Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbüratör taşlatma..
BurakYozgat.
22-12-2011, 07:58
Merhaba arkadaşlar karbüratör taşlatma hakkında hiç bi bilgim yok ama yaptırmayı düşünüyorum nedir neyle yapılıyo yakıta etkisi ne kadar oluyo aracım 1991 model 1.6 şahin 2.6 granada karbüratörü buldum onu taşlatıp koyucam sizden bi bilgi alabilirsem cok sevinirim.. Simdiden tesekkürler.. :)
karbüratör değil üst kapak taşlanıyor benım bildiğim :)
Karburatör taşlanmasını ilk defa duyuyorum neyini taşlayacaklar ki zaten ?
evolander
22-12-2011, 09:59
bende merak ettim karbüratörün nasıl taşlandıgını????
o bahsettigin üst kapaktır kesin...
Karbüratör taşlama diye bişey yok dostum. :) Yada benim bilgim yok bilmiyorum ama.
Kapak taşlama vardır(Port Polish) demek istedin sanırsam
BurakYozgat.
22-12-2011, 11:18
Arkadaşlar bende bilmediğim için danıştım.. Dediğiniz doğru bahsettiğim şey kapağının taşlanması sanırım..
O zaman sanayide rektefiyecilere danış tofaşda fark edıyo bayağı taşlama
mechanic
22-12-2011, 12:26
karbüratörü mengeneye bağlıyorsun, taşlama makinasını alıyorsun,girişiyorsun.:D ama performansa bir katkı sağlamıyor :D:D:D
şaka bi yana kapakçılara ve daha önce senin arabanın kapağını taşlamış yürütmüş ustalara git.. deneme yanılma tahtası olma.
BurakYozgat.
22-12-2011, 13:16
orjinal karbüratörü söktürüp yerine yusuf abinin verdiği bilgiler doğrultusunda 2.6 granada karbüratörü takıcam kapağıda 0,5 mm taşlatıcam bakalım nası olucak yakıtta ne oynicak bekleyip görücem :)
2.6 granada mı varmış ? 26m var onu biliyorumda granada hiç duymadım.
BurakYozgat.
22-12-2011, 13:37
evet 1975-76 model 2.6 v6 var.
alabılıyosan derecelı egzantrıkte koy pıyasada 300tl cıvarı bulunabılır
Senin manifolduna sorunsuz oturuyormu o karbüratör?
hava filtresini özel mi yaptıracaksın?Sanırım kazık mikser yapman gerekecek lpg için ?
BurakYozgat.
22-12-2011, 13:44
karbüratörü buldum hallettim sadece kapağın taşlanıp takılması kaldı emme sübaplarıda tamam egzantrik konusunda şuan araştırıyorum bakalım bulursam alıp taktırmaya çalışıcam
BurakYozgat.
22-12-2011, 13:46
Senin manifolduna sorunsuz oturuyormu o karbüratör?
hava filtresini özel mi yaptıracaksın?Sanırım kazık mikser yapman gerekecek lpg için ?
karbüratörcü tam oturduğunu oturmasada biraz uğraşıp halledilebiliceğini söyledi hava filtresinide ona göre bakıcak bişeyler onu bulur hallederiz dedi ama görücez..
Sanırım karbüratöre uygun kep yaptırıp açık hava filtresi bağlayacaksınız,lpg ile kullanıyorsan çok hassas bir gaz ayarı yaptırman lazım,yakıtın baya artacak alacağın performansa göre,takacağın karbüratör sulu jikleye mi sahip ? bu arada elektronik ateşleme mi mevcut,haberlerini bekliyorum.
BurakYozgat.
22-12-2011, 13:56
çevremdeki herkes alacağım performansın gerçekten çok fazla olacağını söylüyor performans tatmin edici olduktan sonra artmasını pek önemsemem ama aşırı fazla olmasınıda tabiki istemem :) karbüratörün sulu jikleye sahip olup olmadığını açıkçası bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama taktıktan sonra detaylı bilgiyi tekrar paylaşacagım.
Karbüratör taşlatma diye birşey var. Özellikle hararet sorunu yaşamış R9 larda falan yapılır. Karbüratör hararetten sonra hemen sökülürse çarpıldığı için altan hava alarak rölantide dalgalanmaya neden olur. O nedenle karbüratörün alt cidarını aynı kapata olduğu gibi taşlatıp düz hale getirirsiniz, hava alma sorunu ortadan kalkar yeni karbüratör almaktan da kurtulursunuz.
Independent İstanbulda ne taraftasın ?
BurakYozgat.
22-12-2011, 14:24
Kartal soğanlıktayım abi bu arada adım Burak
yakınsın burak bende kartaldayım arabamda kartal zaten :)
istanbulda tofaşla uğraşan usta kalmadı yürüteyim diye ustan ne tarafta
BurakYozgat.
22-12-2011, 15:02
Kartal sanayi :) birlikte büyüdüğüm bi arkadaşım var sanayide dükkanları var kaporta boya benim aracın işleriyle o ilgileniyo çevresi geniş ustayı buluyo ben gidip yaptırıyorum :D sen istediğini söyle olmassa konuşayım yönlendirelim :D
evolander
22-12-2011, 21:54
karbüratörcünde kartal sanayidemi?
saglam karbüratörcü lazım çift yatık veber taktıgım e30 uma saglam bir ayar yaptırmam lazım.
BurakYozgat.
29-12-2011, 09:19
benim karbüratörcü kartal sanayide ama yapabilirmi yapamazmı hiç bi fikrim yok dolaşman lazım..