusumda katalitk duruyor sonda oval remus son susturucu ve ortada kumandalı vana sistemi var 5 ci ayda muayne var ama ne olur ne olmaz bakacak kişinin keyfiyetine bırakmamak için orjinalleri takıp gidecem:D:D
Burak E.
14-12-2011, 19:04
arkadaşımla herhangi bir mod olmayan arabada hadımköyde modifiye var denip geçirmediler Tek krom ekzos ucu vardı araba hyundai İ30 arkadaşta mod yapmıyorum sıkıntı olmasın diye şimdi filtre felan işine girdi :)
Bartu_evo
14-12-2011, 19:07
hiç öyle bir şey yok 68 model aracı el freni tam tutmuyor diye geçirmediler :) muayne istasyonundaki adamın psikolojisene göre değişiyor heralde.
106 gti ile gittim egzoz sisteminde artık komple orjinal istiyorlar sordum niye böyle oldu yönetmelik değişti önceden desibele göre vs yapılıyordu şimdi komple orjnal isteniyor dediler trafik seti ilk yardım çantası falan pek dikkat etmediler 1.de geçemedim 2.de komple orjinal yapınca geçirdiler
Skyhawk34
14-12-2011, 19:26
106 gti ile gittim egzoz sisteminde artık komple orjinal istiyorlar sordum niye böyle oldu yönetmelik değişti önceden desibele göre vs yapılıyordu şimdi komple orjnal isteniyor dediler trafik seti ilk yardım çantası falan pek dikkat etmediler 1.de geçemedim 2.de komple orjinal yapınca geçirdiler
bir kere muayene harcı yatırdınızmı kaç kere gidebiliyoruz
misal: gittim egsozu düzelt gel dediler vs vs...
Bartu_evo
14-12-2011, 20:31
Benim bildiğim bir ay içinde 2 kere yani düzelt gel dediklerinden sonra düzeltip geçmen lazım tekrar geçemessen harç yanıyor.
şanstan ibaret hepsi git geçirmezler ise degiştir
bende gecen gun gırdım ıkı gun falan oluyor ne varsa oyle gıttım:D belkı gecer dıye 51 lık komple duz boru ve remus egzoz vardı adam zaten bır oturdu araca :D yermısın yemezmısın:D hersey tamamda bu egzoz olmamıs orjınal tak gel dedı bende yenı ogrendım hemen muayene ıstasyonunun yanına egzoz kıralama dukkanı acılmıs:D:D:D gıttım adam benım egzozu cıkardı kıralık egzozu taktı :D sonuc gectım sıkıntı yok
+ne susturucu ne orta susturucu ıvız zıvır hıcbırsey yok sadece borular yonetmelıge uygun degıldı dıye yazı hemen karsısında hafıf kusur yazıyor yılbasından sonra egzoz hafıf kusur olucakmıs bılgınıze
Skyhawk34
14-12-2011, 21:03
bende gecen gun gırdım ıkı gun falan oluyor ne varsa oyle gıttım:D belkı gecer dıye 51 lık komple duz boru ve remus egzoz vardı adam zaten bır oturdu araca :D yermısın yemezmısın:D hersey tamamda bu egzoz olmamıs orjınal tak gel dedı bende yenı ogrendım hemen muayene ıstasyonunun yanına egzoz kıralama dukkanı acılmıs:D:D:D gıttım adam benım egzozu cıkardı kıralık egzozu taktı :D sonuc gectım sıkıntı yok
+ne susturucu ne orta susturucu ıvız zıvır hıcbırsey yok sadece borular yonetmelıge uygun degıldı dıye yazı hemen karsısında hafıf kusur yazıyor yılbasından sonra egzoz hafıf kusur olucakmıs bılgınıze
Şimdi bende sadece son susturucu var otto spec
o hafif kusu olarakmı geçecek şubattada muayenem var ilaç gibi gelir :) ???
Şimdi bende sadece son susturucu var otto spec
o hafif kusu olarakmı geçecek şubattada muayenem var ilaç gibi gelir :) ???
valla muamelecının dedıgı bu sekılde bende sevınmıstım ama bana kısmet olmadı :D
muayene harcı yatırdım 1.de geçmeyince aynı gün hemen gittim komple orjinale çevirdim tekrar bastım geldim sırada da beklemedim direk aldılar geçtim extra bir harç yatırmadım aynı gün. ama tekrar gelmek için ne kaç gün süresi var bilmiyorum
Sallamanında bu kadarı egzoz normları sıkılaştırılırken nesi hafif olacak ki onu çözemedim, bu işin içindeyiz bizim haberimiz yok kimden duydunuz mumeleciden mi ?
EDİT: AYNEN ÖYLEYMİŞ MUAMELECİ Bİ APIŞ ARASINI YALAMIYOR ADAMIN :D
Aracımın eski sahibi fikret abi, komple gırtlaktan 76 mm ara boru, ve 63lük prodrive son susturucu ile eksoz muanesinden onay aldı..
Konu iyi olmuş benim muayene biteli 2 ay oldu artık yaptırmam lazım , düz boru ss magnum 3.5 yay la bodozlama girip şansımı bi denemek istiyorum.
erhanarici18
14-12-2011, 22:18
bence neler ile muayeneden geçemeyiz bunları yazsak süper olur tabi deneyimi olan arkadaşlar
mesela ben tavana film çekicem 2 aydır bekliyorum muayene bitsin yeniden yaptırdıktan sonra çekerim diye
bildiğim kadarı tavanı farklı renk olacağı için geçemiyoruz
ağır kusurla kalırsa kusuru düzeltip gelmek için 1 ay vaktiniz var geldiniz eğer yine geçemezseniz para yanıyor. yazın kalmıştım oradan biliyorum :)
KA®ANLIK
15-12-2011, 20:43
evet arkadaşlar,
bugün gittim.
kız gibi remus son susturucuyu söküp, hurdalıktan çürük egzozu taktım sona.
katalitik, orta ve çürük son susturucu ile geçti araç
temiz daha düzgün remus ile muhtemelen geçirmeyeceklerdi. mantığın bittiği nokta (:
inanılmaz sıkılaşmış yalnız denetimler. heryerine bakıyorlar arabanın.
Allah yardımcınız olsun... (:
Skyhawk34
15-12-2011, 20:47
evet arkadaşlar,
bugün gittim.
kız gibi remus son susturucuyu söküp, hurdalıktan çürük egzozu taktım sona.
katalitik, orta ve çürük son susturucu ile geçti araç
temiz daha düzgün remus ile muhtemelen geçirmeyeceklerdi. mantığın bittiği nokta (:
inanılmaz sıkılaşmış yalnız denetimler. heryerine bakıyorlar arabanın.
Allah yardımcınız olsun... (:
hangisine goturdunuz aracı birde bunlar için + ne kadar masraf yapıldı ?
drivertech
12-03-2015, 21:29
Konuyu hortlattım ama bunun için konu açmak istemedim arkadaşlar komple civic hb egzost sistemi ihtiyacım var yardımcı olabilecek birisi var mıdır ?
canozgur106
13-03-2015, 13:08
Araçta filte kiti downpipe sona kamdar düz boru sonda varex vardı kapattım geçtim çok şükür:) Tamamen şans diyebilirim..
gittiğin istasyona göre değişiyor , kimi komple sisteme bakarken kimi ses yoksa geçiriyor.
Konuyu hortlattım ama bunun için konu açmak istemedim arkadaşlar komple civic hb egzost sistemi ihtiyacım var yardımcı olabilecek birisi var mıdır ?
İnternette çıkma bakın derim, herhangi bir egzozcuya gidince yok kazanı farklı yok ayağı farklı deyip sıfır egzozu 200 liraya vermeye çalışıyorlar.
drivertech
13-03-2015, 17:35
İnternette çıkma bakın derim, herhangi bir egzozcuya gidince yok kazanı farklı yok ayağı farklı deyip sıfır egzozu 200 liraya vermeye çalışıyorlar.
Hallettim dostum teşekkürler düz potsuz boruyu bozmamak için komple lazımdı hallettım.